Evimize Hırsız Girdi

Şüpheleneceğiniz insana anahtar bırakmayın kimseyi de zan altında bırakmayın.Kadrolu kedi bakıcısı olarak mesajınız beni çok tedirgin etti. Zira kim tatile gitse bana anahtar bırakır ve kedisine ben bakarım.
Birkaç sene önce çatıda iş yaparken alt komşum evden çıktı. Çıkarken konuştuk sonra ben çatıyı temizlemeye çıktım. İki katlı müstakil bir apartmanda oturuyorum. Komşum gitti 10 dakika sonra apartmana iki genç kız girdi. Giriş kapısı asla açık olmaz zaten komşum kapattı gördüm ve kapanma sesini duydum. Hemen bağırdım dışarı çıktılar yok demir kapı açıktı vs dediler ki mümkün değil kapalıydı kapı nasıl açtılar hala anlayamıyorum.Bayağı münakaşa ettik ama çalınan bi şey yok yardm toplamak için geziyorduk diyip çıktılar işin içinden... konu sahibine gelince kapıyı kilitlememiş zaten... kilitsiz kapı kartla çok rahat açılıyor açıp dedektörle altınları bulup alıp çıkmışlardır malesef... Ben tanıdık olduğunu düşünmüyorum kimsenin günahını almayın...

-Gideceğinizi
-Gideceğiniz zamanı
-Eşyanın yerini
-Kapı zorlanmamış
-En önemlisi vaktin öğle olması

Böyle nokta atışı suçlarda (cinayette bile) ilk şüpheli eştir.

Daha sonra eve diğer giren çıkanlar gelir.

Ama tabiki eşi bundan sonra gözlemlemek çok önemlidir.

Bunu yapan eş sinsi demektir yakalanmaz. Sinsice cana dahi kastedebilir.

Aile apartmanı dediniz . Evin anahtarı daire sahiplerinde olabilir mi? İlk taşınınca kilidi değiştirdiniz mi

Eşim yurtdışına gidecek demişsiniz.

Eğer gitgel yapıyorsa onun geldiği zamana denk gelmesi ve geri gidiyor olması bile çok aşırı şüpheli bence.

Eğer orda uzun süreler yaşıyorsa bence sadakatsizlik oluşmuş ve altınları ordaki birine takacak dahi olabilir.

Aldatan erkeklerin eşleri, eşlerinin mizacının daha iyileştiği için asla aldatılmaktan şüphelenmediklerini söylüyorlar genelde.

Son düzenleme:
Yaşadığınız duruma üzüldüm çok geçmiş olsun. Umarım bunu yapan kişi en kısa sürede bulunur.

Ben kimsenin günahını almıyorum. İhtimallerden konuşuyoruz bu komşu olabilir, arkadaş , akraba olabilir. Yada seri bir hırsız olabilir :)

Benim ve ailemin yaşadığı olaya gelirsek o konuda kesinlikle de netleşti o kişinin çaldığı. Biz sadece kimsenin seviyesine inmemek üzere ufak ufak bağları kopardık. Hiç kimse evindeki değerli eşyayi anlatmamalı ve evet kimseye güvenipte anahtarı teslim etmemeli. Fakat insan ne sohbet edip anlatırken ne de anahtari verirken aklına kötü bişey getirmiyor. İnsanın başına ne gelirse iyi niyet ve herkesi kendisi gibi zannetmekten geliyor. Ben hanfendiye üzüldüm umarım bulunur o şahis. Çünkü insanın malı değil canı önemli. Güvende ve sağlıklı olmaları dileğim çok p*slik dönüyor çok şey oluyor malesef ortalık karışık.

kilitli kapıyı nasıl açıyorlar ki
çift kilit var dışardan
içerden de üç
Adamlar her kapı modeliyle pratik yapıp bir şekilde cozuyorlarmis. Nasıl bilmiyorum ama açıyorlar maalesef. Güvenli site, demir parmaklıklar vs demeyin tedbiri elden bırakmayın. Üstten açılan vasistas pencerelerden bile giriyorlar.

Hı hı teyzemin gelininin tüm altınları çalındığında yakalandı hırsız. Komsulariymis. Dedi ki biz eksilttik Allah artırsın sofrayı kuran kaldirsin. Yidim. Bitti hepsini harcadım dedi. Sen sağ ben selamet . İsterse ömür boyu hapis yatsın yattı mı o da belli değil de. Gitti ev parası... Altının olduğunu bilecek . Düğüne gideceğini kocanın gelmeyecegini bilecek.. tanıdık biri bence. Geçmiş olsun

Kilitli kapıyı acamazlar diye biliyorum tabi onun için ugrasmaları gerek çünkü bir ara kapı ile ugrasmışlar.Ama bir söz var hırsıza kilit dayanmaz diye yinede belli olmaz.

O dönem oturduğumuz mahalledee hırsızlık vakaları artmıştı dadanmışlardı bir nevi özellikle 1.katlara giriyorlardı bizim evde 1.kat en kalt bizdik çoğunlukla 1.katlarda hatta üst katlarda da korkuluklar vardı boydan boya pencerelerde biz dahil girdikleri 1.katlar hep pencerelerde korkuluk vardı hep korkulukları pıt pıt kesip girmişler giderken birde girdikleri odanın kapısını kilitleyip gidiyorlar 14-15 yıl oldu...

