• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evine çok gitmedıgım için gönül koyan gelin

Abinin eşi gelin değil yenge.
Yeni boşandınız diye size de değişiklik olsun istemiş olur, evde pandemide canı sıkılmış olabilir. Çocuğu da sıkılmıştır ona da değişiklik olsun istemiş olabilir.
Sizin de o kadar çağırıldığınız yere direkt işim var gelemem demek yerine kaçak güreşmeniz garip.
İstemezseniz tabi gitmeyin de, kaçak göçek ablama gittim çaktırma vs gibi durumlara da gerek yok bence.
Çünkü her ablama gıttıgımde bu durum oluyor

Abla gelsene diyen kim?

Nereyi topluyorsunuz?

Bana bize gelmemeye ant içmiş, cümlesi ne anlama geliyor?

Rahat edemeyip evinize geldiğinize göre 2.sorudaki topladığınız yer evinizden başka bir yer? Ama neresi?

Hastaneye gideceğim demeniz gerçek mi yalan mı?

Anneniz nerdeydi? Neye karşı suc ortaklığı teklif ettiniz?
Annem bıze geldıklerınde abımlerle abıme gıttı .Yıgenım babaanne sende gel dıye agladı

Yeni boşandınız diye size de değişiklik olsun istemiş olur, evde pandemide canı sıkılmış olabilir. Çocuğu da sıkılmıştır ona da değişiklik olsun istemiş olabilir.
Sizin de o kadar çağırıldığınız yere direkt işim var gelemem demek yerine kaçak güreşmeniz garip.
İstemezseniz tabi gitmeyin de, kaçak göçek ablama gittim çaktırma vs gibi durumlara da gerek yok bence.
Yenge deıl gelınımız .Ben gelıncik dıorum .Benden kucuk .

Bıze geldıler .Gelın ,gelının kız kardesı,Abım ,çocukları
Abla gelsene sende dıyem gelının kız kardesı bende ortalıgı topluyum gelırım dedım (burdakı ev bızım evımız )gittimde sonra 3 saate yakın durdum eve geldım belım agrıodu ablamı aradım ablam arabayla geldı
Tabıkı gercektı duramadım abımde evıme geldım
Tamam anladım şimdi. Sever mi sizi yengeniz genel anlamda? Samimiyetine inanıyor musunuz?

Tamam anladım şimdi. Sever mi sizi yengeniz genel anlamda? Samimiyetine inanıyor musunuz?
Bılmıorum .Bence ole bı dıskunlugu yok .Ben hiç gormedım .Ama takıntı yaptı sanırım .Eskıden çocuk bebekken çok gıdıodun .Bıraz dınlendırıodum .Ama kafam kaldırmıo artık .Belkı benımde moralım bozuk ondan

Çok özür dileyerek soruyorum yenge ile gelin farklı şeyler mi?

Benim bildiğim evlilik yolu ile aileye dahil olan kadın kişisine gelin denir.

Aile içinde gelinlere "yenge" şeklinde hitap edilir.

Yanlış mi biliyorum

Yanlış mi biliyorum
Aynı tabıkı .Ama ben adı ıle yada gelincim diye hıtap edıorum .

Bılmıorum .Bence ole bı dıskunlugu yok .Ben hiç gormedım .Ama takıntı yaptı sanırım .Eskıden çocuk bebekken çok gıdıodun .Bıraz dınlendırıodum .Ama kafam kaldırmıo artık .Belkı benımde moralım bozuk ondan
Evde sıkılıyor kendine eğlence arıyor gibime geldi benim

Yanlış mi biliyorum
Aynen bende abes buldum şahsen hadi yaşça büyük olur yenge denir diyelim ama gelin yaşça görümceden küçükse yenge demek komik yani

Dıorum sureklı bir laf .Gercekten kafam kaldırmıyor.Bu aralar kımseyı goresım yok.Oda dıokı kız kardesıne gıdıosun ama .Bırakda kız kardesımede gıdeyım
Takacağın en ufak ayrıntı bu olsun evet de geç giderim de kelimelerini azalt,açıklama yapma. Giderim canım ister fizandaki kız kardeşime. Takatim baktın çok mu taştı seninle frekans yakalamaya çalışıyorum dersin. Kedi fare oyunu gibi kelime oyunu yap. Benim yerime de uğraş ya böyle gelin elti falan ben bayağı uzağım rest çektiğim içinde kimse bana sataşamıyor. Ya daBana yolla ben biçimlendiririm gelinimizi 😀
İnan Hayat böyle takmakla etmekle olmuyor yani lafını söyleyeceksin gerekirse iletişimi keseceksin. Deve gütme falan kalmadı artık öküzü zor güdüyoruz yakında onu da bulamayız 🤐

Ben cidden yanılıyor muyum acaba diye şüpheye düştüm birden 🙈
Ben ismiyle hitap ederdim. Erkek kardeşimle aramda yaş fark var ilerde evlendiği kişiye ben niye yenge diyeyim. Dayı amca eşlerine yenge derim. Gelin diyince herhalde hakaret gibi geliyor ama gelin olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Aynen bende abes buldum şahsen hadi yaşça büyük olur yenge denir diyelim ama gelin yaşça görümceden küçükse yenge demek komik yani

Ben cidden yanılıyor muyum acaba diye şüpheye düştüm birden 🙈

Abinin eşi yenge oluyor. Bu sabit.
Yaşlar yakınsa da isimle hitap edilir zaten. 2 yaş büyüğe de yenge denmez bırak küçüğü.
Konuda yenge dese evet absürd olurmuş ama gelin diye hitabı x2 absürd.

Takacağın en ufak ayrıntı bu olsun evet de geç giderim de kelimelerini azalt,açıklama yapma. Giderim canım ister fizandaki kız kardeşime. Takatim baktın çok mu taştı seninle frekans yakalamaya çalışıyorum dersin. Kedi fare oyunu gibi kelime oyunu yap. Benim yerime de uğraş ya böyle gelin elti falan ben bayağı uzağım rest çektiğim içinde kimse bana sataşamıyor. Ya daBana yolla ben biçimlendiririm gelinimizi 😀
İnan Hayat böyle takmakla etmekle olmuyor yani lafını söyleyeceksin gerekirse iletişimi keseceksin. Deve gütme falan kalmadı artık öküzü zor güdüyoruz yakında onu da bulamayız 🤐
Harıkasın gercekten.Kimse kırılsın ıstemıyorum.Bır de tek gelınımız.Neden kotu olalımkı .Bı tabe abım var sonucta.O kadar naif davranıorum ki .Ama kıme naıf davrandıysam orta yerımden vurdular

Dıorum sureklı bir laf .Gercekten kafam kaldırmıyor.Bu aralar kımseyı goresım yok.Oda dıokı kız kardesıne gıdıosun ama .Bırakda kız kardesımede gıdeyım
Yahu şunu diyeceksiniz istediğim kişiyle görüşürüm istediğime giderim keyfimin kahyası mısın ? Gelip gitme gibi bir zorunluluk mu var yani şu cümleleri insanlar size laf soktuğunda diyin zaten buz kesilirler

Abinin eşi yenge oluyor. Bu sabit.
Yaşlar yakınsa da isimle hitap edilir zaten. 2 yaş büyüğe de yenge denmez bırak küçüğü.
Konuda yenge dese evet absürd olurmuş ama gelin diye hitabı x2 absürd.
Ben gelin dıorum gelınım dıorum gelıncık dıorum onunda hoşuna gıdıyor.Bı problem olmadı .Ama konum gercekten hitap bıcımım deıl

Back
X