• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimizin karsısında kız yurdu varmış

Ya kusura bakma yorumunu tesaduf gordum de :) beni. Kaldigim yurtta sadece ogrenciler kalmiyordu. Evliler calisanlar bile kalabiliyordu 30 yasinda kizlar da vardi. Bu kadin hangi biriyle abla karfes olsun yurtta var 200 300 kisi. Oyle tipler var ki sulu dereye goturr susuz diye geri getirir :) masumlar da arada kayniyir iste bu yuzden. Ayrica terasımızda ic camasiyla bikini tarzi dolasan kizlar vardi :) 20 22 yaslaronda. Gercekten ister miydin bu manzara esliginde esinle vakit gecirmeyi?
Ve maalesef ki ogrenciler icin boyle yorum yaptigim icon utaniyorum ama devrimizin kizlarinin bir kismi kendini bilmiyor... onlar okumaya gelmisler ben ne diyorum degil mi? Ama gozumle gordum yasadim sahit oldum.
Tatile gittiğimiz/gideceğimiz yerlerde bol miktarda var onlardan. O zaman tamamen kapalı bir hayat yaşamamız gerekir. Yurt meselesini konu açacak kadar kafasına takıyorsa o donla gezen kızların karşısında öfke nöbetleri geçireceğime aralarına karışırdım. Öyle tipler var ki demişsiniz de. Ben de diyorum ki evde kocaya karşı o tiplerin en alası olunsun o zaman. Yani bir ömür köşede oturup kıskançlık krizleri geçirmekten daha etkin bir çözüm. Perdelerini kapatıp kocasının o kızların farkında olmamasını sağlayabilir. Ben şahsen evde kendim de onlar gibi gezdiğim için tuttuğum evin lokasyonu “karşımda kızlar olmasın” diye değil de “rahat gezineyim dışardan görünmesin” diyerek belirledim. Eğer bu kadar krizlere girecekse annişine yakın olmayı ikinci plana atıp kocişini daha tenha bir yere ikna etsin. Kadına kıza teşhirci demesinden iyidir. Evi temizlemeye gelince fark ettik diyor. Demek ki o kadar önemsememiş.madem bu kadar takıntılı, o zaman evin çevresini santim santim araştırmalıydı. Neden bu kadar tepki verdiğime gelirseniz, ona bakarsanız tatile gittiğimde tesettürlü kadın da benim mayom için aynı ithamlarda bulunabilir. Bu düşünce yapısı genel olarak canımı sıkıyor. Kadınlar yerine erkeklere çeki düzen vermek gerektiğini bu toplum öğrenene kadar da en sert yorumlarımı bu tarz konulara yapacağım.

Siz öyle bir yerden tutarsiniz o zaman bunda alınacak ne var ki. Eleştiriye açık olalım biraz bu benim düşüncem ve fikrim. Kim ne derse desin adamın birşeyleri gözüne de sokmamak lazım diye düşünüyorum. Biraz saygı...
Siz konunun ana fikrini tekrar düşünün ondan sonra. Kendiniz burada yorum yaparım keyfim bilir diyerek size yazılmamış her konuya görüş bildirip , “sizin düşünceniz ayıp, yanlış, saygı duyun” dememelisiniz. Adamın gözüne her gün milyonlarla şey sokuluyor. Sorun sokulanlar değil adamın gözleri. Anlatabildim mi? Burada en büyük tepkileri açık seçik Türk dizilerini her hafta kocasıyla izleyen kadınlar veriyor. O halde televizyonu komple atmak lazım misal. Milyonlarca örnek verilebilir. Ama yoruldum.

Kocası bakmiyormuski kadın rahatsız gözü kayması zoruna gidiyormuş
Daha yeni taşınmışlar, kocasının bakacağından şüpheli. Ben bu sorunumu nasıl aşarım, sorun kızlar değil falan dese çok başka olurdu. Ama o, kızlar da açık giyiniyor gözü kayar insanın diyor. Kocasının gözünün kayacağından emin, yurttakilere saydırmamızı bekliyor. Bu amaçla açılmış bir konu bu. Kadınlar kulübü olayını yanlış anlamış. O yurtta kalanlar da kadın. Anlatabildim mi?

İyi de 18 25 olsun eşin çalışmıyor mu hiç mi bayanlara muhattap olmuyor nasıl bir zihniyet ya Allah yardımcısı olsun eşinin
18-25 çocuk değil ama yurtta kalan her “öğrencinin” az çok hayat görüşü bellidir. O zamanlar bizim de yaşımız 18-22’ydi çocuk değildik ama bütün hayatımız çocukçaydı. Benim gözümde iş hayatına atılmamış, aile kurmamış herkes büyük oranda çocuktur.

18-25 çocuk değil ama yurtta kalan her “öğrencinin” az çok hayat görüşü bellidir. O zamanlar bizim de yaşımız 18-22’ydi çocuk değildik ama bütün hayatımız çocukçaydı. Benim gözümde iş hayatına atılmamış, aile kurmamış herkes büyük oranda çocuktur.

Ben de aslında o yüzden yurtta kalan kızlara çocuk demiştim bende evlenmeden önce aklımız o taraflara gitmezdi

Bakın yazmayayım diyorum, ama ookkadar kötü aşağılayıcı yprm lar var ki yazmadan gecemedim, anlamıyor olabilirsinşz yasadıklarımı duygularımı amaakızlaraa çamur atma kadın kadına sunu bunu deme durumu değil, duzgungıyınseler keske demekte ne var, carsaf gıysın demek mı bu, abartmıs bazıları, sadece aile yapısına uygunudavranmak varv Neyse artık bakmıycam bıle, kendı halımehalıme yandasharamak ıcın değildi yazısım sorunumu dile getirdim ama beddua eden nesli tğkensn diyen, biçok sacma konuyu saptırma çabasında olanlar var@mune @Kazen lütfen konuyu kapatın can yakıyorlar artık.
Kızlar senin evinin içinde yaşamıyor. Senin aile yapına uygun davranmak zorunda değil yani. Üç beş kez daha yazayım mı?

