evin idaresi kimde olmalı?

Kesinlikle maaş kartın sende olmalı çalışıp birinden harçlık almak bence hakaret.Bende öğretmenim eşim kira,kredi kartı borcu gibi giderleri öder kalan parayıda yatırım hesabımımıza ayırır ikimizede aynı oranda harçlık ayırırız.Bence nasıl başlarsa öyle gider gerekirse tartış ama kartını verme

paranın idaresi eşinizde olacaksa bile önce siz elinize paranızı alın ona siz verin. erkekler gidip karttan çektikleri zaman o paranın havadan geldiği hissine kapılıyor bir süre sonra...

ay okurken sinirlendim. kesinlikle vermeyin.
madem eşiniz parasal otorite kurmayı o kadar seviyor, kendi kazansın daha fazla para, size kendi parasından harçlık versin.
sizin kazandığınız parayla size artistlik yapamaz. bunu anlasın önce.

anlayacağı günler gelse keşke...sanırım kartı vermiyorum die kin duyuyor bana.boş yere tartışma ortamları yaratmaya başladı...

kartı kaptırırsan sonra zor alırsın haberin olsun. madem maaş kartın var o zaman git yatırım hesabı açtır. ve deki yatırımlarımız burda biriksin. onun maaşıyla da kirayı ödersiniz. faturaları otomatik ödemeye verirsiniz. elbette o da sizin iyiliğinzi için böyle davranıyordur ama bunu senin kartını almadan da yapabilir. mesela bizim öyle. benim maaşımla yatırım yapıyoruz hatta tüm paramızı benim hesapta topladıkçünkü ev alıcaz ve benim banka yüksek faiz veriyo diye. onun hesabındaki parayı da ihtiyaç olunca kullanıyoruz. faturalar benim hesabımdan otomatik ödeniyor. onun maaşından kira ödeiyor, onun kredi kartını kullanıyoruz. ben para bile çekmiyorum ki zaten burda bankamatik yok:))) olsa bile eşime kartımı vermezdim ki o da hiç istemedi. ben ondan harçlık alıyorum ama para lazım olursa diye kredi kartım, maaş kartım ve fazla para hep yanımda olur. biz parayı hiç sorun yapmadık. sonuçta sen de insansın... yine isterse dersin ki: eve gelirken bişeyler almam gerekirse maaş kartımı kullanıcam. kredi kartı kullanmayı azaltırız böylece dersin. maaş kartın visa olduğu için nakt vermiş gibi oluyor. para hesabından düşüyor ve puan biriktiriyor. eskiden hep erkekler alırmış kadınların maaş kartını... ama sakın verme... onu sen hak ettin.

evet haklısın canım fakat yatırımı altın üzerinden yapıyoruz bankaya atıyoruz.kredi kartı kullanmıyoruz.bizim için para hep sorun oldu.yani benim yapım harçlık almaya karşı ne bileyim kendi paramdan alıyorum derim örneğin ama o harçlık kelimesini kullanıyor...

ha buarada eşimin maaşından faturalarında kiradan artan parayıda hemen bana verir..kiii parası olmayınca benden rahatca borç isteyebilsin...kredi puanı düşerse borçta vermem...bende tam ceyar mışım haaa......ama kocam bana para vermeyi çookk seviyor....bikaç gün yalakalık yapıyorum...

eşimde bende aynı işi yapıyoruz maaşlarımız aynı ve aynı zamanda yatıyor..ben maaşımı direk yatırım hesabına geçerim..eşimde fatura kira vs..masrafları karşılar...çok daralmadığı sürece benden para istemez...ikimizinde kredi kartı var...o kartıyla alışverişi yapar ben özel ihtiyaclarım için kullanırım eğer sıkışırsa kredi kartımı veririm limiti zaten az....ama kesinlikle ne kart veririm ne para...KOCAMIN PARASI BENİM PARAM BENİM PARAM GENE BENİM PARAM...erkek o evini geçindiremeyecekseydi evlenmeseydi ben mecbur değilim...

