- 30 Aralık 2011
- 1.696
- 5.256
- 358
- Konu Sahibi Thinkerwoman
-
annenızden sızı bu kadar soğutan,
en güven veren olması yerine bu kadar düşman
olmanza sebep olan ne oldu
anlatabilirmisin.?
Hayır kesinlikle öyle değil , abimle beraber yaşıyorlardı. Abim bekar. Ben ikisinin arasını düzeltmeye çalışıyordum esasen ama uzaktan . Eğer Abim bekar olmasaydı , annemin evi olmasaydı asla onu yalnız bırakmazdım. Ancak onca yaşanan şeyi hele ki tüm gençlik çağım depresyonla ve acaba başımıza ne gelecek diye düşünerek geçti. Evleneli 1 yıl oldu ve zihnimi yeni yeni toparlıyorken annemle bu kadar iç içe olmak korkular oluşturuyor bende. Ve de içim dolu, huzursuzum.Zor bi durum.
Zor şeyler atlatmışsın, bunlara değinip seni eski günlere götürmek istemiyorum.
Annene şu öneriyi yapabilirsin.
Bilmiyorum size ne kadar uyar, ama şu anda en makulu bu gibi görünüyor..Bir kaç ay kendini toparladıktan sonra, kazandığı parayla kendisine yeni bi ev kurmasını söyleyebilirsin.
Zira açıkça ''git'' demekten çekiniyorsun çünkü.
Hayır kesinlikle öyle değil , abimle beraber yaşıyorlardı. Abim bekar. Ben ikisinin arasını düzeltmeye çalışıyordum esasen ama uzaktan . Eğer Abim bekar olmasaydı , annemin evi olmasaydı asla onu yalnız bırakmazdım. Ancak onca yaşanan şeyi hele ki tüm gençlik çağım depresyonla ve acaba başımıza ne gelecek diye düşünerek geçti. Evleneli 1 yıl oldu ve zihnimi yeni yeni toparlıyorken annemle bu kadar iç içe olmak korkular oluşturuyor bende. Ve de içim dolu, huzursuzum.
yemek yapsın evini temizlesin diye çağırdınızda geçmiş aklınızda değilmiydi o zaman canınızı yakmıyormuydu geçmiş , annenizi birkaç gün yemek yapsın evi temizlesin diye mi çağırdınız ? Baktınız gitmeyecek geçmiş aklınıza geldi sabrım kalmadı diyorsunuzda ne yapacaksanız kovacak mısınız annedir nede olsa anne.. Hani Kur-an da adı geçen ah dese bedelini kat ve kat ödeyeceğimiz hani ayaklarının altında cennet vaad edilen varlık. Ne kadar kötü olursa olsun anne. Hayat bir sınav belkide sizin sınavınız annenizdir.
yemek yapsın evini temizlesin diye çağırdınızda geçmiş aklınızda değilmiydi o zaman canınızı yakmıyormuydu geçmiş , annenizi birkaç gün yemek yapsın evi temizlesin diye mi çağırdınız ? Baktınız gitmeyecek geçmiş aklınıza geldi sabrım kalmadı diyorsunuzda ne yapacaksanız kovacak mısınız annedir nede olsa anne.. Hani Kur-an da adı geçen ah dese bedelini kat ve kat ödeyeceğimiz hani ayaklarının altında cennet vaad edilen varlık. Ne kadar kötü olursa olsun anne. Hayat bir sınav belkide sizin sınavınız annenizdir.
Anlayışın ve bakış açın için teşekkür ederim. Aslında bana gelmesinin öncesinde abim ve ablamla konuşup , abimin ve annemin aralarını nasıl düzeltebiliriz diye toplanmıştık. Anlayacağın gibi araları çok bozuk. Abim kin tutuyor mlesef. Ve aldığımız kararda annemi birkaçgün yanıma çağırıp olayı hallice konuşarak birazcık anlayış ve sabırlı olması için bir konuşup aynı zamanda o ortamdan uzaklaştırmaktı. Annemi çağırmanın ve eşimin bu problemlerden haberinin olmadan çözülmesinin en iyi çözümü sınavlarım için çağırmaktı. Ve sonrasını biliyorsun..Ben sana hak veriyorum.İçindeki huzursuzluk gayet normal..
Abinle konuş tekrar?Madem annen abinle yaşıyormuş, neden senin yanında kalmayı düşünmüş bişey söyledi mi?
Allah razı olsun...Arkadaşım bunu söylemek kolay, yaşaması zordur. Lütfen öyle kesin bi gözle yargılama.
Herkes yaşadığını bilir bu konuda. Ana-baba diye her şeyi görmezden gelip yaşayamıyor insan.
Benim de durumum az çok benzer olduğu için anlayabiliyorum.
Uzun zamandır babamla görüşmüyorum, ve düşün ki hamile olduğumu bile benden duymadı, kardeşim söylemiş.
Eşimle konuştu ama ben konuşmadım.
İnsanın konuşası gelmiyor inan ki.
Başına bir şey gelse, elden ayaktan düşse mesela babam olduğu için değil ''Allah rızası'' için bakarım ona.O derece uzağım, o derece içimdeki hisler ölü.
Elbet konu sahibinin durumu benimkiyle bir değil, ama yaşanan kopuklukları anlamaya çalışıyorum en azından..
Bu durumlar kolay değil.
Anneni yemek yapmak için çağırmışsın, şimdi kalıcam deyince mi eski aklına geldi tarzı söylemler de bize düşmez..
Belki konu sahibinin bizlere açıklayamayacağı durumlar var..
Daha iki kelime etmeden infaza sürüklemeyelim hemen..
Anlayışın ve bakış açın için teşekkür ederim. Aslında bana gelmesinin öncesinde abim ve ablamla konuşup , abimin ve annemin aralarını nasıl düzeltebiliriz diye toplanmıştık. Anlayacağın gibi araları çok bozuk. Abim kin tutuyor mlesef. Ve aldığımız kararda annemi birkaçgün yanıma çağırıp olayı hallice konuşarak birazcık anlayış ve sabırlı olması için bir konuşup aynı zamanda o ortamdan uzaklaştırmaktı. Annemi çağırmanın ve eşimin bu problemlerden haberinin olmadan çözülmesinin en iyi çözümü sınavlarım için çağırmaktı. Ve sonrasını biliyorsun..
Aneniz sizi hayal kırıklığına uğratmış tabii evinizi temizlememiş yerleri silip süpürmemiş wc yi yıkamamış yemek yapmamış ondandır gerginliğiniz madem o kadar yaralısınız o kadar kırdı sizi ondan yardım istemek neden açıkcası ben asla istemezdim gurur yapıp aa ama annem gelip sende kalıcam dese huzursuzda olmazdım babasız büyüdüm diyorum ki keşke huysuz aksi bir baba olsaydı ama onu tanısaydım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?