Evine sürekli yardımcı alan bayanlar

Bildigim guvendıgim cokta guzel yardımcım vardi gucu kuvveti yerındeydı:).. İş yaparken kendı evı gıbı iş bitmeden gitmezdi... Bır zamanlar tabi

Siz evdeyken 2-3 defa çalıştırırsanız başta neyi nasıl istediğinizi güzelce söyleyin. Bende kalın çağırıyorum ama bizimki evi benden iyi biliyor çünkü evlenmeden önce o yerleştirmişti. Kova deterjan bez. Başka yere koysam bile kendi bulur. Sağolsun çok iyidir. Dolaplarımı düzenler. Ben yeni evli olduğum için bide çok ev işinden anlamam ama gerçekten benim evimi düzene soktu. Sizde başta neyi nasıl istediğinizi söyleyin. Ben 4 ay da bir genel temizliğe çağırıyorum. Zaten 2 iki olduğumuz için bize yetiyor o temizlik

Polis kadin ilk geldiginde halilari supurup silip kaldirmasini soyle sonrasinda cam yer vs yapsin.bu onemli.yoksa pis sular halilara deyiyo

Annem zamanında alıyordu yardımcı, alıştıktan ve evi öğrendikten sonra kolay olur diye düşünüyorum; bize gelen bir abla vardı mesela kendi evi gibi temizler giderdi vakti kalırsa ütü bile yapardı hatta annem istemediği halde ama sonra başka işe girince 5-6 kişi geldi farklı hiçbirinden memnun kalmadı annem artık bayramdan bayrama şirketten çağırıyor.. Yani karşılaştığınız kişiye bağlı

İlk geldiği birkaç sefer evde olacak, gözlemleyeceksiniz ve o evden çıkmadan geri döneceksiniz.
Ben alıyorum yardımcı, evde yemek hariç her şeyi yapar.
Bezleri, deterjanları ve düzeni öğrettikten sonra evde temizlikle alakalı yaptığım tek şey günlük rutin mutfak ve çamaşır yıkama olayı.
Ama ne kadar sıklıkla alacağınıza bağlı bir durum yapacağı iş ve kalitesi.
15 de bir alırsanız ancak dip bucak temizlik olur, başka bir şey yapamaz.
Benim yardımcım şuan haftada 2, çocuklardan önce haftada 1 geliyor ve yetiyordu.
Ütü ve yerleştirme, dolap içleri düzenleme silme, buzdolabı fırın vs dahil zamanı kalıyor.
Her geldiğinde bir yeri ekstra yapar, örneğin bir odanın odası ve koltuğu.
Diğer geldiğinde başka odanın dolap içi halısı şeklinde yaşayıp gidiyoruz.
Burada en önemli husus ahlak ve işinin hakkını veren olmalı.
Gözü kaytarmakta mı yoksa hakkıyla mo yapıyor kontrol ederek anlayabilirsiniz.
Hiçbir şekilde iş bitmeden çıkmamalı, güzel planlama yapmalı.
Bırakın viledayla silsin, bir şey olmaz ama adam gibi birkaç kova ve temiz şekilde silsin.

Haklısınız...yer sildigi kovayı tuvalette yıkayıp doldurup pat diye halinin ustune koyani da gördüm ama her hafta sonu temizlikle geçiyor.hic dinlenemiyorum.kadin alan arkadaşlarım gün boyu gezerken ben evde iş yapiyorum.isi geçtim de çocuklarıma zaman ayiramiyorum. Uygun güvenilir birini bulsam kararımı verdim valla

bende cok istiyorum yetisemiyorum ama kafama gore bulamadim hic. cok temizlik yapmasin illa heris bitsin kafasinda da degilim ama temiz yaosin. bir kadin da once tuvalet kapisini sildi ardindan ayni bezle doger kapıları en son mutfahin kapisini. bisi de diyemedim. hamileydim de. o gittikten sonra eşime tekrar camasir suyuyla sildirdim. duzenli alanlar nasil aliyor bende meraktayim hep. sadece bir kadindan memnun kaldim. eli cok yavasti cunku evhanimiydi. bana ev yakin diye gelmisti. kendi evi gibi temizlemisti. cok yorulmuştu. isler tam bitmemisti ama o devam etse hep alirdim. ama esi izin vermiyordu gelmedi daha hic. oyle asil meslegi bu olmayip temiz birini bulsam her hafta istiyorum bende. yoksa yetişmiyor

Yıllarca da alsam, bir kadına güvenip evimi bırakmam ben. Değerli eşyalarım var, mobilyalarım hakeza öyle.

