- 18 Haziran 2015
- 4.379
- 43.766
- 708
Ben yine bunu kendi çocukluğum gibi düşüneyim gerçi ozmana daha güvenliydi ama yinede sınırlarımız vardı evden çok uzaklaşmamak asıl kuraldı mesela. Hı şimdi diyecek olursak çocuklar yine sınır koruyor arkadaşımın çocukları o şekilde birde artık akıllı saatler var adım adım takipSokak kamusal bir alan tabiyki de çocukların oynaması normal, kesinlikle o konuda konu sahibine hak vermiyorum. Ama ben sizin anlattığınız profilde çocukların sokağa salınmasını garip buldum. anne babasının koyduğu sınırları dinlemiyor ve sokağa çıkarıldığında çil yavrusu gibi dağılıyorsa ailesinin kontrol alanından çıkmaması için hiçbir sebep yok sonuçta. Tüm gün oturup başında bekleyemeyeceklerine göre nasıl emin oluyolar çocuğun çekip başka yerlere gitmediğinden?
Peki başında beklemediklerine biz nasıl emin olduk?Sokak kamusal bir alan tabiyki de çocukların oynaması normal, kesinlikle o konuda konu sahibine hak vermiyorum. Ama ben sizin anlattığınız profilde çocukların sokağa salınmasını tehlikeli buldum. anne babasının koyduğu sınırları dinlemiyor ve sokağa çıkarıldığında çil yavrusu gibi dağılıyorsa ailesinin kontrol alanından çıkmaması için hiçbir sebep yok sonuçta. Tüm gün oturup başında bekleyemeyeceklerine göre nasıl emin oluyolar çocuğun çekip başka yerlere gitmeyeceğinden?
Şehir hayatı böyle siz ister doğru bulun ister bulmayin.sehir dışına müstakil ev yaptırıp gideceksiniz.evime yakın düğün salonu var yazın her gece 12 civarı havai fişek atılıyor.larsimiza park yapıldı değişik değişik tipler türedi eşime burada yasanmiyor artık dedim başka yere taşınmayı ciddi ciiddi düşünüyorum toplumu kendime değil ben topluma ayak uydurmaliyimBun
Çözümünü siz bulacaksiniz o zaman.Ben sokakta gürültü yapılmasını doğru bulmuyorum.Ne korna, ne davul , ne düğün, ne hoparlör
Yani buna mı takıldınız? Kimse tüm gün sokakta mobese kamerası gibi bekleyemez. Yemek yapar, temizlik yapar, başka çocuğu varsa onunla ilgilenir, tuvalete gider, başka işi varsa yapar. Laftan, sözden anlamayan bir çocuksa o ara gider kafasına göre.Peki başında beklemediklerine biz nasıl emin olduk?
Aşko şuan mevzu o değil gerçekten çoçuğunu dışarıya çıkartan elbette yalnız bırakmıyor şu devirde merak etme yaniYani buna mı takıldınız? Kimse tüm gün sokakta mobese kamerası gibi bekleyemez. Yemek yapar, temizlik yapar, başka çocuğu varsa onunla ilgilenir, tuvalete gider, başka işi varsa yapar. Laftan, sözden anlamayan bir çocuksa o ara gider kafasına göre.
Şehir hayatı böyle siz ister doğru bulun ister bulmayin.sehir dışına müstakil ev yaptırıp gideceksiniz.evime yakın düğün salonu var yazın her gece 12 civarı havai fişek atılıyor.larsimiza park yapıldı değişik değişik tipler türedi eşime burada yasanmiyor artık dedim başka yere taşınmayı ciddi ciiddi düşünüyorum toplumu kendime değil ben topluma ayak uydurmaliyimBun
Çözümünü siz bulacaksiniz o zaman.Ben sokakta gürültü yapılmasını doğru bulmuyorum.Ne korna, ne davul , ne düğün, ne hoparlör
90 lar çocuğuyum.ne yıllardıBebeklerim var ikisinide gündüz ses ve gün ışı ile uyutmaya alıştırdım.uykuları gelince uyurlar.Sokaktaki oynayan çocukları eve tıkamazssınız.90 larda sokaklarda tüm çocuklar hatta ailelrimizle oynayarak büyüdük.Hiç kimsede sessiz olun demedi.Çocuklara oynayacak alan mı kaldı günümüzde? Çocukluklarını yaşayacaklar elbet.Sizin de bebeğiniz büyüyecek ve oynayacak.Keşke daha fazla çoçuklara oynayacak alan kalsa.Heryer bina ve taş.
