• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimiz misafirhane gibi oldu

Bu arada sizinkiler de abartmis. Zaten siz birbirinizi zor görüyormuşsunuz. Ne gerek var bu kadar uzun süreli kalınmasına. Hizmet etmeyin işinize yardımcı olsunlar sadece.

Hah işte o göçenlerden bir kısımda biz 🤭 Mübadiliz bizde 🤦🏼 Annem hep der bizimkiler fikirsizdir diye ona rağmen hep çekti hala çekiyor. Ankara'da hastane diye çekti Antalya'da tatil 😬 Anneniz ♥️ ben keşke benimkide bir cinnet geçirseydi. Ona kahramanım bakışı atardım 🤭Sırf o yüzden ben evimi 2+1 seçtim 🤭 İkizlerimle yerim dar 😀

Bende de o psikoloji kalmış eşimin ailesi uzakta annem dedi yandın şimdi İstanbul’da işi olan sana gelir diye. Eşim eve alışveriş yaparken yatak olan koltuk baktıkça yok o güzel değil demekten canım çıkmıştı 😬😬😬
Şimd de evimde yatacak yer yaratmaya çalışıyorum seviyorum da birileri gelsin kalsın artık kimse de gelmiyor ya. Eski alışkanlıklar bitmiş sanıyordum bazılarında hala bitmemiş 😂😂

1,5 yıllık evliyim ve çalışıyorum. Eşim şehir dışında çalışıyor; 1 hafta burada, 1 hafta yok. Zaten çok az görüşebiliyoruz. Buna rağmen bu ay kayınvalidemler gelip 1 ay kalacak. Ardından 15 tatilde görümcem çocuklarıyla 1 hafta kalacak. Eşimin amcaları bile bu 1,5 yıl içinde defalarca gelip bi kaç gün kalıp gittiler.
Eşimle bu konu yüzünden sürekli tartışıyoruz. Bana gerçekten çok ağır geliyor. Zaten eşimi az görürken, gördüğümüz zamanların da sürekli kalabalık ve misafirle geçmesi beni çok yoruyor. Çalışan biri olarak evin yükü de doğal olarak bana kalıyor ve kendimi hiç dinlenemiyor gibi hissediyorum.
Misafir gelmesine karşı değilim ama üst üste ve uzun süreli olması beni tükenmiş hissettiriyor. Evimde rahat edemediğimi, eşimle baş başa kalamadığımızı düşünüyorum. Bu durumda siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz? fikirlerinize ihtiyacım var.
Bunu eşiniz çözecek. Müsait değiliz diyecek sonuçta onun aile tarafı gelenler. Resmi tatillerde de şehir dışına siz tatil ayarlayın evde yokuz deyin hem de tatil yaparsınız

Ben insanlar başkasının evinde nasıl bu kadar uzun süre rahat edebiliyorlar onu anlamadım. Ben ablamın evinde en fazla bir gece kalsam ikinci gece evime dönmek istiyorum. Biz mi anormaliz onlar mi normal 😂😂
üstelik ben tam olarak herkesin herkeste kaldığı aylarca da gitmediği bir ailede büyüdüm
bizim ev bırak misafirhaneyi kızılay çadırı + sahra hastanesi şeklindeydi, yerlerde yataklar, bir sürü hasta bir sürü refakatçi

şimdi birbirimize habersiz gitmeyiz, gitsem 2. güne ben kendi düzenimi arıyorum. kardeşim de gelse 1 günden fazla kalmaz, diğerleri daha hiç gelmedi.

evet toplumun bir sosyolojisi var, evet akrabalık ilişkileri var. hepsine eyvallah + ben severim de ama herşeyin bir yolu yordamı var
ne alaka çalışan kadının evinde eşin amcaları gelip kalacak, kaynana 1 ay kalacak , niye ki? bu kadar insan da hangi ara gelip kalmış bi kere yeni evlinin evine zaten yatılı gidilmez, öyle bir şey yok muydu bu toplumda?

amcalarımı (olsa eşimin amcaları da benim için aynı) her sene 4-5 sefer görüyorum bu arada, 10 senede 10 kere görmemek de ilginç benim için bu da bir diğer uç yani.

Şunu merak ediyorum evlisiniz kararların ortak alınması gerekirken ağzınızı açıp hayır evimde kalmalarını istemiyorum diyemiyorsunuz eşinize? Bu kadar pasif olmaya gerek var mı?
Ortak kararlar alamadığınız, düşüncenizi belirtemediğiniz adamla niye evleniyorsunuz ki?

