Evinize gelen misafirlerin,hangi hareketlerine sinir olursunuz??

misafirine göre değişir...
misafirim vardır evimi altına üstüne getirse sesim çıkmaz,
misafir vardır halıda yürüse nem kapanırım...
kocamın bir arkadaşına çok sinir oluyorum mesela...,
rahat edemedim diye koltuklarımın yastıklarını alıyor koyuyor başka yere, ayaklarını alıyor bacağının altına oturuyor çorapları bembeyaz koltuklarımın üzerinde...çok ters bakıyorum ama adam inatla çok seviyor beni...toz kondurmuyor bir şeyde diyemiyorum...

Bu da bir nevi görgüsüzlük. Eşya, kıyafet, para görgüsüzlüğünün yanı sıra bir de aşk görgüsüzleri var. Sevgilerini reklam kampanyası yapanlara "Hiç mi sevilmedin, bu kadar mı açtın?" diye sorası geliyor insanın (;

Bu tip görgüsüz çiftlere ek olarak köpeğime laf söyleyenlere sinir olurum. Bir de "Odaya kapatsana" gibilerinden saçma sapan önerilerde bulunurlar. Benim köpeğim olduğunu biliyorsun, huylanıyor yahut korkuyorsan gelme ki benim Tatlişim hiçbir vukuatı olmayan, pırıl pırıl ve çok uslu bir köpektir.

evet tatlişi sevmeyenin alnını karışlarım benmirmirmirmir
klozete gidemiyoruz alaturka tuvaletiniz niye yok diye surat asanlara,
tuvalete gitmeden önce çamaşır suyuyla yıkıyorsun buraları değil mi diye soranlara, (o an deli oldum ya ama misafir diye ses çıkaramadım, şakaya vurup yok içine edip bırakıyoruz dedim, bütün anormaller beni buluyor yahu)
içki giren eve melek girmez kaldırın şu içkileri diye akıl hocalığı yapanlara,
bana sormadan izinsiz evimi gezenlere sinir oluyorum.
ilginçtir ki bu türlerin hepsine denk geldim:kahve:

Son düzenleme:
hiç birşeylerine sinir olmam misafir sonuçta...
hiç bir komşumun çocuğu ne mutfak dolaplarımı boşalttı nede çekmecelerimi açtı baktı...
böyle bir şey olsada annelerinin çocuklarını uyaracaklarını düşünüyorum...
ne guzel sanslıymıssın..
ne garıp tesadufturki,ben o ture henuz rastlamadım:1no2:
tanıdıgım her anne aynı seyı yapıyor,cocuk mıçsa yere kaldırmıyor poposunu:kızgın:
masaların koltuların tepesınde geznen cocuk ıstemıyorum.ben evıme,benım esyama,benım emeğime saygı ıstyorum sadece:enbuyukkk:

misafir başımızın üstünde yeri var elbet ama misafir olmanın da bir adabı var.
kurallar:
1-Vakitli gelip vakitli gideceksin.
2-mutfak ta yetiştiremediğm bir şeyler varsa bir zahmet yardım edeceksin.
3-çocuğun varsa yardımda etme bırak çocuğunla ilgilen kırıyo mu döküyo mu ağlıyo mu kendi evinde yaptırmadıklarını benim evimde de yaptırmayacaksın.
4-eğer çocuklar oyuncak vs dağıtmıssa giderken bir göz atıp düzene sokmalısın.
5-geldiğinde terliklerin yada ev ayakkabılarını yanında getireceksin.(her ayağa zevke uygun terlik bulunmaz)
6-sohbet ederken mümkünse hep kendinden bahsetmeyi bırak birazda dinlemeyi öğrenmelisin.
7-sana bulunduğum ikramlara begensen de begenmesende nezaketen tesekkur etmeyi bilmelisin.hatta ne zahmet ettin ne gerek vardı seklınde övgülü sözleri severim:)
8-giderayak kapıda sohbeti uzatma biran evvel toparlan git ee madem kalktın acele et he sohbet etmek istiyorsanda buyur az daha otur.
9-mümkünse giderken şamata yapma apartmanı ayağa kaldıracak ses tonunu kontrol altına al.komşularımı rahatsız etmeye hakkın yok.
10-GÜLE GÜLEEE YİNE BEKLERİZ GELİRSENİZ TABİ:))))))))[/QU
Aynı fikirdeyim özellikle zaman konusunda saatler önce haber verip saatler sonra gelenlere birde geçgeldiği yetmezmiş gibi saatlarce oturanlara tabi bu öğlen çay için gelen misafir için söylüyorum:oklava:

