Evimi küf götürüyor!

Haftalarca küfle uğraşmış biri olarak çamaşır suyunu bi fısfıslı şişeye dökün ve küfün üstüne sıkın bekleyin küfün kendiliğinden gittiğini göreceksiniz. Kapalı balkonumun duvarındaki ve tavanındaki küflerden bu şekilde kurtuldum şuan tekrar etmedi.
Deneyeceğim, sağ olun.

Yeni bina olmasına rağmen bu sorunu yaşıyorum, her odada değil sadece yatak odamda ve evin bazı kısımlarında oluştu bu sorun ne yapılabilir acaba fikri olan var mı?
Cnm cif markasinin kuf icin olani var ondan al sk bir gece beklet sil birseycik kalmiyo benimde banyoda oluyodu kalmadi tertemiz oldu marketlere bak bi istersen dur foto atayim hatta

Bende gecen sene bu durumu yasadim kisin havalandirmadigimiz icin öyle oldu bir de camasirlari evde asiyoruz ya ondan da nem yapiyor sonra küf olusuyor hatami anladiktan sonra küf yerlere camasir suyu sıktım 40 dakika bekledim 4 gün sonra da boyadim evi bu sene de artik öyle yapmiyorum camasir asacagim odayi kapatip cami aciyorum 1 gün acik kaliyor pencere yukardan acilabiliyor diye ve hergün 1 kez havalandiriyorum hepsi odayla teker teker 20 dakika acik birakiyorum sonra kapatiyorun bi sekilde yoksa bende küflerin önünde gecemezdim bi de onlardan hastalik kapabiliyormusuz dikkat edin baska odalarda varsa küfleri eger yalitimi gecirmen lazim galiba sanirim bilmiyorum ailem baska evdeki sobali ev ya boyamasina ragmen üstüne yine küf cikiyordu ne yapti ne etti olmadi duvarlari birsey ekleyip üstünü kapattilar o sorun cözüldü bilen birine boyaci ile konusun

Önce küf nedenini araştırmak gerek galiba, çeşitli sebeplerden olabiliyormuş.
Yeni bina alt kat daha 6 aylık evliyim esim hava almiyo diyo ama bilmiyom elimden geldiğince havalandiriyom silip supuruyom ama bıktım durumdan :(

Bizim evde de sıkmak karşılaştığım bir sorun küf sorunu. En beklenmedik yerlerde oluyor. Mutfağında sık sık tekrarlıyor sebebini bulmuş da değiliz. Dış cephe montalama yapılı evi her gün havalandırıyorum ama genede oluyor. Bu bir tür mantar aslında küf dediğimiz. Ben çözümü çamaşır suyunda buldum bir sprey şişesine çamaşır suyu dolduruyorum küfün olduğu bölgeye sıkıyorum camları falan açıyorm Rama kesinlikle silmiyorum çünkü bu öyle birşey ki sildikçe çoğalıyor. Çamaşır suyu sıktığımda küf kendiliğinden kayboluyor. Daha sonra istersem ertesi gün siliyorum. Aslında tek çözümde çamaşır suyu o küfü öldürüyor ve uzun süre tekrar etmiyor. Denemenizi tavsiye ederim

Back
X