Evin tek cocugu ile evli olmak?!

hoscakal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
1.531
104
163
Merhaba kizlar,

merak ettigim bir konu var..Seneye kismet olursa evlenecegim..Nisanlim evin tek cocugu..ne ondan büyügü var nede kücügü..!

Bana diyorlar iste, evin tek cocuguna ailesi cok karisir..onu ederler bunu ederler diye...Tek gelin olarak cok yüklenirler sana diyenler oluyor...kafam bulaniyor arada..!

Ayni konumda olan arkadaslar varsa iyi veya kötü tecrübelerini anlatirmi?

a.s.

Her tek çocuk her aile aynı olacak diye birşey yok ki...

Nişanlınızı ve ailesini tanıyan sizsiniz.

En azından az çok anlarsınız bu dönemde onları.

Ben olsam başkalarının sözleriyle huzursuz olarak kafamı bulandırmazdım.

Birbirinizi tanıyacağınız bu dönemde birbirinizle her düşüncenizi paylaşın.

Kafanızda soru işaretleri kalmasın.

bencede cnm bu düşünceni nişanlınla bi şekilde paylaş huzursuzlugunu bildir o seni anlıcaktır elbette..böle güzel bi dönemde böyle seylerle kafanı yorma.. ayrıca tek gelin oldugun için sana daha cok ilgi gösterilir bnce ne de olsabiricik ogullarınn karısı olacaksın, torunlarınn annesi böyle düşün ve üzülmea.s.sengözlerimebaksanab

Kizlar fikirlerinizi paylastiginiz icin tesekkür ederim fakat ben bu konuda aslinda tecrübe sahibi olan arkadaslardan bilgi edinmek istiyorum daha cok..!

Tabiki nisanlim ile bu endiselerimi paylasiyorum ama sizde bilirsiniz ki...bazi seyler varsayimdir..olayin icine girince hersey farkli olabiliyor...neticede bilinmezlerde yasiyoruz..!

Kimse kizmasin sakin oldumu kizlarrrrr!! :1hug:

a.s.

canım mesela ben tek çocuğum..çoğu tek çocuk için şımarık falan derler ailesi üstüne titrer derler ama mesela benim öyle değil yani ailem her aile kadar üstüme titriyor bi aşırılık yok ortada...benim erkek arkadaşım da evin tek erkeği ondan küçük bir de kız kardeşi var.evin tek erkeği olduğundan tüm sorumluluk onda babası hep onun üstüne planlar yapıyor..yani erkek ne şekilde tek olursa olsun sırtında hep bi yük oluyor ama bu demek değil ki ailesi kötü davranacak size..ilk başlarda belki sıkıntı yaşarsınız sonuçta çocuk aileye bağlıydı bi tek şimdi yeni bir evi yeni bir ailesi olacak ama unutma onun mutluluğu ailesinin mutluuluğu olacağından ve onun mutluluğuna giden yol senden geçeceğinden sana da iyi davranırlar seni de severler sonuçta biricik oğullarının biricik eşi olacaksın canım bu kadar dert etme sonuçta biz bişey diyemeyiz ailesini tanıyan eden sensin..

ooffff bende hayatımın son 6 yılını ailesinin tek sülalesinin tek erkek torunu olan erkege werdim ama ewlenemioruz işteee çünkü onların gözünde sewgilim hala küçük 26 yaşında olmasına ragmen we bu düşünceleri sadece ve sadece tek çocuk olmasından kaynaklanıo napcam ben yaaa kızlar akıl werin bana ne olurr

konuyu hortlatmış olacağım ama yazmadan edemedim.
benim bir arkadaşım evin tek çocuğuyla beraber.ama ne beraberlik
5 dk geçikseler hemen telefonlar, ortalığı velveleye vermeler.
çocuk resmen hastaymış gibi herşeyiyle ilgilenmeler.
ve müthiş bir kaybetme korkusu var, diplerinden ayıramıyorlar.

Çok çocuk olunca da görümce kayın dedi oluyor . Bence aynı hesap . Önemli olan nişanlının kişiliği .Seni ezdirmeyecek koruyacak kollayacak gerekirse ailesini karşısına alabilecek senin için. Önemli olan kişinin ailesinin karakteri yani

canım karısmaksa niyet 10 cocuk olsada karısıyorlar birde ozaman görümce vs oluyooo :))) yani amac karısmaksa merak etme her evlada karısılabilir

esımler 3 erkek kardes en buyuklerı benım esım sankı kadının baska oglu yok gıbı davranıyor herseye heryere benım esım gıder ve yapar....

