Evimin önünde oynayan çocuklar!

• Konu Sahibi Konu Sahibi nancyl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Türkiye’de son yaşadığım yerde oğlumu 27 ayda 5 kez bile parka götürmedim açıkçası. Çünkü mahalledekiler köpeklerinin kakalarını yaptırıyordu salıncağın etrafındaki kuma. hatta birinde belediyeye fotoğraf atmıştım, kumu değiştirsinler diye ama ağaçları kesip gittiler. 5 aydır Almanyadayım. Burada min. haftada 2 defa parka gidiyoruz. Türkiye’ye göre çok çok daha temiz kesinlikle.

Binalardan, arabalardan, iş yerlerinden, motorlardan çoçuklara yaşam alanı bırakmadılar ki onların da hakkı koşup oynamak ama sustan anlamaz çoğu çoçuk o yüklenen enerjıyı atması lazım siz de haklısınız ama çocuklar da haklı hepimiz çoçuk olduk dışardan eve dilim dışarda girerdim ben bile.

Parklar her eve yakın değil ve yeterli de değil. Aşırı doluluk var ne yazık ki.

Müstakilden bildiriyorum: buralar da öyle değil

Bütün sokak müstakil ev, dolayısıyla çocuklar kendi evlerinin önünde ama sokakta oynuyor. E üç dört erkek çocuğu iki ev yanda sokakta top oynarken haliyle yine çocuk sesi oluyor.

Hatta daha kötü haber vereyim, bazı çocuklar kendi bahçelerinde, havuzlarında çığlık çığlığa oynuyor ve kendi evi olduğu için gık diyemiyorsunuz

Sadece hayvanlar olsa, bizim buradaki parkta yetiskinler piknik yapacağız diye çocuklara alan bırakmıyor ağaç altlarında, çocukları oradan kov buradan kov nereye gidecekler yazık gunah

Son düzenleme:
Karşı sitenin çocukları gece 12ye kadar dışarıdalar. 9 yaşındaki oğlum erken kalkmak zorunda olunca çıkamıyor, erken yatıyor. Çok rahatsız olursak camı kapatıyoruz. Bazen de sesle uyuyoruz. Yapacak birşey yok. Zaten okul açılınca çıkamayacaklar. Oğlum oynayamıyor , onlar oynasın en azından.

Başka çare bulun. Biraz büyüyünce sizin bebek de oraya çıkacak

Yazık yeni nesile daha ne kadar eve tıkılacaklar park park diyorsunuz da parkın tadı başka mahalle oyunu başka. Ayrıca bebekler süreklilik gösteren seslere alışırlar uyuyacağına hiç inanmadığım oğlum evde tadilat sesinde hiç olmadığı kadar uyumuştu,kızım düğünde aynı şekilde. Evin içinde koştursalar komşu rahatsız olur,kapı önünde oynasalar komşu rahatsız olur ver eline tableti telefonu sussun mu çözüm? Başka türlü durmuyorlar çünkü. Laf anlayabilecek yaş grubuna dikkat etmesi söylenir ama küçükler idare edilmelidir sokağın tadına en cok bakan neslin halden anlamaması çok saçma.

Şimdi o sokakta oynayan cocuklara oynamayın evınızdr oynayın dediniz ve gıttıler evlerınde oynadılar dıyelım. E her yer bına. Alt katı -üst katı rahatsız olacak bu sefer. Nerde oynayacak bu çocuklar? Çocuk adı üstünde enerjisini atması gerekiyor. Bebeğin büyüdüğünde anlayacaksın. Evde tv tablet versen bile sessızce yerınde durduramayacaksın.

Ki ben çok seviyorum sokakta oynayan çocukları. Mahallede yazın çocuklar cıkıyor hep cıvıl cıvıl.Markete giderken çocuklar oynuyorsa hepsıne bişeyler alır verırız eşimle. Oturur yerler devam ederler.(aıleler tanıyor) Benımde bebeğim var bazen oda sese uyanıyor bu sorun değil alıssın sese bı yerde. Onuda indirip oynatıyorum uyanınca. Kkya derdim var yazacak kadar çocuk sesıne katlanamıyorsun ve bebek buyutuyorsun. Allah bebeğine yardım etsin.

100 metre ötede başka çocuk veya hasta varsa ne olacak? uzaya falan çıksınlar isterseniz?

Ama hanımefendi onu demek istememiş ki, grupça ve hareketli oynayan çocuklar illa ki birbirilerinin gazıyla ve oyunun heyecanı ile yine yüksek sese çıkarlar. Dürtüsellikle ilgisi yok bunun, oyuna kendini vermek ve grup dinamiği ile ilgili. Okula vermeyin falan biraz garip bir yorum olmuş.

Bizim sitenin orta yerinde Park var .parka bakan evlerde oturan çoluk çocuk büyütmüş amcalar teyzeler yönetimde bir kısmı çocuklar oynayamasin diye sürekli yasaklar getiriyorlar. Yürüyüş yoluna birakilmis bisiklet tekmeleyip geçenler bile var.simdi çocukları evlendi acilen torun sahibi olmalarını bekliyorum . Ben çocuğumu çok zor uyutuyordum ama görevli amcanın çim bicesi tutuyordu mesela insanları susturamazsiniz özellikle çocuk ise.bu arada hala sokakta oynayan nesil kaldı mı yahu

Malesef . Kutsal çocukları ağzımıza sıçsa yalayıp yutmalıyız . İşte böyle ailelerin çocukları herşeyi hak görüyor kendilerine ileride. 5-10 yıl sonra toplumun yetişkini olduklarında düşünemiyorum .

Burada aşırı davranışları olan çocuklardan bahsedilmiyor. Dümdüz sokakta oynayan çocuklardan bahsediliyor. Sapla samanı karıştırmayın.

Bahsettiğiniz türden çocuk konu sahibinin bebeğinin birkaç yıl sonraki hali olabilir belki. Çünkü annesi dünya etraflarında dönüyor sanıyor, çocuğu da öyle yetiştirecek belli ki.

Ne kadar da akıl zeka dolu

Hanımefendi kendi çocuklar dürtüseldir laftan anlamazlar yazmış. Dürtüselliği ben yazmadım ki. Ki bu da doğru değil, annemin bir bakışıyla evde koşmayı bırakırdık biz ne kadar gaza gelmiş olsak da. Çocukların dışarıda kendini kısıtlamasına gerek yok o ayrı. Çocuklar sokakta istedikleri gibi bağırabilirler, ben asla rahatsız olmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…