evime sık sık misafir çağıramıyorum..

samyelipoyraz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
506
41
48
İzmir
ya bende şöyle bir düşünce var, ne zaman ve neden oluştu bilmiyorum... gelen herkes her ince detaya vakacakmış gibi geliyor(temizlik anlamında) ve temizlemeyi ihmal ettiğim bi yer varsa tiksinecek yada arkamdan konuşacaklarmış gibi geliyor.. (ben gittiğim kişlerde hiç temzilik detaylarına takılmama hatta bakmam bile)

neyse bu yüzden birini çağırdığımda 3 gün önceden başlıyorum temizliğe aman şu arada bişey kalmasın aman şırayıda alayım diye. dolayısıyla temizliği hep böyle detaylı yaptığım için nadiren çağırıyorum birilerini, misafir çağırmak temizlik açısından çok yoruyor beni...

genel anlamda öyle temizlğe düşkün biri deilimi, temizlik hastası deilim yani. hatta evim dağınıktır bile.. aniden biri gelse kapıyı açıp gönül rahatlığıyla içeri alamam dağınığım çünkü...

sizde mi böylesiniz yani misafirden önce dipli bucaklı temizlik ihtiyacımı duyuyorsunuz.. gelen misafirler bakarmı detaylara.. ben mi abartıyorum..
birde eviniz nasıl sürekli temiz oluyor. (çalışan bi kadınım bu arada)

canim calisiyormussun sonucta.
ki bayram olmadigi surece bizim evdede oyle cook detayli temizlik yapilmaz .
sadece gorunen yerleri al yeter dermisim

gunluk ssalonunu mutfagini ve holunu yani en cok batan yerleri duzenli supuruyorsan tozunu da aliyosan oyle illa asiri temizlik yapmana gerek yok.
ki ev hanimlari bile evde oldugu halde asiri temizlik yapmiyolar hergun.
hele coluk cocugun yoksa hiiic yorma kendini oyle detayli temizlik icin.

sadece misafirin gelecegi gun salonunu supurursun vileda cekersin tozunu alir kapisini kapatirsin bu kadar.
holunu mutfagini da misafir gelmeden bi saat once pastani yemegini herneyse yapip supurursun guzelce tamam :)

ee gelenlerde dip kose toz pislik aramasin bi zahmet calisiyorsunuz :)

Merhaba,
Çalışan bir bayansınız , kimse temizliğinize,yada misafir çağırmamanıza laf edemez. Boşverin bence.
Ama ben dağınıklığıma çözüm bulayım içim rahat etmiyor diyorsanız da her an eliniz üstünde olmalı evinizin. Kaldırılması gereken şeyleri ortada bırakmazsıniz,bulaşık bırakmazsınız , bunun gibi ufak şeylere dikkat ederseniz çok sorun edecek bişey kalmaz.
Misafir gelecegi zaman ortalık toplu olur sizde silip toz alip ağırlayabilirsiniz misafirinizi.

çalışan bir insanın evi zaten pek toplu olamıyor,gelen kişi bunu bilerek gelir ha ayrıca gelen kişi sizin yüzünüz ve muhabbetınız için gelir temızlıgını eleştirecekse zaten o kişiyle görüşmeyin bence

etrafında bu anlamda çok yeren tipler varsa ister istemez etkisinde kalman mümkündür.
zaten her hafta misafir çağıracaksın diye bir durum yok, ne zaman kendini hazır hissedersen.
üstelik çalışan bir kadın için daha da zor olabiliyor.

Bende çalışan bir insanım evime çok belli insanları çağırırım.Genel alanlarımı özellikle de mutfağımı banyomu ekstra özenli temiz tutarım gerisi bi süpürge bir vileda zaten.Bir küçük odam var evde hep savaş meydanı gibi onunda kapısını çekiyorum bitti gitti

Ben de evlendigim ilk zamanlar strese giriyordum cat kapi birisi gelince ozellikle ama bu huyumu birakmamda esimin etkisi cok oldu iyi de oldu. Evim temizdir ama biz rahatimiza duskunuz yani esyayi kullaniriz o bizi kullanmaz. Oturma odam yok mesela biri gelse buyur edecegim yer hem salon hem de oturma odam olan yer. Orada da gormeyi sevdigim objelerim var herkese sacma gelebilir ama ben seviyorum. Ay bunu burdan kaldir lafini cok duyarim mesela:)

Evde cocuguna simit yemeyi yasaklayan, oyuncaklarini dokmesine izin vermeyen anneler gordum cocuklar odasina cekilmis hapis kalmis gibi takiliyorlar oyle. Pardon da saksida cicek mi bu?

