• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evine çok gitmedıgım için gönül koyan gelin

Aslında demek gerekıyor boyle ama .Bu defada nasıl karsılık verır bılmıorum .Kımseyı kestıremıorum .

Yani versin haklisiniz sonuçta. Ayy valla bu kadin sizinle ugraşmak için boyle yapiyor ha bu cok belli.

Sizin ki artik kavga olmasin degil de biraz tartismaktan korkmak bence. Tutulup kaliyorsunuz galiba ondan bisey demeye cesaret edemiyorsunuz karsilik verirse oyleee kalirim diye korkudan. 🙁

Yani versin haklisiniz sonuçta. Ayy valla bu kadin sizinle ugraşmak için boyle yapiyor ha bu cok belli.

Sizin ki artik kavga olmasin degil de biraz tartismaktan korkmak bence. Tutulup kaliyorsunuz galiba ondan bisey demeye cesaret edemiyorsunuz karsilik verirse oyleee kalirim diye korkudan. 🙁
Yok agzımdan kotu bısry dıye korkuyorum.Sabırlıyım ama olay son raddeye gelınce hıc soylemmemesı gerekenlerı soluorum

Ben onun gıttıgı yoldan gıdeyım.Abıme soluyum.Artık bozacagım agzımı bunu yapmak ıstemıorum.Lutfen herkes haddını bılsın dıyeyım

Yok agzımdan kotu bısry dıye korkuyorum.Sabırlıyım ama olay son raddeye gelınce hıc soylemmemesı gerekenlerı soluorum
Gerekirse söyleyeceksiniz bu illa o kişi için geçerli değil onun yerinde başkasıda olabilir. Bakınız kardeşi bile rahatça laf sokabiliyor. Sizde gayet rahatça cevabını verebilirsiniz. Böyle pasif olursanız bu böyle sınırlı kalmaz dozu artar

Küçükken mahalleden bir arkadaşım oyun oynarken melodili bir tekerleme söylüyormuş gibi "altta kalanın canı çıksın, altta kalanın canı çıksın" derdi.
Nedense bu cümle yankılandı aklımda.
Alttan almayın.
Bırakın sizi kötü görümce bilsin. En azından kurtulursunuz diyeceğim ama böyleleri genelde kendisine kötü davranana saygı duyan tipler olup çıkıyor. Bir tane yengem aynı bu model. Kim kafasına vurursa saygı duyar, azcık insan yerine koyanı yerden yere vurur.

Küçükken mahalleden bir arkadaşım oyun oynarken melodili bir tekerleme söylüyormuş gibi "altta kalanın canı çıksın, altta kalanın canı çıksın" derdi.
Nedense bu cümle yankılandı aklımda.
Alttan almayın.
Bırakın sizi kötü görümce bilsin. En azından kurtulursunuz diyeceğim ama böyleleri genelde kendisine kötü davranana saygı duyan tipler olup çıkıyor. Bir tane yengem aynı bu model. Kim kafasına vurursa saygı duyar, azcık insan yerine koyanı yerden yere vurur.
Çagımızın hastalığı dıosun .Çok haklısın.Abıme sölücem.Onun taktıgını uygulucam .O boyle bişey olunca abıme anlatıo hemen.Benım dilşm armutmu topluyo .

Çagımızın hastalığı dıosun .Çok haklısın.Abıme sölücem.Onun taktıgını uygulucam .O boyle bişey olunca abıme anlatıo hemen.Benım dilşm armutmu topluyo .
Abine bence şikayet gibi söyleme. Abinin yanında cevabı yapıştır. Abinin aklı varsa neyin ne olduğu anlar.
Tavrınız bu olanların büyük bir mesele değilmiş gibi olmalı. Peşinizden koşan dürten o, sorunu çıkaran o. Sorunu somutlaştıran o olsun. Siz lafınızı söylryim gülün geçin 5 dk sonra düşünmeyin. Valla dert etmeye değmez.

