evinizde eşyalar üstünüze üstünüze gelip sizi boğuyormu

_sekerpare_

Nirvana
Pro Üye
25 Mart 2010
4.042
3.983
773
50
Ankara
Kızlar fikirlerimizi paylaşalım istedim.Evim 95 metrekare.Kapıların üstünde dolaplar var oğlumun yatağı bazalı bizimki de öyle.Kanepeler sandıkli.Ve hepsi hıncahınç dolu.Ki ben çok esya seven kıyamayan bir insan değilim.Birsürü yorgan battaniye yastık var.Yatiya sadece arada annem babam gelir.Salon da konsolun içi yemek takımı çatal kaşık bardak fincan dolu.Annecimin yaptığı milyon parçadan oluşan sandık çeyizim küçük hurçlarda tepili.Annem kırılır diye çıkaramıyorum elden.Zaten rahatsızim bu yüzden direncim yok .Fazla iş yapamıyorum .Nasıl azaltabilirim .Özellikle çeyizler konusunda ne yapabilirim.Sizlerin kıyıda köşede neleriniz var hadi hem sohbet edelim hem akıl verelim kızlar

Sanırım kimse sohbet havasında değil bugün .
bende de vardı fazladan yazma oyalı dantel yorgan ben evime taşınırken yazmalardan 1 kac tane ayırdım ve geri kalanını sattım ve bebek altını yaptım tam tamına 15 tane düşenebiliyormusun canım fazldan yorganları ihtiyacı olanlara verdim bir kısmı da anneme geri iade ettim boşuna evde çürüyüp yer işgal etmesin diye sende öyle yapabilirsin olmaz mı ?

ben cevremdeki insanlara sattım sizde öyle yapabilirsiniz yada nette alıcak insanlar olablir hem size de paraya döner

kullanmadığınız bütün eşyaları verin.. anneniz kırılmaz, fazla olduğunu, hiç kullanmadığınızı, saklayacak yerinizin olmadığını söylerseniz anlayışla karşılayacaktır, hatta onun vermek istediği bir yer var mı önce ona sorun, bazı köylerde, kasabalarda hala çul çaput çeyizine çok önem veriliyor, modeline modasına bakılmıyor, böyle birileri varsa hediye edebilirsiniz, böylece değerlenmiş olur..

evinizde kullandığınız ama yer işgal eden eşyalarınızı yada ileride kullanacak olduğunuz eşyalarınızı saklamak için de evin küçük tuvaletini kapatmanızı öneririm.. ütü masası, elekt.süpürgesi, çamaşırlık, çocuğun bebek arabası, bisikleti, topu, deterjanlar, vs. gibi eşyalar için çok kullanışlı oluyor..

sevgiler..

Hiç kimse bişey yazmayacak sandım çok sevindim paylaşımlarınıza kızlar.Annemin evi çok kücuk o nedenle ona iade edemem ama gerçek ihtiyacı olanı bulsam hakkaten sevabına veririm.Bundan huzur duyarım hatta-Böyle birilerini bulmak zor artık büyuk şehirlerde.Birde memur bir aileyiz tayinci değiliz ama hani zamanla ihtiyaçlar değisebiliyor keşke dersem diye düşünüyorum.Ama herşeyide depolayamayız ki.Evler artık küçük.@miyavsu satmayı başarmışsınız ne mutlu benim için zor bu ihtimal.mesela yemek takımının çorbalığı,sosluğu,milyon tane borcamlar o kadar gözüme batıyor ki hafiflemeye ihtiyacım var gibi...

Kirilmiyomu kuzu hic onlar
Benim borcamlar kirila kirila 3tane kaldilar
Ben evlenirken herseyden 1takim aldik
Yemek takimi
Tencere
Bardak falan
Hata gorumcem evime gelince senin tabagin bardagin yokmus dedi
Kalabalik dgiliz ve tam takimim var yedekte
Neden hincahinc doldurim dolabi
12li yemek tabagi
6li pasta tabagi
12 tane kase
Kahvalik
Falan falan dolabimda bunlar vardi
Halada onlari kullaniyorum henuz azalmadilar bardaklarim cogaldi ama

Benim sadece misafir icin temize yemek takimim ve catal bicak setim var 2takimda bardak
Baskada bisi yok gerisini kullaniyorum yani
Basortumde cok yoktu az yaptrdim acigim sadece misafir icin

Havlularimin cok agir dantelli olanlarini anneme iade ettim kardesime ilerde kiz bocasina koysun

El bezlerimin hepsini kullandim
Dantellerimi bir kermese verdim (annemin iznini alarak)

Mutfak takimimi durumu cok kotu olan bi kiz evlenirken birisi aracagiyla hediye ettim gule gule kullanmistir umarim

Hepsi ben istemedigim halde yapilmisti

Ne derler?
Tek kizsin olmaz!
Aferin de demediler zaten annecim.

Vermekten,satmaktan,dagitmaktan baska caresi yok onlarin

Benim.annecimde yaslilara hediye verir
Bas ortusu,buru,ilif,tesbih boyle boyle dagitiyoruz.