Hemen bi bahane bulup mutfağa dalan ve falso arayan tiplere

Sadece onlar temizdir diğer kadınlar pislik içinde oturur ya :mymeka:

Eşimde bende çalıştığımız için hafta içi misafir olmaz yakın arkadaşlarımız gelir onlarda misafir değil bizim için bizden birileri. Haftasonu da kırk yılda bir gelen misafirlerimde de hiç böyle nahoş durumlarla karşılaşmadım çok şükür. Kuzenim gelir iki küçük kızı var onlar bile o kadar akıllılar ki evi dağıtırlar ama giderken dağıttıklarını yerine kaldırıp giderler. Onun dışında gelenler ya arkadaşlarımız ya da anne baba teyze hala gibi birinci derece akrabalarımız oluyoruz, yeri geldiğinde benden bile çok iş yapar annem evde. Okudukça şaşırdım bir çoğuna, şükür ki karşılaşmadım böyle insanlarla.

sizler bütün herşeyi yazmışsınız
ben gittiğim yere asla eli boş gitmem kesinlikle adetimdir gittiğim davete göre kurabiye ,pasta , ev eşyası yada meyevsuyu ufacık birşey bileolsa götürürüm ama daha eşimin tarafından kimsenin eli dolu geldiğini görmedim ama hepsine eli dolu gittim gidincede lafımı soktum aaa ne zahmet ettin lafına karşılık ay eli boşmu gelecektim ayıp olur :emir_bebek:

bizim aile çok kalabalık annemin kardeşleri hepsi bir geldilermi hepsinde ikişer çocuk birde yaramazlar sıpa kadar olanlar bile yerinde durmuyorlar buna alıştım zaten
misafirin başımın ütünde yeri kimseye işte yaptırmayı sevmem elimden geldıgınce hemen hemen herşeye yetişirim kısacası mutfalktan cıkamıyorum bizimkilerde sigara içmeye mutfağa doluşuyorlar tam dibime bide kül atmalar falan birir girmeye görsün içen içmeyen doluşur
nereye gitsek böle ama heryerde mutfak hastalığı var bizde
işte buna sinir oluyorum kıvrıla kıvrıla çay servisi yapmak falan sinir ediyo beni

İlk aklıma gelen..diyelimki çay getirdim ay şekerim biraz şunu açıpta getirirmisin diyenlere çookk sinir olurum....

Daha tabi düşünsem çok vardırda ilk aklıma gelen buydu..

catkapı mısafırı sevmıyorum ben
esımde bende calıstıgımız ıcın kaldırılmıyor bır saatten sonra hazırlık falan

cocuklu mısafırlerın rahatlıklarına sınır oluyorum
onlara dagıtmak ıcın verdıgım odanın sınırları dısına cıkara yatak odam ve salonuma kadar yayılarak hersyerı dagıtmalarına, gumusluk kulplarını sokmeye calısmalarına, halıları yerlerınden kaydırmalarına ve uyuz analarının bu olanları sadece ızlemesıne sınır oluyorum
evıme bır daha mısafır olarak almak ıstemıyorum bu sahısları

