Evinize gelen misafirlerin,hangi hareketlerine sinir olursunuz??

nerde ne konuşacağını bilmeyen patavatsız misafirlerden nefret ediyorum :S

Hemen yaziyim cocuklari orayi burayi karistiran ama sorumsuz, umursamaz olan gormezden gelen annelerden, sagi solu kontrol amacli bi bahane uydurarak
koseyi bucagi teftise cikan misafirlerden, kendi ezilmisligini bastirmak amacli yapilan basit konusmalardan ve basit konusan misafirlerden hic hoslanmam simdilik aklima gelen bunlar jeton dustukce yazarim:icecream:

aynen katılıyorum

ne istediğini bilmeyenler..
"su istiyorum ama soğuk olmasın,ılıkda olmasın..
aslında hava sıcak soğuk olsun soğuk,yok ya hasta olurum şimdi sıcak olsun.".

içeceğin bir bardak su,iç işte,kafeteryada değilsin ya..
misafir için kendimi helak ederim ama garson gibi davranan olursa da çok sinirlenirim.

habersiz çat kapı gelenlere gıcık olurum
gelipte çocuklarıyla ilgilenmeyenlere
yatak odama girip buda yetmezmiş gibi yatağıma oturmalarına
dolaplarımı açıp bakmalarına
birde evimde dedikodu yapanlardan ben sevmiyorum dedikoduyu yapanlarıda istemiyorum uyarıyorum ama nerde duymuyorlar bile :kızgın:
varda varrrrrrrrrrrrrrrrrrr :oklava: :oklava: :oklava:

Son düzenleme:
bu konuda en fazla dertli olan benim galiba...
başıma çok ilginç bi olay geldi onu anlatayım...
bundan iki ay öncesinde gündüz kalabalık bi misafir grubum vardı...bazılarını eve gitmelerine izin vermedim akşamada kalın yemeği birlikte yiyelim eşlerinizde gelsin dedim....diğer misafirlerim gitti..ben mutfaga yemek yapmaya girdim çeşit çeşit yaptım...
akşam yemekler çaylar yenildi gittiler...
gelenlerden birinin evine akşam oturmaya gittik..adamla kadının bana söylediği sen utanmadınmı o yemekleri önümüze verdin insan bi et kızartık önümüze verirdi bizleri o yemeklerle kandırdın dedi...
o kadar kızmıştım ki hiç birşey demeyip evimize gittik...
evde eşime bi daha onların evine gitmem onlarda gelmesinler..dedim...
hemde kendi evinde bunları bana söyledi...
yaptığım yemekleride yazayım ...
bol etli kurufasulye,pilav mercimek çorbası salata bi tepsi peynirli börek ve vişne hoşafı....:(((((((((((((

ay kıyamam ya sen iyi niyetinle akşam yemeğinide birllikte yemek istemişsin onların söylediği söze bak çok ayıp etmişler çok büyük terbiyesizlik bence

Evıme gelıp ona buna kusur bulanlardan nefret ederım,ben bu evı boyle kabullenmısım boyle duzenlemısım sıze ne !!!
Cocuklarını etrafa cekırge surusu gıbı salıp hıcbırsey yapmadan muhabbete devam edenlerı bogasım gelır madem bakmıcaksın neden getırdın !!!
Evıme gelıp benden bırsey ıstemeden su almaya vs almaya kendı gıdıp dolaplarımı karıstırana sınır olurummm, bırakın ben getırırım ne gerekıyorsa !!
Ben cay koyarken ya da tabakları hazırlarken yardım etmemesıne ragmen basımda dıkılıp bunu neden oyle yaptın aa ben onu oyle yapmıyorum dıyenlere sınır olurum,yerken bırsey demıyonuz ama !!!
Tuvalet kagını cop kovasına atmaktansa klozete atıp tıkandıktan sonra aa bu tıkandı zederdı ama ben bırsey yapmadım boyleydı dıyene sınır olurum,o cop kovası oraya baska nedenlerden dolayı konulmadı !!

