Evimdeki gerginlik ...

Thinkerwoman

Guru
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
1.696
5.256
358
Geçmişte çok çok ciddi sorunlarımız oldu annemle. Şimdi pişman ancak tüm kardeşlerde izler bıraktı tabi. Diğer kardeşlerim kin tutmayı tercih etti ben acımayı ... Elimde değil. Velhasıl bu eylülde memleketinden yaşadığımız şehire geldi.Abimle beraber kalıyorlardı. Ve çok sorun yaşadılar.
Ben evliyim ve henüz çocuğum yok. Eşim akademisyen ben üniversite okuyorum sınavlar tezler var diye annemi çağırdım "Anne sınavlarımız var bir haftada birkaç gün bize destek olur musun " dedim. O da geldi ancak bizimle kalmayı ve bu arada çalışmayı planladığını söyledi. Biz şaşırdık. Gayri ihtiyari olbilir dedik. Yani ne diyeceğiz ki zaten.
Ve aynı hafta iş aradı ve şu an çalışıyor.( sınav desteği yalan oldu)
Ancak zihnim annemle ilgili olarak o kadar doluydu ki evliliğim huzurum oldu herkesten uzak en iyisi de annemden.. HAni edepsizlik etmiyorum ama düşünmekten ders çalışamıyorum. Uzaktayken telefonu kapatınca konu bir nebze kapanırdı ancak şimdi direk içimizde ve çok huzursuzum.Annemle bu kadar dipdibe olmaktan huzursuzum...Kin tutmasam da izler hala canımı yakıyor ve artık sabrım da yok... Ne yapmam gerek bilmiyorum...

Sonuçta sizin hayatınız. Ben ailemle çok ama çok yakınım ama evlenince aynı evde yaşamak istemem. Aynı şekilde annemde istemez. ( tabi yaşlılık hali ayrıdır o durumda seve seve eşimin ailesine de kendi aileme de bakarım ) Konunuzu tam anlayamadım ama galiba anneniz devamlı siz de kalmayı düşünüyor ? Bence huzurunuzu bozmayın ve annenizi de kırmadan makul bir şekilde durumu anlatın. Belki yakınlardan ev tutabilirsiniz, sonuçta anneniz çalışacak kadar sağlıklıymış hem sizin için hem kendi rahatı için daha iyi olur diye düşünüyorum.

Destek olmak derken sanırım ev işlerinde yardımcı olmasını istediniz.
Bunun için arayıp çağırırken anne anne yerine konuluyo ama isteğinizi gerçekleştirmediğinde ne yapsam da gitse diye düşünüyosunuz.
Çağırırken aklınız nerdeydi, o zaman işinize geldi ama şimdi gelmiyo demek ki.

annenızden sızı bu kadar soğutan,
en güven veren olması yerine bu kadar düşman
olmanza sebep olan ne oldu
anlatabilirmisin.?

Açıkçası o kadar çok şey var ki ... Ve düşünürken boğuluyorum. HErşey babamın ölümüyle başladı ben daha 15 yaşındaydım.Annem ona en ihtiyacımız olduğu dönemde başkalarını tercih etti hep ve çirkin şekilde. Anlatmak istemiyorum zira çok utanıyorum. Ben o zamanlar annesine deli gibi aşık bir kızdım dünyaya karşı tek başıma annemi savunabilir ona bakabilir , koruyabilirdim... Ancak onlarca yalan ve dahası tüm sülaleyi üstümüze salması akıl alacak gibi değildi.. Annem için çok savaştım. Onu kazanmak için , ailemizi bir arada tutabilmek için ... Her seferinde hayatımızı birşekilde alt üst etmeyi nasıl başarıyordu dahası , yaptığı çirkinlikleri önceleri sadece ben biliyordum ve saklıyordum çünkü yine de annemdi. Bu sefer düzeldi , bu sefer düzeldi a bak çok pişman hadi bak bu sefer düzeldi derken problemlerin daniskasını öyle bir yapmayı başardı ki , kendimi eli bıçaklı kendimi kendimce korur halde buldum.Ruh hastası olmuştum artık ve hayatta yapayalnız.. Babam zaten ölmüştü ve anneminde çok umurunda sayılmzdım. Ha güya bizi çok sever ,söyler abartılı öper koklar ancak sevgi bu değildi... Sevgi gerçekten de filmde söylenen gibi "Emek"ti.. Aslında şimdi baktığımda anlıyorum ve hatırlıyorum, ta daha lise sınavlarına hazırlandığım dönem elime fizik kitabı sınavıma az bir süre kala annem gelip evi terkedeceğini söylemişti ve ona o kadar düşkündüm ki ozaman , içime yaşadığım acıyı tahmin edebilirsiniz...Tabi okul mokul kafası gitti bende... Çok doluyum ve bu kadarını anlatırken bile ellerim titriyor...

Zor bi durum.
Zor şeyler atlatmışsın, bunlara değinip seni eski günlere götürmek istemiyorum.
Annene şu öneriyi yapabilirsin.
Bilmiyorum size ne kadar uyar, ama şu anda en makulu bu gibi görünüyor..Bir kaç ay kendini toparladıktan sonra, kazandığı parayla kendisine yeni bi ev kurmasını söyleyebilirsin.
Zira açıkça ''git'' demekten çekiniyorsun çünkü.

