- 21 Mayıs 2015
- 837
- 1.052
- 33
- Konu Sahibi Morusevenanne
-
anladım canım. yani elbet gidilmesi usulen uygun şikayetci olunca. yaşadığım şehrin ilçesindelerdi ikametleri hırsızların ama bilmiyorum tabi gelir mi gelmezler mi.Hem eşinize hem size ayrı ayrı mı tebligat geldi? Eşinize ya da size gelen tebligatın içinde iddianame olması lazım, orada kimin şikayetçi olduğu yazılıdır. Polise hanginiz şikayetçiyim diye ifade verdiyseniz o kişi şikayetçi olmuş olur zaten. Eşiniz de ya tanık ya şikayetçidir, o da gitmezse zorla götürülmesi gerekir duruşmaya. Şikayetçi ya da tanık duruşmaya usulüne uygun tebligata rağmen katılmazsa zorla getirilir çünkü.
Bir de tanımadığınız biri polise gidip size iftira atsa, duruşmaya hiç çağrılmasa nasıl olurdu. Elbette ki şikayetçi olan kişi de mahkemeye gitmek zorunda, özellikle takibi şikayete bağlı suçlarda bu önem arz eder.
Tebligat üzerindeki şerh kanun maddesidir, yazılması zorunlu. Korkmayın.
Sanıklar beraat etse bile masraflar hazine üzerinde kalır. Siz ödemezsiniz yani.
İlk duruşmaya genelde sanıklar katılmak istemez, gelirlerse karşılaşırsınız mecburen. Başka şehirde oturuyorlarsa savunmaları o şehirde alınır. Ulaşılamazsa yakalama çıkar, nerede yakalanırsa orada savunması alınır. Karşılaşma ihtimaliniz zayıf biraz bu ihtimaller dahilinde.
Ne yazıkki artık hırsızlık yapanlarında, yani eve giren hırsızlarında savunmalarına bakılıyor. Malum tecavüzcülerin bile takım elbise ile hapisten yırttığı bir devirdeyiz. Hırsızların acıtasyonuda dikkate alınabiliyor. Avukatınızla görüşün.. Ceza almalarını istiyorsanız veya bir şekilde suçlu bulunma ihtimaliniz varmı enazından danışın elinizdeki tebligat ile. Çok geçmiş olsun.tebligat zarfında kilitli ortamda alıkoyma falan yazıyodu. bende demiştim ne alaka bizi kimse kilitli tutmadı diye. hırsızlar mı dedi ki kilitli tuttular diye. valla her pislik beklenir onlardan ama kamera kayıtlarımız var. onların kaçta girip kaçta çıktıkları ve benim kaçta eve girdiğim bellidir yani. görünüyordu kayıtlarda.
benim aklıma burada fotoğraflar takıldı.bakın bu sahtekarlar sizin adınıza sahte belgeler çıkarabiliyorlar.kimse ne diyeceğini bilmez ki neyse onları anlatın.onlar korksun sizin yüzünüzü görmekten.bizim eve hırsız girdi,çelik kapıyı yerinden söküp duvara yaslamışlar,apartmanda kimseler duymamış.evin altını üstüne getirmişler.affedersiniz orkid kutularını bile parçalayıp içine bakmışlar.her şeye bakmışlar yani.kapı kullanılmaz hale geldi yeni kapı taktırdık falan.polis geldi parmak izi falan aldı ama tabi hırsızlar hiç bulunamadı.bulunsaydı koşa koşa giderdim o mahkemeye suratlarına bakmak için.Kızlar yaklaşık 1 sene önce evime hırsız girmişti. 2 adet bayan. ve onlara gözcülük yapan 1 erkek. Kapım kullanılmaz hale gelecek şekilde levye ile tepeeden aşağı resmen göçürerek kapıyı girmişlerdi. 2 bayanın gücü yeter mi buna diye şaşarsınız yani o derece bir güçle zorlamışlar.