Bu anlattıklarıma kendı oz bekar teyzem bır ornektır.Bızde uc gun kaldı,pılav ve peynır ekmek harıc hıcbırsey yemedı,ac degılım ben bırsey yemeyım felan.. Herseyımı tertemızdır kı yaparken kendı de goruyordu ve yesın dıye onun ıstedıgı talımatlarda pısırdım o burdayken.Ara ara baktım valızınden halley cıkarmıs tıkıstırıyo agzına ben gormeden.Bı de gece yarısı olmus benı durteklıyo kalk bana peynır ekmek yap :bbo: Sureklı bunu boyle yapsan ıyı sunu soyle yapsan ıyı felan. Dun de kayınvalıdemde ıftardaydık.En buyuk teyzem esı kızı ve damatı geldı.Tabı dıger bekar teyzem de burdaydı.Baska yerde yemek yıyemezmıs ıcı kalkarmıs.Yav sen bende bıle yemedın zaten.Kayınvalıdem de temızdır evı mıs gıbı kokar.Kadın gun boyu ugrastı teyzem ara ara muhabbet manasıyla mutfagı gozlerıyle yedı gıcık oldum.Sofraya oturdu herkes o oturmadı teyze lutfen otur dedım herkesın ıcınde artık sınırlendım kadına saygısızlık yanı. Herkes ana yemegı bıtırmek uzere teyzem zorla corbasını ıcmeye calısıyor.Bı de benı durtukluyo yalnız kalınca al sunu yemıcem dıye ben de ınadına duymamazlıktan geldım kendı kayınvalıdemı de yanına oturttumkı bana soylenmesın dıye laelaelaelaelae Bır de bızde kalırken kendı havlusunu getırmıs.Esımın ısı dolayısıyla ıkı havlu kullanırız lavaboda ve her gun degıstırırım yanı

misafir diye kendini lokantada sanıp beni de garson niyetine kullananlardan nefret ediyorum.önündeki peçeteyi bile eşimden ve benden isteyen misafirimiz oldu da zamanında

nerden başlasam acaba???

misafiri çok severim ama özellikle yemeğe gelen misafirin yemekten sonra salonun baş köşesine kurulup sofrayı toplamama yardım etmemesine,( eskiden hiç kızmazdım ama şimdi küçük bebeğim var ve ben o hazırlıkları 1001 emek yapmışım senin için en azından 2 tabak getiriver mutfağa..)
mutfak hariç evin diğer odalarında sigara içme girişiminde bulunanlara,
çocuklu gelip çocuğu parka gelmiş edasıyla evin her köşesine ilgisizce bırakanlara,
çocuklarına salonumun ortasında meyvesuyu bardağını verip, çocuk yanlışlıkla halıya dökünce de dövenlere( oturt masaya içsin dökeceği belli zaten bir de üstüne çocuğu dövüyorsun)
ayakkabısıyla antremin ortasına kadar girenlere hele ki kışın acayip sinir oluyorum,
balkon kışın soğuklarda bazen kirli olabiliyor ev terliğiyle çıkıp dolanıp dolanıp bütün evin kalebodurlarına ayak izini çıkarmasına!!! bunların hepsine gıcık oluyorum ama misafire birşey denmiyor tabi...

bütün anlatılan bu sebeplerden dolayı misafir sevmiyorum

özellikle yaramaz çocuklar beni delirtiyo

daha yeni misafirim vardı, akvaryum nasıl sağlam kaldı şaşıyorum hala

sehpanın üzerinde zıplamalar, koltukların yastıklarının yerlerde gezmesi....

bi de hadi çay nerde kaldı diyen misafire deli oluyorum

habersiz pek kimse gelmez ama gelirlerse de sinir olurum, geçen gün tam uaznmışken geldi arkadaşlar

