Evimin her yerine küf dağıldı

nvbahar

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2011
272
4
318
Merhaba arkadaşlar
Bir odamın duvarı küf olmuştu. Çamaşır suyunun etkili olduğunu okuyunca hemen duvara spreyle uyguladım. Gerçekten ortadan kalktı. Nem alma cihazı da aldım ve sık sık havalandırma yaptım. Ama birkaç hafta sonra gardrobum ve tüm kıyafetlerde tekrar oluştu. Eşyalar lake olduğundan çamaşır suyu da uygulayamıyorum. Nasıl temizleyeceğimi şaşırdım. Yanlış uygulama yapınca dağılıyor, ondan korkuyorum. Daha yeni evlendim, henüz borcunu ödemediğimiz eşyalar mahvoldu Ne yapmam lazım, yardımcı olur musunuz lütfen?

Son düzenleme:
merhaba,
internet'te başka bir şey ararken gördüm mesajınızı ve size belki bir yardımım dokunabilir diye üye oldum siteye çünkü ne yazık ki küf konusunda ziyadesiyle tecrübe sahibiyim. ama umarım bu arada çözüm de bulmuşsunuzdur çünkü bir ay olmuş siz bunu yazalı. ankara gibi nem oranı düşük bir yerde böyle bir şey yaşıyor olmanız bana çok enteresan geldi; valla ben küfle ankara'dan istanbul'a geldikten sonra tanıştım, ondan önce sadece ekmekte görmüştüm.

öncelikle, hiç hoş bir haber değil ama şunu söylemek istiyorum; nemin kaynağını bulmanız şart! küf mantarları inanılmaz organizmalar, üremelerine yol açan ortam değiştirilmedikçe, eşyanın dokusu içinde bekleyip tekrar çoğalıyorlar, zaten havada da mevcutlar. yine de, elinizle falan oradan oraya bulaştırmamanızda fayda var. evet, sabun, deterjan, çamaşır suyu, sirke, deriler için de gliserin vs. kullanabilirsiniz. bağlantısını aşağıda verdiğim firmayla da görüşmenizi öneriyorum size. küflü ayakkabılarımı defalarca temizleyip boyadıktan sonra buldum bu ürünü. spreyini derilere sıktım artık ya allah diyip çaresizlikten, iyi sonuç aldım. derilerde (1 yıldır) bir bozulma da olmadı, en azından şimdilik!
LETM
bu firmanın nemle, küfle ilgili çeşitli başka çözümleri de var.

ayrıca, internet'te bir malzeme daha bulmuştum ama sorunu çözdüğüm için denemedim. çeşitli okulların dezenfeksiyonunda kullanıldı bir dönem ama siz yine de araştırırsınız. evin ortasında tütsü gibi yakıp evden çıkıyorsunuz, bu her yere dağılarak dezenfekte ediyor. ben şu firmayla iletişime geçmiştim:
Beşel Gıda
siz lütfen yine de eşyaya zarar vermeyeceği konusunda bir teyit alın derim kendilerinden.

başka şeyler de var ama sanırım bunlar yetecektir.
kolay gelsin.

gönderdiğim bağlantılar nedendir bilmem gözükmemiş mesajımda. bağlantı olarak değil de kelime kelime yazıyorum:
porofin.com.tr/contact.html
bes-el.com.tr/sss.asp

gönderdiğim bağlantılar nedendir bilmem gözükmemiş mesajımda. bağlantı olarak değil de kelime kelime yazıyorum:
porofin.com.tr/contact.html
bes-el.com.tr/sss.asp

ya benimde aynı sorun var büyükçekmecede oturuyorum hem göl hem deniz arasındayım o kadar küf var ki anlatamam beyaz çamaşırlarım bile küf nasıl çıkarabilirim bunu bilmiyorum. kış olmasaydı taşınacaktım her yer simsiyah. sildikçe dahada batıyor. ne yapcam şaşırdım. ya o koku mahvediyor beni

pturhan, dikkate aldığın için çok teşekkür ederim.
ankarada değilim şu an. bina yeni olduğu için yapar, normaldir dediler.
havalandır vs diye geçiştiren oldu.. iyi de havalandırdık... sonuç aynı.
doğru söylüyorsun. kaynağına inilmediği sürece tekrar ediyor.
bir alman kataloğu okudum konu üzerine.
küf, mantar cinsinden olduğu için hala kesin çözümü bulunamayan problemler arasındaymış.
küf temizleyici losyon buldum gardrop için ama onun da çamaşır suyundan farkı yoktu.
verdiğin linklere bakıyorum.
umarım hiçbiriniz tekrar karşılaşmazsınız bu berbat şeyle.

teşekkürler!

