Birkaç sene önce çatıda iş yaparken alt komşum evden çıktı. Çıkarken konuştuk sonra ben çatıyı temizlemeye çıktım. İki katlı müstakil bir apartmanda oturuyorum. Komşum gitti 10 dakika sonra apartmana iki genç kız girdi. Giriş kapısı asla açık olmaz zaten komşum kapattı gördüm ve kapanma sesini duydum. Hemen bağırdım dışarı çıktılar yok demir kapı açıktı vs dediler ki mümkün değil kapalıydı kapı nasıl açtılar hala anlayamıyorum.Bayağı münakaşa ettik ama çalınan bi şey yok yardm toplamak için geziyorduk diyip çıktılar işin içinden... konu sahibine gelince kapıyı kilitlememiş zaten... kilitsiz kapı kartla çok rahat açılıyor açıp dedektörle altınları bulup alıp çıkmışlardır malesef... Ben tanıdık olduğunu düşünmüyorum kimsenin günahını almayın...Bunu bilen biri yapmıştır. Sen çekmece dağınık diye bakıp araman sonucu bulamaman onu gösteriyor. Sana kısa bişey anlatayım.
Annemin senin gibi 15 senelik arkadaşı vardı. Tabi olay farklı da olsa insana güvenmemesi gerektiğini tekrar tekrar gösteriyor. Anahtarı izine gidiyor diye posta kutusuna bakarmısın yokken diye veriyor o gün de telaşla ucağa yetişecekler diye bizimkiler bi anda evden çıkıyor ve babamın alyansı banyoda el yıkarken aynanın önünde kalıyor söylene söylene gidiyoruz biz yolcuyuzbabam tutturdu alyansım alyansım annemde bişe olmaz evimizde ne olsa gelince takarsın yine diye babamı yatıştırdı yazık sonra biz izinden bi geldik babamın alyansı yok çok basit yerde banyoda lavabo tezgahın üstündeydi buhar olup gitmedi ya anahtarda annemin arkadaşındaydı.. anlatabildim mi kuzum güvenme kimseye zaten böyle şeyler neden anlatılır ki. Ne gerek var...
Bende bikere çok değerli bişeyimi evin içinde kaybettim benim hatamdı çok saçma yere saklamıştım ara ara bul deli olmuştum evin içinde sonunda buldum.
1. Birinden şüphe etmeden önce tekrar ara tara evi
2. Bu arkadaşa bidaha güvenme birqz mesafeli olabilirsin bu olay çok taze günah almayalım ama güven olmaz bu devirde
Annemin arkadaşı da alyansı çaldıktan sonra gelmeyi hiç kesmedi saçma sapan. Ağzından kaçırdı bide yoo ben hiç yukarı çıkmadım diye afalladı.
Ben kimsenin günahını almıyorum. İhtimallerden konuşuyoruz bu komşu olabilir, arkadaş , akraba olabilir. Yada seri bir hırsız olabilir :)Şüpheleneceğiniz insana anahtar bırakmayın kimseyi de zan altında bırakmayın.Kadrolu kedi bakıcısı olarak mesajınız beni çok tedirgin etti. Zira kim tatile gitse bana anahtar bırakır ve kedisine ben bakarım.
Birkaç sene önce çatıda iş yaparken alt komşum evden çıktı. Çıkarken konuştuk sonra ben çatıyı temizlemeye çıktım. İki katlı müstakil bir apartmanda oturuyorum. Komşum gitti 10 dakika sonra apartmana iki genç kız girdi. Giriş kapısı asla açık olmaz zaten komşum kapattı gördüm ve kapanma sesini duydum. Hemen bağırdım dışarı çıktılar yok demir kapı açıktı vs dediler ki mümkün değil kapalıydı kapı nasıl açtılar hala anlayamıyorum.Bayağı münakaşa ettik ama çalınan bi şey yok yardm toplamak için geziyorduk diyip çıktılar işin içinden... konu sahibine gelince kapıyı kilitlememiş zaten... kilitsiz kapı kartla çok rahat açılıyor açıp dedektörle altınları bulup alıp çıkmışlardır malesef... Ben tanıdık olduğunu düşünmüyorum kimsenin günahını almayın...
