Evimin kötü kokusu :(

korkusuzkorkak

Allah'ım şükürler olsun...
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2014
322
40
73
Merhaba Bayanlar,

2 gün önce eşim evde hastaydı ocağa çorba ısıtmak için koymuş ve unutup uyuya kalmış. Çorba yanmış eve bir geldim her yer duman.
Az daha geç gelsem Allah korusun eşim zehirlenecekmiş. Hafta sonu bütün evi sildik. Mutfak dolabının içini dışını sildik ama yine de koku kaldı.
Yanık kokusu nasıl geçer önerisi olan var mı?

İlk gün komşum sirkenin içine patates doğra oda da beklet demişti bunu yaptım ama gitmedi.

Bol bol havalandır ve evin belli yerlerine sirke koy bardakla kokuyu alıyo. Buzdolabımın içinde koku olunca öyle yapıyorum geçiyor.

Perdelerinizi yıkayın, perdelerinize koku sinmiştir o yüzden hala kokuyor olabilir..
Perdelerinizi yıkadıktan sonra bir kaç fıs oda parfümü sıkın , güzel koku yayılsın..

Hafta sonu bütün kap pencere açıktı
Olmazsa kokulu mumlardan yakayım akşam. Bu aklıma gelmemişti. Teşekkür ederim

rica ederim tütsüde olabilir. az az oda parfümü sıkabılırsınız ama sureklı havanladırın yoksa oda parfümü ve yanık kokusu bırlesınce berbat olur

Perdelerinizi yıkayın, perdelerinize koku sinmiştir o yüzden hala kokuyor olabilir..
Perdelerinizi yıkadıktan sonra bir kaç fıs oda parfümü sıkın , güzel koku yayılsın..

Mutfak perdemi yıkadım ama diğerleri kaldı açıkcası. Çok zoruma gidiyor onları da yıkamak
Hepsi mekanizmalı olduğu için takması da ayrı bir dert ama başka çare yok

Mutfak perdemi yıkadım ama diğerleri kaldı açıkcası. Çok zoruma gidiyor onları da yıkamak
Hepsi mekanizmalı olduğu için takması da ayrı bir dert ama başka çare yok

Onlarıda yıka yani kısacası bahar temizliği yap..
Eğer koltuk takımlarını silebilmen mümkünse onlarıda bir bezle şöyle biraz ovalayarak sil..
Onlarada koku sinmiştir tabi deri değilse..
Sirke ile olan şeyi şimdi araştırdım.
Birisi şey demiş, yanan ocağa bir kaç damla sirke damlatın ..
Kaloriferli ise bir kabın içine bir kaç damla güzel parfüm damlatın , kalorifer yandığı sürece eve yayılırmış güzel koku..Aman ha bunu yaparkende dikkatli yapın..

aksama kadar cam kapı acıp
camasır suyuyala her yerı sıil
aksamda mum yak
balkonda halılarını fılan bı kac gun havalandır

Teşekkür ederim
Koltuklarımı halıları sildik perdeler kalmıştı. Onları da yıkarsam gider inşallah sinir oldum bu kokuya
Nereye gitsem o koku burnumda sanki sürekli

Evde etkili güzel bir koku istiyorsanız, kullanmadığınız bir cezveye yumuşatıcı koyun, biraz ocakta kalsın, tabi taşabilir başında durun..
İnanılmaz güzel kokuyor, her gelen soruyor senin evin neden güzel kokuyor diye..
Tabi bu yanık kokusunu kaybeder mi bilemem, ama bir kaç saatte bir yapın çözüm olur bence.. Ayrıca her yeri açın bir cereyan yapsın ev..

Sirke koyulmasından başka yerler sirkeyle silinebilir. Ayrıca en zararsız dezenfektandır. Özellikle çocuğu olanlar kullanabilir.
Kokuları da daha keskin başka bir şey yok edemez. Sulandırıp silmeyi dene bir. Bir de perdeleri yıkamak şart.

Bunu da denemekte fayda var. Teşekkürler :)

Evin bütün perdelerine koltuklarına ve halılarına sinmiştir o koku,evdeki bütün perdeleri ve halıları silin,halıları bir kaç gün havalandırın,koltuklarınızı ve yerleri deterjanlar su ile silin bir kaç gün kapı pencere açık olsun bütün kokular gider,aynısı bizimde başımıza geldi annem tencereyi Ocak'ta unutmuş,tabi tencere yandı son anda söndürdük yazdığım uygulamaları yaptık koku falan kalmadı mum yakmaya yada sirkeli suya gerek kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…