geçekten ceyyar usulü olmuş :9: dünyada böyle erkek var mı yaa :)

bende senin durumundaydım cnm..
yaklaşık 7 aydır çalışıyorum, eşime kartımı bir verdim bir daha alamadım..
ay başında maaşımı çekip bana 50 tl harçlık veriyordu, birde özel ihtiyacın varsa söyle verirrim diyord..
3ay oldu 5 ay oldu artık dayanamadım..
1 ay boyunca boşa çalışmışım hissi oluyordu, arkadaşlarım maaş yattı deyip para çekmeye giderken ben arkama baka baka evime geliyor akşam eşimin vereceği harçlığa bakıyordum..
o akşam karar verdim konuşmaya, bir güzel anlattım hislerimi, ilk sözü ayrımız gayrımızmı var oldu, bende o zamn sen ver kartını ben çekeyim maaşları diye söyledim.. biraz küstü felan ama düzene girdi çok şükür.. sonuçta sen 1 ay boyunca çalışıyorsun o paranı eline ayıp saymak nereye harcanacağına, ne kadar birikim yapmak isteyeceğine karar vermek en büyük hakkın..

kesinlikle şu an hissettiklerimi anlıyorsun.sen konuşabilmişsn en azından. seni anlayan bir eşin var benim eşime o kadar güzel anlatırorum ki bak böyle kendimi kötü hissediyorum hatta ağır olacak ama enayi gibi hissediyorum eğer maaşımı ben çekersem kendimi daha iyi hissedecem seninle hiç bir alakası yok die.ama o sen paraya önem veriyorsun paracı bir insansın filan diyor.yani tam damarıma basıyor.yani zaten çok iyi anlaşamıyoduk ama sorunun ne olduğunu bulamıyordum şimdi anladım ki eşimin kompleksi var.ve bunu benden çok iyi çıkarıyor.ama geri adım atmayacam.kendi bilir...

evin idaresi hem erkeğe hem kadına aittir.beraber hesap kitap yapılır ödemeler faturalar kira vs ne varsa karşılanır.bunu sadece bir kişi üstlenmemeli bence ama ben maaş kartının verilmesine karşıyım sonuçta sende aklı başında bir bireysin maaşını nasıl harcayacağına karar verebilirsin eşine yine destek çıkarsın ama onun elinden harçlık almamalısın.çalışan bir bayan olarak o kadar söz hakkın olmalı paranda

evet kesinlikle katılıyorum.zaten o yüzden yolun başındayken tavrımı koydum.problem, şimdilik onun baskılarına katlanamamam...

hepimiz para için çalışıyoruz. yoruluyoruz türlü türlü zorluklar yaşıyoruz.. işte hepsi ayda 1 aldığımız o miktar için. sen o miktarı hesabında , elinde göreceksin ki emeğinin hakkını alasın, yorgunluğun geçsin, çalışmanın verdiği haklı gururu yaşa... değil mi ama??? kimse vermesin kartını.... sizden isterken utanmıyor ama siz isteyince küsüyor... oh ne ala... yok öyle arkadaşım... hayat müşterek... bir de evin işlerinini paylaşsın bakalım.. ama ona gelince bir çoğu yan çizer....

şu olay yüzünden küsüyor ya işte o zamn onu boğmak istiyorum......

canım tavrını kesin baştan koy sonra elini verip kolunu alamıyorsun ben çalışmadığım halde el işlerimden ailemden gelen oldukça yüklü paraları hep verdim benim param eşimle annesinin parası onların parası onların oldu üstüne birde inanılmaz eziyetler çektim 25yıldır bu böyle oldu verdikçe doyuramıyorsun şimdi elim kolum bağlı daha bir kaç ay önce sırf hakaretten kaçtığım için altınlarımın hepsini verdim içinde tek kuruşu yok siz çalışanların imkanları daha fazla lütfen kendinizi ezdirmeyin inanın bir gün arkanıza baktığınızda zamanın nasıl geçip elinizin boş kaldığına şaşırıyorsunuz.

tavsiyelerinize uyucam.inşallah yıllar geçtikten sonra ben aynı şeyleri söylüyor olmam...