Adamlar her kapı modeliyle pratik yapıp bir şekilde cozuyorlarmis. Nasıl bilmiyorum ama açıyorlar maalesef. Güvenli site, demir parmaklıklar vs demeyin tedbiri elden bırakmayın. Üstten açılan vasistas pencerelerden bile giriyorlar.kilitli kapıyı nasıl açıyorlar ki
çift kilit var dışardan
içerden de üç
Hı hı teyzemin gelininin tüm altınları çalındığında yakalandı hırsız. Komsulariymis. Dedi ki biz eksilttik Allah artırsın sofrayı kuran kaldirsin. Yidim. Bitti hepsini harcadım dedi. Sen sağ ben selamet . İsterse ömür boyu hapis yatsın yattı mı o da belli değil de. Gitti ev parası... Altının olduğunu bilecek . Düğüne gideceğini kocanın gelmeyecegini bilecek.. tanıdık biri bence. Geçmiş olsunSelam herkese, daha önce bu tip bir şey yaşayıp sonuç alan var mı merak ettğim için bu başlığı açtım. Dün evimize hırsız girdi. Eşim işe gitmişti ben de arkadaşımın nikahına gitmek için hazırlanıp 2 gibi evden çıktım. Ben hazırlanırken tüm eşyalarım yerli yerindeydi. Normalde altınlarımızı kasada tutmuştuk birkaç yıl ama sonra araba alınca kalanlar için kasayı açtırmadık tekrar. Totalde evden 4 kolye, 8 gram altın ve bir alyans çalındı. Onun dışında nakit para, eşimin saati, airpods ve apple watch vardı hiçbirine dokunulmamış (büyük ihtimal takip edilebilirliği olduğundan). Neyse eve kapıdan girilmiş nasıl açmışlarsa, etrafta kamera yok, polis çağırdık olay yeri inceleme ekipleri tarafından parmak izi arandı. Ama tabi ben etrafı ararken varsa da parmak izini bozmuş olabilirim.
Şimdi siz demeden ben hatalı olduğumu biliyorum, bu devirde kim altınlarını evde tutar diyeceksiniz ama oturduğum bölge itibariyle hiç hırsızlık olayı duymamıştım ve aile apartmanında oturuyoruz (kendi ailemiz değil) ne bileyim hiç yaşamadığım bir şey olduğu için ihtimal bile vermemiştim, hata yapmışım onu anladım. Gramlarla da ay sonunda maaşımı alınca bilezik yapacaktım kısmet olmadı :)
Sizce burdan sonuç çıkar mı, parmak izinden sonuç alan var mı?
Kilitli kapıyı acamazlar diye biliyorum tabi onun için ugrasmaları gerek çünkü bir ara kapı ile ugrasmışlar.Ama bir söz var hırsıza kilit dayanmaz diye yinede belli olmaz.yeni fobi yükleniyor
kilitli kapıyı açabilirler mi ya
demir var diye yüksek girişte kapı baca açık yatıyorum
parmaklığı nasıl kesmişler ki
duyulmamış mı tenha bi yer miydi
nasıl uyuyacağım şimdi
Esin kumar oynuyormu yada senden habersiz borcu olabilrmiÇok sağ olun size de geçmiş olsun. bizim yatak odası hiç dağınık değildi aksine gelmiş çekmeceyi açmış almış ve gitmiş hiç başka yere bakmamış. polis dediğiniz gibi tozla baktı her yere parmak izi vs. ama muhtemelen bizim olay da sizinki gibi olacak.
Eşin kumar oynuyormu yada senden habersiz borcu olabilir mi ?Çok sağ olun size de geçmiş olsun. bizim yatak odası hiç dağınık değildi aksine gelmiş çekmeceyi açmış almış ve gitmiş hiç başka yere bakmamış. polis dediğiniz gibi tozla baktı her yere parmak izi vs. ama muhtemelen bizim olay da sizinki gibi olacak.
Evim bahçe kati..Yan bina ile aramızda iki balkon kadar boşluk vardı ve arada onların malzemeleri var diye yola doğru alüminyum plaklarla kapatmislardi..Orada guzlece çalışıp parlaklığı kaldırmışlar..İşin enteresan tarafı iftar vaktiydi ve görenler olmuş komşulardan da ses etmemiş kimse..Her hırsızın aklina da gelmez sanırım böylesi..Ama hırsıza kilit tutmaz derler.Annemler uyurken de eve girmişler di ilaç sıkıp..Allah korusun herkesi.. Çalanlara da nasip olmasın yemek diyoruz ama çatır çatır yiyorlar yani..yeni fobi yükleniyor
kilitli kapıyı açabilirler mi ya
demir var diye yüksek girişte kapı baca açık yatıyorum
parmaklığı nasıl kesmişler ki
duyulmamış mı tenha bi yer miydi
nasıl uyuyacağım şimdi
Yeni kimlik kartına neredeyse herkes sahip. Artık herkesin parmak izleri sistemde var. Hırsızlık kaydı olmasa da çıkması gerekmez mi sistemde?Parmak izlerinden bir şey çıkıp çıkmaması hırsızın sisteme kayıtlı olup olmamasına bağlı.
