- Konu Sahibi mylittlesunshine
-
Di mi yaa, küçük kıllar! Kabus gibi
Ayy herşeyin yenisi makbul ama bi de oyle bi sıkıntı var di mi.. kıl gübür toz minik kıllar. ıyk.
Düğün tarihim belli oldu aquamm 25/05'de gelin oluyor pelincan kısmetse :123:
Senden bi sürü konuda yardım isticem, daha çok başındayız herşeyin.Toz, kıl deme ya demeeee Valla erkek dedikodusundaki derin gibi olurum. sosyal hayat sıfır, temizlikte yüüüüs puan bana ahaha
evet canım aynen dediğin gibi akşamları cektiriverirsin ohh tertemiz ama mutlaka yardımcı bayan geldiğinde ellerini kullanarak bastıra bastıra temizlesin her yeri.
yoksa bir zaman sonra mopla temizleyim derken kirler iyice yerleşip kalır.
gerci benim mop öylece terasta duruyor artıkemekliye ayrıldı.
ihtiyacım olmuyor cok şükür...
allahım herkeste aynı sorun varmış desene!! hayatım yatak odasının tozunu almakla banyonun yerlerini silmekle geçiobayan saçı uzun en azından kolundan tuttuğun gibi çöpe at gitsin ama erkeklerin nasıl bir kıl yapıları varsa artık yapışkanmıdır nedir. ne bitio ne temizlenio biz 6 kız kardeşiz babamında garibim çok kılı yoktu ama kocam bana standart erkek kıl yapısını iyice öğretti sağolsun ev işlerinde herkese kolay gelsin hanımlar :)
eylümcüm selam, nasılsın?
ne zamandır sana mesaj atıcam gördükçe aklıma geliyorsun ama ilk zamanlar çok yoğundum alışmaya çalışmaktan kendime bile vakit ayıramıyordum sonra da sanırım ihmal ettimkusura bakma lütfen mahcubum sana karşı
ben alıştım galiba istanbul'a da evliliğe de :) sen nasılsın, okulun iyi mi?
mikrofiber bez marketlerde satılıyor mu ki? onu deneyeyim ben de. anneannem beze ayağıyla basar ya da terlikle öyle silerdi evi. o zamanlar vileda yoktu tabii :) en kolay öyle olur herhalde beze bir ayağınla basıp gezdirebilirsin.
bizim mecburen tüm odalar kullanılıyor2+1 zaten. bir odada oturup diğer odada yatıp küçük odaya da çamaşır seriyorum. aslında zaten odalardan ziyade mutfak ve holde benim sıkıntı. oraların yerleri çok açık renk fayans çünkü
ben eğer sorunuzu yanlış anlamadıysam vileda yerine önerim kesinlikle scotch brite mop kullanmanız ben çok memnunum kılları üzerinde topluyo ve suya batırınca hepsini bırakıyo vileda gibi içine sarmıyo yani...
Halılarımı sildirdim eskiye nazaran çıkan tüyler azaldı
sildirmeni tavsiye ederim canım yıkatmak biraz zor olabilir
ben yeni evlendiğim zaman günde iki kere süpürüyordum.halilarını yıkatmadan kurtulamazsiniz.bir kere yıkamayada gitmiyor tozlar azda olsa yine kalıyor o yüzden bir an önce yıkamaya verinki kirlensinler ikinciyede verebilin. saçlarınızı da banyoda tarayıp düzlestirin.düşen kılları da hemen elinizle toplasanız, odalar da dolaşırken de saçınızı baglasaniz bence sorun kalmaz.eşinizin tüyleride çok uzun değilse göze batmaz zaten. ama siz ne yapmasınizda ev en azından iki günde bir süpurulmediginde temiz kalmaz.
