evinizde eşyalar üstünüze üstünüze gelip sizi boğuyormu

ev gezmesine giderken de götüre bilirsin

ne güzel sevaba girmiş olursunuz allah mutlu mesut etsin inşallah

canım bence de internet üzerinden satmayı dene.
hadi az bişey olsa diycem ki pike yap bişeylerde değerlendir.
ama çok fazla diyorsun.
İyiki ben çok dantel türü çeyiz hazırlayamamışım :)

İki tane dantelli nevresim takımım var ikisini de çatır çatır kullanıyorum.
hele ki ütüleyince daha güzel oluyor.
kumaşları çok iyiymiş. eskiyene kadar kullancam inşallah.
sonra da 3D lerden alırım belki

Karanfilim ben hiç beceremem ki satış işini kargo işi tanımadığım insanlar bide eşimde yanaşmaz sanki.Ben hayrıma dağıtırsam Rabbimde bana yardım eder diye düşünüyorum.Her konuda ( sen biliyosun) hızır gönderir inşallah.

Canım kendimiz diktirdiğimiz için kumaşları hem çok daha canlı hem de nevresimi filan baya büyük.
ben yatağa sererken büyük nevresimi seviyorum yatağın altına filan sokunca güzel duruyor kaymıyor.
bir de benim diğer hazır nevresimler pek güzel değil. evliliğimin ilk zamanları rastgele almışım güzel değil. bundan sonra iyisini alırım ama önce evdekileri eskitmem lazım.

Merhaba,
Ben de ilk çocuk olduğum için çok fazla çeyizim vardı. Örnek vereyim 100 tane oyalı tülbentim, 50 tane havlum ve hazır nevresimler hariç dantelli 5 tane nevresimim vardı.
Önce biraz tülbent ve havluyu geri anneme götürdüm, annem birazını kardeşimin çeyizine koydu, birazını kendi kullandı. Sonra eşimin yaşlı akrabalarına ziyarete giderken havlu,tülbent, patik falan hediye olarak götürdüm.
Nevresim takımlarımın ikisini ilk evlendiğimde ve doğumda kullandım. Şimdi çalıştığım için ara-sıra kullanıyorum.
1 tane nevresim takımım var anneciğimin emeği danteli çok gösterişli ve hoş. Onu kızıma saklıyorum bizden hatıra olarak.
Tabak- çanağa gelince zamanla kırılıyorlar zaten, Borcamları da fırında çok kullanıyorum.
Eskiden moda olan kristal vazo-şekerlik takımları vardı hatırlarsınız belki. Onu da memlekete giderken annemin yengesine hediye götürdüm.
Fazla olan 2 yorganı da anneme verdim memlekete gönderdi.
Bir de çeyizimden kalan bardak takımından geriye kalan şu ince uzun bardaklar vardı hiç kullanmadığım.İçki bardaklarına benziyordu onları da attım vallahi.
Böyle yazınca ben de baya temizlemişim evi aslında, sayenizde farkettim.

@BONCUK tabletten alıntı yapamiyorum kusura bakma canım.Evet ben de ilk ve tek kızim annem ne kadar yapma desemde kendini tutamadı abarttı.Aslında benim aşmam lazım suçluluk duygusunu.Sanki anneme ihanet edecekmişim gibi geliyor.benim annem çalışıp çalışıp bana çeyiz almış niye abartmış çünkü kendisinin çok fazla çeyizi olmamasını babaannemler hep başına kalkmışlar da ondan.dantelleri ona geri versem ne yapacak? Kullanamaz bu yaştan sonra tekrar moda olsa ben kullanırmiyım hayır çünkü çok zahmetli .Bir de bu yaz taşınma konusu gündem de o nedenle biraz azaltmam lazım bazı şeyleri

Annenin el emeği olan birkaç parça şeyi saklarsın sen de. Herşeyi atacak halin yok. O da anlayacaktır seni.Özellikle bak bunları saklıyorum şeklinde attığın şeylere değil de sakladıklarına vurgu yaparsın canım. Eskiler çok hassasmış çeyiz konusunda ama zaman sürekli değişiyor, biraz da zamanı yaşamak lazım.
Taşınmak çok büyük fırsat senin için yeni eve daha az ve öz eşya ile gidersin istediğin gibi. Ama taşınmadan önce sen şimdiden yavaş yavaş başla ayıklamaya .Bi gözden geçir neleri elinde tutacaksın neleri göndereceksin gibi.
Biraz önce de yazmıştım sanırım özellikle çocukların giyilmeyen eşyaları da çok yer tutuyor.Mesela büyüdükleri için olmayan montlar, kazaklar falan, bunları da bekletme bence çevrede ihtiyacı olan varsa ver gitsin.

@BONCUK canim ben kıyafetleri asla saklamam tek çocuğum var onun küçulenlerini de yeğenim giyiyor.Kendimin ve eşimin giymediklerinide apartman görevlimizin köyü var orsaya gönderiyorum.Ama işte ev küçük olunca birikiyor bazı şeyler.Bir de belirsizlikler olduğu için ev konusunda bu sene saldım kendimi sanırım.Biraz gaza gelmeye ihtiyacım olduğu için açtım bu konuyuda .iyiki açmışım böyle düşünen tek ben değilmışim onu gördüm

Onlari pike yada perde tarzi bisey yaptirabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…