O sayılan yöntemlerin hepsini denedim, hiçbiri kesin çözüm değil. En sonunda ilaçtan başka çarem kalmadı, eczaneden spreyli ilaç aldım. Tüm süpürgelik ve duvar diplerine sıktım. En az yarım gün kapı pencere kapalı bekledim. Sonra evi havalandırıp sildim güzelce. Bir tane karınca kalmadı. Şimdi 3-4 yıldır her bahar ilk karıncayı gördüğüm gibi ilaçlarım evimi hemen, tüm yaz rahat ederim.
Bu arada temiz ve düzenli biriyim. Evim de 8. katta. Ama komşular sağolsun, balkonlardan atılan yiyecek kırıntılarıyla karıncalara yol göstermiş oluyorlar. Bir de ağaçlı bahçeli bir yerde oturuyorsanız börtü böcek eksik olmuyor. Kendinden şüpheye düşen arkadaşlar rahat olsun o yüzden. Sadece evi pis olana gelmez karıncalar. Çevredeki pek çok etken evinize doluşmasına neden olabilir.
Ayrıca 6 yaşında bir kızım var, bir sakıncası yok dedi eczacı. Sadece evi havalandırıp silene kadar kızımın içeri girmesine izin vermiyorum o kadar. Sonrasında bir sorun yaşamadım bugüne kadar. Karıncalarla aynı evde yaşamasından daha fazla zararlı gelmedi bana ilaçlamak