O kadarını bilemem, polis yakını üyeler varsa onlar daha sağlıklı bilgi verir ama yanlış bilmiyorsam eskiden suç dosyası gibi bir sistem vardı, orada parmak izi varsa bulunuyordu. Genel bir parmak izi taraması hırsızlık gibi bir suç için yapılıyor mudur? Çünkü adi basit suçlar kapsamında diye biliyorum hırsızlığı ve bunun için hepimizin parmak izini tarayarak suçluyu bulduklarını sanmıyorum ama bilemem tabiiYeni kimlik kartına neredeyse herkes sahip. Artık herkesin parmak izleri sistemde var. Hırsızlık kaydı olmasa da çıkması gerekmez mi sistemde?
çok geçmiş olsun öncelikle,olay çok garip değil mi hep evdesiniz o gün nikaha gidiyorsunuz hem de gündüz vakti altınlar çalınıyor
yani sizin evden çıkacağınızı bilen ve emin olan biri bu , yoksa sizi takip etse bile hangi daireden çıkacağınızı bilemezler.
zaten 2 ihtimal var
1 eşiniz
2 aynı apartmanda oturduğunuz kişiler ya da planınızı bilen en yakınlarınız
başka biri farzedelim sizin eve girdi öylece, girmişken diğer eşyaları da alırdı nasıl olsa evde yoksunuz , bu yüzden sizin altınınızdan haberi olan biri bu , bence tepkileri iyi gözlemleyin,hani bişeylerinizi paylaştığınız o gün özellikle evde olmayacağınızı kimlere söylediyseniz onları düşünün , ama pek sonuç alacağınızı sanmıyorum maales
Olabiliyor.
Benim kapım kilitli değildi, yorumlardan göremedim konu sahibinin kilitli miydi.Ben aynı apartmandayken ,evime hırsız girdi. Altınlarını dağınık bir sekilde saklamistim. Kısa sürede evi hic dağıtmadan (buyuk ihtimal dedektorle) çalıp gittiler. Poliste bir sey yapamadı.
Virgül koymamışım yanlış anlaşılmış kusura bakmayın, kapı kilitli değilse açıyorlar ama kilitli kapıyı da eğer kilidi 1 veya 3 kere kilitlediyseniz onun da bir tekniği varmış açıyormuş hırsızlar, kapıyı 2 kere kilitleyin diyorlar o yüzden, mantığı nedir bilmiyorum ama bunu duyduğumdan beri evden gideceksem kapıyı 2 kere kilitliyorum.kilitli kapıyı nasıl açıyorlar ki
çift kilit var dışardan
içerden de üç
Eşiniz almış olabilir mi? Başka yeri aramamış ve cüzdana ellememiş olması epey şüphe çekiyor. Gizli bir borcu vs varsa belkiÇok sağ olun size de geçmiş olsun. bizim yatak odası hiç dağınık değildi aksine gelmiş çekmeceyi açmış almış ve gitmiş hiç başka yere bakmamış. polis dediğiniz gibi tozla baktı her yere parmak izi vs. ama muhtemelen bizim olay da sizinki gibi olacak.
Belki de yakınlar ve komşulardan filtreleme yapılıp kıyas yapılabilir. Çıkmazsa mahalle ve ilçe diye sınır genişletilebilir. 80 küsur milyonun verisini kıyaslamak zaman alır. Buradan yetkililere sesleniyorumO kadarını bilemem, polis yakını üyeler varsa onlar daha sağlıklı bilgi verir ama yanlış bilmiyorsam eskiden suç dosyası gibi bir sistem vardı, orada parmak izi varsa bulunuyordu. Genel bir parmak izi taraması hırsızlık gibi bir suç için yapılıyor mudur? Çünkü adi basit suçlar kapsamında diye biliyorum hırsızlığı ve bunun için hepimizin parmak izini tarayarak suçluyu bulduklarını sanmıyorum ama bilemem tabii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?