Evime Giren Hırsızlarla Mahkemem Var

Morusevenanne

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2015
837
1.052
33
Kızlar yaklaşık 1 sene önce evime hırsız girmişti. 2 adet bayan. ve onlara gözcülük yapan 1 erkek. Kapım kullanılmaz hale gelecek şekilde levye ile tepeeden aşağı resmen göçürerek kapıyı girmişlerdi. 2 bayanın gücü yeter mi buna diye şaşarsınız yani o derece bir güçle zorlamışlar.
Görüntüler polise verilmişti. Polis parmak iizi baktı, ifadelerimizi aldı vs vs...
Bi kaç gün sonra mahkeme var. bize aylar öncesi tebligat gelmişti şu tarihte mahkemeniz var diye. Eşimin değilde benim mahkemeye gitmeme halimde zorla (ya da zorunlu diyeyim) götürüleceğim, gitmediğim takdirde sebep olduğum mahkeme masraflarını karşılayacağım falan yazılıydı.
Hırsızın girdiğini ilk görüp polisi arayan ben olduğum için mi öyle oldu onu da anlamadık yani eşimle.
Neyse, benim merak ettiğim eşiminde bana ısrarla saçmalama dediği soru şu. Bu hırsızlar, ya da bu mahkemeye çıkacak kişiler suçsuz bulunursa, yine ben mi öderim mahkeme masrafını. bu işler nasıl gelişiyor bileniniz varmı. Mağdur durumda iken bi de suçlu olmayalım yani :) adliyenin kapısından içeri girmişliğim yok, napıcam mahkemede ne dicem hiç bilmiyorum. nerdeyse 8 aylık hamileyim bi de. Korkuyorum sanki.
Bi de o insanlarla yüzyüze mi gelinecek mahkemede? tamam onlar bizi iyi biliyor çünkü vesikalık fotoğraflarımızıda çaldılar :) ama yüzyüze getirirler mi mahkemede bi araya mı gelinir meraklardayım yani.

Allah Allah niye mahkemeye sizi çağırdılar ki?
Adam hırsızlık yapmış,elde deliller var.
Affedecek misiniz diye mi soracak sanki?
Dimi yani hiççç..
tebligat zarfı yanımda olsaydı onun üstünde daha saçma şeyler yazıyordu. kapalı ortamda kilitli tutulma gibi bişeyler falan. Saçmaca şeyler yazdığı için dedim kesin bizi haksız bulacaklar. eşim ısrarla haklı olacağımızı onların haksız olacağını diyor ama bana niyeyse mağduriyet üstüne mağduriyet yaşayacağız gibi geliyor.

Oldu bir de hırsızı,katili haklı bulurlarsa vay halimize.

Ne alaka ya. Delillerle hırsızlık yaptıkları belli değil mi sizi niye istiyorlar mahkemede?

Evet gitmek zorundasiniz, niye sacma oldugunu dusundunuz anlamadim.
Evinize hirsiz girmis sikayetci olmussunuz mahkemede de bunlari anlatacaksiniz yani ben cok abes bi durum gormedim.
Hirsiz hakli bulunmaz herhalde ya, o kadar da degildir sanirim

Daha önce mahkeme oldu ise ve şikayetçi olarak sizler gitmediyseniz ondan bu şekil çağırılıyor olabilirsiniz, yada acaba hırsızlar sizden mi şikayetçi oldu, darp ettiler vs diye, rapor falanmı aldılar?
Bu şekil çağırmalarının bir sebebi mutlaka vardır..

egerkı sızı zorunlu goturme dıye bır olay varsa avukat tutmamısınızdır ve sıkayetınız uzerıne mahkeme dosyası acılmıs ve hatta bır durusma gerceklesmıstır..

hakım sıze olayı anlatmanızı ve sıkayetcı olup olmadıgınızı soracak bukadar, sonra karar verılecek korkmanıza gerek yok.

ama teblıgatı alıpta gıtmezsenız haklı ıken haksız konuma dusersınız, bırde dıyelım kı mahkeme dustu dava dosyası kapandı mahkeme masrafını hıcbır sekılde sız odemezsınız kı sızınkı kanıtlanmıs suc delıller de var elınızde ve hakımın savcının onunde...

ben seneler once kapkaçtan oturu telımı çaldırdım, cumhurıyet savcılıgına sıkayetcı oldum, ılk durusmaya gıdemedım ıkıncıde karakoldan arandım gelmezsenız polıs zoru ıle goturmek zorundayız dıye kı ustunden gecmıs nerdeyse 1 yıl ben davayı da telıde unuttum , mahkemeye gıttım , mubasır cagırıyo sız yerınıze gecıyorsunuz ayaktasınız zaten hakım kımlık bılgılerınızı ve olayı anlatmanızı ıstıyor..

benım karsımda sanık yoktu , telımde erzurumda bırınde ımıs o nedenle gormedıgım kısıden sıkayetcı olmak ıstemedım ve davayı gerı cektım dosyam kapandı ve hıc bır masraf odemedım...

