evime yeni birsey alamiyorum

Merhaba kizlar

Esimle yeni evli sayılırız esyalarimiz falan yeni.ev de kira.sorunum su ki evime en ufak birsey almaya kalksam esimin cevabi ne gerek var evde yok mu oluyor.Insan heves ediyor bi bardaktir tuzluktur ufak seyler.coktan beridir evime yeni bisey almadim esimin dirdirini cekmektense.onun yetişme tarzinda boyle bisey yok
Yani ufak bi yerde ytismis kitkanaat gecinmisler onu da anliyorum ama simdi durumumuz iyi. Degismezmi bu adam?

tatlım evliliğin bence sırrı bu işte,
aslında ihtiyacın olmayan ama ben dahil bütün kadınlarda yeni şeyler alma,alış veriş yapma hastalığı var bu yüzden
(ihtiyacın olmayan şeyleri alma konusunda ısrar etmeyiniz,hele de tuzluk,şekerlik,bardak vs küçük şeyler için,
eşinizle tadınızı kaçırmayınız)
ama gerçekten ihtiyacın olan ne varsa anlatarak,göstererek, tatlı dille,gerekirse gönlünü hoş ederek,
bütçeniz doğrultusunda almak için çaba göstermelisiniz.
eşinizle tartışmayınız erkeğin yaratılış olarak savaşcı bir ruhu vardır,
unutmayınız :)

cnm belkide gerçekten gereksiz şeyler alıyorsun yani ne bileyim yazdıklarından sanki eve sürekli yeni bir şeyler girsin istiyormuşsun gibi hissettim:26:

Eşlerde genel birşey heralde bu.
Çünkü kendinleri kullanmıyorlar.
Benim eşimde der gereksiz bunlar niye aldın vs.
Sonuçda israf etmiyoruz ihtiyacımız var alıyoruz
Veya dediğin gibi hevesleniyoruz.
Eşlere çok demeden almak lazım
Hem herşeyi bilecek değiller yaa:))

cnm belkide gerçekten gereksiz şeyler alıyorsun yani ne bileyim yazdıklarından sanki eve sürekli yeni bir şeyler girsin istiyormuşsun gibi hissettim:26:

Yok canim yani tabiki ac deiliz acikta degiliz.kimine gore gereksizdir benim aldiklarim.ama bence gerekli.kendim icin gerekli. Bende cok savurgan degilim.tutumluyumdur. ama arada kendim icin ufacik da olsa biseyler almayi severim. Evlenmeden önce severdim yani:)

Eşlerde genel birşey heralde bu.
Çünkü kendinleri kullanmıyorlar.
Benim eşimde der gereksiz bunlar niye aldın vs.
Sonuçda israf etmiyoruz ihtiyacımız var alıyoruz
Veya dediğin gibi hevesleniyoruz.
Eşlere çok demeden almak lazım
Hem herşeyi bilecek değiller yaa:))

Hemen farkediyo benimki.cok dikkatli
Kontrolde gibi hissediyorum kendimi.

valla canım benim eşimde aynı şekilde yetişmiş aynı tavırları sergiliyor ben çalişmiyorum durumumuz gayet ii evimiz ve arabamız var:nazar: ii derecede ama benimkide önce kızar falan ne gerek var die daha sonra eninde sonunda benim dediğimi yapar huyu böle bende ilk baslarda senin gibi düşünüyodum ama artık alıştım ben 4 yıllık evliyim zamanla geçer merak etme:nazar:

canım bu birazda insanın yetişme tarzı ve gördükleriyle alakalı aslına bakarsan. benim eşim de ne gerek varcıdır :)çünkü öyle görmüş öyle yetişmiş herşeyin eeeen ucuzuna bakarlar tamam kesemizde önemli ama bazı şeyleri de aldığımız zaman yıllarca kullanıyoruz neden beğenmediğim bişeyi sırf en ucuzu diye alayım değil mi diyorum ama anlatmak zor çünkü kendi evleri aynen o şekilde döşenmiştir (büyük ufak tefek ne varsa) dekorasyonmuş zevkmiş onlar iiçn önemli değildir:) ama ben eşimi yavaş yavaş alıştırmaya başladım.mutfak eşyalarını eşim çok farketmez fark etsede hoşuma gitti aldım derim ihtiyacım vardı derim çeyizimde çay makinası yoktu onu istiyordum eşim ne gerek var dedi para biriktirdim gittim aldım ses çıkaramadı.yani yavaş yavaş alıştırmaya çalış bi de annesi biz evlenirken kendi kafasına göre gitmiş zigon sehpa almış ama cidden çok kötü hem ufacık hem de 1 senede boyası çıktı resmen bende ona bak kötü bişey almanın sonu budur bu sehpalar hiç işimi görmüyor yenisini alcam bunuda vercem dedim