Son düzenleme:
benim de annemın evinde oturma odasında iki cam var altında petek olan camda yok öbüründe var sanırım oda tam olarak ısınmadığı ve ısı yalıtım mevcut olmadığı için oluyor camın kenarındakı macunlar simsiyah olmuş sprey kutusuna çamaşırsulu su doldursampüskürtsem bekletsem çıkarır mı kızlar bulaşık deterjanı ve süngerın yeşil tarafıyla çk ovdum ben çıkmadı bir de duvarın tam köşeinde var hfif siyah siyah çillenme şeklnde küf gerçi üstüne bir kat boya yapacağız ama bya yapmasak da çamaşır sulu su mu uygulamsam napsamm akıl verin lütfen :)

çamaşırsuyu çıkarıyor canım kullan bi şey yapmıyor. ama sık sık silmen gerekiyor. senin yine pencelerde . benim heryerde. çamaşırlar bile küf oluyor. allahım yaz gelsin nasip olursa taşıncam . diğer evim çok güzeldi. sıkıldım diye çıkmıştım off keşke çıkmasaydım burası berbat

merhaba ,

bir kaç fikirde ben vermek isterim , küf ün asıl sebebi sanırım rutubet ...ya su alan bir duvarınız var , ya da mantolama yapılmamış binanıza , yani inşaatınızda sorun var , yapılırken kurumadan astar ve boya cekmısler , ve hemen satmıslar , size tavsıyem , esyaları tamamen duvara yaklastırmayın 1'er parmak aralık kalsın ki hersey hava alsın , birde koctaş gıbı yapı marketlerde küf ve neme karsı astar boyalar var onlarla boyanması ve sureklı pencerelerden bırının acık durması şart , yoksa allah korusun evdekı herkes romatızma ve astım bıle olabılır...

evet gerçekten ciddi bir konu bu. sağlığa olan zararları düşününce...
benimki o kadar kalın bir tabaka değildi. sprey şişesine çamaşır suyu doldurup sıktım. burada bir bayan da aynı şekilde tavsiye ediyor.
bezle falan silmeye kalkmayın arkadaşlar. dağılıyor çünkü. direkt çamaşır suyunu sıkın ve orada kurumasını bekleyin.
eşyalar için de 1cm falan değil eşya büyüklüğüne göre değişir ama duvarla eşya arasında bi 10 cm falan pay bırakın.
cereyan yapacak kadar olsun yani.

arkadasim bu küf cok bas belasi birsey bende daha onceden onunla ilgili cok sorun yasadim halada korkarim yine kuf olacakmi bir yer diye hatta konu actim bununla ilgili bir arkadas bi ilac onermis belki ise yarar http://www.kadinlarkulubu.com/sorular-sorunlar-tavsiye-oneriler/491212-cam-kenarindaki-kufler.html benim kufler cam kenarindan basladigi icin boyle yazdim tabi eski evim tasindim cunku bas edemezdim kuflerle insALLAH sende biran once kurtulursun esyalara bulasmasina uzuldum INSALLAH temizlenir

cam kenarında macun dediğiniz silikonsa eğer, küf ve kir, camın kasasına birleşik iç yüzeyinden de yürüyor. yani herhangi bir maddeyle çözülebileceğini sanmıyorum. görüntü çok canınızı sıkıyorsa, belki ince bir boya sürmek denenebilir. ama kazıyıp tekrar silikonlamak çok kolay, asıl bunu öneririm.

duvarlara uygulanabilecek şu tür malzemeler var:

ISONEM MS 82 (Nem boyası)

Ecocarat - Nefes Alan Duvarlar - NEDR ?

kullanmadım. işe yarayıp yaramadıklarını bilmiyorum.

