• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimin eşyaları çok eski,utanıyorum

canım sakın eski eşyalarınızdan utanma bana göre pislikten kirden temizlenmemiş eşyalardan utanın
inanın eski bile olsa tertemiz temizlenmiş çiçek gibi bir ev yeni ve pis bir evden çok daha güzeldir

kızlar merhaba...
hemen konuya geçiyim. ben daha yeni mezunum okuldan. ama iş bulamadım henüz nereyle görüşsem olmuyor :(
sorunum evimizdeki eşyalar. çok eskiler... en basitinden koltuklara oturunca göçüyor illa bir tarafı elimizde kalıyor. banyo mutfak desen öyle. bir odam dahi yok benim :50:
uyduruk bi divanda uyuyorum. üniversiteden arkadaşlarım bize gelmek istiyorlar ama eminim görseler kapıdan girmezler.:14: değiştirmek istiyoruz ama maddi durumumuz çok kötü. evde rutubet kokusundan durulcak hal yok. duvarlar yeşilleniyor boyalar dökülüyor. abarttığımı düşünmeyin cidden böyle. çamaşır makinası buzdolabı bozuldu yaptıramıyoruz bile. :14: ne olacak halimiz bilmiyorum. başkasının evine gidiyorum günlük güneşlik mis gibi kokuyor. iş arıyorum ama oda yok. bir o kadarda kredi borcumuz var. kızlar dertlemeye ihtiyacım var. ne yapmalıyım :14::14:

gülüm seni öyle iyi anlıyorum ki aynı şeyleri yaşadım.yazdıklaını okuyunca yine eski günler canlandı gözümde.sabret inan herşey yoluna girecektir.daha yolun başındasın.benim 1 yıl içinde hayatım öyle değişti ki..ailem borç içindeydi kazandığım 3 kuruş parayla hiç bişey yapamıyordum.üstüne üslük o zaman istemeye geleceklerdi.evlenecektim.eşimin ailesi evimizi görmesin diye o evden çıkmayı o kadar istiyordum ki..evin sıvası bile yoktu.ne ayrı bi oda ne bişey..ama sonra şunu anladım mutluluk kabullenmektir canım.ben de hep farklı şeyler hayal ederdim.evimiz güzel olsun durumumuz iyi olsun..olmayınca olmuyo.ama şu an allaha şükür mükemmel bi eşim, çok iyi bi işim,benim için o evden sonra saray gibi bi evim var.ve tüm bunlar sana yemin ederim 1 yıl içinde oldu.hep sabrettim azmettim oturdum deliler gibi kpssye hazırlandım.o sırada teferruatı bırakıp önüme baktım.ailemin hiç bir desteği olmadan evlendim.önce kendi hayatını kurtar canım elbette ki ailene yardım edersin o zaman.ve herşey daha kolay olur.
bunları yazmakaki amacım sakın ha yanlış anlama böbürlenmek falan değil.sadece aynı yollardan geçen birileri olduğunu bilmeni istedim ve hayatın ne zaman ne getireceğinin hiç belli olmadığını.

ayrıca arkadaşlarını da davet etmekten hiç çekinme.gerçek arkadaşlarsa bunun bi önemi kalmaz önemli olan insaniyettir unutma.
herşey gönlünce olsun.Allah yardımcın olsun canım..

Bende o yollardan gectim hatta Almanya`da yasayan arkadaslar bilirler.
Lanet olsun 100 senelik bir evde oturuyorduk, sansimiza o oturdugumuz ev 2. dünya savasinda ne yazikki bombalanmamisti.
Eeee kimler oturur öyle evlerde, tabiki Almanlar degil.
Neyse bizimde ayni anlattigin gibi ve daha betiriydi, birde tuvaleti baska daileredekilerle paylasirdik.
Yemin ediyorum bunu burda yazarken bende inanamiyorum yasadiklarima ama gercekten öyleydi, iste bu benim icin olacak en büyük sansdi.

Cünkü hayatimi ne olursa olsun basarmaliydim, simdi hava atmis gibi olmayayim ama proflimden yasadigim evi degil ama bahcemi görebilirsin.

Demek istedigim hic bir sey basarmak istedigin birseye engel degil.
Baslarim arkadaslara, ben hayatimi kurtarmaliyim ilk basta.

Ha ama senin gibide sac rengim ne olsunla ugrasmadim, diyet`de yapmadim hic hayatimda, zaten o kadar cok calisiyordumki, automatikmen diyet yapmis gibi oluyordu.
Nerede istek orada bir yol vardir der bir Alman atasözü.
Böyle acitasyon beni pek ilgilendirmiyor ama basaranlari alnindan öperim.:54:

allah bir kapıyı kapatır diğerini açar tatlım hiç canını sıkma.hem ne olacak eşyalar eskiyse.bizde evlendiğimiz de eşyalarımız çok eskiydi.ne onun ailesinin ne benim ailemin durumu iyiydi.onların eski eşyalardan bizim eski eşyalardan birleştirdik.yakınlar hediye aldı.dayadık döşedik.yinede bizim evimizdi.bana hiç bi zaman kötü gelmedi.sonra çalıştıkça kendimiz yeni yeni eşyalar aldık. herşey düzelir tatlım ohoo sen gel birde bana sor neler çektim gençken maddi konudaa :34:

Back
X