çok sık misafirim gelmez, çok da sevmem zaten

sigara konusunda kendi ailemi bile uyardım, içmek isteyen balkonda içsin diyorum

bende misafir çok severim ama bazen insanın sabrını zorlayan tiplerde oluyo tabi.bi kere çocuğuyla ilgilenen anneye bayılırım.bide bi akraba var kendi evinde kızı hiç bi şey yapamaz,elinde yemekle asla gezemez,oyuncakları içeri taşıyamaz v.s..v.s..ama bana gelince herşey serbest.anneside gıkını çıkarmaz sadece arada kızııım der o kdar.uyuz oluyorum onlar gelecek diye.artık bende içim çok rahat etmesede ve onun kadar olmasada kendi kızıma ses çıkarmıyorum ona gidince.bazı şeylerini görmezden geliyorum napıyım,hak ediyo valla.uyuz olduğum konu sadece bu.

herkes gibi cocuklarini ortalıklara salıp kontrol etmeyen ailelere
evde dolanan cocugun elinde benim yatak odamdan alip geldigi bisey gormeye
cocugun bazen eriskinler de yapıyor bunu yemek ya da icecegini beyaz halima boca etmesine
bana sormadan buzdolabimi acanlara kıl oluyorum

evet şu misafirler misafiri severim haberli gelenini tabiki
eğer haberli gelmişse zaten hazırlığımı yapmışımdır asla yardım istemem yardım adı altında orayı burayı karıştırması dmek oluyor çünkü hem içime de sinmiyor açıkçası hoşuma gitmiyor.bende misafirliğe gittiğimde yardım etmeyi sevmem ne yalan diyim belki karşımdaki de benim gibi hoşlanmıyordur diye
eşimin bazı akrabalarının misafir gelmesi hiç hoşuma gitmez uyuz bi yengesi var bir yıldır başmızın etini yedi ne zaman davet edeceksiniz bizi diye sonunda ettim çeşit çeşit pişirdim ama hanımefendi kocasını önden yolladı kendisi kardeşine gitti sonrada gece yarısı geldi ben yemek yedim dedi sinir oldum bidaha çağırmayı düşünmüyorum.sigara mevzusu bizde de var.eşimde bende kullanmıyoruz.üstelik benim alerjim var sigara dumanı alır almaz tıkanıyorum sağolsun eşimin arkadaşları balkona çıkar yaz kış ama bi dayısı var fabrika bacası gibi bir kere misafir edebildim bu yüzden söndükçe yaktı 4 saat boyunca karısı gelmeyi çok istemesine rağmen sırf bu yüzden davet edemiyorum çünkü kış günü günlerce salonu havalandırmak zorunda kaldım.yemeğe gideceğimiz yere eğer unutmadıysam (ki çok unutkanımdır)elim boş gitmem.eşimin sürekli bize gelip yatıya kalan arkadaşlarının asla bu huyu yoktur gelirler yerler içerler ama bi meyve suyu yada ne bilim bunun gibi birşele asla gelmezler.önceleri çok umursamıyordum ama sürekli olunca bide hep yatıya kalmaya gelmelerine sinir olmaya başladım.evet çok uzun oldu galiba ama son birşeyde eşimin yiğeninin özellikle ben evde yokken gidip eşimle evmizde kalmasına acayip uyuz oluyorum.ben şuan memlekette ailemin yanındayım eşim evmizde yanlız ve gece işe gidiyor yani o çocuğun orda olmasının hiçbir anlamı yok çünkü yüzünü göremiyor bile eşim bide sabaha karşı gelip yatıyor.beni rahatsız edense biz yokken evmizde bi yabancının olması eşiminse bu duruma karşı bi tavrı yok oysaki ben çok rahatsız oluyorum akrabada olsa evimizde yanlız kalıyor.çocuklarıyla gelenlere kendileri müdahale etmiyorsa ben müdehale ederim hiç de kırıp dükmesini seyredemem kimsenin çocuğuna oyuncak olamaz eşyalarım tavrımı koyarım.sanırım benimkilerde bu kadar ammada doluymuşum bu konuda ya.