banyoyu sırılsıklam etmelerıne sınır oluyorum
tertemız ve kuru banyomu ellerıne yıkarken bıle banyo yapmıscasına ıslatan ve havluyu ve yerdekı paspası buldugu gıbı bırakmayanlara sınır oluyorum

mutfakta yardım etme bahanesıne dolaplarımı acıp kapatan ve duzenlı olup olmadıgını kontrol eden domınantlara sınır oluyorum

evınde cok sırınmıs bahanesıyle evı gezen ve surası soyle olsaymıs vs gıbı akıl vermelerıne evın temızlıgını teftıs etmelerıne uyuz oluyorum

evet cok seye sınır oluyorum ama haklı oldugumu da dusunuyorum

bende cocuklu misafirleime .benimde cocuklarim var ama.sadece cocuk odasinda oynasini isterim, bir keresinde yatak odamin dolaplarinin icine girmislerbütün camasirlarin asagiya inmis.yatak örtüleri icinde oynamislar.bende hizmet asamsindaydim.o günden beri kilitli tutarim. fazla cocuklu arkadaslari da cagirmam.bir de bir iki kisi gelecek saniyom.yaninda akrabalrini da sültü sülasini cagiriyo.

yaramaz çocuklarına sahip olmadan rahat rahat umursamazca oturan çocuklarının evin altını üstünü getirenlerden,odalara serbestçe dalıp çıkanlardan....:olmaz:

Yemeye başladıkları pastayı yarım bırakmalarına sinir olurum.
Bana ev sahibine karşı yapılmış saygısızlık olarak geliyor.

ben de mutfağa gelerek başımdan ayrılmayan misafirlere çok kızarım.gittiğim yerlerde ben de mutfağa gider, yardım edebileceğim birşey var mı diye sorarım, söylenirse yapar teşekkür edilirse döner yerime otururum.
mutfağa gidip sadece ayakta dikilip ev sahibini lafa tutan ve elini ayağına dolaştıran misafirlere çok kızarım.

bi sabahın 8 inde gelebilirmiyim müsaitmisin demeden içeri dalanlara,bide kapalı kapıları açıp güya çocuklarını avutanlara kızıyorum.çocuklarına sahip çıksınlar,kimse benim yatak odama girmemeli.ha bide yaptığın pasta çeşidini az bulup formdan düşmüşsün diye laf vuranları kovasım geliyor :oklava: offf sabır..

genelde evıme mısafır gelecegı zaman hemde cok sevdıgım deger verdıgım ınsanlar gelecegı zaman benden mutlusu olamaz.. opuyorumnanaktan ama bı de bır suru cocuk gelecekse ıste ozaman 3 gun oncesınden benı fenalık basar.. :sinifsinif: kara kara dusunmeye baslarım.. :1ninca: hele bır de gelecek cocuklar yaramaz mı yaramaz hasarı mı hasarıysa :sinifsinif: evın dekorasyonu sag dakı soldakı esyalarla bıle oynarım.. :lepi: oyle olaylarla karsılastım kı bazı anneler var geldıklerı eve bı oturuyorlar bı kalkıyorlar.. :1closedeyes: cok kızıyorum ozaman.. :oklava: sahıden elıme oklavayı alıp kosturasım gelıyor.. :kızgın: ya senın cocugun veya cocukların var her neyse kalk bı bak nerdeler ne yapıyorlar dıye.. :olmaz: boyle oldugu zaman gercekten ev sahıbıne cıdden cok zor oluyor.. yasakkelime cocuklara mı baksın mısafırlerıne baksın ıkramını mı hazırlasın servıs yapsın sasırıp kalıyorum.. kafamçokkarıştı cok fecı oluyor cok.. :gitme:

yaramaz çocuklarıyla ilgilenmeyen misafire sinir oluyorum ya tamam benımde çocuğum çok hareketli annem ve kaynanamlrın dışında hiç biyerde salmıyorum çocuğu

Back
X