Abine bence şikayet gibi söyleme. Abinin yanında cevabı yapıştır. Abinin aklı varsa neyin ne olduğu anlar.
Tavrınız bu olanların büyük bir mesele değilmiş gibi olmalı. Peşinizden koşan dürten o, sorunu çıkaran o. Sorunu somutlaştıran o olsun. Siz lafınızı söylryim gülün geçin 5 dk sonra düşünmeyin. Valla dert etmeye değmez.
Çok haklısınız gercekten

Bence büyütecek birşey yok..siz daha önce çocuk küçükken yardım amaçlı gidiyormuşsunuz demekki bir samimiyet oluşmuş ve gelmemenize bozulmuş ve bunu belli ediyor..zamanla alışır oda.yani ne gelininizin kalbini kırın nede siz kafanıza takın.aile içi olur bu tarz durumlar büyütmeyin.ben çok art niyet görmedim.

Aynı şeyi bende yaşadım. Israrla sizi çağırma sebebi çok sevdiğinden filan değil bunu böyle böyle konu haline getirerek dönem dönem abinizin önüne sunup kotuleyecek net eminim ya. Bak senin kardeşin böyle şöyle bir kez evine mi geliyor istese her yere gidiyor filanda filan. Offff ne sinsilikler ya

Kızlar abımın evıne cok gıtmıorum .2 kız kardesım var ona daha çok gıdıyorum .En buyuk ablamada çok gıtmıorum.Kız kardesımle aramızda 3 yaş var .Abımın kızı her seye çok aglıyor .Kafam kazan gıbı oluyor .Bırde sohbetlerımız çok uymuyor .Bı kac kez tum herkes gıttı ben çok yorgun oldugum ıcın gıtmedım gonul koymuş.O zaman agır sartlarda calısıodum.Şu an ucretsız ızındeyım .Belkı sohbetımız uysa gıderım çok ama gercekten uymuyor.Fakat artık bana sozlerıyle laf carpmaya başladı .Ben saygımı asla bozmuyorum.Abımın karısıdır deyıp alttan aldıkca uzerıme dogru gelıyor.Kendı bıttı bugun kızlardesı laf carptı.Abla sende gelsene dıye .Yok gelmıcem suraları topluyum dedım.Bana bıze gelmemeye ant içmiş dedı .Evet her gun saat 12 den 1 e kadar ant ıcıorum dedım.Adet olucam rahat edemedım evıme geldım.Kızlardesıme hastaneye gıdecegım dedım .Araba ıle gelıp aldı .Annemlerde oradaydı anne caktırma ablamlayım dedım .Gelın duymus tabı burda rahat edemıo orada rahat eder demıs .Ben sustukca uzerıme daha da gelıo .Daha bunun gıbı bır çok laf carpma .Saygısızlık ıstemıorum .Ama herkeste uslubunu bılmelı .Nasıl davranmam ne demem gerektıgını bılmıorum.Demekkı bı yerlerde yanlıs yapıorum.Dıger ablalarıma bole yapmıolar .Ben su an boşandım aılemle yasıorum boşandım dıyede berkesın evıne her zaman gıtmek zorunda deılım .Ne demem gerektıgını nasıl davranmam gerektıgını bılmıorum.Yardımcı olurmusunuz
Daha önce herkes gitmişken gitmedim Bi kac kez dediniz ya o günleri baz alarak sahsi algılamış olabilir. Yani kız kardes yyakınlıgına gerek yok tabi ama nezaketen de olsa arada gidilmeli (su ara tabi ev gezmesi olmaz ama...)

Bıze geldıler .Gelın ,gelının kız kardesı,Abım ,çocukları
Abla gelsene sende dıyem gelının kız kardesı bende ortalıgı topluyum gelırım dedım (burdakı ev bızım evımız )gittimde sonra 3 saate yakın durdum eve geldım belım agrıodu ablamı aradım ablam arabayla geldı
Tabıkı gercektı duramadım abımde evıme geldım

Sizin orada gün kaç saat

Yani gelin kardeşi çocuğu vs size gelip oturdu

Giderken çocuk anneni istedi o da gitti onlar da sen de gelsene dediler buraya kadar olağan

Evi toplayım gelirim dediniz madem gitmek istemiyordunuz başka zaman deyin geçin

Neyse gittiniz 3 saat oturdunuz

Belim ağrıyor dediniz ablanızı aradınız araba ile geldi anneniz neden gelmedi zaten nerede ise 5-6 saattir bir aradalar