cnm alıştırma tartış sen niye pes ediyorsun ki bırak o etsin şahsen bende harçlık kelimesine ve para istemeye alışık değilim 5 yıldır kendi paramı kazanıyorum ki sürekli bi işe yeni girdim haftasonları falan çalışyordum ama alıştım şimdi bnm de babam paranın tamamını bana getir ben sana veriyim diyo üniden öncede çalışırken böyle diyordu ne kavgalar ettim ama asla vermedim ben ihtiyacımı aldım gerisini ona verdim ve ben sıkışıp avans çekince laf ediyordu kavga ede ede öğrettim ki babamla para dışında tek kelime etmem o da etmez normalde çok iyidir çocuıkluğumdan beridir tokat yediğimi hatırlamam sessizdir heryerde hiçbir zaman ailesinden yana hakkını aramamıştır çok para yedirmiştir ama neyse deli ediyor beni de annemide paralar bende biriksin benden isteyin diye annemde pes etti hep ona veriyordu (gerçi hala veriyor ama önceden tek kuruş harcamadan veriyordu şimdi artık evin alışverişini yapıyor şunu alcam diyede içinden para alıyor kızıyor babam ama...) çünkü babam ailesi isteyince bizden zorla aldığı parayı onlara hemen veriyordu ve biz en son vermesini laf arasında yengem söylerken duyduk adam duyunca laf ederiz diye söylemiyormuş meğer artık...annem artık alıştığı için bu duruma onlar ev sahibi oldu 2 tane biz hala kiradayz kız evlendirdiler düğün salonu parasını verdi erkek tarafı sorun çıkarmış bilmem ne

yane ortak hesap açın bence sizsiz birşey yapamasın o hesapta sonra başkasına verince söyleyince sinir hastası olursunuz...

kendi sorunumu anlatmak için yer arıyormuşum resmen yha:37::27::52: konu sahibesi k.bakma yer işgal ettim

Kesinlikle maaş kartın sende olmalı çalışıp birinden harçlık almak bence hakaret.Bende öğretmenim eşim kira,kredi kartı borcu gibi giderleri öder kalan parayıda yatırım hesabımımıza ayırır ikimizede aynı oranda harçlık ayırırız.Bence nasıl başlarsa öyle gider gerekirse tartış ama kartını verme

ben de aynen öyle düşünüyorum.ama bizim baktığımız pencereden karşımızdaki insan aynı gözle bakmayabiliyor.uyandırmaya hatta gayet güzel konuşmaya çalışıyorum ama nafile.böyle devam etmicek elbet ama ben geri adım atmicam kesinlikle.öğrencilerimize özgüveni aşılamaya çalışırken kendimizinkini neden kaybedelim...

paranın idaresi eşinizde olacaksa bile önce siz elinize paranızı alın ona siz verin. erkekler gidip karttan çektikleri zaman o paranın havadan geldiği hissine kapılıyor bir süre sonra...

öyle haklısınız.ben de aynısını söyledim ona ama kabul edemedi bir türlü.....

kesinlikle şu an hissettiklerimi anlıyorsun.sen konuşabilmişsn en azından. seni anlayan bir eşin var benim eşime o kadar güzel anlatırorum ki bak böyle kendimi kötü hissediyorum hatta ağır olacak ama enayi gibi hissediyorum eğer maaşımı ben çekersem kendimi daha iyi hissedecem seninle hiç bir alakası yok die.ama o sen paraya önem veriyorsun paracı bir insansın filan diyor.yani tam damarıma basıyor.yani zaten çok iyi anlaşamıyoduk ama sorunun ne olduğunu bulamıyordum şimdi anladım ki eşimin kompleksi var.ve bunu benden çok iyi çıkarıyor.ama geri adım atmayacam.kendi bilir...

bunu söyleyen kişi para yüzünden sürekli tartıştığınız eşiniz kimin paracı olduğu belli bence geri adım atmayın gerçekten zor durum ama eğer geri adım atarsanız sanki boşa çalışıyormuşunuz gibi olursunuz....