Görüntüler polise verilmişti. Polis parmak iizi baktı, ifadelerimizi aldı vs vs...
Bi kaç gün sonra mahkeme var. bize aylar öncesi tebligat gelmişti şu tarihte mahkemeniz var diye. Eşimin değilde benim mahkemeye gitmeme halimde zorla (ya da zorunlu diyeyim) götürüleceğim, gitmediğim takdirde sebep olduğum mahkeme masraflarını karşılayacağım falan yazılıydı.
Hırsızın girdiğini ilk görüp polisi arayan ben olduğum için mi öyle oldu onu da anlamadık yani eşimle.
Neyse, benim merak ettiğim eşiminde bana ısrarla saçmalama dediği soru şu. Bu hırsızlar, ya da bu mahkemeye çıkacak kişiler suçsuz bulunursa, yine ben mi öderim mahkeme masrafını. bu işler nasıl gelişiyor bileniniz varmı. Mağdur durumda iken bi de suçlu olmayalım yani :) adliyenin kapısından içeri girmişliğim yok, napıcam mahkemede ne dicem hiç bilmiyorum. nerdeyse 8 aylık hamileyim bi de. Korkuyorum sanki.
Bi de o insanlarla yüzyüze mi gelinecek mahkemede? tamam onlar bizi iyi biliyor çünkü vesikalık fotoğraflarımızıda çaldılar :) ama yüzyüze getirirler mi mahkemede bi araya mı gelinir meraklardayım yani.
Sizede çok geçmiş olsun.benim aklıma burada fotoğraflar takıldı.bakın bu sahtekarlar sizin adınıza sahte belgeler çıkarabiliyorlar.kimse ne diyeceğini bilmez ki neyse onları anlatın.onlar korksun sizin yüzünüzü görmekten.bizim eve hırsız girdi,çelik kapıyı yerinden söküp duvara yaslamışlar,apartmanda kimseler duymamış.evin altını üstüne getirmişler.affedersiniz orkid kutularını bile parçalayıp içine bakmışlar.her şeye bakmışlar yani.kapı kullanılmaz hale geldi yeni kapı taktırdık falan.polis geldi parmak izi falan aldı ama tabi hırsızlar hiç bulunamadı.bulunsaydı koşa koşa giderdim o mahkemeye suratlarına bakmak için.
çok geçmiş olsun inşallah gerekli cezayı alırlar...maddi kayıpların yanında manevi olarak ta insan yıpranıyor.aynen bizim kapıda kullanılmaz haldeydi yani mutlaka ses çıkması lazım öyle yamuktu.tüm komşularımız da evdeydi hem.komşularımızdan biri savcı,diğeri narkotik polisiydi.o halde yani kimseler duymamış. nasıl dağıtmışlar,bir de evdeki biraz birikmiş parayı almışlar.bir de imitasyon takıları almış gerçek sandı galiba.Allah korusun herkesi bunlardanSizede çok geçmiş olsun.
Bizimde aynı işte. kapımız kesinlikle kullanılamaz hale geldi yeni taktırdık. Maddi kaybım tek kapı da değildi yani. Bilhassa belirticez elbet fotoğraflarımızın alındığını. her türlü şeyi yapabilirler. yapıp yapmadıkları da muamma. ama kayıtlar altına alınması muhakkak gerekli. ifadelerde yer alıyordu bu durum ama mahkemede hususi olarak belirticez.
Bizim apartmanda tek bir komşu evde imiş o da hiç duymamış. onu çok sıkıştırmıştı polis o gün için. bi de o bana sürekli sorardı altınların nerde diye :) bende malım ya sölicem nerde olduğunu sanki. Neyse, hayırlısı artık umarım adalet yerini bulur.
anladım canım. yani elbet gidilmesi usulen uygun şikayetci olunca. yaşadığım şehrin ilçesindelerdi ikametleri hırsızların ama bilmiyorum tabi gelir mi gelmezler mi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?