evime dekorasyon için öneriler bekliyorum

mylittlesunshine

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
4.801
1.558
448
selamlar,

allah nasip ederse 2012 ağustos'unun sonunda evleneceğiz. oturacağımız ev belli şu an içi yapılıyor. mobilyalarımıysa aldım, çeyizlerim de bitti sayılır.
çeyizlerime ve yemek odası ile koltuklarıma burdan bakabilirsiniz

http://www.kadinlarkulubu.com/ceyiz...2-tamamlamak-uzere-oldugum-ceyizciklerim.html

köşe takımı bej rengi oluyor sanırım kremden açık beyazdan koyu bir renk. berjer o rengin üzerinde iri pembe gül desenleri yeşil yaprakları olan bir kumaşla kaplanacak. yemek masasının sandalyeleri ise berjerin kombini; aynı güllerin minik minik yer aldığı bi kumaşla kaplanacak. orta sehpam ve köşe sehpalarım şunun aynısı

yine bunlar uyumlu bi tv ünitesi alınacak.

yaşam odam için durum bu. gelelim netleştiremediğim noktalara. duvarlarda ya da en azından bir duvarda kağıt istiyordum fakat berjerim güllü olduğu için nasıl bi kağıt kullanmalıyım bilmiyorum. kağıt haricinde duvarın rengi konusunda da kararsızım. en beğendiğim kombin yeşil duvar pembe perde kombini hem uyumlu hem iç açıcı. perde ve halıyı düz renklerde kullanmak istiyorum ki hem berjerin hem de aksesuarların desenleriyle ev boğulmasın.

yeşil duvar, pembe perde ve açık düz bir renk halı şu an aklıma yatan tek kombin. siz de önerilerinizle bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

bir diğer konu ise yatak odam. yatak odası mobilyalarım beyaza yakın bir krem. aşağıdaki modelin beyazı.

kulpları da şuna benziyor

yatak odamda güllü perde kullanmak istiyorum. renk olarak da lila ve pembe tonlarını bir arada kullanmak istiyorum. yine düz açık renk bir halı düşündüm burası için de. bu arada tüm perdelerimiz rustik olacak kornij kullanılmayacak.

işte kızlar benim kafamdaki duvar renkleri ve halılar böyle ama sanırım daha fazla fikre ihtiyacım var. özellikle görsellerle bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. bu kadar koşuşturmacayla insan bi yerden sonra tıkanıyor ve ben kendimi şu an tıkanmış hissediyorum sizin fikirlerinizin bana oldukça yardımcı olacağına inanıyorum. uzun oldu kusura bakmayın. şimdiden herkese teşekkürler

teşekkürler ben de takip ediyorum orayı :) yalnız onların bütçesi bizi baya aşıyor bir de evleri çok güzel ama renksiz geldi bana krem beyaz ekru kullanmış daha çok. bana daha böyle cıvıl cıvıl bi şeyler lazım

mesela ilk katalogtaki mine ile ikincideki bebek pembeyi yatak odamda düşünüyorum çok mu çocuksu olur acaba? canlı olmayan böyle pastel tonlarda pembe-mor kombinasyonu ne olabilir acaba?

valla benim en bayıldığım tarz olan cauntry tarzını alnaltıyorsun sen aslında googleden aratırsan süper şeyler var bu tarza uygun..english home dan aldığın çeyizlerin de aynen bu tazda zaten koltuklar falan yemek odan mükemmel güle güle kullan ben de aynen senin gibi yeşil duvar pembeli perdeler krem ve pembeler bayılıyorum bunların uyumuna hatta
http://www.kadinlarkulubu.com/sorular-sorunlar-tavsiye-oneriler/503101-kizlar-fikir-verin.html#post23033710
burda bi başlık açıp sormuştum yatak odamı boyatmak ve cauntry tarza çok yakın dekore etmek istiyorum ..arkadaşın dediği gizli teras sitesine bak derim bir de şuraya bak fikir açısından bence...evinin döşenmiş halinş şimdiden çok merak ettim
MY CITY COTTAGE: Small Pinky Room

ya ben pek bilmem renk işlerini vs anlamam
eşyalarına çeyizlerine baktım mobilyaların güzel düz açık renk, çeyizlik eşyaların ise canlı güzel
bence duvarların sade olmalı gibime geliyo renkliden ziyade
kullanıcağın eşyaları (yatak örtüsü, yastıklar, halı, perde vs ) onları mor tonlarında seçebilirsin
menekşe veya leylak desenlerini kullanabilirsin
minenes in evi var forumda görmüşsündür sanırım senin sorularına cevap verebilir dekorasyonu

aa bu ikinci blogu bilmiyordum. süper oldu çoook teşekkürler. evet country tarz bi nevi. country diyince baya geniş oluyor aslında. provence var classic var var da var benimki daha böyle renkli rahat bi tarz olucak inşallah. evimi ben de çok merak ediyorum inşallah istediğim gibi olur :) inşallah herkesin evi kendi istediği gibi olur :))