Bende de o psikoloji kalmış eşimin ailesi uzakta annem dedi yandın şimdi İstanbul’da işi olan sana gelir diye. Eşim eve alışveriş yaparken yatak olan koltuk baktıkça yok o güzel değil demekten canım çıkmıştı 😬😬😬
Şimd de evimde yatacak yer yaratmaya çalışıyorum seviyorum da birileri gelsin kalsın artık kimse de gelmiyor ya. Eski alışkanlıklar bitmiş sanıyordum bazılarında hala bitmemiş 😂😂

Bizde bitmez dıdısının dıdısının dıdısı gelir öyle bir saçmalık 🤣🤣

Evimiz müsait değil demek zor olmamalı ya, inanın bir şey kaybetmezsiniz size değer veren zaten günlerce evinizde kalıp sizi yormaz. Yatılı misafir illa olur ama üst üste ağırlayamam diyeceksiniz, kaba veya sert olmanıza gerek yok nazik ama NET olmanız yeterli.

Aman boşa geçicek bi konu daha, konu sahibi her şey tam gibi çocuk yapma peşinde bide. Bazı insanların kültürü bu arkadaşlar, konu sahibide şikayetçi değil verilen akıllarıda uygulayamaz. Bunca hengamede çocuk yapmaya çalışan insanlardan bahsediyoruz.
Eşinin amcası nedir yani hangi din hangi gelenek kabul ediyorda yeni evlinin evinde kalıyor.

1,5 yıllık evliyim ve çalışıyorum. Eşim şehir dışında çalışıyor; 1 hafta burada, 1 hafta yok. Zaten çok az görüşebiliyoruz. Buna rağmen bu ay kayınvalidemler gelip 1 ay kalacak. Ardından 15 tatilde görümcem çocuklarıyla 1 hafta kalacak. Eşimin amcaları bile bu 1,5 yıl içinde defalarca gelip bi kaç gün kalıp gittiler.
Eşimle bu konu yüzünden sürekli tartışıyoruz. Bana gerçekten çok ağır geliyor. Zaten eşimi az görürken, gördüğümüz zamanların da sürekli kalabalık ve misafirle geçmesi beni çok yoruyor. Çalışan biri olarak evin yükü de doğal olarak bana kalıyor ve kendimi hiç dinlenemiyor gibi hissediyorum.
Misafir gelmesine karşı değilim ama üst üste ve uzun süreli olması beni tükenmiş hissettiriyor. Evimde rahat edemediğimi, eşimle baş başa kalamadığımızı düşünüyorum. Bu durumda siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz? fikirlerinize ihtiyacım var.
Bunun cevabı basit ama sen yapabilir misin? Burada suçlu eşin ve bir sey yapması gereken de o. Eşin ailesi ile görüşüp gelmemeleri gerektiğini söyleyecek. Israrlı bir sekilde gelirlerse sen de evden çık ailene git. Ailen yakında değilse git otelde kal yoksa bu şekilde devam eder. Kimse senin kıymetini bilmez biz oğlumuzun evine geliyoruz yapmasaydın derler. Böyle durumlarda bir yerden kırmazsan sen daha çok kırılırsın.

Benim eşimin ailesi öyle yatılı gelmiyor ama ille de gelecek olsalar sizin durumunuzda olsam eşimin evde olduğu hafta için en fazla 1 haftalıgına gelebilirlerdi. Bir aylıgına gelmek ne demek, siz oğlu bile yokk b işten gelip yorgun argın evde kv kp görmek zorında mısınız? Valla bana bunu yapsalar sanırım eve geç giderdim ya da gidince odama çekilirdim. Buna da fazla dayanamazdım yani ne işim var işten gelmişim kp ile mi oturucam? Hele yemek çay hizmet hiç yapmazdım. Kızkardeşi de ille gelecekse bu, şekilde birkaç gün için gelebilirdi. Amca dayı falan tanımam, önemli bir hastane işi bir cenaze vs olmadıkça öyşe bir şeyi kabul etmezdim.

