Çok haklısnız nerede olacağız hiç belli olmazZemin olarak Gebzenin zemini kayalik olduğu soyleniyor. Benim akrabalarım ve ailemde Gebze'de ama dükkan olmayan yerlerde var hangi mahallesindesiniz Tatlıkuyu tarafları mi ? Mustafapasa camii yakınları mi ? Bence takıntı yapmışsınız kolon kesme olayı olsa yetkililer ceza yazardı birde buralar deprem bölgesi öyle bir olay olsa ceza alırlardı sizde duyarsınız. İçinizi ferah tutun belki depreme başka yerde yakalanacagiz kim bilir
Evet ama insanlar hep dükkanlı evler sıkıntı diyor dediğiniz gibi normal evler de yıkıldıBakmışlar. Kesmemisler. Sıkıntı olmaz. Gebze'nin zemini sağlamdır. Hem yakın tarihte orda deprem olmaz. İstanbul depremi de çok orayı etkilemez diye düşünüyorum. Rahatça oturun. Her altı dükkan olan yıkılmadı.
Eğer kolonların kesilmediği kesinse,cok telas yapmaniza gerek yok o zaman.Binamız 2013 yapim biz alalı 7 yıl olacak belediyeden mühendis gelip kolonlara basıp fotoğraf çekti problem yok rahat bir şekilde oturun dedi
Çok haklısnız işte ama takıntı haline geldi bu bende tüm yaşamımı etkiliyorKesilse kesilse ortadaki kolon kesilir. İş yerinin içi görünüyordur kapı açıkken. Olmadı bir göz atın. Sadece içiniz rahat etsin diye. Şu depremden sonra da aklı kıt olan kolon keser. Tespitinde ceza yerler. Hadi onu geçtim. Altında kendileri de kalır, varlıkları da gider.
Belediyenin yalan söyleyecek hali yok. Sonuçta yalan beyanda bulunsalar başları yanar. Bu şekilde kaç kişi emniyete götürülmüştür.
Kolonlar kesilince dukkan daha genişliyor yoksa ortada koca kolonlar duruyor , daha işlevsiz görünüyor. Boşuna yer kaplıyor gereksiz gibi düşünüp kesiyorlar. Ama çok büyük vebal . Binayı sağlam tutan taşıyıcı kolonlarÖzür dileyerek soruyorum bilmiyorum çünkü. Altta dükkan olan yerlerde neden kolon kesiliyor
İşte iyice takıntı durumu oluştu yaşamımı işimi eşime davranışımı çok etkiliyorSizinki korku degil saplanti olmuş. Önünü almazsaniz kendinize de ailenize de hayati yasanmaz hale getirirsiniz. Adam kolon kesmedim demis, belediye de durumu doğrulamış , hala rahat etmiyorsaniz bi dag tepesinde tek katli mustakil ev yapip oturacaksiniz baska caresi yok oyleyse. Nasil ikna olmayi düşünüyorsunuz
En yakın zamanda gidicem rüyalarıma giriyor ateş basıyor aklıma geldikçeBen de Darıca da oturuyorum .
Buralar deprem bölgesi , endişenizi ve korkunuzu anlıyorum fakat gelip kontrol edilmiş , siz de dükkana girip bakmışsınız, kolon kesilmemiş.
Destek alsanız cok iyi olur .
İmalathane tarzı yerler hiç öyle kolonla tadilatla uğraşmaz. Bir yıl da yeni bir süre. Kolon kesilmemiş. Kesilse anlaşılırdi plandan. Bizim alt katta büyük marketlerden market var. Kolon Kesmeseler bile asansör yapıldı yapının statiği bozulmuş olabilir. Genelde satış yapan dükkan galeri market gibi yerler kolon kesiyor. Üretime engel değil onlar uğraşmaz kesmekle.Belediyeye güvenemiyorum nedense bilmiyorum gerçekten iyi değilim bir sene oldu dükkan açılalı ben hala şüpheleniyorum
En kısa zamanda ara tatilde gitmeyi düşünüyorum yoksa bende ailemde üzülüyorBirçok insan tedirgin oldu haklısınız siz de korkmuşsunuz. Ancak bunu takıntı haline getirip iş bile yapamayacak kadar düşünmeniz sağlığınız için iyi değil. En kısa zamanda bir psikologdan destek almanızı öneririm
Tamam sıkıntı ama hepsi değil. Bir sürü görüntü var deprem bölgesinden. Altı dükkan olan bir sürü bina ayakta. Sizin bölge olarak da çok tehlikeli değil. Binanız da yeni. Bunlar kaygı bozukluğundan oluyor.Evet ama insanlar hep dükkanlı evler sıkıntı diyor dediğiniz gibi normal evler de yıkıldı
Mutlaka gidin , ihmal etmeyin.En yakın zamanda gidicem rüyalarıma giriyor ateş basıyor aklıma geldikçe
Olası İstanbul depreminden en cok etkilenecek illerin basında Kocaeli geliyor maalesef .Tamam sıkıntı ama hepsi değil. Bir sürü görüntü var deprem bölgesinden. Altı dükkan olan bir sürü bina ayakta. Sizin bölge olarak da çok tehlikeli değil. Binanız da yeni. Bunlar kaygı bozukluğundan oluyor.
Çok haklısnız işte ama takıntı haline geldi bu bende tüm yaşamımı etkiliyor
Ben gittiğimde kolon duruyordu girişte ki kolonların aynısı bodrumdada vardı ama işte aklıma ta şimdi yoksa gibi geliyorSizin ikna olmanız için kendi gözünüzle görmeniz lazım. Eşiniz iş yeri sahibiyle konuşsun öncesinde. Kabus gördüğünüzü vs söylesin. Çalışanlar yokken bir gidip görün. Bir diğer seçenek de eşiniz gidince kolonun fotoğrafını çeksin.
Evet haklısnız bende aşırı takıntı haline geldi bu durumEndişenizi anlıyorum ama sizinki gerçekten hayat kalitenizi etkileyecek boyutta bir takıntı hâline gelmiş. Psikolojik destek alın, size çok iyi gelecek. Her dükkanlı apartman yıkılmadı. Son yaşanan depremde altında dükkan olduğu hâlde sapasağlam kalan bir tabağın bile yere düşüp kırılmadığı bir apartman bile vardı. Belediye çalışanları yalan söylemez, içiniz rahat olsun.
Bir psikoloğa danışıcamOlası İstanbul depreminden en cok etkilenecek illerin basında Kocaeli geliyor maalesef .
Konu sahibinin zaman kaybetmeden profesyonel destek alması gerekiyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?