Evimize Hırsız Girdi

Kadının elinde çanta gibi bi şey var mı? Dedektörle falan gelmiş olması lazım çünkü bu kadar eliyle koymuş gibi hiç ortalığı aramadan bulması ilginç. Tamam İlk çekmecede kolay yerdeydi diyorsunuz da kadın yabancıysa evde başka nerede ne kadar altın, para vs var bilmiyor ki yine de karıştırırdi. Bu sizin evde olmadığınızı bilen ve sizi kısmen de olsa tanıyan biri. Belki çok yakınınız değildir ama o muhitte şıkır şıkır evden çıkışınızı görüp düğüne gittiğinizi tahmin etmiş olabilir
 
Kimsenin günahını almak istemem ama aile apartmanı olması beni işbirliği konusunda şüphelendirdi özellikle o saatte apartmanda kimse olmaması vs
 
Yaşamadan benim de aklıma gelmezdi açıkçası..Allah kimseye de yaşatmasın..Eve girerken hep acabalarla giriyordum...İşte biz de nasıl kimse duyup görüp ses etmemis ona sasirmistik.Evimde öyle ıssız bir yerde değil.Ama tekinsiz mahallelere yakın.Binalar dip dibe görmüş olmalılar diye düşünürken..Komşular bir süre sonra evin önünde konuşuyordu gördüklerini çıkıp soracaktım niye ses etmediniz diye eşim engelledi.
 
Kadın olduğuna da çok emin olmayın kılık değiştirmek için tesettürlü kadın kıyafetine giren erkek hırsızlar var. Siz gördüğünüz fiziğe dikkat edin.
Ama bana da tanıdık işi geldi bu olay. Eliyle koymuş gibi zamanlamayı biliyor yeri biliyor
 
Sadece altın aldığına göre dedektörü olan bir hırsız olabilir.
 
Ben de tanıdıkmış gibi düşünüyorum, binaya hırsız girecek ne hikmetse Hatiiii’nin olmadığı bir gün ve saate denk getirecek, apartman komple boş olsa kimse duymamış denir de, apartmana rastgele soymak için gelen biri olsa binada kapısı zorlanan başka daireler de olurdu, illa daireleri zorlanan birileri varsa biri bile kapıyla oynama sesi duyardı.

Daha dün Manisa’da kuzeninin evini soyarken 16 yaşındaki su gibi kızı öldüren cani haberi var, evi soymak için girdiğinde kuzeninin 16 yaşındaki kızıyla karşılaşıp öldürüyor

Allah muahafaza cinayetlerde de hırsızlıklarda da çoğunlukla yapan tanıdık oluyor.

Konudaki şayet planlı programlı sadece Hatiiii’nin evine girmek için geldiyse tanıdık olma ihtimali yüksek.
Dediğin gibi tesettüre girip kadın taklidi yapan erkek de olabilir.
 
Yakın zamanda Beşiktaş’ın orta yerinde bir apartmana girdi. Tanıdığımız oturuyor. Gündüz evde ütü yaparken evinin kapısı açılıyor (üstten sürgü kilitten tutuyo kapı, anahtarla açınca tak diye o kilit vuruyor birden) . Kadın koşup kapıya gidiyo karşılaşıyo bi de tesettürlü (!) adamla. Meğerse hırsız eskiden o binada oturuyomuş her dairenin anahtarını yaptırmış yan binadaki daireler dahil tüm daireleri denemiş o gün sıradan.
Kim bilir kim yapan ama kapıyı bu kadar sorunsuz açan giren, nakiti kartı ellemeyip altınları eliyle koyduğu gibi alan çıkan beni çok huylandırdı. çok spesifik çalışmış.
Allah karşılaştırmasın ben de çok korkarım karşılaşmaktan. Ya katil ya sapık oluyolar.
Babamın arabasına polis girdiğinde Bize polis demişti, karşılaştığınız gördüğünüz durumlarda da sakın muhatap olmayın haplı gözükara oluyorlar. Uzak durun bildirin demişti.
 
