Evimdeki gerginlik ...

Allah sizden ve ailenizden razı olsun. Ve bir rica : Lütfen bana dua eder misiniz? Ailem aile olsun diye...

o sizin anneniz geçmişte sorun yaşamış olsanızda anneniz o sizin... eve yardımcı olsun diye çağırdıgınızda neden rahatsız olmadığınızı merak etmiş durumdayım.. bence sadece sabırla yenebilirsin bu durumu aranızda ki sorunu çözmeye çalış... UNUTMA O SENİN ANNEN...

İnşallah canım benim Allah herzaman yanında olsun inşallah ederim tabikide
ama en önemliside senin el açman canım

“Kullarım, sana benden sorarlarsa (onlara söyle): Ben (onlara) yakınım. Dua eden, bana dua ettiği zaman onun du- asına karşılık veririm. O hâlde onlar da bana karşılık versin (benim çağrıma uysun)lar, bana inansınlar ki, doğru yolu bulmuş olalar.” (Bakara, 2/186)

Allah herşeyi gönlüne göre versin

Çok ama çok teşekkür ederim.. İnanın gönlümü biraz olsun ferahlattınız... Allah'ın razıyım dediği kullardan olasınız...

Allah yardım etsin acaba ben olsaydım ne yapardım diye birdüşündüm
bana gençliğimi zehir eden bir anne acaba yanımda kalmayı hak ediyormu?
aslında etmiyor çok rahat derim bunu
ama elden ne gelir burakalımda iyice kötü işleremi gitsin
yapamassın bırakamassın
en iyisi aklı salim bir adamla evlendirin gitsin
hem sen rahat edersin hemde o

Son düzenleme:
Konuşamaz mısınız annenizle sonuçta evli bi bayansınız.Belki eşiniz rahat edemez annenizin yanında daimi kalacaksa daha da zor olur.Eşinizin rahatsız olduğunu söylersiniz
Normalde annedir nasıl böyle düşünülür ne kadar vefasızsın diye bakılır olaya.
Ama her anne veya baba anne-baba olgusunu gerçekten taşıyabilse.
Taşıyamayınca üzüntüyü çekende sen bi şey deyince kötü olanda sen sabır diliyorum arkadaşım sana.

Çok teşekkür ederim , aynen dediğiniz gibi temel ön yargılar var ve yargılamak nedenini anlamaktan kolay geliyor insanlara... Umarım benim yaşadığım şeyler hiçkimsenin başına gelmez.
Ben ise , esasında anneme bakınca içimdeki boşluğu görüyorum. yine de saygıda kusur gayri edep durmamaya çalışıyorum. Söyleyecek çok sözüm ve kalbimde onca kırığa rağmen yine de susuyorum.
Evliliğimin ilk yılı atlatamadım ve içinde bulunduğum 2. yılımızda yeni yeni iyileşme kat ediyorum. Bünyedeki harabetten 3tane ilaç yutuyorum ve problemlerimi eşime yansıtmamaya çalışıyorum.O hep iyi bilsin yine de istiyorum annemi. öyle doluyum ki...

Arkadaşlar sayfaları okumadan sadece ilk yazdığınız yazıya bakarak yorum yapıyorlar sanırım Allah kolaylık sabır versin sana ne yaşadığını sen bilirsin hayal kırıklıklarını kalp kırıklıklarını bence sen elinden geleni yapıp hayırlı evlat olmaya çabalıyorsun ama zorlanmanda annenin geçmişte size hayırlı bir annelik yapamamasından kaynaklı seni üzmemişimdir inşallah bu cümlemle dedimya biz sadece yorum yaparız yaşadığın acıları sen bilirsin allahım sana en hayırlı yolu göstersin nasip etsin inşallah

Çok zarif , çok incesin. Tam anlamıyla özet bu aslında , nokta atışı yaptın diyebilirim. Gerçekten , hani ona bakınca hem üzülüyorum çünkü en kötü şeyleri yaşatmış birinin bu yükle yaşaması ne zordur pişmansa eğer , hem de içimdeki boşluk öylesine büyük ki ben hala kuyuda yalnız bırakılan küçük kızım ...

Tamam peki de ne için çağırdınız annenizi.?
Destek de neyin desteği bu orasını anlamadım.
Açıkçası bu sorunun cevabını gerçekten bilmiyorum. Annem de gelmeden önce ne konuda destek istediğimi söyledi çok bir cevap veremedim. Belki sadece yanımda olmasını bilmiyorum işte belki hayatımda biraz olsun anneme şımarmayı ama hiçbirini tam yapamıyorum. Abimle ilgili bir mevzusu da vardı aralarının iyi olması için biraz da bu bahaneyle çağırdım . Hem annem incinmesin hem eşim problemlerimizi bilmesin diye ...

Anladım...
Sen bile itiraf edemiyorsun ama anneni özlüyorsun gelsin istyorsun.
Herşeye yaptığı her kötülüğe rağmen anneni seviyorsun.
Bu duyguyu çok iyi bilirim çook.