benim de evimin her yeri beyaz fayans. bi tek odalarım laminant. ve eşim halıların üstünde bile kıl avına çıkan bir temizlik manyağıdır:) ben çözümü şöyle buldum. öncelikle elektrikli süpürgem sulu olanlardan. maşallah her şeyi içine çekiyor ve asla dışarı toz bırakmıyor. sonra evin çeşitli köşeleri vardır tozu biriktiren yerler. genelde hava akımı orda olur. mesela benim koridorumun köşeleri ve yatak odamın köşeleri bu noktalar. her akşam yemekten sonra minik el süğpürgesiyle önce mutfağımı sonra da o meşhur köşeleri alıyorum. böylece hiç tozum kılım olmuyor. halılardaki kıllar için de canım kocam resmen ava çıktığı için sorun kalmıyor:)))
çok güldürdün beni:)) benimde banyo ve tuvalette aynı sorunum var,bir tek kıl düşse ıyykk nasıl göze batıyor.
yatak odası yolluklarımda açık renk üstü yumak yumak kılhalı fırçası aldım,kılları fırçayla topluyorum:)
halıların yeniyse yıkanmadan gitmez,ama yinede halı şampuanıyla silmeyi dene en azından tüyleri azalır birazcık.
canım selam,
kulübe hoş geldin :)))
canım halıların çözümü -herkes söylemiş, ben de eksik kalmayayım- bir kere yıkatmak, o zaman havı epey azalıyor.
kıl, tüy sorununa çözüm pek yok gibi, bizde de aynı sorun var, devamlı süpürge çalışıyor..
yerleri silmek için benim çözümüm farklı..vileda sopalarının ucuna uyumlu havlular satılıyor esnaflarda, onlarla pırıl pırıl oluyor, diğerleri hiç temizlemiyor yerleri...en güzeli de işim bitince toz bezleriyle beraber havluyu sopadan ayırıp makinaya atıyorum, yıkıyorum, pırıl pırıl oluyor..bize temizliğe gelen abla bile yatak, dolap altlarını falan onunla temizliyor, çok memnun.
unutmazsam yarın fotoğraf çekip koyayım buraya, fena kullanışlı birşey.
hepimize allah sabır versin
sanırım biliyorum dediğin şeyi ama onun da ucunda plastik var makinaya atınca sorun olmasın? bir de onları burda hiç görmedim eminim çarşamba pazarında vardır gerçi :)) ben şimdilik mikrofiber bezden memnunum hatta yarın adana'ya gidiyorum diye bugün büyük bir temizlik yaptım bir kez daha mikrofiber bezime hayran ve minnettar kaldım :)
vileda supermocio almıştım inan o bile hiç bir işe yaramadı :/ az önce halı yazını okudum bu arada el halısına meraklıyım ama evde nasıl dekore edebilirim bilemiyorum bence bir postta da onu yazabilirsin dur bunu bloguna da yazayım :)
sanırım biliyorum dediğin şeyi ama onun da ucunda plastik var makinaya atınca sorun olmasın? bir de onları burda hiç görmedim eminim çarşamba pazarında vardır gerçi :)) ben şimdilik mikrofiber bezden memnunum hatta yarın adana'ya gidiyorum diye bugün büyük bir temizlik yaptım bir kez daha mikrofiber bezime hayran ve minnettar kaldım :)
vileda supermocio almıştım inan o bile hiç bir işe yaramadı :/ az önce halı yazını okudum bu arada el halısına meraklıyım ama evde nasıl dekore edebilirim bilemiyorum bence bir postta da onu yazabilirsin dur bunu bloguna da yazayım :)
evet bu halıları yıkatsak baya rahatlıcaz sanki, ben de şimdi süpürdüm tekrar. pazar günü temizlikçi bayan gelmişti. bugün 4. gün sabah berbattı her yer eve gelince süpürdüm mecburen :/ süpürgeyle de alakası yok bence çünkü süpürünce bi şey kalmıyor iş ki ertesi günlerde temiz kalsın ortalık
yıkatıcam 15 tatilde mutlaka teşekkürler :))
kızlar bu arada viledadaki saçlar da ayrı bir dert supermocio aldım ama çok da farketmedi, evi süpürüyorum ardından silmek için viledayı alınca viledadan kıllar saçlar dökülüyor ne kadar yıkarsam yıkayayım o kıllar da bitmek tükenmek bilmiyor :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?