Bir komşumun evi 2.kattı ona kapıdan girmişler hatta onda 2 kapı vardı pancur ve diğer kapı ama kadın kapıları kilitlememiş hiç kitlemezdi şehir dışına gitse bile .

Bir anahtarci tanıdık söyledi evinizden çıkarken kapıyı 3 kez kilitlemeyin 2 kez kilitliyen hırsızlar 3 kez kilitlenmis kapıyı daha rahat acarlar demişti, bende artık Çelik kapimin 3 anahtar yeri var 2sini 2 kez kitlerim aklınızda olsun

Esin kumar oynuyormu yada senden habersiz borcu olabilrmi

Eşin kumar oynuyormu yada senden habersiz borcu olabilir mi ?

çok geçmiş olsun öncelikle,olay çok garip değil mi hep evdesiniz o gün nikaha gidiyorsunuz hem de gündüz vakti altınlar çalınıyor

yani sizin evden çıkacağınızı bilen ve emin olan biri bu , yoksa sizi takip etse bile hangi daireden çıkacağınızı bilemezler.

zaten 2 ihtimal var
1 eşiniz
2 aynı apartmanda oturduğunuz kişiler ya da planınızı bilen en yakınlarınız

başka biri farzedelim sizin eve girdi öylece, girmişken diğer eşyaları da alırdı nasıl olsa evde yoksunuz , bu yüzden sizin altınınızdan haberi olan biri bu , bence tepkileri iyi gözlemleyin,hani bişeylerinizi paylaştığınız o gün özellikle evde olmayacağınızı kimlere söylediyseniz onları düşünün , ama pek sonuç alacağınızı sanmıyorum maalesef

Çok geçmiş olsun..Daha önce iki defa hırsızlık olayı yaşadık..Heryeri incik cincik dağıtmislardi..Koca LCD TV yi parmaklıkları sökerek evden cikartmislardi..Altınların dekoder falan almışlardı..Parmak izi falan alındı sonuç çıkmadı..Aylar sonra garibin birini yakalamislar bu muydu diyorlar..Nereden bilelim biz görmedik ki..Eşim görmedik deyince de buydu deyip geçin işte demişlerdi..
Evim bahçe kati..Yan bina ile aramızda iki balkon kadar boşluk vardı ve arada onların malzemeleri var diye yola doğru alüminyum plaklarla kapatmislardi..Orada guzlece çalışıp parlaklığı kaldırmışlar..İşin enteresan tarafı iftar vaktiydi ve görenler olmuş komşulardan da ses etmemiş kimse..Her hırsızın aklina da gelmez sanırım böylesi..Ama hırsıza kilit tutmaz derler.Annemler uyurken de eve girmişler di ilaç sıkıp..Allah korusun herkesi.. Çalanlara da nasip olmasın yemek diyoruz ama çatır çatır yiyorlar yani..

Parmak izlerinden bir şey çıkıp çıkmaması hırsızın sisteme kayıtlı olup olmamasına bağlı.
Yeni kimlik kartına neredeyse herkes sahip. Artık herkesin parmak izleri sistemde var. Hırsızlık kaydı olmasa da çıkması gerekmez mi sistemde?

Yeni kimlik kartına neredeyse herkes sahip. Artık herkesin parmak izleri sistemde var. Hırsızlık kaydı olmasa da çıkması gerekmez mi sistemde?
O kadarını bilemem, polis yakını üyeler varsa onlar daha sağlıklı bilgi verir ama yanlış bilmiyorsam eskiden suç dosyası gibi bir sistem vardı, orada parmak izi varsa bulunuyordu. Genel bir parmak izi taraması hırsızlık gibi bir suç için yapılıyor mudur? Çünkü adi basit suçlar kapsamında diye biliyorum hırsızlığı ve bunun için hepimizin parmak izini tarayarak suçluyu bulduklarını sanmıyorum ama bilemem tabii

.Ben aynı apartmandayken ,evime hırsız girdi. Altınlarını dağınık bir sekilde saklamistim. Kısa sürede evi hic dağıtmadan (buyuk ihtimal dedektorle) çalıp gittiler. Poliste bir sey yapamadı.
Benim kapım kilitli değildi, yorumlardan göremedim konu sahibinin kilitli miydi

kilitli kapıyı nasıl açıyorlar ki
çift kilit var dışardan
içerden de üç
Virgül koymamışım yanlış anlaşılmış kusura bakmayın, kapı kilitli değilse açıyorlar ama kilitli kapıyı da eğer kilidi 1 veya 3 kere kilitlediyseniz onun da bir tekniği varmış açıyormuş hırsızlar, kapıyı 2 kere kilitleyin diyorlar o yüzden, mantığı nedir bilmiyorum ama bunu duyduğumdan beri evden gideceksem kapıyı 2 kere kilitliyorum.

Eşiniz almış olabilir mi? Başka yeri aramamış ve cüzdana ellememiş olması epey şüphe çekiyor. Gizli bir borcu vs varsa belki

Belki de yakınlar ve komşulardan filtreleme yapılıp kıyas yapılabilir. Çıkmazsa mahalle ve ilçe diye sınır genişletilebilir. 80 küsur milyonun verisini kıyaslamak zaman alır. Buradan yetkililere sesleniyorum Azıcık çağa ayak uydursunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…