Amannn adamlara bakarsa bir bardak bile almak gereksizfir.bence genelinde huy bu..tabiki insan evine yeni seyler almak istiyor neden musriflik olsun ki? Yani bir omur ayni seyimi kullanmak gerekli? O zaman neden degisik kiyafet,ayakkabi vs.aliniyor? Musriflik diyen hanimlar hepinizin 1cift ayakkabisi mi var? Bende evime yeni seyler almayi severim bu evini benimsedigin anlamina gelir degisik bir masa ortusu, desenli bir pecete bile yedigin yemegi daha keyifli yapar... Konu sahibi madem calisiyorsun her alacgin seyde onay almak zorunda degilsin bence bir kasik,bir tuzluk soyleme bile nedirki yaninkoltuk takimi mi aliyorsun sanki? Esine de soyle bu kadar karismamasi gerektigini sonunda anlayacaktir..bu arada benim esimde ne gerek varcidir ama eninde sonunda dedigim oluyor.

Amannn adamlara bakarsa bir bardak bile almak gereksizfir.bence genelinde huy bu..tabiki insan evine yeni seyler almak istiyor neden musriflik olsun ki? Yani bir omur ayni seyimi kullanmak gerekli? O zaman neden degisik kiyafet,ayakkabi vs.aliniyor? Musriflik diyen hanimlar hepinizin 1cift ayakkabisi mi var? Bende evime yeni seyler almayi severim bu evini benimsedigin anlamina gelir degisik bir masa ortusu, desenli bir pecete bile yedigin yemegi daha keyifli yapar... Konu sahibi madem calisiyorsun her alacgin seyde onay almak zorunda degilsin bence bir kasik,bir tuzluk soyleme bile nedirki yaninkoltuk takimi mi aliyorsun sanki? Esine de soyle bu kadar karismamasi gerektigini sonunda anlayacaktir..bu arada benim esimde ne gerek varcidir ama eninde sonunda dedigim oluyor.

Haklisin biraz baskin cikmaliyim sanirim. Gerci o zamanda küsme huyu var ama ne yapayim hep benim dedigim olacak demesin o da o zaman

sen alıştıracaksın
dediğini yaparsan hep böyle devam eder

sen karışma benim işime de
evime ufacık birşey de alamayacak mıyım de alıştır bi şekilde
erkekler hep böyle oluyo kendi ihyaçları oldu mu gider kuzu kuzu herşeyi alırlar bayanlara gelince ne gerek var ne gerek var

durumunuz kötü olsa olsa anlarım ama iyi demişsiniz o yüzden taviz vermeyin bence bu konuda

Yokluk yaşayan ya da hayatının belli dönemi hep "idareli" olması gereken bireylerin hemen düzlüğe çıkınca para harcaması kolay olmaz.

Çünkü yokluğu yaşamış ve paranın tutumunu kavramıştır. Nasıl ve ne zorluklarda kazanıldığını.

İstediklerini listele acil ihtiyaçlarından gerekliyse bütçeyi zorlamayacak şekilde alabilirsin bence.:31: Eşine de yavaş yavaş aşıla konuş. Bunun ihtiyaç olduğunu vurgula.