Ben bütün gün alınca sıkılıyorum, kadın da çok yoruluyor bence günün yarısı verimsiz geçiyor. Oyüzden yarım gün alıyorum. 4 saat 80tl. Mesela camları siliyo 2 saat gidiyo. Sonra yerler banyo falan temizliyo mesela. Bir dahaki gelişinde koltuk sildiririm mesela cam sildirmem. Sonra yine yerler banyo fayansları falan detatlı yapar. Balkon yıkar gibi gibi. Daha sonrakinde mutfak dolapları siler vs.

bende cok istiyorum yetisemiyorum ama kafama gore bulamadim hic. cok temizlik yapmasin illa heris bitsin kafasinda da degilim ama temiz yaosin. bir kadin da once tuvalet kapisini sildi ardindan ayni bezle doger kapıları en son mutfahin kapisini. bisi de diyemedim. hamileydim de. o gittikten sonra eşime tekrar camasir suyuyla sildirdim. duzenli alanlar nasil aliyor bende meraktayim hep. sadece bir kadindan memnun kaldim. eli cok yavasti cunku evhanimiydi. bana ev yakin diye gelmisti. kendi evi gibi temizlemisti. cok yorulmuştu. isler tam bitmemisti ama o devam etse hep alirdim. ama esi izin vermiyordu gelmedi daha hic. oyle asil meslegi bu olmayip temiz birini bulsam her hafta istiyorum bende. yoksa yetişmiyor
Bu kapı meselesini anlamadıö.
Kovada çamaşır suyunun içinde olduğu bir temizleme suyu olmadan ve bez kirlendikçe temizlemeden mi sildi?
Benim evimde tuvalet yok, banyo var ve hiç farklı ve sadeve banyoya özel bir bezle kapısının silinmesi gerektiği aklıma gelmedi.

Merhaba hanimlar...haftanın altı günü çalışan ve 2cocugu olan bir bayanım.hafta sonu sadece bir gün evdeyim. O gün de temizlik mı yapayım, çocuklarla mı ilgileneyim,kendime mı zaman ayirayim, ailece birşeyler mı yapalım bilemiyorum.kac parçaya bölünüyorum anlatamam size. Yaşadığım gerginlik de cabası.haftalardir düzenli olarak temizlik için birilerini almak istiyorum.esimi de ikna ettim sonunda. Her ne kadar titiz olsam da, başkasının yaptığını beğenmesem de amaan diyorum olduğu kadar rahatıma bakayım biraz da..şimdi sorum bu şekilde temizlik için kadın alanlar kadını evde bırakıp çıkabiliyor musunuz? Mesela nereye hangi bezi,hangi fırçayi kullanacağını, eşyaların yerini vs.tam anlamıyla biliyor mu? Yani o düzeni nasıl sagladiniz? Kardeşim bir bayan almıştı lavabolar için fırça verecektim diyor kadin ben temizledim bitirdim demiş.neyle temizledim daha fırça verecektim dediğinde de elindeki toz beziyle lavabonun içini sildigini soylemis.resmen içimi dışımızda çıktı ya! Cuma günleri gelse dip köşe temizlese, her seferinde de bir büyük iş yapsa diyorum oh mis olur evim.hafta sonları da hem bana kalır hem de temiz geçer.ne diyor sunuz? Çalışan hanımlar sizler ne yapıyor sunuz?
Temizlik şirketinden alırsanız sorun olmaz. Onların temizlik politikaları daha güvenilir oluyor.

Çalışıyorum. Şu ana kadar bir kaç kez acil durumlarda temizliğe yardımcı çağırdım. Genel anlamda Memnun kalmadım. Yağdanlığın kapağını çöpe atmış, çöpten çıkardım. Banyo tuvalet mahkemedir diye temizlemeyeceğim söyleyen oldu son anda. Sadece bir kişiden memnun kalmıştım. O da başka şehirde kaldı. Hissettiklerimizi çoğu zaman ben de yaşıyorum ancak sürekli düzenli olamayız zaten. Evin içinde günlük bir saat dolaşabilsek çok sorun kalmaz bence. Temizlik yaparken araya bi oyun katabilirsiniz. Ütü yaparken masal anlatabilirsiniz. Güvenebileceğiniz ve işini iyi yapan birini de bulursanız öyle de bir düzen kurabilirsiniz

Ben her hafta aliyorum ve cok memnunum..evim 5 odali 2 banyolu yarkm gun de mis gibi yapiyor..duzenimi biliyor herseyi silip yerlestiriyor..kornisleri bile silip oyle perdeleri asiyor..surekli geldigi icin ben evimi ona birakabiliyorum gozum hic arkada kalmiyor..oglum oyuncaklarini cok dagitir onu toplar tuvalet banyoyu ťuz ruhu ile once yikar durular sonra cif ve camasir suyu ile fircalar..insallah sizde bulabilirsiniz..cok rahat edeceksiniz ama emin olun..

Ben 3 yildir 15 gunde bir aliyorum. Evim 165 metrekare bir oglum var ve 8 gelip 12 ye kadar heryeri dipli koseli siler supurur toz alir, mutfak dolaplarinin kapaklarini siler tuvalet banyoyu yapar ve dediginiz gibi hergun ek birsey yapar. Ya cam siler ya halilarin bir kismini ya bir odanin koltugunu. Kendince siraya koydu bi bakarim kapilari siler bi bakarim avizeleri ele alir. Temizliginden cok memnunum. 2 yil boyunca kendisi de evde yalniz kalmayi kabul etmedi ama bu yıl isim varsa o gelince cikiyorum ama asla anahtar almaz.
cevrenizin onerdigi kisileri ara ara alip deneyin ve memnun kaldiginiz kisiyle bir sure devam edin. Ama yine de evde yalniz koymayin derim min 6 ay. Koydugunuz zaman da zaten evde degerli esya birakmayin.

