evimdeki karincalar

arvenlena

Harley Quinn
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2014
686
1.026
133
Merhaba arkadaslar, ben evimdeki karincalardan muzdaribim. Sadece mutfakta olsa yiyecek biraktim ondan oldu diyecegim ama degil. Tezgahin uzerine, dolaplara asla yiyecek birakmam. Ama maalesef hem mutfak tezgahinin uzerinde, hem de banyoda goruyorum gruplar halinde dolastiklarini :KK43: Her yeri Domestos'la siliyorum, limon kesip koyuyorum, bana misin demiyor. Bir sure gidiyorlar sonra bir bakmisim yine bir yerlerden cikmislar. Henuz cocugum yok ama esimin kucuk yigenleri geliyor evimize, yerlerde dolasiyor cocuklar, her tarafi elliyorlar onun icin ilacli birseyler kullanmak istemiyorum. Acaba bildiginiz dogal yontemler var midir? Yardimlarinizi rica ediyorum. Tesekkurler simdiden.

çıktıkları yeri tespi edip detan karanca kıran sık tabi onlar ortada yokken.... ama illa çıkçak bir yer buluyorlar.... kesin çözümü bende bulamadım bir yerden gelmelerini kestim bir iki ay görünmedi şimdi başka biir yerden geliyor sıpalar... bu sefer yerini de tespit edemedim....

çıktıkları yeri tespi edip detan karanca kıran sık tabi onlar ortada yokken.... ama illa çıkçak bir yer buluyorlar.... kesin çözümü bende bulamadım bir yerden gelmelerini kestim bir iki ay görünmedi şimdi başka biir yerden geliyor sıpalar... bu sefer yerini de tespit edemedim....

cok gicik bir durum bu gercekten, cildiricam yakinda.sanirim yaz aylarinda daha cok cikiyorlar ortaya, cunku kisin boyle bir sorunum yoktu. ev ayni ev, duzen ayni duzen, ama kisin yok yazin varlar. ve gitmek bilmiyorlar maalesef, sanki mesken tuttular. ya da ben etkili bicimde savasmayi bilmiyorum :110:

O sayılan yöntemlerin hepsini denedim, hiçbiri kesin çözüm değil. En sonunda ilaçtan başka çarem kalmadı, eczaneden spreyli ilaç aldım. Tüm süpürgelik ve duvar diplerine sıktım. En az yarım gün kapı pencere kapalı bekledim. Sonra evi havalandırıp sildim güzelce. Bir tane karınca kalmadı. Şimdi 3-4 yıldır her bahar ilk karıncayı gördüğüm gibi ilaçlarım evimi hemen, tüm yaz rahat ederim.

Bu arada temiz ve düzenli biriyim. Evim de 8. katta. Ama komşular sağolsun, balkonlardan atılan yiyecek kırıntılarıyla karıncalara yol göstermiş oluyorlar. Bir de ağaçlı bahçeli bir yerde oturuyorsanız börtü böcek eksik olmuyor. Kendinden şüpheye düşen arkadaşlar rahat olsun o yüzden. Sadece evi pis olana gelmez karıncalar. Çevredeki pek çok etken evinize doluşmasına neden olabilir.

Ayrıca 6 yaşında bir kızım var, bir sakıncası yok dedi eczacı. Sadece evi havalandırıp silene kadar kızımın içeri girmesine izin vermiyorum o kadar. Sonrasında bir sorun yaşamadım bugüne kadar. Karıncalarla aynı evde yaşamasından daha fazla zararlı gelmedi bana ilaçlamak

Back
X