Yegenlerim gelir kisitlamam kaldi ki cocugum olsa kirletsin cizerse de cizsin duvari koltugu niye sikayim o yasinda baski yapayim? Ozguveni benim yuzumden kalmamis bir cocugum olacagina kirlensin o ev. Beni gercekten gormek isteyen gelsin evime de zaten. Baskalarinin goz zevki icin yasayamam.

AY sanki tum cumleleri ben yazmis gibiyim:))Aynen canim ben senin tipkisinin aynisiyim calisiyorum ve misafir gelmeden mideme bir agrilar giriyor yok fayanslarima bakacak yok buzdolabimin el lekelerine elektirik dugmelerimin basildigi yerlere cocuklarim el izleri birakmis onu bunu sunu derken misafir hele de bayanli erkekli cocuklu ailelerden tirsar oldum tek basina erkek gelince sadece misafir odama aliyorum lavabo tamam ama kadinlar o kadinlar yok mu yemekteyizdeki gibi hissediyorum ayol surasi boyle v.s...Bir de ev hanimlarinin canim sen zaten calisiyorsun yapamazsin ki deyip icten ice kibirlenip acimalarindan nefret ediyorum.Arkadasim bu sekilde deyince olurmu ben ne calisan bayanlar gordum evleri piril piril ki bu harfiyyen dogrudur calisanlara acimalarini istemiyorum atom karinca oldugumuzu dusunuyorum...cok disiplinliler ben de eksik olan programsizlik yoksa eve bir girdim mi isil isil olur ama ahh bir girmek icin vakit bulabilsem bence calisanlar periyodik olarak temizlikci almali ve aldiklari kadina da temizlik anlayislarini asilamali yoksa kafasina gore temizlerler. Hatta bu lafi eden arkadasim ev hanimi 5 cocuklu bir de haftada 2 defa eve temizlik icin kadin alir esi icin evini temiz tutmasi cok muhimmis>))bogazimdan sikarim ama temizlikcimden para kismam der ve bunu diyen calismayan birisi inan temizlikcin haftada 2 kere gelmesi sartiyla yarim gunlugune de olsa toparlama ve utuyu bile para karsiligi ona yaptirirsin ama dersen ki kredi cektik evime kadin alamam o zaman is basa dustu sadece salonu toplu tut ani misafir icin oturma odasi mutfak lavabo ucgeninde yasayin ben oyle yapinca en azindan bir odam misafire uygun deyip rahatliyorum dagiticilar yani cocuklarim odalarinda ve oturma odasinda serbestler ama salonda ufacik bir kirinti birakamazlar:))buyuk ve dolapli bir ev bu isin tek cozumu canim selamlar

Son düzenleme:
cnm bende aynı senin gibiyim evime misafir geliceği zaman resmen olağan üstü hal durumu başlıyo. Her yeri temizlemeye falan çalışıyorum çabuk çabuk. Ama şimdi çocuğum oldu 1,5 yaşında, bakıcımız işten çıktı düşünsene her sabah 7de kayınvalidem bize geliyo yani her gün misafir gelicek stresinden beter bi durumdayım. Çocuğum her gece evi birbirine katıyo oyuncaklar dökülüyo elinde yemeklerle dolanıyo. Bende her gece onu yatırdıktan sonra sessiz sessiz başlıyorum evi temizlemeye derleyip toparlamaya. Her gece bir buçuk-iki den aşağı yatamıyorum. Sabah desen altı buçukta kalkıp pijamaları katlayıp yatak örtümü falan seriyorum yani iş başa düşünca yapılıyo. Yeter ki gözünde büyütme. Sen çağır misafirini o stresle yarım saatte bile toparlarsın yeter ki gözün korkmasın.