2 yıl önce annemin bir takım sağlık sorunlarından dolayı böyle bir arayışa giriştik bircok bayan denedik . Ev degısıklığı yaptık taşınmadan önce kadın gelsın dedık evde ne kadar çer çöp varsa mutfak dolabının altına süpürmüş dunya kadar para aldı cıkarken, kimisinin eli çok ağırdı, kimisi şikayet ede ede söylene söylene yaptı ( evdeki aksesuarlar fazlaymış oyuzden bu şikayet :KK53:) kimiside arkadasların dediği gibi su gibi deterjan harcıyor.. en son bır genc bır bayan bulduk ne toz almayı bılıyor ne bır kova su sılmeyı. İhtiyacı cok vardı gel dedık bızde başla, başta haftada 1 gun sonra kı aylar 2 gunde bır yarım gun şeklinde geldi iş yapmayı bızde öğrendi diyebilirim fakat bıraz uyara uyara. Dolapların ıcını sılmezdı bız söylerdık duvarları camları aynı şekilde. Size tavsiyem eksik gördüğünüz yerleri söyleyin mesela memnun kalmadınız yarım yamalak mı gorunuyor " x burdan tekrar gecermısın" dıye uyarın, ve bence gercekten tam anlamıyla guven kurmadan evde yanlız bırakmayın.

Son düzenleme:
Ben alıyorum yıllardır. 15 günde 1 gelir, dip köşe yapar. Ütüye girmez, nevresimleri değiştirmez, mutfağa girmez yani bulaşık, fırın işlerine. Temizlik bezlerinizi malzemelerinizi öğretin. Hassas okduğunuzu belirtin. Ben bırakıp gidiyorum. Tabi itip çekerken bazen sıkıntılar oluyor kırıp dökme gibi ama bizlerde yapabiliyoruz.

Merhaba hanimlar...haftanın altı günü çalışan ve 2cocugu olan bir bayanım.hafta sonu sadece bir gün evdeyim. O gün de temizlik mı yapayım, çocuklarla mı ilgileneyim,kendime mı zaman ayirayim, ailece birşeyler mı yapalım bilemiyorum.kac parçaya bölünüyorum anlatamam size. Yaşadığım gerginlik de cabası.haftalardir düzenli olarak temizlik için birilerini almak istiyorum.esimi de ikna ettim sonunda. Her ne kadar titiz olsam da, başkasının yaptığını beğenmesem de amaan diyorum olduğu kadar rahatıma bakayım biraz da..şimdi sorum bu şekilde temizlik için kadın alanlar kadını evde bırakıp çıkabiliyor musunuz? Mesela nereye hangi bezi,hangi fırçayi kullanacağını, eşyaların yerini vs.tam anlamıyla biliyor mu? Yani o düzeni nasıl sagladiniz? Kardeşim bir bayan almıştı lavabolar için fırça verecektim diyor kadin ben temizledim bitirdim demiş.neyle temizledim daha fırça verecektim dediğinde de elindeki toz beziyle lavabonun içini sildigini soylemis.resmen içimi dışımızda çıktı ya! Cuma günleri gelse dip köşe temizlese, her seferinde de bir büyük iş yapsa diyorum oh mis olur evim.hafta sonları da hem bana kalır hem de temiz geçer.ne diyor sunuz? Çalışan hanımlar sizler ne yapıyor sunuz?

Ben çalışmıyorum. Haftadanın 5 günü yarım gün yardımcı alıyorum. Şuandaki çalışan 10 senede 8. Ben iş öğretmekten hoşlanmıyorum. Hatta şurayı sil diye söylerken bile şekilden şekile giriyorum. Bu da benim yanlışım biliyorum ama kendimi değiştiremiyorum. O yüzden istiyorumki onlar beni anlasın,güzel bir düzen tuttursunlar. Onlar benim düzenime ayak uydurmazlar ben onlara uyarım genelde :( mutfak işlerini fazla yaptırmam . Cam,kapı silmek yok. Çamaşır yıkama,ütü,odaların tıplanması,yatak toplanması,çarşaf değişimi ve her gün 3 katın silinip süpürülmesi,bir de gönülleri şsterse arada dolaplarımın içinin toplanması. Buradaki çalışanlar çok nazlı. Uyarırsan hemen surat düşüyor. Suratta çekmek istemediğim için fazla muhatap olmuyorum. Kaderime razı geliyorum. Kendi anahtarı var. Kapıyı açıp giriyor. İşi bitince de gidiyor.kadın çalıştırmak için de akıllı kadın olmak lazım. Ne yazıkki ben o gruptan değilim. Umarım siz başarabilirsiniz.

Back
X