cnm alıştırma tartış sen niye pes ediyorsun ki bırak o etsin şahsen bende harçlık kelimesine ve para istemeye alışık değilim 5 yıldır kendi paramı kazanıyorum ki sürekli bi işe yeni girdim haftasonları falan çalışyordum ama alıştım şimdi bnm de babam paranın tamamını bana getir ben sana veriyim diyo üniden öncede çalışırken böyle diyordu ne kavgalar ettim ama asla vermedim ben ihtiyacımı aldım gerisini ona verdim ve ben sıkışıp avans çekince laf ediyordu kavga ede ede öğrettim ki babamla para dışında tek kelime etmem o da etmez normalde çok iyidir çocuıkluğumdan beridir tokat yediğimi hatırlamam sessizdir heryerde hiçbir zaman ailesinden yana hakkını aramamıştır çok para yedirmiştir ama neyse deli ediyor beni de annemide paralar bende biriksin benden isteyin diye annemde pes etti hep ona veriyordu (gerçi hala veriyor ama önceden tek kuruş harcamadan veriyordu şimdi artık evin alışverişini yapıyor şunu alcam diyede içinden para alıyor kızıyor babam ama...) çünkü babam ailesi isteyince bizden zorla aldığı parayı onlara hemen veriyordu ve biz en son vermesini laf arasında yengem söylerken duyduk adam duyunca laf ederiz diye söylemiyormuş meğer artık...annem artık alıştığı için bu duruma onlar ev sahibi oldu 2 tane biz hala kiradayz kız evlendirdiler düğün salonu parasını verdi erkek tarafı sorun çıkarmış bilmem ne

yane ortak hesap açın bence sizsiz birşey yapamasın o hesapta sonra başkasına verince söyleyince sinir hastası olursunuz...

kendi sorunumu anlatmak için yer arıyormuşum resmen yha:37::27::52: konu sahibesi k.bakma yer işgal ettim

önemli değil ya ne olacak...:34: ama yazdıklarından şöle bir ders çıktı bana.annen az daha pes etmese baban pes edecekmiş zaten.bu arada yatırımı başka türlü yapıyorduk da artık ortak hesap yapmayı düşünüyorum...

bunu söyleyen kişi para yüzünden sürekli tartıştığınız eşiniz kimin paracı olduğu belli bence geri adım atmayın gerçekten zor durum ama eğer geri adım atarsanız sanki boşa çalışıyormuşunuz gibi olursunuz....[/QUOTE]

evet kesinlikle öyle.ama şu an çok sancılı.yaptığım her harekete karşılık vermeye çalışıyor.örneğin bugün arkadaşlarla buluştuk diye kendisi şuana kadar gelmedi .arkadaşlarıyla okye çıkmış.yani her harekete anında cvp vermeye çalışıyor bıktım valla...

yap güzelim ortak hesap yap eğer izinsiz iş çevirecekse haberin olur hem....şimdi neyi nereye gittiğini takip edemiyorsundur da tam olarak de bende paraların nereye gittiğini takip etmek istiyorum belki daha iyi yatırım aracı bulmamızı sağlayacağım nereden biliyorsun sonuçta tek başına nereye kadar

buarada evet cnm ben babama biras biara ağır konuştum ondan olsa gerek adamın içine oturmuş olabilir(ohh iyi ettim hepsini tek tek hepsini haketti(buarada hakaret değil sadece babalığı hakkında)) annem ondan cesaret aldı birazda hala söyleniyor ama eskisi gibi hakim değil...annem okadar ve alalımdedi almadı abisi size kredi çektim hadi ev alın dedi hemen ev aldık daha yeni :nazar: aman nazar değmesin daha oturmadık içine nasıl bişi detayları daha bilmiyorum bile..ev olmasa ben artık aldığımı bankaya atcaktm da neysee hayırlısı yha önemli olanı sonunda yaptık yha geçde olsa

Daha ne kadar daha vereceğiz kadınlar olarak kendimizden, kendimizi aştıkça, bilemiyorum... Çalışan kadın olduktan sonra gündem maddeleri de değişiyor...

Benzer bir konuda yazmıştım.. yine yazmak istiyorum..
Tepki alacak dahi olsam..

Eğer evlilik hayatında, normalde ev kadınına düşen görevlerin hepsi müşterek yapılıyorsa, bence ancak o vakit kadının kazandığı parayı da müştereken paylaşması evladır..
"Hayat müşterektir evladım" der büyüklerimiz ama nedense hep evin hanımının sırtı sıvazlanıp yüzüne gülümsenir, bu söylenirken..