çok haklısın canım şu millet yüzünden ne hallere geldik.Ben de aynı senin gibi misafirden önce dip köşe illa temizliyecem 3 önceden başlarım.mesela yatak odasındaki banyoda misafirin ne işi var illa çocuğu falan girecek ben de temizliyorum mecburen her odama illa girilecek.En ufak bir pürüz olsun istemiorum ama çok yoruyor.Büyük temizlik yap,hazırlık yap sonra misafire hizmet et sonra misafirin çocukları evi bir güzel batırsın,her şeyini kırsın.Bu ara bunu çok yaşıyorum bir sürü şey kırıldı evimde.Kızım var 4 yaşında o bile o kadar kırmamıştır.Bir de anlamadığım bu dediğim kişilerin evine gidince çocuklar hiç dağıtmıyor,kirletmiyor.Ne hikmetse bana gelen çocuklar evi batırma ihtiyacı duyuyorlar. kızım hiç dağıtmaz kirletmez kimsenin evini.
Yengem var o da bu konuda örnek bir insan.Kimse için evi temizlemez çalışıyor zaten.Mutfağı dağınık mı mesela biri geliyor diye telaşe yapmaz.Bana da söyler rahat ol gelen gelsin ne kendini hırpalıyorsun.

zaten calisiyorsunuz ve eviniz gerktigi kadar temizdir bence,siz sadece yeteri kadar ilgilenemediginiz icin evim pis,deyip detayli yapmak istiyorsunuz.Ben simdi calismiyorum ama birisi gelince sizin gibiyim aynen,normalde temizim yteri kadar yaparim islerimi,ama misafir gelince insan detaya inme ihtiyaci hissediyor,ben kimsede kusur aramam ama bende arayanlar cok maalesef.Ayrica calisan bir bayan olarak her seferinde misafir agirlamaniza gerek yok,zaten haftada 1 yada iki gun izininiz vardir,o iki guncuk zamanin yarisini derleyip toplamaya gerisini kendinize ve esinize ayirin.ev temizlemekle omur geciyor vallahi,millet eglenip gezerken bizler ev temizleme derdine dusup deprosyana giriyoz :))

ben misafirden once görünen yerleri temizlerim misafirler gidince tuvaletleri özellikle her yeri dip temel yaparım benimde huyum böyle

Ben hiç kasmam ortalık toplu dursun yeter.. 3 günlük dünya ne kasıcam kendimi! Zaten kimseyi de çağırmam yalnızlığı seviyorum..

Ben hiç kasmam ortalık toplu dursun yeter.. 3 günlük dünya ne kasıcam kendimi! Zaten kimseyi de çağırmam yalnızlığı seviyorum..

Çok iyi anlıyorum sizi. Anladığım kadarıyla şuanda tek başınıza yaşıyorsunuz, öyleyse işiniz nispeten kolay. Ben de çalışıyorum ve tek başıma yaşıyordum 3 ay öncesine kadar, sonra kardeşim geldi yanıma. O gelene kadar evim büyük ölçüde temizdi, biri gelince bıraktığınız gibi bulmuyosunuz hiç bi yeri :)

Daha önceki yorumlara katılıyorum, eviniz gerektiği kadar temizdir zaten, dağınıklık için de girilmeyecek bi odada toparlarsınız olur biter. Gelen insan da kaşınmasın, halden anlasın mümkünse.

Yalnız şunu deneyebilirsiniz. Ben de detaylı temizliği sevdiğim için h.sonu bi başlardım en azından bir günüm felç olurdu, tabi akşamında ben de :18: Sonra şunu denedim gözüme çarpan şeye hemen bi el attım. Böylece h.içi gözüme çarptıkça yapınca (ki toplasanız her akşam yarım saat anca tutuyor), oraya buraya taşınıcak toz da çok olmadığı için h.sonu işim çok kolaylaşıyodu ve evim de hep temiz kalıyodu. Denemek isterseniz bunu deneyim derim. He akşam yayılmak mı istiyorum diyosunuz. Salın o zaman ya dediğim gibi gelen insanda da azıcık anlayış olsun bi zahmet..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…