Yazdıklarınızın aynısı ve daha fazlasıyla ben de yaşadım.Çok güzel günlerdi.O günlerin kıymetini yaşayanlar bilir.büyüdük ve bugün o güzel çocukluğun mutluluğunu hala yaşıyoruz.Mutlu bireyler için mutlu bir çocukluk gerek.Bunu çocukluğunu yaşayanlar anlarŞehir hayatı böyle siz ister doğru bulun ister bulmayin.sehir dışına müstakil ev yaptırıp gideceksiniz.evime yakın düğün salonu var yazın her gece 12 civarı havai fişek atılıyor.larsimiza park yapıldı değişik değişik tipler türedi eşime burada yasanmiyor artık dedim başka yere taşınmayı ciddi ciiddi düşünüyorum toplumu kendime değil ben topluma ayak uydurmaliyim
90 lar çocuğuyum.ne yıllardısaabahtan akşama kadar dışarıda idik.tuvalet ihtiyacı için girerdik eve.aksam yemeğinden sonra tüm mahaller dışarı çıkardık aileler balkonda otururdu.bagiris cagisiris saklambaç kuka.birkez bile sessiz olun demedi hicbirimizin ailesi bütün balkonlarin ışıkları yanardı.camiye Kur'an'a giderdik.cami hocası halıları verirdi herkes yikasin getirsin diye camiden halı tasirdik komsularda isterdi bizede getirin diye.anlatsam sığmaz buraya.keske o yıllara tekrar dönsek
Sessiz nasıl oynayacaklar işaret dili ilemi.ayrica topluma saygıdan bahseden biri öncelikle kendisi uygulaması gerek.buradaki üyelere olan tavriniz ile celisiyor cumlenizDaha birkaç gün önce yazdım, yeni nesil anneler çocuklarını sınırsız büyütüyor. Çocuğuna biraz sessiz oyna bile demiyor ve bu çocuklar kendisini tanrı gibi görerek büyüyor, her şeye hakları var. Büyüyünce ise maalesef bu sınırsızlık duygusu ile bazıları tv haberlerindeki psikopatlara dönüşüyor. Çocuklara topluma saygı duymayı öğretin. İçgüdüsüyle hareket eden hayvan değil onlar, toplum zararlısı yetiştirmeyin.
Kendileri hiç çocuk olmamış gibi yazıyorlar.Sessiz nasıl oynayacaklar işaret dili ilemi.ayrica topluma saygıdan bahseden biri öncelikle kendisi uygulaması gerek.buradaki üyelere olan tavriniz ile celisiyor cumleniz
Binada yapılan gürültüyle sokakta olanı lütfen karıştırmayalım. Çocuklar sokakta oynayınca ses çıkar bu dünyanın en doğal şeyi, aynı şeyleri biz de yaptık çocukken. Ama binada yaşamak öyle bir şey değil ve kuralları var. Annem bizim ev içinde koşmamızı çok sınırlardı
Dünya benim etrafımda dönüyor demenin başka bir yolu da bu galiba.Bebeğimi zar zor uyutmaya çalışıyorum sağ olsunlar çığlıklarıyla, gürültüleriyle tüm çabamı çöp ediyorlar. Eşim de, ben de kaç kez güzelce uyardık "Burada ses yapmayın çocuklar bakın bebek uyuyor" bariz ve net değil mi? Dün annesi gelmiş bir tanesinin "burası sokak tabi oynayacaklar" diyor hanımefendi "başımdan sağıyorum iyi oluyor yan gelip yatıyorum" diyemediği için böyle demeyi tercih etti galiba!!! Gerçekten sinir bozucu mahallece aynılar bu mobbing değilde ne? Taşınmak dünya para, tartışmak nereye kadar... Zamanında bizde oynadık ama rica edildiğinde gitmesini bildik. Benim durumumu yaşayanlar var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?