Siz yine en iyisini bilirsiniz, ama mümkünse maaşınızı elden teslim alın.. Alın terinizin karşılığını.. öyle teslim edin..

merhabalar herkese;
henüz birkaç ay oldu iş hayatına atılalı.daha anlayamadım bile neyin ne olduğunu.neyse sıkıntım ,eşimin maaş zamanım yaklaşınca kartımı benden istemesi canımı çok sıkmaya başladı.mantığı şöyle bütün paralar onda toplanacak verdiği harçlıkla da aysonunu getirecekmişiz.(bana da kendine de aynı miktarda para bırakıyor)ilk ay pek sesimi çıkarmak istemedm.benden daha az maaş aldığı için kendine yediremiyor böyle yapıyor heralde diye düşünüyordum.fakat zaman geçtikçe her maaşta ne bileyim ek derste kendi çekmek istiyor parayı.ben de baktım böyle olmuyor kesinlikle kartı vermicem dedim.gerekirse ben çeker yine sana veririm dedim.sonuçta bayanım arada alışveriş yapmak mutlu ediyor illa ihtiyaç olmak zorunda değilki.yani evin tamamıyla idaresi ne onda olsun ne de ben de olsun istiyorum ama o anlamıyor.konuşunca tartışıyoruz.yatırım yapıyoruz ama sonra ay sonuna doğru sıkıntı çektiğimiz oluyor.böyle şeylere gelemiyorum ben.yani kendimi enayi gibi hissediyorum.çalışıcam maaşımı o çekecek bana harçlık verecek bana çok ters.böyle giderse de tartışmalarımız daha çok büyüyecek.çok sıkıldım nasıl çıkabilirim bu işin içinden.bu arada kesinlikle kartı artık ona vermeyi düşünmüyorum.nasıl orta yol bulunur ?

eşinin bu tavrı;

Parayı ben yönetirim bu evde de benim sözüm geçer algısı yarattı...

Ne demek sizin emeğinizi alıp elinizden harçlık verir gibi para vermesi,

bende ilk evli olduğum senelerde eşime veriyordum;

oda bana ihtiyacım olan kadarını veriyordu;

zamanla bunun yanlış olduğunu farkettim ve beni çok rahatsız etti;

Şimdi aldığım parayı görmüyor bile....:74:

elbette gün gelir birlikte gerektiği yerde hareket edilir ama zorunlu durumlarda...

Bir kadının kenarda her zaman kendisine ait parası olmalı...

merhabalar herkese;
henüz birkaç ay oldu iş hayatına atılalı.daha anlayamadım bile neyin ne olduğunu.neyse sıkıntım ,eşimin maaş zamanım yaklaşınca kartımı benden istemesi canımı çok sıkmaya başladı.mantığı şöyle bütün paralar onda toplanacak verdiği harçlıkla da aysonunu getirecekmişiz.(bana da kendine de aynı miktarda para bırakıyor)ilk ay pek sesimi çıkarmak istemedm.benden daha az maaş aldığı için kendine yediremiyor böyle yapıyor heralde diye düşünüyordum.fakat zaman geçtikçe her maaşta ne bileyim ek derste kendi çekmek istiyor parayı.ben de baktım böyle olmuyor kesinlikle kartı vermicem dedim.gerekirse ben çeker yine sana veririm dedim.sonuçta bayanım arada alışveriş yapmak mutlu ediyor illa ihtiyaç olmak zorunda değilki.yani evin tamamıyla idaresi ne onda olsun ne de ben de olsun istiyorum ama o anlamıyor.konuşunca tartışıyoruz.yatırım yapıyoruz ama sonra ay sonuna doğru sıkıntı çektiğimiz oluyor.böyle şeylere gelemiyorum ben.yani kendimi enayi gibi hissediyorum.çalışıcam maaşımı o çekecek bana harçlık verecek bana çok ters.böyle giderse de tartışmalarımız daha çok büyüyecek.çok sıkıldım nasıl çıkabilirim bu işin içinden.bu arada kesinlikle kartı artık ona vermeyi düşünmüyorum.nasıl orta yol bulunur ?