Ablaya kendinizi aldırtıp neden ablanıza gittiniz altı üstü regl oldunuz diye hastaneye gideceğim deyip sonra ablaya gidip neden bir de annenize bunu ilan ettiniz

Bana gelmiyor diye alınan gelin bir garipse siz de iki garipsiniz

Bu arada hani pandemi var ya ev ev neden geziyorsunuz hatta bir evde oturmak yetmiyor en az iki ev yapılıyor aynı ekip ile kesmiyor ablaya gidiliyor

Bu arada davet ediyor sizi gitmek istemiyorsanız güzellikle söyleyin

Ama bu olay sonrası “ayy hastalandım” diye oradan kalkıp ablanıza gittikten sonra ben olsam bir daha asla çağırmam, su istese ablan versin derim

Davranışınız hoş olmamış karşıdan nispet gibi durmuş

Niye herkes olumsuz yorum yapmış anlamadım. Kadın sevilmek sayılmak istiyor, aramız iyi olsun diyor olamaz mı... idare edilemeyecek bir mevzu değil bence. Hayatımız kayınvalideyi, görümceyi hatta kuzenleri ve iş arkadaşlarımızı idare etmekle geçmiyor mu...ordan kalkıp kardeşine gittiğini öğrenmesi de çok ayıp olmuş ayrıca

Merhaba.Acaba önceden abinizin evine gidip yardim ediyor muydunuz gelininize?Bebek bakımı,ev işlerinde yardim vs.Birde araniz nasil?Sır falan paylasir misiniz?Önceden samimi olup sonradan aranıza soğukluk mu girdi?Aranızdaki ilişkiyi tam olarak anlama adına soruyorum.Ona göre cevap vermeye çalışacağım.

Kızlar abımın evıne cok gıtmıorum .2 kız kardesım var ona daha çok gıdıyorum .En buyuk ablamada çok gıtmıorum.Kız kardesımle aramızda 3 yaş var .Abımın kızı her seye çok aglıyor .Kafam kazan gıbı oluyor .Bırde sohbetlerımız çok uymuyor .Bı kac kez tum herkes gıttı ben çok yorgun oldugum ıcın gıtmedım gonul koymuş.O zaman agır sartlarda calısıodum.Şu an ucretsız ızındeyım .Belkı sohbetımız uysa gıderım çok ama gercekten uymuyor.Fakat artık bana sozlerıyle laf carpmaya başladı .Ben saygımı asla bozmuyorum.Abımın karısıdır deyıp alttan aldıkca uzerıme dogru gelıyor.Kendı bıttı bugun kızlardesı laf carptı.Abla sende gelsene dıye .Yok gelmıcem suraları topluyum dedım.Bana bıze gelmemeye ant içmiş dedı .Evet her gun saat 12 den 1 e kadar ant ıcıorum dedım.Adet olucam rahat edemedım evıme geldım.Kızlardesıme hastaneye gıdecegım dedım .Araba ıle gelıp aldı .Annemlerde oradaydı anne caktırma ablamlayım dedım .Gelın duymus tabı burda rahat edemıo orada rahat eder demıs .Ben sustukca uzerıme daha da gelıo .Daha bunun gıbı bır çok laf carpma .Saygısızlık ıstemıorum .Ama herkeste uslubunu bılmelı .Nasıl davranmam ne demem gerektıgını bılmıorum.Demekkı bı yerlerde yanlıs yapıorum.Dıger ablalarıma bole yapmıolar .Ben su an boşandım aılemle yasıorum boşandım dıyede berkesın evıne her zaman gıtmek zorunda deılım .Ne demem gerektıgını nasıl davranmam gerektıgını bılmıorum.Yardımcı olurmusunuz
inandık tamam tamam :D istemek değil bu isteyen insan böyle bir konuşma tarzı içerisinde olmaz, niçin gelmiyorsunuz sizi çok özledik der. Bu konuşma tarzı gelmek istemediğini anlayan ve gelmeyeceğinizi bile bile yapılan konuşmalardır, başkalarının yanında söylenir bu sözler dedikodu malzemesi olur, bakın her gün gidin evine sizi isteyecek mi :) bu sefer de evimden çıkmıyorlar bizden besleniyorlar derler

Back
X