Evin İçindeki Su Işıltısı

nevbahar

Herkes Olmuş Sahtekar
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2007
3.910
13
39
24654127gz0.jpg


Renk Sevenler İçin Mozaikli Platform

Bu renkli mozaik tasarımda, minyatür bir havuzcuk ve bitki dikilebilen bir bölme, alçak bir sehpa haline getirilerek hem bir su elemanına, hem de bir mobilyaya dönüşüyor. Su ve toprağın dışarıya sıçrama olasılığı az; bu nedenle oturma odasında bile kullanılabilecek şık bir sbet köşesi. Masa, birçok yerde bulabileceğiniz MDF’den üretiliyor. İçine daha geniş bir bitki kabı ve küçük bir fıskıye bile eklenebiliyor. Sıradan masa, parlak mozaikler ve renkli derz dolgusuyla birdenbire farklılaşıyor. Modern bir sanat eseri görünümü yaratmak için ayrıca Opuntia ve toplu iğne yastığı gibi görünen bir kaktüs kullanabilirsiniz. Saksıların içinde yerde duran bitkiler de masanın çizgilerini yumuşatmak için iyi bir seçenek. Gündüzleri küçük havuzcuk, bahçeden toplanan taç yapraklar ve çiçeklerle geceleri ise yüzen mumlarla süslenebiliyor.

Nasıl Yapacaksınız?

İlk önce MDF’den fazla derin olmayan su ve bitkiler için bir bölme yapılıyor. Bölmeler su yalıtım malzemesiyle kaplanıp yerine zımbalanıyor ve fazlalıkları kesiliyor. Renkli bir doku elde etmek için üst tabla renkli mozaiklerle tavsiye edilen yapıştırıcıları kullanarak kaplanıyor. Seramiklerin derzleri suya dayanıklı ve seramiklerin rengine uygun bir dolgu malzemesiyle dolduruluyor. Son olarak bitki bölmesi toprak, minik havuzcuk da su ile dolduruluyor. İçine bitkiler ve mumlar yerleştirebiliyorsunuz.

İhtiyacınız Olanlar

Havuzlu masa: Masanın içine yerleştirilmiş bir havuz ve bölmeler, en çok sevdiğiniz aksesuvarları barındıracak şekilde tasarlanıyor. Masanızı dekorasyona uyacak şekilde boyayabilir, cilalayabilir veya seramikle kaplayabilisiniz.

Mozaik: El işi veya sanatsal malzemeler satan dükkanlarda mozaikler hazır takımlar halinde veya tekil bantlar halinde satılıyor. Kendi kombinasyonlarınızı oluşturmak üzere karıştırabileceğiniz tek renklerden veya hazır satılan birbirini tamamlayan mallardan ve renk tonlarından oluşan koleksiyonlardan satın alabilirsiniz. Hafif renkli bir derz dolgu kullanırsanız daha şık bir görünüm elde edersiniz.

Kaktüsler: Pek çok ilginç biçimde olanları var. Kaktüslere iyi bakılırsa türlerin yarısından çoğu iç mekanda yetiştirilerek üç dört sene içerisinde çiçek bile açıyor.

Mumlar: Mumlar su ve karanlıkta iyi bir kombinasyon oluşturur. Yüzen mumlar iç mekan havuzları için mükemmeldir. Renkleri yemek servisinize veya halınıza uygun olarak seçebilirsiniz.

Sahne Arkası: İyi desteklendiği sürece, platform istediğiniz büyüklükte olabilir. Eğer uygun bir filtre sistemi yerleştirirseniz büyükçe bir havuz su bitkilerinden ve hatta balıklardan oluşan bir koleksiyonu bile içerebilir.

Dikkat Edilecek Hususlar
Özgün bir mozaik tasarımı yaparken, önce kağıt üzerinde renklendirerek farklı açılardan nasıl göründüğünü kontrol etmek iyi olur. Bunu ölçekli olarak yaparsanız seramikleri alırken de size yardımcı olacaktır.

Yalnız geometrik biçimlerle çalışıyorsanız birbirine geçmiş değişik yükseklikte bölmelerden oluşan bir seri daha şık görünür.

Mum kullanmak yerine, karanlıkta ilginç görüntüler elde etmek için platformun yakınına spot veya ayaklı lamba yerleştirilebilir.
 
merhaba ya çok beğendim eline sağlık yalnız tam olarak anlamadımben bunun altı cammı boyutları nasıl ve nereye yaptırabiliriz birde ewde cam akvaryumuma su doldurup mum yüzdürmüştüm ama bi kaç gün sonra su sünümsü oluyo ve pis kokuyo buda aynısı olacak sanırım :1no2: su beklediği sürece kokuyo ve sünüyo acaba engellemek için ne yapmak lazım fisfisfis
 
merhaba ya çok beğendim eline sağlık yalnız tam olarak anlamadımben bunun altı cammı boyutları nasıl ve nereye yaptırabiliriz birde ewde cam akvaryumuma su doldurup mum yüzdürmüştüm ama bi kaç gün sonra su sünümsü oluyo ve pis kokuyo buda aynısı olacak sanırım :1no2: su beklediği sürece kokuyo ve sünüyo acaba engellemek için ne yapmak lazım fisfisfis

Canım bunu ben yapmadımyerimseniben

Evet su birkaç gün beklediğin koku yapar bunun için değişim gerekir:1no2:
 
TŞK EDERİM NEVBAHAR AMA YİNEDE ÇOK HOŞ KESİNLİKLE İSTİYORUM BÖLE BİŞİ :dance: SU İÇİNDE ÇARESİNİ BULMAK LAZIM MESELA AKVARYUMDA SİRKÜLASYON OLDUĞU İÇİN SU PİS KOKMUYOR ACABA SİRKÜLASYONMU YARATSAK İÇİNDE fisfisfis AMA NASIL AMA NASIL :bbo: NEYSE EĞER Bİ FİKRİM GELİRSE YAZARIM SİZDENDE BEKLİYORUM a.s.
 
X