Dantelli yastik kilifim durmaktan sararmis
Biz kiyip kullanmiyoruz sozde(kiymak degilde ben oyle dantelli biseyi kafamin altina koyamam huyluyum ben)

Annecime dedim emek ettin bana kanser ornekli danteller yok igne oyali basortuleri yapti(rdi)n ama ben bunlari kullanmam
Annemin amaci zaten "bak hic bisi yok" demesinlerdi gerisi muhim degildi

En sevdiklerim nevresim takimlarim gerisi teferruat

Esya ve ivir zivir konusunda en gaddar benim sanirim
Kafama koyunca gozum gormuyo

Ah trlelli bize kadar bi gelsene gelirken bide arkası açık bir araba getiriver yalnız.Kermes iyi fikirmiş hem bedavadan sevap hanem dolar karlı iş.Bak hiç aklıma gelmemişti.Kırılmïyo borcamlar çünkü kullanmıyorum.Öylece duruyolar .Borcamda pişen hicbiseyi sevmiyorum .Sadece eskiden kalabalık günlerim olurdu servis için kullanırdım.Ama artık öyle kalabalıklar yok hayatımda.Temizlik isteğim birazda bu yüzden depreşti ya zaten ...

Ene
Kek,kabak tatlisi,revani,sutlu tatlilar daha bi cok seyi borcamda yapiyorum kuzu ben
Cok guzel kermesler oluyo
Oglumun dershanesinde oldu mesela gectigimiz haftalarda
Onceki yillar oglumun okulunda sinifimiz adina kermes kurduk bende basindaydim sattim evdende dantel ortu falan gotrdum sattik okula katki
Simdide dernek icin eski kiyafet,kullanmadigimiz kitap vs topluyoruz turkmenistanli cocuklar icin
Boyle boyle evden cikiyo ufaklar

Gecen arkadasima oglumun pantolonlari var okuldan olmuyolar napcam ya dedim ee bana versene dedi
1e giden oglu var aklima gelmedi gelsede almaZ belki diye demekten cekinirdim
Ama bana ver dedi ona verdim baska pantolonlarda verdim
Kazaklarim vardi koyde durumu iyi olmayan birine goturdum cocuklari bi sevindiler ki

Simdi oglusun dershanesindeki calisan ablaya basortusu falan koyup vermeyi dusunuyorum

Ben bide kaynanamla koye cok ilif,carsaf,masa ortuleri,yastik kiliflari yolladim bi ALlah razi olsun diyen mi oldu
Elin 5kat yabancisina hayrina veririm gider.

ayyy konuna yorum yapamadım ama league of legends grubumuza gelsene beraber oynuyoruz arada güzel oluyor

Trlelli karar verdim kermes araştırcam dantelleri oraya vercem.Peki hani bu dantelli nevresim gibi ayy adıni bile bilmiyom yatak takimi yorgan ağzı zımbırtı onlarï neyapayim vereyim gitsinmi kermese.Sanki annam ölünce onları verdiğim için üzülcem gibi geliyo halbuki hiç sevmiyorum çul çaput.Borcamlarım tencere türü var iki tane kocaman tırtıkli dikdörtgenler var iki tane bir küçuk kare var bır küçuk dikdörtgen var üç tane de kayık var fenalık geldi bana.

Canim dantelleri cikar elinden
Bak ALlahh gecinden versin biz olsek kim napcak bunlari
Cocuklarimiz mi saklicak ALlah askina
Hepsini atiyolar dagitiyolar valla
Pikolu seylermi ya bende bilmiyorum hatta renklli satenler falan geciriliyo onlari kimse kullanmiyo benimki kilerde duruyo
Onlari napcaz bende bilmiyorum anneme geline koy iste tam takim dedim napar bilmem
Ama dantel,yazma/basortu,ilif bunlarin kisa yolu kermes
Evlenenlere de ev hediyesi ceyiz gormesi gibi veriliyo
İliflerim vardi kendimde oruyodum teyzeme verdim kizlari var bohcalarina koycak
Simdi evim okadar hafif ki
Hani yeni ev diyorum ya oyle bi eve kavusursam hicbisi yok ivir zivir adina tertemiz yerlesirim
Soyle dusunuyorum
Dursalarda kullanmicaktim ama suan bi yerlerdeler ve kullaniliyolar
Ben olsem kim naapsin onlari

Benim babannem oldu kimse bisiyini istemedi 1yuzugune diktiler gozlerini anneme gelinisin sen baktin senle kaldi sende kalsin dediler annem.istemedi halam ben alirim annemden hatira dedi atladi hemen
Ama ne seccadesine,ne tesbihine,ne mesine,ne giysisine atlamadi kimse
Bu isler boyle kuzum
Bende seccade ve tesbihi var ruhuna gitsin her cektigim kildigim.

Geztapo,konun cok guzel,Hayirli olsun :)
Benim mutfak dolaplarimda sadece gunluk surekli kullandigim seyler var,fazlasina yer yok zaten.kullanmadiklarimi,depoya indirdim.oturma odamdaki konslumdada misafir takimim var o kadar.kullanmadigim hersey depoda.
Sende sadece ihtiyacin olanlari ayirip,gerisini ihtiyac sahibi birilerine ver.
Elindekileri satabilirsen sat.dantellerim benimde cok var,suan Bi Kac parca kullaniyorum,gerisi bekliyor dolap icinde.kullanmadigim Her seyi attim,giyerim deyip,o giyilnemeyen kiyafetleri hepsini attim.Boyle boyle,bosaltinca,yer acilir ve kolay olur.Bende suan yilbasi uzeri,Evi Bi elfen gecirip,aticam cogu seyi.

Yapıcam hatta notlarımı bile aldım ama baharı bekleyen kumrular gibi baharı bekliyorum.Eşime çaktırmamam lazım .Taşınma planımız var ev ayağa kalkınca parça parça yapıcam çünkü yazınca gördümki çok şey var atılacak.

Eger tasinma planin varsa,hemen baslamslisin,lazim olmayan herseyi elden cikar,verilecwkleri ve,atilacaklari at.Bu sayede tasinman cok ama cok rahat olur ve aynen yeni eve rahat yerlesirsin.Kolay gelsin san. Canim,kalkarsin altindan evellallah:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…