merhaba dbazin,

yazdiklarin yasadiklarima yüzde 80 benziyor...bence ipleri sakin elinden birakma...ben cok zor toparliyorum...cok benzer seyleri yasamis biri olarak sana tavsiyem ben tam anlamiyla basaramadim ama sen yap sakin taviz verme....

senin maaşın 2000lira olsun onunda 1500 diyelim.gideri hesaplarsınız kira faturalar kredi kartları toplam atıyorum 1000 olur bunu tolam 3500 liranızdan verip kalandan ikinize gereken harçlığı eşit miktarda alıp geri kalan olursada ortak hesap açıp yaıtırm olarak atabilirsin...böylece ne sen ne o yönetmiş olur evi.yok illa sorun çıkarmak peşindeyse ona bişey diyemem

Arkadaşım, evlenmeden önce maaş kartını babana vermiş miydin? Nedir bu kocaların maaş kartı merakı anlamadım gitti...

Ben evlenmeden önce 4 yıldır çalışıyordum, babam maaşımın ne kadar olduğunu bile sormazdı, evlendim eşim de ben de öğretmeniz, iki yıldır evliyiz kartın lafı bile olmadı, aksine eşim çalışan kadınların maaş kartlarının kendilerinde kalmasından yanadır, arada bir para çeksin diye verdiğimde eve gelince ilk işi kartı ve parayı vermek olur...

Paranın hepsini eşiniz çekmeyince evin idaresi mi bozuluyormuş? Evlilik birliğine girmiş bu sorumluluğu almış insanlar olarak ne harcama yapılacağını siz de pekala biliyorsunuzdur... Bir ay boyunca çalış, maaşından sana lütuf gibi eşin "harçlık!!!" versin, olacak iş mi yaaa...

evet haklısın canım fakat yatırımı altın üzerinden yapıyoruz bankaya atıyoruz.kredi kartı kullanmıyoruz.bizim için para hep sorun oldu.yani benim yapım harçlık almaya karşı ne bileyim kendi paramdan alıyorum derim örneğin ama o harçlık kelimesini kullanıyor...

Sizin maaşınızdan alıp size verdiği paraya "harçlık" demekte ısrar etmesi bile onun nasıl bir erkek olduğunun ve evlilikte kendine ve size biçtiği rollerin göstergesi.

Umarım bunu en kısa zamanda halledersiniz, çünkü düzen öyle oturunca değiştirmek daha zor. Benzer bir durumda olan bir arkadaşım bankaya "kartım çalındı diye başvurucam o olacak" falan diyor.

ben evlilikte senin paran bnim param olayına karşıyım
bir bütçe varsa bu ortak olmalı
atıyorum mesela birimizin maaşı 1000 diğerimizin maaşı 1500 olsun
biz bu ay evimize giren para 2500 diye baz alıyoruz ortaya koyuyoruz
sonra bi defterimiz vardır biizm her ay yazarız masraflarımız ödemelerimizi
kredi kartı şu kadar ev ödemesi bukadar faturalar pazar market bukadar diye
sonra bunları çıkardıktan geriye ne kalıyor atıyorum 500 kaldı
bu ayki harçlığımız bu oluyor o para kenarda durur kimin ne kadar ihtiyacı varsa alır
eşimin her sabah mutlaka paran varmı hatun diye sorar
çoğu zaman sormadan para bırakır

evlenmeden önce eşim, evlendikten sonra kartlar ben de dursun hesabımızı bilelim ve senin kredi kartını kapatalım benimkinden harcarsın dedi. cinlerim tepeme çıktı azıma geleni söyledim. ben alacağımı ona söyleyip izin mi alacağım, haşlık mı isteyeceğim..har vurup harman savurmuyorum ama paramı çekmemin mutluluğunu yaşıyorum.gerekiyorsa hepsini ona bile verdiğim oluyo ( tabi zulama atmadan olmaz 200 tl civarı aylık) maaşımı tam olarak bile söylemiyorum. .... kısacası erkeklerin çoğu istiyor alıştırmamak lazım

Back
X