Anladım...
Sen bile itiraf edemiyorsun ama anneni özlüyorsun gelsin istyorsun.
Herşeye yaptığı her kötülüğe rağmen anneni seviyorsun.
Bu duyguyu çok iyi bilirim çook.
Anne sevilmez mi ? Elbet seviyorum ama hani birini seversin ve o seni aldatır sonra belki yine barışırsın ama ne yar olabilirsin ne de yar olunmasına izin verirsin ya , arada kalmış bir duygu. Aşamıyorum. Ne evlat olabiliyorum hissede hissede ne de onun canının yanmasını istiyorum. Bir tür tam olamamışlık , bir türlü dolmuyor. Ruhum en çok bu ikilemden yorgun bu aralar..

Canım okuduklarımdan anladığım kadarıyla çok haklısın fakat bu haklılığını haksızlığa uğramadan nasıl ifade edeceksin bunu bilmyorsun... nacizane önerim azcık daha sabretmen hee birde eşinle aran çok önemli onunla huzursuzluğun yoksa eğer bu durumdan azcık daha sabrett belki annen de çalışma fikrinden vazgeçer ve abinle barrışıp tekrar onunla yaşamaya devam eder... Allah kolaylık ve çözüm versin

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Zaten sabretmekten başka aklıma gelen fikrime yatan birşey yok şimdilik. Allahtan yardım diliyorum.

Çok teşekkür ederim. Zaten sabretmekten başka aklıma gelen fikrime yatan birşey yok şimdilik. Allahtan yardım diliyorum.

sabırlı olmaya çalış imtihan dünyası seninkide buymuş. unutma Allah sabredenle beraberdir..... Rabbim kolaylık çözüm yolu versin en kısa zamanda

sabırlı olmaya çalış imtihan dünyası seninkide buymuş. unutma Allah sabredenle beraberdir..... Rabbim kolaylık çözüm yolu versin en kısa zamanda
Evet gerçekten imtihanım. Ancak bu imtihan nasıl geçilir , doğru olan nedir , kalbimdeki ve sırtımdakı yaralar nasıl iyileşir bilmiyorum...

insanlara, anne baba oldukları için şartsız bir şekilde anlayış gösterilmesini desteklemiyorum. kırgınlıklarınız mutlaka vardır. ancak bence bunları hatırlayıp huzurunuzu kaçırmak yerine, annenizin ne derece değiştiğine dikkat edin. belki pişmanlıkları vardır. hatalarının farkındadır ve düzeltmek istiyordur. eğer bunlar varsa bir şans verin anne-kız ilişkinize... belki size gerçekten destek olmaya çalışarak gelmiştir. ya da bulunduğu yerden uzaklaşmak için bir kaçış yeri olarak görmüştür.

ben de babamdan dertliyim, çocukluğumdan beri süren hayalkırıklıkları çok yaşadım. her seferinde şans verdim, her seferinde geri tepti. yaptıklarımın onda birini bile hak etmiyor. ama yine de yapıyorum. farklı davranmak elimde değil, vicdanlı bir insan olduğum için, hak etmediğini, bana zarar vereceğini bile bile yapıyorum yine... onda evladına karşı sorumluluk yok ama bende var maalesef... pişmanlığını hissetsem, değiştiğini görsem geçmişi silmeye uğraşırım...

tek başınıza karar vereceğiniz bir durum değil bence, kardeşleriniz ile görüşün. ortak karar alın. anneniz evsiz değil. kendi evi varsa, orada yaşaması daha uygun. sizin bulunduğunuz yerde yaşamak istiyorsa, ayrı bir evde yaşaması daha iyi olur. kız veya erkek ailesi olsun, sürekli birlikte kalınması halinde, o evde huzur olacağını düşünmüyorum. bence kısa zamanda konuşun ailenizle. annenizi kırmadan bir şekilde ayrı eve çıkmasının daha iyi olacağından bahsedin.

anneniz de kendine bir yol çizmeli. yani gençliğini size adamış biri değil sanırım. şimdi bunu bahane ederek sizden bir beklentiye girmemeli. kendi yolunu çizmeli, gerekirse evlensin veya arkadaşlıklar kursun.

Evet gerçekten imtihanım. Ancak bu imtihan nasıl geçilir , doğru olan nedir , kalbimdeki ve sırtımdakı yaralar nasıl iyileşir bilmiyorum...

geçmişte böyle hissettiğin anların olduğunu düşünüyorum yazdıklarından ve annen sizinle yaşama istemesini söylemeden öncede huzurlu bir yaşantının olduğunu fark ettim... yani o sıkıntılı imtihanla dolu günlerin geçip nasıl huzuru verdiyse Rabbim bu durumdan da öyle feraha çıkartacaktır...önemli olan senin kalbinin içindeki sen kalbini bozmamaya çalış. unutma ki bir Allah dostunun da dediği gibi "GÜZEL DÜŞÜNEN GÜZEL GÖRÜR. GÜZEL GÖREN HAYATINDAN LEZZET ALIR" akışına bırak biraz su gider yolunu bulur inş. böyle seninde sıkıntın çözülecektir... Rabbim seninle olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…