Evimdeki gerginlik ...

Evet gerçekten imtihanım. Ancak bu imtihan nasıl geçilir , doğru olan nedir , kalbimdeki ve sırtımdakı yaralar nasıl iyileşir bilmiyorum...

O yaralar hiç iyleşmez.
Zamanla hep hatırlayıp durursun.
Neden diye sorgularsın ama yanıt bulamazsın.
Yanıt bulamadığında işin içinden hiç çıkamazsın.
Seni çok iyi anlıyorum.

Ooo kardeşlerim özellikle ablam ve abim nefret boyutuna varırıyorlar. Ben de arada araları belki yumusar diye annem şöyle iyi oldu böyle yapıyor falan diyorum ama çok kindarlar...Fikirlerine katılıyorum ve ben de aynen senin gibi fazla kalp yumuşaklığından dayanamıyorum. Ama öyle bir raddede ki bu sefer içimdeki boşluk çığlık atıyor , dolmuyor .. Onsuz da olmuyor onunla da artık...

Allah razı olsun hem senden hem de o güzel Allah dostlarından...

anneye kızgın/kırgın olmak farklı, onunla ilgili birşeye karışmamak farklı.
sonuçta, size annelik yaparken birinize ayrıcalık göstermedi diye tahmin ediyorum. EbruD bebekken ağladığı gibi hemen koştu da, abisinin yanına saatlerce uğramadı, gibi bir durum yoktur yani...
ben olsam bu durumda kardeşlerime de kızarım. çünkü bu sadece sizin sorununuz/sorumluluğunuz değil, olmamalı...

abinizle kalırken, oturdukları ev kimin? annenizin yeni işindeki maaşı dışında herhangi bir geliri var mı?
anneniz ihtiyaçtan mı çalışacak yoksa sosyalleşmek, sıkılmamak için mi çalışacak?
zorunlu mu, keyfi bir durum mu var?
bence annenizin çalışması iyi, kendine ait bir dünyası olur, sadece çocuklarının dünyasına dahil olmaya çalışmaz.
annenizin çalışmasını destekleyin, mümkünse ayrı bir evde olsun. siz elinizden geldikçe destekte bulunun.

Son düzenleme:
Kardeşlerinizle birlikte geçimi için gerekli parayı belirleyin , bir ev tutun , hem siz destek olun hem de kendisi çalışarak sosyal bir çevre edinsin. Abinizle barışsa bile abinizin hayatını mahvedecek . Evlenince muhtemelen eşiyle arasını bozan bir mevzu olacak. Haftanın belirli günleri biriniz gider gezdirir market alışverişini yaparsınız , biriniz gider birlikte pazarını yaparsınız , biriniz gider kılık kıyafet işlerini halleder , biriniz fatura işlerini halleder .... Gibi iş bölümü yaparak hem kendi aile huzurunuzu korursunuz hem sorumluluğu paylaşmış olursunuz hem de anneniz yalnız kalmamış olur. Çok ciddi ahlaki yada psikolojik sorunları varsa bunlarla size zarar vermeye devam ediyorsa hafta da bir psikoloğa götürmekte fayda var. Aşama kaydetsin ki hayatınızı zindana çevirmesin.

Evet ne yazıkki anne desteğine ihtiyacımız olduğu anda neler çektiğimizi kimse anlayamaz. O zor anlarımızda destek bile beklemeyiz aslında yeterki köstek olmasın , üzmesin isteriz o bile olmaz. Eline geçirdiği tornavidayla kalbimizi inceden inceden oyarken " ne yapsa annedir " denir. Okadar iyi anlıyorum ki bu duyguyu. O çocukluğumuzda incinmiş , tek başına ayakta durmaya çalışmış , her işini kendi yapmak zorunda kalmış ruhunuzu. O ruhu öldürene kadar uğraşmayın. Ailece sorumluluklarınızı paylaşın. Hatalarını , değişmesi , gelişmesi gerektiğini söyleyin. Zihinsel bir bozukluğu varsa bu konuda eğitim almasını sağlayın. Kötü davranmayın ama size kötülük etmesine de müsade etmeyin. İyi insan olmak tüm kötülüklere boyun eğmek değil , sorunları çözmek için çaba gösteriyor , yollar arıyor olmaktır.

En büyük kul hakkı çocuk hakkıymış biliyor musunuz? Bu bir hadis. Peygamberimiz söylemiş. O en korumasız günlerde küçük omuzlarınıza taşınamaz yükler yükleyen anne babalar anne baba olsalar bile Allah huzurunda hesap verecekler.

Biz onlar gibi olmayalım. Elimizden geleni yapalım. Ama bizi ezmelerine izin vererek değil.

Anlayışınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. İnsana bazen anlaşılmak duygusu bile güven veriyor.
DEdiğinizin olmasını ben de isterim ancak kardeşlerim maddi desteği sağlayacak güçte değiller. Ben de tek başıma ekstra bir ev tutacak kadar uygun değilim. bu durumda yapılabilecek ne vardır bilmiyorum...

Size hak veriyorum . Ancak sözüm onlara geçmiyor benden büyük oldukları için midir bilmem yine de konuşuyorum ,söylüyorum . Hele bir de kızmaya kalksam beni de silerler herhalde. Çalışmaya da borçları var ödeyebilmek için başladı.

zor bi durum açıkçası bi fikir veremiyorum ama şunu söyleyebilirim buraya sırf insanların çaresiz durumlarını gereksiz aptal cümlelerle daha da zora sokan çok basit insan var senden ricam onların mesajlarını kaile sakın alma destek olmaya çalışanlarla konuşmaya devam et... kendini savunmaya çalışmak için de dil dökme baştan sona okumaya çalıştım ve okudukça ben sinir oldum. muhtemelen onlarda okurlar bu yazımı ayıptır ya valla yazık günah insanların çaresiz durumlarını başka şeylerle bağdaştırıp üstüne nasıl geliyosunuz? inşallah en kısa zamanda bi çare bulursun canım

Derinden teşekkürlerimi sunuyorum...

bu duyguyu cok iyi biliyorum güzelim cok........hemde cok........ :2::2::2:yanımda olsada herkes olsada hep kendimi yalnız hissetmek iyi bilirim

allah yardımcın olsun zor bir durum

İnsan en çok sevdiklerine kırılır . Anne ve babaya olan kırgınlıkları , yaraları ve boşlukları doldurmak çok zordur.
Hem sizi üzdükleri için kızarsınız , hemde çok sevdiğiniz insanı elinizden aldıkları için.
Ben anneme çok kızgınım , yaptıklarını geçtim, bende anneme aşık bir kızdım. Mutlu olsun diye 16 yaşında minicik bir kadınken bile
neler yapmıştım neler. Sonra bir gün o çok sevdiğim annemi çaldı benden.
Ama bunları yaşamayanların empati yapması zordur.
Annedir, babadır sonsuz itaat gerekir derler , ama annelik 9 ayla sınırlı değildir, babalıkta masrafların karşılanması ile değil.
Durumunuz araf , Allah yardımcınız olsun ..
Umarım baş edebilirsiniz ..
Sarılıp , içine sindirmek istediğiniz anneniz , ama yaşananlar fersah fersah uzaklaştırıyor sizi ..
Zor durum zor ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…