Evimin önünde oynayan çocuklar!

• Konu Sahibi Konu Sahibi nancyl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Üst kat komşum, 5 senedir 2 tane çocuk büyüttü tepemde, okullar tatil olduğunda gece 12 lere kadar top oynadılar. 1 defa da şikayete gitmedim. Yarın bir gün benim çocuğum da oynayınca kimse de bana gelmesin diye. Ayrıca Ne diyeceğim? Söyle çocuğuna oyun oynamasın mı? Ben evin içinde oynuyor diye şikayet etsem ve kadın çocukları sokağa çıkarsa, orada da sokakta oynamasınlar diye şikayet gelecek demekki eee nerede oynayacak bu çocuklar? Hergün haberlerde duyuyorum çocuk parkları pedofili dolu, neresi güvenli ise bırakın orada oynasın çocuklar.

Şehir hayatı böyle. Buna pek yapılacak bir şey yok. Sizinki büyüyünce o da oynayacak hatta şu anda belki de sizinkinin ağlamasından da başkası rahatsız oluyor ama dile getirmedikleri için siz başkalarını rahatsız etmediğinizi düşünüyosunuz.

Ama şu konuda hak veriyorum: Bizim sokak çıkmaz sokak olduğu için herkes çocuğunu buraya yolluyor yazmışsınız. Öncelikle herkesin çocuğu kendi apartmanının önünde oynamalı, bir gürültü varsa önce kendi ebeveyni çekmeli. Kendi çekmedikleri gürültüyü başkasına çektirmek etik değil gerçekten. Kendi apartmanlarının önünde oynamalarına rağmen hala size ses geliyorsa yapacak bir şey yok. Çocuğunu gözünün önünden ayırıp başkasının apartmanının önüne yollayabiliyolarsa parka da yollayabilirler o zaman.

100 mt. Ötedeki rahatsız olmuş kime ne. Sonrada kömsö kömsöyö röhötsöz ödömöz. Övömlök möllök bö deniyor. Bana dokunmayan bin yaşasın mantığı. Benim çocuğum çevre müsait olmadığı için çıkamıyor ama çıkabilende versin tableti oturtsun evinde

Okuduğunu anlamayan insanlar var ülkemizde ne yazık ki. Herkes kendi evinin önünde oynarsa sorun kalmıyor?!!
Çocukların ailelerine söyleyin kendi kapılarının önüne kafes yapsınlar çocuklarda onun içinde oynasınlar böylece başkasının kapısına gidemezler! Hanımefendi tamam çocuğunuz ağlıyor siz de sinirleniyorsunuz anlıyorum ama onlar da çocuk, o kapı bizim, bu kapı başkasının anlamazlar.

Bun
Çözümünü siz bulacaksiniz o zaman.Ben sokakta gürültü yapılmasını doğru bulmuyorum.Ne korna, ne davul , ne düğün, ne hoparlör

Kendi evinin önünde oynamasın diyen zihniyetler var şuanda neymiş öteki mahalleye gidecekmiş bak bak bak hele mantıksızlık diz boyu
Böyle düşünenler hiç çoçuk olmadı sanırım
annem hep çocuklar tavuk gibi der. Bir yere bırakırsın başka yerden alırsın. Kontrol etmek zor anlamında

Tam olarak öyle valla ben ilk çocuğuma hamileyim, bu yaşıma kadar da öyle çok fazla çocuklu ortamda bulunmamış biriyim. Benim oturduğum semt bayaa güvenli olmasına rağmen çocuklar sokağa pek çıkmıyor ama bazen bizim binadakiler çocuklarını binanın arka tarafındaki bahçeye çıkartıyor, ben giriş katta olduğum ve o taraftaki bahçe kullanımı tamamen benim daireme ait olmasına rağmen ses çıkarmıyorum ya bu insanlar bu anlayışsızlığa nasıl erişti anlayamıyorum.