Evet galiba çantası da var çok belli olmuyor görüntüden ama. Çok ilginç şeyler öğrendik alt kata da girmiş meğerse ama onların sadece bi bileklik varmış altın onu çalmış. Adam diyor ki evden çıkarken kapıyı bir kez kilitlemiştim girerken 3 kez. Eşi de şehir dışında o sırada. Polisin geldiği gün de söylemişti bunu ben sallıyor sanmıştım açıkçası boş konuşmayı seven birisi biraz. Ama gerçekmiş evde çekmecelerini falan kırmış ararken. Dediği şekilde olduysa anahtar kopyalanmış demek ki, onların eve gireyim derken şansa benim eve de girmişler gibi olmuş bence
 
Bizim bir tanıdığın başına da aynı sizin gibi bir olay geldi.

Hırsız, kocası çıktı.
Sonradan kötü açı da olsa bi güvenlik kamerası bulup izledik bütün günü. Eşim eve hiç geri gelmemiş dönüşte aşağıda karşılaşıp beraber çıkmıştık hatta. Ama bi kadın binaya girmiş ben çıktıktan 45 dk sonra maalesef ve o sırada binada kimse yok
 
Kuzenim evlendikten sonra altınları kaybolmuştu. Ama birdenbire hepsi değil. Yavaş yavaş gidiyor altınlar. Evine de biz kuzenlerinden başka giren çıkan yok.

Önce bileziği çalındı. Hemen sonra bir kolye bir yüzük . Sonra bir bilezik daha filan...
Sonra bebeği oldu. Bebeğine kayınpederi bizelik takmıştı. O da çalındı .

Kuzenim en çok bebegine takilan bileziğe üzülmüştü.

Sonra neyse bulundu hırsız
Eşi çalıp yiyormuş altınları. Kuzenim halen daha çok üzgün. Kızcağız travmaya giirdi atlatamadi resmen.
 
Cidden çok üzücü insanın eşim dediği kişiye olan güveninin sarsılması. Biz sonradan güvenlik kamerası görüntüsü bulduk izledik neyse ki eşim değilmiş.
 

Gözü kara biriyimdir hırsızdan arsızdan korkmam, çok defalar evin çevresinde veya bina içinde tıkırtı duyunca elime odunu alıp fırlamışlığım da vardır ama artık ben de temkinliyim çünkü aynen dediğin gibi hırsızlar da eski hırsızlar gibi değil, eskiden sizinle karşılaşınca kaçıyorlardı şimdi silahlı bıçaklı kafa uçmuş giriyorlar, kendi yerli hırsızlarımız yetmiyormuş gibi ithal hırsızlarımız da var, onlar bizim hırsızlardan da acımasız.

H Hatiiii tekrar geçmiş olsun bir daha böyle bir şey yaşamayın inşallah umarım yine de tanıdık biri çıkmaz, sizin binayı daha düzgün gören bir kamera görüntüsü olsa belki teşhis etmesi kolaylaşır ve inşallah kimse yakalanır, altınlarınız geri gelmese de bari en azından cezasını çekse
 
Nasıl yani adam evden çıkarken 1 kez kilitliyor dönünce 3 kez kilitli mi buluyor? Bir de onların anahtarı kopyaladiysa sizin eve nasıl giriyor şansa? Oraya girmişken sizin eve de kartla falan mi girdi yani ? Valla bence siz ne olur ne olmaz kilidi değiştirin ben bile huylandım o apartmandan. Siz tatilde falan olsanız neyse de tam evden çıkınca olması beni korkuturdu.

Bizim eve de iki kez hırsız girdi korkunç bir duygu. Bizden bir şey alınmamıştı çok şükür ama o evde yabancı birinin dolaşmış olması hissi çok kötü. Asla karşılaşmak istemem. İlk girdiğinde liseye gidiyordum hiç unutamıyorum o günü. Haftalarca eve tek giremedim. Gece camlar açık uyuyorduk. İçime bir kötü his geldi uyuyamadım, ertesi gün din dersi sözlüsü vardı hatta hiç unutmuyorum uyuyamayınca bildiğim tüm duaları okuyup ezber tazelemistim.