Farkettim canım :)
Bana saçma geldi gerçekten .eşlerimiz çalışıyor onlara takilmayip karşı tarafa takılmak abes geldi
Bin senedir “kadın ahlakı”na yorulan kafa yüzünden erkeklerin haklarını ve yasaklarını öylesine unutturduk ki her şey onların çevresinde döner oldu. Çok klişe ama yine değineceğim: “kızlarınıza kapalı giyinmek yerine oğullarınıza harama bakmamayı öğretin” kadının kadına yaptığı çekememezliği kimse yapmıyor arkadaş. Benim abim, babam, dedem, nişanlım hiçbiri böyle bir konuda karşıdaki kızları dikizlemeyi aklından geçirmezdi. Bilakiz kızlar rahatsız olmasın diye balkona onlar uyuyunca çıkacak bir aile/çevre yapım var. Bizler çuvaldızı kendimize batırmayı bilen bir yöreden geliyoruz. İşte bu yüzden bin kere de olsa bin birinciye aynı şeyi söyleyeceğim..

Konu şöyle olsaydı, küçükken travma yaşadım taciz gördüm, şimdi evimin karşısında erkek yurdu var ben çok çekiniyorum, korkuyorum, vs deseydiniz anlardım. Siz kocam kızlara bakar mı diyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler. Kocanız küçükken kızlar tarafından tacize mi uğradı? Ya da Kocanız Eskiden birilerini taciz mi etti?
Sorulan hiçbir şeye cevap vermiyor, kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz.
Son yazdığınız kızlar usturuplu olsun çok yanlış bir tabir. Size ne? Biri gelse benim kocam senin dün giydiğin giysiden etkileniyor gözü kayıyor dese ne yapardınız? Biraz empati lütfen. Bir yörede nasıl giyinmek normalse öyle giyilir. Sizin oturduğunuz yerde şort giymek normal karşılanıyprsa siz karışamazsınız buna. O zaman gidip şort giyenlerin olmadığı bir ortam bulabilirsiniz. Burası Türkiye dileyen dilediği gibi giyer.
Başka mevzu da sizin kocalarınız da yapıyordur... Ben tatile çıkıcam dediğimde etrafımda aaa nasıl yaa mayolar, bikiniler ben hayatta istemem diyenler gördüm ben. Tamamen özgüvensizlik bu. Kocam elden giderseciler... Evet ben On küsür senedir kocamla tatile giderim ama hala benim yanımda. Bensiz kadın erkek otelde spor salonuna gider, vs... Ben şunu söylerim ona. Ben kendimden her anlamda eminim. Sen de eminsen sorun yok. Ben sana güvemiyorum ama akıl bu şaşar beşer. Bir açığını yakalarsam affetmem bil derim. Bu normal durumlar için tabii.
Kız yurdu olayı bambaşka. Eşim 40 yaşında 25 yaşında kız kardeşi var. Ee 25 yaş Evet büyük yaş ama kardeş olabileceği yaş. Bu bile bence sübyancılık işte. Onlara kardeşten öte bakanın zaten yanımda yeri yoktur.

Konu şöyle olsaydı, küçükken travma yaşadım taciz gördüm, şimdi evimin karşısında erkek yurdu var ben çok çekiniyorum, korkuyorum, vs deseydiniz anlardım. Siz kocam kızlara bakar mı diyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler. Kocanız küçükken kızlar tarafından tacize mi uğradı? Ya da Kocanız Eskiden birilerini taciz mi etti?
Sorulan hiçbir şeye cevap vermiyor, kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz.
Son yazdığınız kızlar usturuplu olsun çok yanlış bir tabir. Size ne? Biri gelse benim kocam senin dün giydiğin giysiden etkileniyor gözü kayıyor dese ne yapardınız? Biraz empati lütfen. Bir yörede nasıl giyinmek normalse öyle giyilir. Sizin oturduğunuz yerde şort giymek normal karşılanıyprsa siz karışamazsınız buna. O zaman gidip şort giyenlerin olmadığı bir ortam bulabilirsiniz. Burası Türkiye dileyen dilediği gibi giyer.
Başka mevzu da sizin kocalarınız da yapıyordur... Ben tatile çıkıcam dediğimde etrafımda aaa nasıl yaa mayolar, bikiniler ben hayatta istemem diyenler gördüm ben. Tamamen özgüvensizlik bu. Kocam elden giderseciler... Evet ben On küsür senedir kocamla tatile giderim ama hala benim yanımda. Bensiz kadın erkek otelde spor salonuna gider, vs... Ben şunu söylerim ona. Ben kendimden her anlamda eminim. Sen de eminsen sorun yok. Ben sana güvemiyorum ama akıl bu şaşar beşer. Bir açığını yakalarsam affetmem bil derim. Bu normal durumlar için tabii.
Kız yurdu olayı bambaşka. Eşim 40 yaşında 25 yaşında kız kardeşi var. Ee 25 yaş Evet büyük yaş ama kardeş olabileceği yaş. Bu bile bence sübyancılık işte. Onlara kardeşten öte bakanın zaten yanımda yeri yoktur.
Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca erkek tacizine uğrayan birinin kadınları daha çok savunması lazım. Sansürlemeye çalışması değil.

Back
X