slm canım tecrübe dersen ben tek çoçugum,:26:
eşim bazen iyikide tek çocuksun der ,o memnun heralde hayatından
ben ilk gelinim ailenin 2 eltim olacak ,biri geldi:18:,ama yinede çok karışırır hanım annem
birde benim kayın pederim tek çoçuk ve ailede tek erkek
hanım annem tek gelin her taraftan :ama evi ayrıymış,babamla herşeyi rahatca yaparlarmış
hanım annesi çok karışmazmış ilk torunları(eşimdogmuş) herkez üstüne titremiş ve hanımannemden de çevreden de çok duymadım şikayet ,
tam tersi hanım annem memnun ilgi hep onda çünkü
allh mutlu etsin çok takmayın
herkezin farklı tabi düşüncesi
benim eşime ''aman tek çoçuklar şımarık olur herdedigini yaptırır''demişler
ama eşim saolsun hiç demedi şöylesin tam tersi hiç tek çoçuk gibi degilsin dedi canım benim

aynı dertten muzdarip
ama kaynım evlenince rahatladık

ne guzell daırısı benım kaynımın basınaa ınsallahh aminn

25 yasında ama hiiiçç evlenmeye nıyetı yok ben boyle geldım boyle gıderım evlenmem dıyooallahım etme yarabbımmm evlesın yaa

ne guzell daırısı benım kaynımın basınaa ınsallahh aminn

25 yasında ama hiiiçç evlenmeye nıyetı yok ben boyle geldım boyle gıderım evlenmem dıyooallahım etme yarabbımmm evlesın yaa

inş inş bir an önce evlenir merak etme sabır sabır canım,seni bırakırlar
bizim de yeni evlendi 10 ay oldu ben 8 yıllık evliyim ama neler atlattık neler yaşadık bir bilsen ooooo
halada yetişiyolar maşallah benim bünyede alıştıda bazen şarteller atıyo

Son düzenleme:
Allah kolaylık versin benimkide bir evin bir oğluymuş bir sürü kız kardesi ablaları var ama bir kere kaynanaya sen bakacan sözlerinden hiç çıkmayacaksın ayvayı yedin diyeyim sana hem madden hemde manen iliğini kurutacaklar demek kadına eziyet etmek kolay onu sindirmek kolay geliyor çünkü dediğim gibi kaynananın sözünden çıkmayacan sana karışacaklar eşin onları tutacak hep seni hiç dinlemeyecek sen ikinci planda olcan onlarda herşeyine karışcak yapsan bile yapmıyor diyecekler hep bir kusur bulmaya çalışacaklar kusurun yokken bile eşini dolduracaklar hep eşine sözün geçmeyecek hep ailesini dinleyecek çünkü ailesine bakacak işte senide ailesine hizmet ettirtecek hizmetçi olarak kullanacak hayır deme hakkın olmayacak hep onların dediği olacak senin birşey istemeye hakkın olmayacak ayrı olsan bile hep sorun çıkaracaklar hiç rahat bırakmayacaklar sizi allah kolaylık versin mutlu olursun inşallah olmayacak deme hepsi olmassa biri mutlaka olacak emin ol.

allah sabır versin benim bünyede alışır diyordum ama yapamayacağım galiba hep alttan almaya köle olmaya hazır değilim yaş 30'a dayancak offff olmuyor işte eziyet çekmektense evlenmek istemiyorum artık nolacak evlensen bir dert evlenmesen bir dert.

aaynı sorun bendede var olmuyor ailecek sindirmişler benide onuda kullanırlar ben evlenmicem olmaz çünkü boşanmaktansa.
Birde evlenecek olan çok iyi düşünsün kimse açığını söylemezki burda sonuçta deneyim fikirlerimizi paylaşıyoruz samimi olmak istemez kendi kararını kendin verecen tabiki bir musibet bin nasihattan iyidir fikirlerini etkileyemez kimse üzülme kimseye bakma sen tarzı yorum yazanlar aslında senin hayatın birşey diyemeyiz diyorlar ama ben yaşadığım kötü şeyleri başkalarıyla paylaşmak başkalarınında aynı şeyleri yaşamamasını isterim danış birilerine iyi geliyor sen seviyorum diye herşeyi kabul ediyorsun belki, karşı taraf etmiyor evlilikte mantık gerekiyor ben hayatta karşıydım ne mantığı yaa hayatta mantıkla evlenmem diyodum aşığım ama mantığımıda kullanmam lazım sonra üzülen ben olurum sonra kimsenin lafına bakmazdım kimseyi dinlemezdim ama bir bir çıktı yani bir musibet bin nasihattan iyidir sen ince ince düşün en ufak pürüzü evlenince düzelmez çünkü.

aaynı sorun bendede var olmuyor ailecek sindirmişler benide onuda kullanırlar ben evlenmicem olmaz çünkü boşanmaktansa.
Birde evlenecek olan çok iyi düşünsün kimse açığını söylemezki burda sonuçta deneyim fikirlerimizi paylaşıyoruz samimi olmak istemez kendi kararını kendin verecen tabiki bir musibet bin nasihattan iyidir fikirlerini etkileyemez kimse üzülme kimseye bakma sen tarzı yorum yazanlar aslında senin hayatın birşey diyemeyiz diyorlar ama ben yaşadığım kötü şeyleri başkalarıyla paylaşmak başkalarınında aynı şeyleri yaşamamasını isterim danış birilerine iyi geliyor sen seviyorum diye herşeyi kabul ediyorsun belki, karşı taraf etmiyor evlilikte mantık gerekiyor ben hayatta karşıydım ne mantığı yaa hayatta mantıkla evlenmem diyodum aşığım ama mantığımıda kullanmam lazım sonra üzülen ben olurum sonra kimsenin lafına bakmazdım kimseyi dinlemezdim dik kafalıydım ama bir bir çıktı yani bir musibet bin nasihattan iyidir sen ince ince düşün en ufak pürüzü evlenince düzelmez çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…