bilmem mi minenes'in evini onun evine bayılıyorum cidden maşallah. tam onun evi gibi olmasa da benzer bi dekorasyon olacak sanırım benimki de :))

evini döşediğin zamanda görmek isterim :)

ben de istiyorum

Geçen sene bende çeyiz hazırladım ve harika şeylerin satıldığın bir yer buldum Nişantaşında. Fransız dantelleri ve isviçre dantellerinden çok değişik havluları falan var.
Pikeleri desen onlarda öyle 3 takım aldım nevresimleriyle birlikte çok sık yıkamama rağmen hiç bişi olmuyor. Üstelik özel ölçüyle de yapıyorlar. İstediğin kumaştan istediğin danteli ölçüne göre yapıyorlar. Fikir edinmen adına oraya gitmeni tavsiye ederim. Mağaza adı Avenant Luxury Linens adresini tam bilmiyorum ama nişantaşında valikonağı
caddesinde nişantaşı sultanahmet köftecisi var amerikan hastanesine giderken o sokakta. Bembeyaz bir yer hemen görürsün:)

istanbul'da yaşayacağım kısmese evlendikten sonra ama şu an çoook uzaktayım maalesef söylediğin yeri aklımda tutacağım inşallah evlendikten sonra gidip bakarım :) teşekkür ederim.

az önce nişanlım aradı bu aralar kesin bi karar vermemiz gerekiyor kızlar :/

yukarıdaki kartelada yer alan bambu yaprağını salona kullanacağım sanırım. bebek pembe ve mine rengi yatak odasında olucak. mutfak ve küçük oda için pamuk şekeri düşünüyorum. aralar da pamuk şeker olabilir ya da bej tonları.
yatak odasının duvarı aynen böyle olsun diyorum

ben geldimmmm :)
canım kusura bakma,topiği yeni gördüm,ben de günlerdir lavabo/batarya peşindeyim;bugün de mutfakçı ile randevum var,son detayları konuşup fiyatta anlaşacağız..
senin anlayacağın şu ara günler çok yoğun geçiyor,allahtan annem yakında oturuyor da oğlumla o ilgileniyor..
bu arada büyük banyo için lavabomu dün aldım,çok heyecanlıyım,şimdi artık lavaboya göre yer ve duvar karoları seçilecek..
mutfak için yer karolarımı da seçtim gibi,aslında biraz kararsız kaldım,ben de sana karoları göstermeyi düşünüyordum..
bu topik artık bizim karar verme topiğimiz olsun,burada paslaşır,birbirimize akıl danışırız,nasıl olsa seninle zevklerimiz aynı..

şimdiii,salonunla ilgili, berjer+sandalye uyumu güzel..
yan sehpa ve orta sehpa da güzel..
duvar kağıdı konusuna gelince,ben çok istedim önce ama 18 aylık bir bebeğim var;onun yazı tahtası olmaması için vazgeçtim :)pastel tonlarda,mint yeşili dedikleri bir renk var,belki o tonların hakim olduğu bir yeşil olursa güzel olur gibi..ama çok yoğun desenlerin olduğu bir kağıt almamanı öneririm,çünkü diğer mobilyaların çiçekleri ile birlikte çok boğucu bir görüntü ortaya çıkar..

aşağıda verdiğin boya renklerinden mine var,ilk sırada,ben onu kullanıyorum,çok memnunum,çünkü o kadar açık bir renk ki,her mobilya ile uyum sağlıyor.Yatak odasında o rengi bile kullanabilirsin..

benim de takip ettiğim bir site var,bu adamların dergileri de var,aradabir denk gelirse kitapçılardan dergiyi de alıyorum,nefis şeyler oluyor..sitenin adresi House To Home | kitchen, bathroom, bedroom, living room and garden design and decorating ideas bayılacağından eminim

birazdan antik lavabo bataryası avına çıkacağım (aşağıdaki banyo lavabom için,senin için foto koyuyorum),sanayide çeşit bulursam fotoğraflarını çekip burada yayınlarım..
daha sonra yine yazarım detaylı olarak..
senin evle ilgili başka detaylar gelirse aklıma,buradan yazarım artık..
sevgiler

vaaaaav müthiş harika bayıldım. buna çini karo olur gibi geldi görür görmez hemen öyle canlandı gözümde. bizi biliyorsun evin tadilatı için çok açılamıyoruz o yüzden ben onlara uyuyorum onlar bana orta kararda yuvarlanıp gidiyoruz. böyle özel parçalar inşallah kendi alacağımız evimizde olur diyeyim şimdilik kendimi avutayım :))

ben de annemle ve birkaç arkadaşımla görüştüm bu konuyu onlar da sana ve yukarad bi arkadaşın dediğine benzer şeyler söylediler. tekstillerim hep desenli olduğu için duvarların sade olsun dediler. sanırım haklısınız :)) o iki renkli duvar bile biraz karışık olabilir sanki düşününce. pamuk şekere karar vermek üzereyim şu aralar yatak odası mutfak için pamuk şeker, salon ve ara için deniz kabuğu diyoruz.