Bun

Çözümünü siz bulacaksiniz o zaman.Ben sokakta gürültü yapılmasını doğru bulmuyorum.Ne korna, ne davul , ne düğün, ne hoparlör
Konu sahibinin pencereleri eskiymiş, değiştirecek durumu varsa çözüm sağlanmış olur. Değiştirecek durumu yoksa da bebeğin odasını o pencereden en uzak odaya taşımalı

Hergün haberlerde duyuyorum çocuk parkları pedofili dolu, neresi güvenli ise bırakın orada oynasın çocuklar.

Aynen öyle adı üstünde ÇOCUK ya hani idrak edemeyenler için büyük yazıyorum

annem hep çocuklar tavuk gibi der. Bir yere bırakırsın başka yerden alırsın. Kontrol etmek zor anlamında
Kendi apartmanın önünde oyna denilince dinlemiyorlar ve başka yerlere gidiyorlarsa bu daha problemli bir durum değil mi? Bence gürültü çıkmış, çıkmamış bundan çooook daha büyük bir sorun. O zaman Allah korusun kaybolup gitseler ne olacak?

Elitlikten ölüyorlar. Çünkü sokaktan araba geçmesin, düğün konvoyu yapılmasın, çocuklar sokak yerine parka oda olmadı evde klasik müzik dinlesin. Sokak oyunu neymiş. Hıı ama arada seyyar satıcılara izin verenlerde var. Hak yemeyelim.
Ben mahalle kültürüyle büyüdüm sokaklarda oynadık. Bizide kovdular o an kaçtık aonra yine gittik orada oynadık. Daha az ses yaptık kendimizce ama oynadık o kadından da hep nefret ettik canavar gibi bişeydi bizim için. Yollar yokuştu en güzel yol orasıydı napalım yani. Bizde bağdat caddesinde oturmuyorduk neticede.

Muhtemelen gidilen alan ailelerin kontrol edebileceği bir alan yada bildikleri bir alan. Orada oynamalarının bir sebebi var muhakkak. Bu arada ben konu sahibinide anormal bulmuyorum. O da kendi açısından haklı, çocukları ‘’nazikçe’’ uyardıysa şayet oda olabilir ama bu çocukların buna ihtiyacı var. Onlar için sağlıklı olan bu. Ve bu durum ne avamlık ne mallık nede başka birşey.

Okuduğunu anlamayan insanlar var ülkemizde ne yazık ki. Herkes kendi evinin önünde oynarsa sorun kalmıyor?!!
Biz okuduğumuzu anlıyoruz da siz yazdığımızı anlamıyorsunuz. Sokakta çocuk oynamasının normal olduğunu daha hangi örneklerle anlatabiliriz acaba. Ekstrem gürültüler dışında sokaktaki insan sesine yapılabilecek bir şey yok maalesef.

Asıl anlamayan sizsiniz sanki. Orası sokak, sizin evinizin önü olsa da sokak. Sizin mülkiyetinizde değil, özel mülk değil kamuya açık sokak. Çocuk da oynar, köpek de havlar, araba da geçer. Çünkü sokak. Sokak olduğunu belirtmiş miydim?

Konu zaten artık gürültü olayından çıktı kaldı ki evinin önünde oynanmasına bile karşı çıkıyor Millet neymiş ses olmazmış kuş kanat çırpmayacakmış rüzgar yavaş esecekmiş yok 100 m öteye gidecekmiş cart curt ben buna takılıyorum aslında

Sokak kamusal bir alan tabiyki de çocukların oynaması normal, kesinlikle o konuda konu sahibine hak vermiyorum. Ama ben sizin anlattığınız profilde çocukların sokağa salınmasını tehlikeli buldum. anne babasının koyduğu sınırları dinlemiyor ve sokağa çıkarıldığında çil yavrusu gibi dağılıyorsa ailesinin kontrol alanından çıkmaması için hiçbir sebep yok sonuçta. Tüm gün oturup başında bekleyemeyeceklerine göre nasıl emin oluyolar çocuğun çekip başka yerlere gitmeyeceğinden?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…