Cok sıcak bir ağustos akşamiydi camlar açık, dışarıda da birinin yürüme sesini duyuyorum ama ergenlik cesareti hiç korkmuyorum. Evde abim ve annem üçümüzüz. Dışarıda birisi sürekli dolaşıyor ama sarhoşun teki herhalde diyorum. Evimiz de ikinci kat bu arada ama camlarda demir falan yok. Doğalgaz borusuna falan basarak çok rahat çıkılacak mesafe. Nasıl bir kafayla camları açık unutmuşuz inanamıyorum şu an.

Neyse sonra ben sıkıntıdan uyuyamayınca bu dolaşan adamı bahane yapıp annemi uyandırdım, maksat annem de uyansın aksiyon olsun. Annem hemen ciddiye aldı kalktı camdan bakmaya koştu. Adamı görmüş tinerci gibi bir tipti diyor, ayağında terlikler. Kadıncağız korkup içeri girdi. O sırada ben çıktım bakmaya adam yok. Arka cama koştuk, salon camı sokağa daha yakın arka taraf yatak odaları daha yüksek kot farkı var binada. Salondan bakıyorum sokakta çıt sesi yok. O an salak gibi camı açık unutup annemin olduğu yatak odasına geçtim arka tarafa.

Sonra annem abini kaldıralım artık derken "aa abin kalkmış zaten" dedi ve bir anda abimin uyuduğu odanın kapısı açıldı, "amma gürültü yaptınız bu saatte ya" dedi annem çığlığı bir bastı. Abin buradaysa o kim! Adam odadaki ışıklar yanmasına rağmen ve bizi görmesine rağmen içeri girmiş Annem holdeki karanlıkta adamı abim sanmış salonun orada görünce. Ben annem çığlık attığı an o tarafa hiç bakmadan annemi tuttuğum gibi abimin odaya sokup kapıyı üzerimize kilitledim. Annem camı açıp nasıl bağırıyor imdat hırsız var diye şu an gülüyorum ama inanılmaz trajik bir olay.

Saat sabahın 3'u falan. Bir anda bütün mahalle ayaklandı. Hatta eve gelen polisler sivildi ellerinde sopalarla gelmişlerdi annem güvenip onları bile eve alamadı. Parmak izi vs aldırmadık yani zaten adam annemin sesine hemen camdan geri kaçmış. Sonra polisler gelince öğrendik bizden önce iki eve daha girmiş. Evine girilenlerden biri de bizim evin oraya geldi, adam bütün cüzdanları bizim evin bahçeye atmış içindekileri alıp. Gelen adam cüzdanını bahçede buldu hatta. Adam diyor ki duştaydım, salonda eşim annem oturuyor, ışıklar yanıyor tv açık. O durumda balkondan girmiş holde cüzdan, telefon falan ne varsa almış diğer taraftan çıkmış

Pislik artık ne çektiyse o cesaretle açık bulduğu her yere gitmiş. Allahın işi beni o gece uyutmadı. Uyurken girse, bizim odaya gelse ve ben adamla karşılaşsam dilim falan tutulurdu herhalde ya da adam beni susturmak için elinde kesici bir şey varsa bana saldırabilirdi Allah korudu.

O yüzden evden bir şeylerin çalınması çok kötü ama bu korkuyu yaşamak daha kötü inanın. O yüzden vakit kaybetmeden önleminizi alın ve kilitleri değiştirin. Sonra kapınıza kamera alın. Xiaominin çok güzel uygun fiyatlı kameraları var. Kapıya alarm vs de alabilirsiniz caydırıcı olur. Şu anki evimizde var sizin dışınızda biri şifresiz açınca alarm çalıyor korkudan kaçar
 
Son düzenleme:
Aynı şeyi düşündüm. Özelikle tesettürlü kadın kılığına giriyorlar en iyi kamufle yöntemi bu. Polisler direkt görse bile bir şey yapamazken bu şekilde kamufle olunca imkansız oluyor yakalanmalari
 
Az önce buna benzer haber okudum,
komşusu anahtari kopyalayip 1.700 tl ziynet eşyasıni çalmış, bir de o parayla gidip 0 sıfır araba almış.
Bunun yapan yüksek ihtimal cevrenizden birisi
 
Ya çok saçma olacak ama acaba eşiniz kadın kılığına girip böyle bir şey yapmış olabilir mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…