akşam daha detaylı yazarım kolay gelsin bol şanslar, sevgiler :))

canım çok teşekkür ederim,daha iyileri senin de olsun inşallah..olsun,önemli olan,elindeki bütçeyle de ne kadar harikalar yaratabildiğin..
bak sana bir örnek vereyim: ben mutfak ve antrede karo çini istiyordum,Antalya'da bu işi yapan sayılı yerler var ve hepsi Karo İstanbul ile çalışıyorlar,metrekaresi 110 TL den başlıyor(bu fiyata ustanın masrafı ve sildirme dahil değil)
diğer yaptıracaklarımı düşününce karo çiniden vazgeçip araştırmalara yoğunluk verdim ve bambaşka birşey buldum,birazdan aşağıya fotoğrafını koyacağım;iki tane seçenek var ve ben mutfak+antreye hangisini yaptıracağıma karar veremedim ama sanırım maviye doğru kayıyor gönlüm..

banyo için ayrıca bir cevap yazarım.

Eklentiler

• $resize.aspx.webp
    40,3 KB · Görüntüleme: 253
  • $500_684981639-1324723034.png.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 971
  • $P1020353.webp
    30,3 KB · Görüntüleme: 630
banyoya gelince..
lavabo çok iddialı ve desenli olduğu için,zemin ve duvar karoları daha sade birşeyler yapmayı düşünüyorum;belki sadece araya atılan bordür renkli olabilir..

aslında duvarlara böyle birşey isterdim ama bu lavabo ile çok boğulur ortalık...bunlara bayılıyorummm!

Altın Çini Kütahya AltinÇini Çini Karolar Çini Panolar kürsü minber mihrap çini fabrikalar

yerler için bu tipte birşeyler belki..
VitrA | 33x33

bordürle ilgili ise,ben bir çini manyağı olduğum için..

yani senin anlayacağın feci kafam karışmış durumda banyo konusunda..süper kararsızım :)
bu akşam esimle bir beyin fırtınası yapacağız,o zaman seçimlerimiz belli olur herhalde..
sevgiler

Eklentiler

• $701_K053734_RC_429_300.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 374
cnm mesela ben bi duvarımı taş ördurdum gercekten sık oldu kağıttab daha hoş duruyo bu resmiEki Görüntüle 354486

çok güzel canım. taş şu an için pek mümkün değil gibi. yeni evleniyoruz, düğün eşya ev tadilatı falan hepsi üstüste olunca ekstra masraflara pek girmek istemiyorum. evin çok hoş bu arada :)) ben taşı oturma odasında değil de girişte çok istiyorum dediğim gibi inşallah kendi aldığımız evimizde tüm bunlar istediğim gibi olur :)) teşekkür ederim önerin için

üçü de güzel sanırım ben ortadakini daha çok beğendim :))
hayırlı olsun canım bende ağustosa 25 te evleinecim allah nasip ederse
yakınız yani benim topiğime de uğra olurmu

tabii ki canım öenmli olan birbirimize destek olup fikir alışverişinde bulunmamız değil mi tabii ki bakıcam birazdan :))

ben şöyle b işey düşündüm, bir duvar lavabo ile uyumlu olabilir. ya da duvarın ortasında kalın bi şerit şeklinde o çinili fayanslardan kullanılabilir. bana kalırsa bordür kullanmayı biraz daha düşün derim. hem pek modası kalmadı hem de ben duvarların kalın bi şeritle enine bölünmesinden hoşlanmıyorum neden bilmiyorum gözüme hoş gelmiyor ince bi bordür olabilir belki. patara beyazda yanılmıyorsam hafif bir mavilik var öyle açık bi fayans banyonun genelinde kullanılıp tek bi duvarda ya da duvarın bi kısmında çini uygulaması çok şık olacaktır. bakalım siz neye karar vereceksiniz merakla bekliyorum :)

Son düzenleme:
kızlar karar vermek zorundayım. salon ve giriş için deniz kabuğu, yatak odası, mutfak ve küçük oda için pamuk şeker olucak son dakika değişikliği olmazsa. usta duvar kağıdı istiyor musunuz diyormuş, perdelerim halılarım alınmadan duvar kağıdına cesaret edemiyorum. duvar kağıdından vazgeçmek üzereyim

ev bizim kira değil. yalnız çok masraf etmeden bu işleri halletmemiz lazım çünkü nişanlımın babası sponsorluğunda yapılıyor bu işler biz de onu çok zorlamak istemiyoruz zaten uzun süre oturmayı düşünmüyoruz allah'ın izniyle kendi evimizi alıp çıkmak istiyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…