Şikayete bağlı bir suç değildir ki hırsızlık. Yani şimdi siz vazgeçtim şikayetçi olmayacağım deseniz bile o insanlar cezalandırılacak.

Sonuçta görüntü ve parmak izi ile polis yakalamadi mı bunları. Iyide kamu davası denilen şey hırsızlık için geçerli degilmi. Görüntü ve parmak izi varsa siz suçlu çıkmazsınız. Ama davacı davaya katılmalı. Ayrıca ben bunlar bizi soydu demedim görüntü ve parmak izi sonucu bu şahıslar sizi soydu diyerek polis yakaladı dersiniz.

Adamlar evinize kadar gelip sizi soymus. Resminiz yada sizi görmüşler çok bişey farketmez. Ustelik korkmadan ustlerine gitmek de iyidir böyle tiplere

bizim de kapının anahtar kısmını patlatarak içeri girmeye çalışmışlardı girememişler o ayrı mevzu ama babam şikayetçi oldu mahkemeye çağrıldı şikayetçi misin vs diye sormuşlar. eve girilmediği için babam değilim demiş ve başka suçları daha olduğu için hırsızın mahkeme devam ediyor ama kaybetme durumu olmaz. sonuçta eve girilmiş ortada bir suç var. hiç bir şekilde siz ödemezsiniz masrafları

Hem eşinize hem size ayrı ayrı mı tebligat geldi? Eşinize ya da size gelen tebligatın içinde iddianame olması lazım, orada kimin şikayetçi olduğu yazılıdır. Polise hanginiz şikayetçiyim diye ifade verdiyseniz o kişi şikayetçi olmuş olur zaten. Eşiniz de ya tanık ya şikayetçidir, o da gitmezse zorla götürülmesi gerekir duruşmaya. Şikayetçi ya da tanık duruşmaya usulüne uygun tebligata rağmen katılmazsa zorla getirilir çünkü.
Bir de tanımadığınız biri polise gidip size iftira atsa, duruşmaya hiç çağrılmasa nasıl olurdu. Elbette ki şikayetçi olan kişi de mahkemeye gitmek zorunda, özellikle takibi şikayete bağlı suçlarda bu önem arz eder.
Tebligat üzerindeki şerh kanun maddesidir, yazılması zorunlu. Korkmayın.
Sanıklar beraat etse bile masraflar hazine üzerinde kalır. Siz ödemezsiniz yani.
İlk duruşmaya genelde sanıklar katılmak istemez, gelirlerse karşılaşırsınız mecburen. Başka şehirde oturuyorlarsa savunmaları o şehirde alınır. Ulaşılamazsa yakalama çıkar, nerede yakalanırsa orada savunması alınır. Karşılaşma ihtimaliniz zayıf biraz bu ihtimaller dahilinde.

Son düzenleme:
Evet gitmek zorundasiniz, niye sacma oldugunu dusundunuz anlamadim.
Evinize hirsiz girmis sikayetci olmussunuz mahkemede de bunlari anlatacaksiniz yani ben cok abes bi durum gormedim.
Hirsiz hakli bulunmaz herhalde ya, o kadar da degildir sanirim
saçma da demiyeyim de bilmezlikten dolayı benimkisi yaaa. elbet mantıken mağdursam şikayetci olduysam gidilecek. Ben daha ziyade bu hukuki işler nasıl yürüyor ona anlam vermeye çalışıyorum. Bilmezlikten dolayı saçma bi laf hareket yapmayayım mahkemede diye.

tebligat zarfında kilitli ortamda alıkoyma falan yazıyodu. bende demiştim ne alaka bizi kimse kilitli tutmadı diye. hırsızlar mı dedi ki kilitli tuttular diye. valla her pislik beklenir onlardan ama kamera kayıtlarımız var. onların kaçta girip kaçta çıktıkları ve benim kaçta eve girdiğim bellidir yani. görünüyordu kayıtlarda.

Bence vesikalık olayını da mahkemede belirtin napcaklar onlarla sahte kimlik filan mı?
belirticem canım. polisede belirtmiştik. hırsızlardan 1-2 hafta sonra evi anca toparlarken ben farketmiştim çalındığını. hiçbir vesikalığımız yoktu. farkettiğimizde polise tekrar gidip tekrar ifademize ilave etmiştik.

Siz şuan davacısınız kamu davası değil ki sanık tek başına çıksın ayrıca delil varsa neden korkuyosunuz
Delil bulunamazsa hırsızlar serbest kalır ki var diyosunuz
Hırsız da sizden şikayetçi olmuş olabilir kilitli ortam filan gidince anlarsınız nolduğunu
Nalet gelsin şu hırsızlara en büyük kabusum
Allah koru yarabbim

Avukat tutmadık evet, şikayetci olma durumuda hırsızlar girdiği gün polislere ifade verirken demişizdir şikayetciyiz diye. Saol canım açıklayıcı bilgin için. Rahatladım biraz ya :) sanıkları görmek istemem psikolojik olarak o yüzden onuda merak ediyorum hepimiz bi arada mı olcaz diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…