evime yeni birsey alamiyorum

dilara23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
270
14
118
İstanbul
Merhaba kizlar

Esimle yeni evli sayılırız esyalarimiz falan yeni.ev de kira.sorunum su ki evime en ufak birsey almaya kalksam esimin cevabi ne gerek var evde yok mu oluyor.Insan heves ediyor bi bardaktir tuzluktur ufak seyler.coktan beridir evime yeni bisey almadim esimin dirdirini cekmektense.onun yetişme tarzinda boyle bisey yok
Yani ufak bi yerde ytismis kitkanaat gecinmisler onu da anliyorum ama simdi durumumuz iyi. Degismezmi bu adam?

off en zor erkek tiplerinden biri.çok zor.siz çalışıyo musunuz? ihtiyacım olan şeyleri alıyorum diyin ve bu konuda taviz vermeyin lütfen.Eğer çalışmıyosanız kenara 3-5 kuruş atıp biriktirmeye çalışın.her aldığınızı virgülüne kadar hesap vermek zorunda olmayın lütfen.siz bir bayansınız ve ihtiyaçlarınız olabilir.

off en zor erkek tiplerinden biri.çok zor.siz çalışıyo musunuz? ihtiyacım olan şeyleri alıyorum diyin ve bu konuda taviz vermeyin lütfen.Eğer çalışmıyosanız kenara 3-5 kuruş atıp biriktirmeye çalışın.her aldığınızı virgülüne kadar hesap vermek zorunda olmayın lütfen.siz bir bayansınız ve ihtiyaçlarınız olabilir.

Calisiyorum evlendikten sonra bende calismaya başladım. Gerçekten cok zor alttan aldikca herseye karismaya basladi bu sefer

Ben çok mu cimriyim ne?:9:
Yeni evlinin tuzluğu,bardağı ne zaman eskidi ki?:53:

yeni evli sayılırız derken ne kadar bir süre?

ayrıca yani tuzluk vs vs evde varsa bence de ne gerek var. eskimediyse kırılmadıysa. mutfağı doldurmaya gerek yok sonra koycak yer bulamazsınız:1:

Merhaba kizlar

Esimle yeni evli sayılırız esyalarimiz falan yeni.ev de kira.sorunum su ki evime en ufak birsey almaya kalksam esimin cevabi ne gerek var evde yok mu oluyor.Insan heves ediyor bi bardaktir tuzluktur ufak seyler.coktan beridir evime yeni bisey almadim esimin dirdirini cekmektense.onun yetişme tarzinda boyle bisey yok
Yani ufak bi yerde ytismis kitkanaat gecinmisler onu da anliyorum ama simdi durumumuz iyi. Degismezmi bu adam?

valla canım evde olan birşeyin 2. almam bende müsriflik olur çünkü bu.
ama tabi ihtiyaç vardır ki tuzluk bile bir evin ihtiyacı ozaman tabiki alınmalı.

Calisiyorum evlendikten sonra bende calismaya başladım. Gerçekten cok zor alttan aldikca herseye karismaya basladi bu sefer

yetişme tarzı gerçkten çok önemli bu konuda.benim nenemler bir bayanın herzaman eşinden saklı 3-5 kuruşu olmalı derdi.şimdi düşünüyorum ne kadr doğru diyormuş.

Eskimedi tabiki esyalarim. Evi dolduracak kadar da bi esyam yok.ama heves ediyorum bazi seylere.evlilik zamaninda yogunluktan maddiyat durumundam alamadığım icimde kalan şeylere. Cok sey istedigimi dusunmuyorum

Eskimedi tabiki esyalarim. Evi dolduracak kadar da bi esyam yok.ama heves ediyorum bazi seylere.evlilik zamaninda yogunluktan maddiyat durumundam alamadığım icimde kalan şeylere. Cok sey istedigimi dusunmuyorum
Biraz açık yazsan :44:

yani ihtiyaçtan mı yoksa heves için mi? Belki ödemeleriniz vs vardır ondan eşin öyle diyordur. her konuda mı böyle

İşte o heves ettiklerimi ben de alamamıştım. İnan daha yeni yeni almaya başladım.
Önce dedim eskisinler, ondan sonra gönlümce alırım. Ekmek sepetim bile berbattı, daha yeni güzel bişey aldım. Seni çok iyi anlıyorum.
Durumunuz iyiyse al tabi ki, içine sinmeyen beğenmediğin eşyalarla yaşamak zorunda değilsin. :31:

Biraz açık yazsan :44:

yani ihtiyaçtan mı yoksa heves için mi? Belki ödemeleriniz vs vardır ondan eşin öyle diyordur. her konuda mı böyle

Hmm anlatamadimmi:))
odemelerimiz var ama cok fazla değil. Aylik kazancimizda iyi diyebilirim.iki maas giriyo sonucta evimize. Esime hersey fazla geliyo.mesela yemek takimi olur ya ceyizlik.ona gerek yoktu.12 kisilik tabak almak yeterliydi.2 takim nevresim yeterliydi.yatak odasi takimi yerine bi yatak ve dolap yeterliydi. O öyle yetistigi icindi bunlar

Yokluk yaşayan ya da hayatının belli dönemi hep "idareli" olması gereken bireylerin hemen düzlüğe çıkınca para harcaması kolay olmaz.

Çünkü yokluğu yaşamış ve paranın tutumunu kavramıştır. Nasıl ve ne zorluklarda kazanıldığını.

İstediklerini listele acil ihtiyaçlarından gerekliyse bütçeyi zorlamayacak şekilde alabilirsin bence.:31: Eşine de yavaş yavaş aşıla konuş. Bunun ihtiyaç olduğunu vurgula.

Cimrilik ile tutumluluk arasında derin fark var.

Hmm anlatamadimmi:))
odemelerimiz var ama cok fazla değil. Aylik kazancimizda iyi diyebilirim.iki maas giriyo sonucta evimize. Esime hersey fazla geliyo.mesela yemek takimi olur ya ceyizlik.ona gerek yoktu.12 kisilik tabak almak yeterliydi.2 takim nevresim yeterliydi.yatak odasi takimi yerine bi yatak ve dolap yeterliydi. O öyle yetistigi icindi bunlar

Peki o parayı nereye harcıyor. Belki ev ya da araba almak gibi bir düşüncesi vardır ve ilerde bunun için kullanmak istiyordur bu parayı.
Erkekler zaten öyle yataktır yorgandır vs. anlamaz ilgilenmezler geneldE GEREKSİZ BULURLAR.

Merhaba kizlar

Öyle yetiştiği için biraz zor olur ama alışır varlığa çabuk alışılıyor :) dert etme.

benim nişanlımda karışırdı dediğin gibi zamanında çok maddi sıkıntı çekince insanlarda oluyo böyle bi ne gerek var olayı, ilk zamanlar kavga ettik alcam tabi çalışıyorum filan diye vazgeçmedim ne istediysem aldım (tabi olan şeylerin ikincisini değil, mesela 10 liraya varken neden 20 liralığı alıyon derdi o gibi şeylerde) şimdi benle baş edemiyo saldı :D sende haklısın alcaksın tabi hakkın diyo, kavga etme haklısın canım dikkat ederim filan de devam et elbet yılacaktır.

Erkeklere bakarsan hep ne gerek var derler... Benim eşimde öyle söylüyor ama ben onu dinlemiyorum.. Koleksiyon yapıyorum diyorum alıyorum oda seslenmiyor artık.. :34: Benim tam 6 çeşit kahve fincanım var hep hoşuma gitti deyip alıyorum...

haa bir de bende çalışıyorum para kazanıyorum tabii alırım vs söylenmelerini ben evlilikte hoş bulmuyorum.

sanki iki farklı birey kendi borusunu öttürmeye çalışıyormuş gibi söz dinletme ! yarışına giriliyor.

hane orak, kese ortak ise karar da ortak olmalı. kalp kırmaya ya da rencide edici olmaya gerek yok. :31:

bu alma meseleleri hep sorunludur ev yaptırdık kredi çekildi borcu bitti bir tek kredi kart borçları kaldı oda 2 yılda biter bende ev yeni olunca herşeyi yenilemek istiyor ama evde genç kız olunca dershane, kıyafet herşey istediğin gibi olmuyor annem dahi babam ölünce evin dolaplarını yaptırdı ki annem 70 yaşında illaki adamlar ölüncemi istediklerimizi yaptıracağız babam
evde kaliteli yemek pişmesini önemserdi bütün paralar yemeğe giderdi o öldükten sonra annem evi baştan yeniledi ,annemede dedim zaten ölmeye yakın bizde istediklerimizi yaptıracağız herhalde

Madem ikinizde çalışıyosunuz . Para biriktirip ev almaya bakın.hayat çok zor ihtiyacan olanı alırsın illaki.

Back
X