Hayır kesinlikle öyle değil , abimle beraber yaşıyorlardı. Abim bekar. Ben ikisinin arasını düzeltmeye çalışıyordum esasen ama uzaktan . Eğer Abim bekar olmasaydı , annemin evi olmasaydı asla onu yalnız bırakmazdım. Ancak onca yaşanan şeyi hele ki tüm gençlik çağım depresyonla ve acaba başımıza ne gelecek diye düşünerek geçti. Evleneli 1 yıl oldu ve zihnimi yeni yeni toparlıyorken annemle bu kadar iç içe olmak korkular oluşturuyor bende. Ve de içim dolu, huzursuzum.

yemek yapsın evini temizlesin diye çağırdınızda geçmiş aklınızda değilmiydi o zaman canınızı yakmıyormuydu geçmiş , annenizi birkaç gün yemek yapsın evi temizlesin diye mi çağırdınız ? Baktınız gitmeyecek geçmiş aklınıza geldi sabrım kalmadı diyorsunuzda ne yapacaksanız kovacak mısınız annedir nede olsa anne.. Hani Kur-an da adı geçen ah dese bedelini kat ve kat ödeyeceğimiz hani ayaklarının altında cennet vaad edilen varlık. Ne kadar kötü olursa olsun anne. Hayat bir sınav belkide sizin sınavınız annenizdir.

Son düzenleme:

Ben sana hak veriyorum.İçindeki huzursuzluk gayet normal..
Abinle konuş tekrar?Madem annen abinle yaşıyormuş, neden senin yanında kalmayı düşünmüş bişey söyledi mi?

Benim temizlikçim var merak etmeyin. Annemi temizlik yapsın diye çağırmadım.

Arkadaşım bunu söylemek kolay, yaşaması zordur. Lütfen öyle kesin bi gözle yargılama.
Herkes yaşadığını bilir bu konuda. Ana-baba diye her şeyi görmezden gelip yaşayamıyor insan.
Benim de durumum az çok benzer olduğu için anlayabiliyorum.
Uzun zamandır babamla görüşmüyorum, ve düşün ki hamile olduğumu bile benden duymadı, kardeşim söylemiş.
Eşimle konuştu ama ben konuşmadım.
İnsanın konuşası gelmiyor inan ki.
Başına bir şey gelse, elden ayaktan düşse mesela babam olduğu için değil ''Allah rızası'' için bakarım ona.O derece uzağım, o derece içimdeki hisler ölü.

Elbet konu sahibinin durumu benimkiyle bir değil, ama yaşanan kopuklukları anlamaya çalışıyorum en azından..
Bu durumlar kolay değil.
Anneni yemek yapmak için çağırmışsın, şimdi kalıcam deyince mi eski aklına geldi tarzı söylemler de bize düşmez..
Belki konu sahibinin bizlere açıklayamayacağı durumlar var..
Daha iki kelime etmeden infaza sürüklemeyelim hemen..

Ben sana hak veriyorum.İçindeki huzursuzluk gayet normal..
Abinle konuş tekrar?Madem annen abinle yaşıyormuş, neden senin yanında kalmayı düşünmüş bişey söyledi mi?
Anlayışın ve bakış açın için teşekkür ederim. Aslında bana gelmesinin öncesinde abim ve ablamla konuşup , abimin ve annemin aralarını nasıl düzeltebiliriz diye toplanmıştık. Anlayacağın gibi araları çok bozuk. Abim kin tutuyor mlesef. Ve aldığımız kararda annemi birkaçgün yanıma çağırıp olayı hallice konuşarak birazcık anlayış ve sabırlı olması için bir konuşup aynı zamanda o ortamdan uzaklaştırmaktı. Annemi çağırmanın ve eşimin bu problemlerden haberinin olmadan çözülmesinin en iyi çözümü sınavlarım için çağırmaktı. Ve sonrasını biliyorsun..

Allah razı olsun...

Rica ederim..
O zaman burda kilit nokta abin..Ablan ve sen abinin bakış açısını değiştirmelisiniz..
Belki annenin de bi anlık verdiği bi karardı, şans yüzüne güldü. İş bulamasaydı düşüncesinden vazgeçebilirdi..
Ama şimdi iş bulduğu için rahatladı tabi haliyle.
Bilemedim ki. İş bulmamış olsaydı kolaylıkla çözülebilirdi ama, şimdi kendi parasını kazandığı için gitmem diyebilir annen de..

anneniz neden yalnız yaşamıyor,bir rahatsızlığı falan mı var?

eğer bir sorunu yoksa ve çalışıyorsa en güzeli size yakın bir yerden ev bulup orada yaşaması bence.

aile büyükleri ile oturmak zordur,türlü sorunlar çıkabilir ortaya.

Aneniz sizi hayal kırıklığına uğratmış tabii evinizi temizlememiş yerleri silip süpürmemiş wc yi yıkamamış yemek yapmamış ondandır gerginliğiniz madem o kadar yaralısınız o kadar kırdı sizi ondan yardım istemek neden açıkcası ben asla istemezdim gurur yapıp aa ama annem gelip sende kalıcam dese huzursuzda olmazdım babasız büyüdüm diyorum ki keşke huysuz aksi bir baba olsaydı ama onu tanısaydım

Son düzenleme:

Tekrar ediyorum , Benim zaten temizlikçim var. Annemi evimi temizlesin diye çağırmadım.

boşver arkadaşım her konuda çıkar böyle empati özürlüler sen canını sıkma
konunu okuyup ciddi bi şekilde cevap verenlere sana yardımcı olmaya çalışanlara cevap yaz
Allah annene doğru yolu göstersin ,yaşanılan şeyleri unutucam demekle unutulmuyo ama onları düşünerekte kafanı bulandırma sen kendi ailene bak canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…