1- Ayakkabilarini evin icinde cikartmalarina.:kızgın: Biz kapinin disinda cikartip elimize alip ayakkabiliga kaldiriyoruz. Ama evin icine ayakkabi ile girildigi zaman aman allahim haaayyiir modunda oluyorum.
2- Haksizim biliyorum ama tuvaleti kullandiklari zaman yine icimdeki kotu ses devreye giriyor, Bu arada wc sonrasi sohbet ederken midem cok fena olmus dedikleri zaman ise dunyam basima yikiliyor.Aglamak istiyorum.:a015:
3- Gecenin korune kadar cocuklarini dusunmeden misafirlige devam eden sevgili dostlarimizin, cocuklarinin uyumasi icin odalarda yatak arayisina girmeleri, tamam bu normal kabul ediyorum ama eger cocugun sicilinde de yatak islatma sucu dosyasi bir hayli kabarik ise mafoldumben.
Aslinda ben misafiri cooook severim hihoyyyt. Gercekten kaydirigubbakcemile3

Cok bilmislik taslamalarina dayanamiyorum :olmaz:
Su sabunu kullan bununla bulasiklar söyle olur
Camasirina sunu kullan ay onu kullanma o bir ise yaramaz
Yemegin icine sunu dök daha güzel
Koltuklari söyle koy böyle yap

aaaaaaa delirmemek elde degil valla :olmaz: Her adima bin tavsiye yeter ama nasil istersem öyle yaparim yahuuuu :olmaz:

habersiz gelen misafiri
evimin her kosesini didik didik nerde ne var ne yok arayani
ozellikle akrabalarimin,oturdugum evi,esyalarimi semtimi,ourdugum binayi elestirmelerini
davet ettigin halde gelmeyeni ve geldiginde de yaptigin hic birseyden mennun olmayani hic sevmem
ama cocuklar konusunda biraz hassasim,cunki bazen gercekten soz dinlemiyorlar...ama cocuguna mudahale etmeyenleri de hic sevmem...

ne guzel konuymuş bu elinize saglık .
habersiz gelen misafiri ben de sevmem .
kendi gelirken bide yanina baskalarini takıp onlarla gelen misafire sinir oluyorum.
ayakkabılarını evin icinde cıkartırlarsa deli oluyorum , gittklerinden sonra ilk işim klorakla yerleri silmek oluo.
bisi demeden odaları gezmeye baslayanlar uyuzum size belki musait degilim ayıp ya.
koltuklarımın ustune ayaklarını bagdas yapıp oturanlara uyuzum
cok gec gelen misafire,
kalkıp gitmek bilmeyen misafire uyuz oluorum.

Bizden misafir eksik olmaz o yüzden evlendiğim zaman eve misafir kabul etmeyi düşünmüyorum. Bizim misafirler geldiğinde hep yatılı gelir sanki kendi evleri yok bunların gıcık oluyorum hadi kaldın banyo yapmadan gitmezler saatlerce yıkanırlar hamam bizim ev mübarek. Televizyonun kumandasını alıp en baş koltuğa yayılırlar çay, kahve isterler hizmetçiymiş gibi hizmet edersin. Sonra evin dekorasyonuna karışırlar ay şu mutfağa niye bi tv alıp koymuyosuz paranız mı yok diye alay ederler. Daha hangi birini sayıyım yahu misafirlerden nefret ediyorum ayıplamayın beni kızlar bu tiplerden nefret etmiyim de napıyım ben delirtecekler beni bunlar.

bizde misafir olarak bir yere gidiyoruz aacaba onlar bizim neyimizden rahatsiz oluyor:uhm:
sevdigim kisiyse gelen yaptiklari gozume batmaz.yeni tanidigim cok rahat davranan insanlari sevmem..birde cocuklarini eve salanlara sinir oluyorum..karistirmadik yer kalmiyor..en iyi cozum odani kilitlemek bu durumda yoksa dolaplar yerinden oynuyor.insanlar tuvalet konusunda cok laf eder o yuzden cok cok mecbur kalmadikca asla kimsenin wc sine girmem.birsey olmasa bilee irkilirler..zaten misafir gidince evi temizliyorum yok orayi yok burayi pisletmis diye asla huzurumu kacirip sinirimi bozmam.

Son düzenleme:
Back
X