Cimrilik ile tutumluluk arasında derin fark var.

iyide adam yatak odası takımı yerine yatak dolap alalım diyomuş mesela o derece yani

kusura bakmasın ama kendi zorluk içinde yaşadı diye karısı da aynı şartlar altında yaşayacak diye bi kural yok zaten maddi durumları kötü değilmiş şu an

insan idareli olmak isteyebilir ama ben bu tipleri biliyorum herşeye ne gerek var diyip kestirip atarlar
tuzluk vs bunlar ne kadar para tutacak ki Allah aşkına
çift maaşlı bi ev sonuçta o zaman kıyafet te ayakkabı da almayalım bayanlar olarak o da müsriflik oluyo o zaman

Son düzenleme:
benim esim ve ben disarda yemek yeriz 50 tutar 5 de bahsis birakiriz sorun olmaz, eve bi yolluk alalim desem ki ucuzundan ne gerek var der hemen :)

bu sefer dinlemedim gittim mutfaktaki kettle ekmeklik bulasiklik vs vs ufak tefek herseyi yeniledim. adam kalp krizi gecirecekti. halbuki arabasina aldigi seyler onun 2 kati tutar. yine bi sinemaya gotsek alacagi misirla kola nerdeyse yari fiyatina gelir bunlari dusunmez. eve harcaninca adama biseyler oluyo :)

benimde yolluklarım 20 yıldır aynı
annem almıştı evlenirken yeni evime sermedim görmek istemiyorum sermeyince kaynanada bana ev hediyesi olarak yeni aldı yeni olınca insanın içi açılıyor birde eski yolluk ister istemez geçmişi zor günlerimi anımsatıyor ,ve bıktırıyor ,yenilik her daim gerek

Hmm anlatamadimmi:))
odemelerimiz var ama cok fazla değil. Aylik kazancimizda iyi diyebilirim.iki maas giriyo sonucta evimize. Esime hersey fazla geliyo.mesela yemek takimi olur ya ceyizlik.ona gerek yoktu.12 kisilik tabak almak yeterliydi.2 takim nevresim yeterliydi.yatak odasi takimi yerine bi yatak ve dolap yeterliydi. O öyle yetistigi icindi bunlar

Benim eşiminde yaşadığı yer küçük biryerdi.İhtiyaç harici alınanlar ona müsriflik gibi gelirdi. Ben de çalıştığım için bu konuda eşime çok fazla taviz vermedim açıkçası. Kıyafetime ya da evimin ihtiyacı olan eşyalarına karışmaya çalışsa da ilk birkaç sene söylendiğiyle kaldı. Sonuçta hesabını kitabını bilen insanlarız. Fazla bir harcama yaptığımızda sıkıntısını çekecek olanlar yine bizleriz. 8 yıllık evliyim. Zamanla eşim de bu duruma alıştı ve artık alışveriş konusunda bana karışmaz. Diyeceğim odur ki hesabınızı bildiğiniz takdirde çok da fazla taviz vermeyiniz.

Tabii ki heves edeceksin canım bundan doğal ne var ?
Bende çıktıkça tuzluktur büyük kupa bardaklardandır alırım eve severim öyle şeyleri .
Ki mutfak tıklım tıklım .
Durumunuz varmış ne diye almayacaksın canım .
İçinde kalmasın bence .
Bir gün bir gömlek görmüştüm aman Allahım büyülendim resmen o kadar güzeldi .
Denedim kat kat arttı hayranlığım .
Kız kardeşim dedi abla aynı renginden var zaten boş ver o kadar para verip alma .
Dedim haklı aynı renginden var .
Aynı markanın gömleği zaten çok benziyorlar .
Sonra eve gittim keşke alsaydım falan aradan 3-4 gün geçti gittim almaya kalmamıştı :1::1:
1 sene oldu hala içimde ukdedir o gömlek . :)

Merhaba kizlar

Esimle yeni evli sayılırız esyalarimiz falan yeni.ev de kira.sorunum su ki evime en ufak birsey almaya kalksam esimin cevabi ne gerek var evde yok mu oluyor.Insan heves ediyor bi bardaktir tuzluktur ufak seyler.coktan beridir evime yeni bisey almadim esimin dirdirini cekmektense.onun yetişme tarzinda boyle bisey yok
Yani ufak bi yerde ytismis kitkanaat gecinmisler onu da anliyorum ama simdi durumumuz iyi. Degismezmi bu adam?

evlilikte bu ciddi bir sorun.keşke evlenmeden önce bunu degerlendirebilseydiniz.

Benim anlamadığım beş on liralık seyler icin neden eşinizden icazet alıyorsunuz? Her cıktığınızda bir parça alın, onun nereden haberi olacak.

Back
X