@kartanesi001 daha evinde söz sahibi değilsin, yeni evlisin çocuk icin ne acelen var? Kocanla ayni evde bile degilsin dogru duzgun ama amcasi danasi nasil gelip sizde kalabiliyor? Kaçma gel cevap vermiyorsun kendi konuna

Bende mahsustan açılmayan koltuklar aldım.
Annem sinir oluyor😬

Hehe ben de böyle bir evde büyüdüm. Göçmeniz biz. Memleketten akraba bitmezdi. Annemlerin yatak odasında bir döşeğim vardı hemen o çıkardı meydana yerde uyurdum. Bizimkiler hep elleri kolları dolu gelirdi açıkçası yemek falan da yaparlardı. ama insan evinde ayak uzatmak istiyor. Bizim ev hiç boş kalmıyordu. Adresimizi öğrenen bizim evde bitiyordu. Alışveriş hastane düğün dernek bütün her şey bizde biterdi. 14-15 yaşlarındaydım heralde anneme afakanlar geldi cinnet geçirdi azalarak bitti 😂😂
Konu sahibi sana da bir cinnet lazım. Fazla geciktirme sabrederek bitmiyor çünkü :)

Hah işte o göçenlerden bir kısımda biz 🤭 Mübadiliz bizde 🤦🏼 Annem hep der bizimkiler fikirsizdir diye ona rağmen hep çekti hala çekiyor. Ankara'da hastane diye çekti Antalya'da tatil 😬 Anneniz ♥️ ben keşke benimkide bir cinnet geçirseydi. Ona kahramanım bakışı atardım 🤭Sırf o yüzden ben evimi 2+1 seçtim 🤭 İkizlerimle yerim dar 😀

Hic bu kadar birbirinin evinde kamp kuran balkan göcmeni aile duymamistim. 😄 Bilmediğim bir topluluk degilse bu durum sizin sülaleye özel olabilir. 😬

11 yillik evliyim yatili kimseyi almadim. Baska bir ulkeye tasindik 2 sene oluyor hala yatili almadim annemler disinda annemlerin de en uzun kalmasi yilda bi defa 1 haftadir. Yatili misafir alacagiz elbette sonucta farkli ülkede yasiyoruz artik ama 1 ay istemem kimseyi yine de. Ucak bileti parasina kiyamayan da gelmesin yani. 🙄
Ailemin evinde de yatma kalkma, surekli misafir görmedim, cevremde kimsede de gormedim.

Hic bu kadar birbirinin evinde kamp kuran balkan göcmeni aile duymamistim. 😄 Bilmediğim bir topluluk degilse bu durum sizin sülaleye özel olabilir. 😬

11 yillik evliyim yatili kimseyi almadim. Baska bir ulkeye tasindik 2 sene oluyor hala yatili almadim annemler disinda annemlerin de en uzun kalmasi yilda bi defa 1 haftadir. Yatili misafir alacagiz elbette sonucta farkli ülkede yasiyoruz artik ama 1 ay istemem kimseyi yine de. Ucak bileti parasina kiyamayan da gelmesin yani. 🙄
Ailemin evinde de yatma kalkma, surekli misafir görmedim, cevremde kimsede de gormedim.

Memlekette akrabalarınız yoktur belki. Bizimkilerin hepsi Kosova’da Makedonya da hala. Neyse ki yeni jenerasyonla benim bağım kalmadı. Birkaç kişi var görüştüğüm onlarla da dışarıda yemek yiyoruz konu kapanıyor artık herkes otelde kalıyor 😂
Ama eskiden yaz tatillerini bile bizim yazlıkta yaparlardı. Hele savaş zamanı evde 25 kişi olmuştuk bir ara.
Şimdi tabi ki kalmadı bunlar. 80-90lardan bahsediyorum 😂 benim annemin cinneti bile takribi 2005e geliyor.
Bu arada annemin çocukluğu daha beter geçmiş. 60-70ler daha fenaymış bizimkiler 60ta gelmiş.

göçmenlerde ben de duymadım uzun uzun kalan açıkçası da

sizin İstanbul hariç bir "memleket" şehriniz var mı ki?
sülaleniz istanbuldaysa
ya da başka bir göçmen ailenin sülalesi mesela Bursa veya İzmir'deyse ona kim gelip kalacak? zaten herkes orada. benim de ailemle aynı şehirde olan akrabadan kimsenin gelip kalmışlığı yok, bu konuda sorun köy, sorun küçücük şehirler, oradan gelenler aynı gün işini de görüp gidemiyor -du (şimdi işler farklı, bizde azalarak bitti gibi bişey çünkü köyde yaşayan zaten kimse kalmadı!).

x memleket ve y büyükşehir (özellikle de ankara, istanbul) şeklinde bir yerleşim varsa ailede, işte o zaman bol bol gelme kalma oluyor (artık azalsa da)

12 senedir evliyim evime kimse gelmedi kaynanamla alt üst bide düşün o bile gelmez 😂😂 alışkın degilim ya😫 bende sosyal anksiyetem var kesin

Back
X