Evin altımda dükkan olması kafayı yicemmm

Öyle olacak en sonunda malda mülkte değilim çocuğum eşim bişey olursa korkuyorum
Siz ihmal etmeyin kendi kendinize düşünerek takıntılardan veya korkulardan kurtulmak pek olası değil, ülkece sağlıklı mutlu güzel günler yaşayacağız inşallah

İçimi rahatlattınız Allah razı olsun onlar makinalarını yerleştirmişler zaten altlı üstlü kolonlar duruyor du yanlarda ama işte ilerde yaparlar mı diye korkmuyor değilim

Her evin altında dükkan var nadirdir dükkan olmayan ev
Eskisehirde oturuyoruz.
Daha önce oturduğumuz 10 evde altı garajdi.
Burada dükkan olmayan ev çok var.
Keşke almasaydik ama depremden önce aklımıza bile gelmedi.

Tedavi olun. Hayat standartinizi dusuruyorsunuz anlattiginiz kadariyla. Profesyonel destek almaniz sart.
Çok haklısnız evliliğime yansıyor eşim sürekli yapamaz öyle şeyler bir sene oldu açılalı girş katta kolonlar tam ama işte bodruma birlere falan girdim ortada vardı kolon en son ne oldu bilmiyorum

Eskisehirde oturuyoruz.
Daha önce oturduğumuz 10 evde altı garajdi.
Burada dükkan olmayan ev çok var.
Keşke almasaydik ama depremden önce aklımıza bile gelmedi.
Aynen şuan satmayı düşünüyorum dükkansız ev almak istiyorum eşim istemiyor ters dubleks olsun diyorum en alt kat burayı çok isteyerek almıştım evim geniş ferah fakat soğumuş durumdayım

İçimi rahatlattınız Allah razı olsun onlar makinalarını yerleştirmişler zaten altlı üstlü kolonlar duruyor du yanlarda ama işte ilerde yaparlar mı diye korkmuyor değilim
Adamların aklını almıssınızdır dediği gibi kolona bir çivi bile çakamazlar artık

İşin sonu oraya gidiyor zaten

Çarşı merkezinde falan değilseniz altında dükkan olan ev azdır, bizim mahallede ve önceki yaşadığım evlerde de sadece ana caddede esnafın yoğun olduğu yerlerde ev altında dükkan vardı, mahalle içlerinde nadirdir altında dükkan olan ev, 45 yaşındayım, 3 farklı ülkede, turkiyede 4 farklı şehirde toplam 20 evde yaşadım birinde bile dükkan yoktu

Konu sahibi acilen psikolojik destek alin , sizin durumunuz artık paranoya olmuş, hani kontrolden sonra kolon kesildi dese belediye anlayacağım bu durumunuzu ama şu anda mantikli düşünmüyor ve davranmiyorsunuz ,destek alın mutlaka

Belediyeye güvenemiyorum nedense bilmiyorum gerçekten iyi değilim bir sene oldu dükkan açılalı ben hala şüpheleniyorum

Benim oturduğum yer deprem bölgesi ve uzmanlar yaklaşık 7 şiddetinde bir deprem beklediklerini söylüyorlar.Evler yeni ve hemen hemen hepsinin altı dükkan.99 depremini de yaşadım daha önce ama ben bu kadar panik yapmıyorum.Sizinki takıntı haline gelmiş durumda,binanıza depreme dayanıklılık testi yapıldı mı acaba?

Her evin altında dükkan yok, alırken dikkat etmek lazim. Sonradan dükkan yapılmayacak yerler seçilmeli. Bunun da garantisi yok, kullanılan beton cinsi, zemin vs hepsi etken. Bilirkisi gelip bakmış, siz de görmüşsünüz daha yapabileceğiniz bir sey yok. Imkan varsa çıkarsınız, gideceğiniz yerin de garantisi yok. En alt katlardan uzak durun, çoğunlukla alt katlar çöküyor

Özür dileyerek soruyorum bilmiyorum çünkü. Altta dükkan olan yerlerde neden kolon kesiliyor

Normal şartlarda ev, dükkan fark etmeksizin; hiçbir yerde kolon kesilmez.

Kendi başına tadilat yapan ve bilgisiz insanlara iş yaptıran bazı insanların kolon kesme yaptığı tespit edildi. Bilgi sahibi olmaktan kastım, diploma almış olmak değil; diplomalı cahil de çok.

Alaylı, okullu fark etmeksizin; mesleki eğitimi olan, bilinçli insanlar kolona müdahale etmez, etmek isteyenin de karşısında durur.

Bakmışlar. Kesmemisler. Sıkıntı olmaz. Gebze'nin zemini sağlamdır. Hem yakın tarihte orda deprem olmaz. İstanbul depremi de çok orayı etkilemez diye düşünüyorum. Rahatça oturun. Her altı dükkan olan yıkılmadı.

Zemin olarak Gebzenin zemini kayalik olduğu soyleniyor. Benim akrabalarım ve ailemde Gebze'de ama dükkan olmayan yerlerde var hangi mahallesindesiniz Tatlıkuyu tarafları mi ? Mustafapasa camii yakınları mi ? Bence takıntı yapmışsınız kolon kesme olayı olsa yetkililer ceza yazardı birde buralar deprem bölgesi öyle bir olay olsa ceza alırlardı sizde duyarsınız. İçinizi ferah tutun belki depreme başka yerde yakalanacagiz kim bilir

Binamız 2013 yapim biz alalı 7 yıl olacak belediyeden mühendis gelip kolonlara basıp fotoğraf çekti problem yok rahat bir şekilde oturun dedi

Çok haklısnız kafam çok karışık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…