arkadaşım benim de banyomun dış duvarının olduğu yerde köşede küf oldu goolgleden araştırdım bi forumda birisi fısfısın içine domestosu sıkılabilecek kıvamda olacak kadar su ekleyip küflerin üzerine sıkın ama sakın silmeyin daha da azar sıkıp bekleyin birkaç gün bu şekilde yapın geçer diye yazmış ve denemişler gerçekten işe yaradı demişler ben de denedim gerçekten azaldı ama pencere kenarlarında yani pimapen kenarlarındakilere fayda etmedı ben de siliyonu kazıyıp yeniden temiz ve kuru hale getirip siliyon sıktırdım aslında eskisi silikon değilmiş mastik diye bişeymiş eşimin hala oğlu pimapen ustası o söyledi şimdi silikon sıkılınca küf sorunu kalmadı..

Son düzenleme:
bazen bina yapımı esnasında pencere kenarındaki yanlış uygulamadan dolayı olabildiğini de okumuştum. çerçevede kullanılması gereken özel bir madde varmış. kalitesiz malzeme kullanımı bir süre sonra cam kenarında çatlama veya açılmaya yol açıyormuş. iyi yapmışsınız umarım tekrar etmez.

MErhaba canım aynı sıkıntıyı bizde yaşadık şimdiden geçmiş olsun çok kötü bişey çünkü
Eğer maddi durumunuz müsait ise evinizin o duvarına mantolama falan yaptırın yada gardolabın arka kısımın da boşluk bırakın hava alsın.
Nemlendiriciler falan her zaman fayda etmeyebiliyor onun için evi devamlı havalandırmaya çalışın.

Bizim evimizde de böyle sıkıntı yaşadık yatak odamız ısınamıyordu evde yemek pişince yada kabalık olunca diğer odaya çamaşır asında yerler su oluyor duvar küfleniyordu :2:
duvarımıza mantolama yaptırdık yere de laminantın altına ince kağıt gibi bir şey koydurduk
çok şükür artık sıkıntımız yok

annemlerin evinin bi cephesinde de var bu küf sorunu.. mantolama yaptırdılar 4 sene önce ama bu sene o küf sorunu yeniden hortladı (mantolamaya rağmen)

ev 3 cephe ve sadece güneybatı tarafında var bu sorun.. şimdi kara kara ne yapacaklarını düşünüyorlar.

Allahım çıldırıcam.benim evimdede var bu sorun.tüm pencere kenarlarını sarmış durumda.kenarlardan hava alıyor zaten.ne yapacağımı şaşırdım.hele odalardan birinde tavan kenarında da var.onu görünce tüylerim kalktı,bir garip oldum.

Çamaşır suyu değilde,bende aspirins diye bişey var,onunla siliyorum,geçiyor ama sonra tekrar oluyor.o odada mecburen çamaşır kurutmaya çalışıyorum,oda zaten 3 günde ancak kuruyor,sonra kokuyor,tekrar yıkıyorum.salonda büyük bir petek var,yatak odasında ve diğer odada küçük petekler,ve birde banyoda.başkada yok.toki işte...

bizde bu dertten muzdaribiz yaa benim odamda bi duvarda küf oluyor her yıl yer yer,
kimisi radyatöre çamaşır falan serince oluyor diyor ama alakası yok çünkü annemlerin yatak odasında da var ve onlar radyatöre hiç çamaşaır sermezler ıslak olarak yani
sebebi ne anlamadım
ben muhtemel iyi havalarda havalandırmaya çalışıyorum odamı yarım sa at bir saat kadar ama çare olmuyor her yıl tekrar badana boya yapmamız gerekiyor çözüm bulan banada söylesin artık eve boyacı sokmaktan sıkıldık yani

Son düzenleme:
walla ben çözüm buldum arkadaşlar önce küflü duvarı iyice temzileyin açık camları kurusun sonra biraz limon tuzu ve aynı miktarda suyu cezvede eritin. şerbet kıvamına geliyor. eldivenlerinizi takın küçük bir fırçayla bu karışımı duvara sürün ve açın camlarınızı iyice kurutun ben denedim 1 ay oldu küf olmadı inş. olmazda bilginize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…