Evimi terketmek istemiyorum,Lütfen bi bakın

ays46000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2018
590
274
103
35
Yaklaşık 1 yıl önce evlendik.Eşim nişanlıykende gergin,öfkeli biriydi.Dayak yiyerek büyütülmüş.Çok küçük olaylara aşırı öfkeli tepkiler veriyor.Hiç hatalı olduğunu kabullenmiyor.Suçum yokken hakaretler ediyor.Eşim askeri personel yıllardır,anneside uzun zamandır bedensel rahatsız buna bağlıyordum,hoş görmeye çalışıyordum ama artık yapamıyorum.Sevgide bi yere kadar.Dün arabayı parkederken,bende bakıyodum bi yere vurmasın diye karşıdan araba gelince panikledi.Direksiyonu yumrukladı.Banada sesin duyulmuyor bağırmıyosun duyamıyorum seni dedi.Al şunları eve götür dedi bende götürmeyince deli dengesiz,manyak mısın diye hakaretler etti.1 saat sonra hiçbişey olmamış gibi sevdiğim meyveleri almış geldi.Konuşmaya çalıştı,bende tutumun yanlış deyince bağırmaa başladı.Daha önce psikiyatriye götürdüm eşimi özel hast.uzman doktora ama yeterli görmedim doktoru bıraktım.İlaç verdi ama uzman gibi destek göremedim.Eşime tedavi çözüm olur mu?Ona nasıl yaklaşmalıyım?Nasıl bir yol izlemeliyim?Başarılı dr öneriniz var mı,bütçemiz çok fazla değil.Okuduğunuz için teşekkürler.Desteğinizi rica ederim

Öfke kontrol problemi, buna maruz kalanlar için gerçekten çok zor bir durum. Sizi anlayabiliyorum. Önünüzde 3 seçenek var. Hangisine cesaretiniz var orası size kalmış. Birincisi bir şekilde tedaviye zorlayacaksınız ve tedavi olması için bütün şartları yaratacaksınız. Ki bu en mantıklı olanı. İkincisi olarak bir ömür boyu böyle bir adamla ömrünüzü harcamamak adına yolları ayıracaksınız. Bu fazla cesaret gerektirir ve üzerinde düşünülmesi gerekilir. Ki ben bir kadının yuvasının yıkmasının en son seçenek olarak seçmesini tercih ederim. Tabii ki psikolojik ve fiziksel şiddet yoksa. Ama ne yazık ki burada psikolojik şiddet var Üçüncü seçenek ise, alttan alacaksınız, nabzına göre şerbet vereceksiniz. ( aynı kayınvalidemin dediği gibi) Bu da biraz saçmalığın daniskası olacak. Çünkü siz alttan aldıkça daha çok üstünüze gelecek. Ve bir ömür boyu aman sinirlenmesin aman huzurumuz kaçmasın diye uğraşacaksınız.

çok üzüldüm. Yani nişanlıykende böyleymiş bi insan değişmez aslında kimse size bşy demedi mi?
Eşinizin %100 yardım alması gerek.. Yoksa dayanamazsınız yani ömrunuzden sizden yıpratır..
alttan alın susun ne bileyim diyeceğim ama daha çok üstünüze gelecek cvp vermedin diye tartsma cıkarr böyleleri olan size olacak. . Çocuk yapmayın sakın. .

Bi süre ailemin yanına gitmek istiyorum.Amalarım var çünkü ailemle aramda 1000 küsür km var.Ve sevdiğim bi işim var.Eşimle evlenip farklı şehire geldim.Burda düzen kurdum,gidince işimi kaybederim.Hem gitsem eşime ders olur mu ki hatalı görmüyor kendini ama,Aşırı neşeli biri her zaman ama öfkelenince deli gibi biri

Nerede yaşıyorsunuz bilemiyorum Gülseren Buğdaycıoğlunu tavsiye ederim

Askeri personellerin çoğu böyle galiba babam da böyledir...dengesiz bir an bir anına tutmaz.. annem çok çekti... hala da çekiyor...

Söyledi ailem,bende terketme kararı aldım.Değişcem söz vs kandım.Çocuk yapmaya karar vermiştik tam böyle oldu bende sen sağlıklı birey yetiştiremezsin önce örnek olmalısın deyince ortalık gerildi

kendi öfke sorununu kendisi kabullenmezse ilaç alsa da fayda etmez, ayrıca her zaman ilaç işe yaramaz terapide gerekir ki eşinizin geçmişinde şiddet var ve mesleği gereği zaten sert bir mizacı olması normal çünkü askeri personellerinin çoğunun psikolojisi bozuk oluyor..
iyi bir psikiyatri uzmanına gitsin ilaç ve terapi ile ancak düzelir.
yalnız ayrılmak istemiyorsanız bir süre sakın çocuk falan yapmayın... çünkü dayakla byütülmüş büyük ihtimal kendi çocuğuna karşı da tahammülü olmayacağından ona da şiddet uygulayabilir hatta size bile bir zaman sonra sözlü şiddet biter dayak başlar..

istediğim tam olarak bu ilaçla beraber terapi kendini yönetme sanatı ama doktorlar bunu yapmıyor eve kum torbası al öfkelendiğinde vur diyor kum torbası her zaman yanında olmicak sonrası peki? bana vurucak

anneniz nasıl idare ediyor ben tükeniyorum
o da tükendi... 25 senede annemden geriye ruhu hasta, bedeni hasta bi kadın kaldı bize.... ama yine de güçlü durmaya çalışıyor işte kardeşim var evde onun için galiba...

bence çocuk falan yapma düzelmeden emin olmadan . düzeldim der size çocuk yapmak için mutlaka deneyin derim. Hee bi de sık sık terkederim gibi kelimeler de kullanmayın damarına basmayın. söyler söyler terketmezsenz bu sefer de umursamaz sizi.. karar aldıgnz an uygulayın.. Bazılarına yanlız kaldıgında dank eder bazılarına etmez. .

evet ben o hatayı yapıyorum.Terkedicem demiyorum ama pişmanım düşünücem vs diyorum

o da tükendi... 25 senede annemden geriye ruhu hasta, bedeni hasta bi kadın kaldı bize.... ama yine de güçlü durmaya çalışıyor işte kardeşim var evde onun için galiba...
bile bile lades yaptım sanırım,sonumu göremiyorum manik depresif hasta bi insan olcam

evet ben o hatayı yapıyorum.Terkedicem demiyorum ama pişmanım düşünücem vs diyorum
o zaman bi kaç gün uzaklaşın o evden yani düşüneceksenz o evde düşünmeyin. bn Ailemn yanına gidiyorum biraz dinlenicem düşünücem sende biraz kafanı topla düşün döndüğümzde oturur konusuruz de .. Ve döndüğünde o kadar emin konus ki son şansı oldugunn farkına varsın. . .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…