Evinize Gelen Sizden Yaşça Büyük Misafirin Elini Öpmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

MeDuSa

Ziyaretçi
Kızlar bu aralar babam saolsun böyle bir konuya takılmış bulunmaktayım...

Babam evimize gelen bizden büyük misafilerin elinizi öpmemizi ister doğal olarak bende genelde öpmeye çalışırım.Fakat bazıları elini tam vermiyo geri çekiyo öptürmüyo bende ayağına kapanacak değilim ya geri çekiliyorum.
Özellikle babamın amcasının oğlu var babam yaşında adam geçen gün geldiklerinde elini öpmek için eğildim bu geri çekti ısrar edemedim.Bunlar gitti babam vay elini öpmemişim saygısızlık yapmışım büyüklerin eli öpülürmüş diye başladı söylenmeye.

Baba adam elini çekiyo ayaklarına mı kapanayım diyorum anlamıyor.
Birde bayramda gelen giden öyle çok oluyoki misafilerden gelene hoşgeldin de bişeyler ikram et gidene güle güle de kapıdan biri giderken diğeri gelir.İki ablam evlenince evin tek kızı ben kaldım babam zaten onlar misafir diye iş yaptırtmıyo.Ablam bardağı mutfağa götürcek olsa sen otur Medusa götürür diyor. Ablam bende bu evin kızıyım diyor ama babam anlamıyor.Neyse bigün öyle yoruldum ki üst komşular geldi karısının elini öpmek için eğildim kadın geri çekti.Bende düşünemedim adamla tokalaştım...

İşte bunu yaptım ya (ki farkında bile değilim yorgunluktan benneyaptımki) onlar gidince de babam beni dünyanın en saygısız insanı ilan etti.
Adam çocuklarını çok iyi saygılı yetiştiriyormuş bizim hakkımızda kötü düşünürmüş :bbo:
Acaba gerçekten bu çok büyük bir saygısızlık mı? CADIARZU

Yaa artık bu bana dert oldu elini öptürmeyen biri olursa babamın önünde ayağına mı kapansam zorla elini çeksem "Valla olmaz bey amca Allah aşkına elini ver de bi öpeyim." mi desem bilmiyorum.Bu durum hep olduğunda babam laf sokuyo sinirlerim geriliyo. alsanaalsanasmile

Ablamlara da evlenmeden önce aynı muameleyi yaparmış.Evlenince hiçbişeylerine karışmıyor.

Evlen gitsin demeyin kolay deil kaydirigubbakcemile3

Canım yaa babalar böyledir genelde.Evet el öpmek saygıdır ama herkesin elini öpmek zoruda değilsin.Aslında elini öptürmeyen de sana saygı gösteriyor "estağfirullah eğilme lütfen" demek istiyor bence.Bende bu durumla sık karşılaşırım.Baktım 1-2 öptürmüyor bazen tokalaşmak zorunda kalıyorum.Olmazsa babana bak eğildim öptürmedi de,yada lütfen babam öpmediğimi düşünüyor deki babanda anlasın.Vah geride kalan evin masum kızlarına.Sıkma canını babanda bir zaman sonra alışır elbet sabret,şimdi sen tek kaldınya kime yüklensin babacığın.Sana sağlıklı günler dilerim

valla ben oldum olasi dedem yasindaki yada babamdan buyuk adamlarin elini opmusumdur ailemdeyken yada ninelerin
babam yasindakileri hafif eyilip tokalasirim kadinlarida operim yanaklarindan
daha genckleri benden buyuk olanlari kendimi bukmeden tokalasirim

yani sizde elini cekene yalvaracak haliniz yok ya
sadece gereken saygi ve sevgiyi hissetirebilmelisiniz bu da el ayak opmekle olmuyor
elini opturmediyse misafirleriniz oturduklari zaman tek tek hatirlarini sorun
daha fazla ne yapilir bilmiyorum ki

ben de öyle herkesin elini öpmem... saygımı göstermek için illa öpmem gerekmez ki... hele bayramlarda öpmemeye özellikle dikkat ederim.... anneannemlerde olurum bayramlarda,zaten kapıya gelene gidene anca yeitişilir... ben de hoşgeldiniz der çekilirim geri.... tek tek herkesi öpsemm,oooohhh.... bide malum herkes birbirini öpüyo bayramda sağlık açısından da daha çok dikkat ederim...

Teyzemler de benden yasca baya büyük ama ben cogunun elini öpmem illa ellerini istesem verirler tabiki ama yanaklarından öpmeyi daha sıcak ve samimi buluyorum..Annemin amcası gelir 60 küsür yaslarında elini öpmek icin isterdim tokalasırdı hep..

Alıstım bende artık hic egilmiyorum elini öpmeye direkt tokalasıyorum :hulya:

baban da bi enterasanmıs canım valla neden bu kadar büyütüyor ki bu meseleyi sonucta adam elini çekio demek ki istemiyor.keşke saygı sadece el öpmekle olsaydı o zaman çok daha kolay olurdu

sıkıcı bi durum.gelen yaşlılar elini vermeyince baba bakar mısın bu amca elini bana öptürmüyor napcam şimdi?diye sorsan ne der acaba??CADIARZU

baban cok abartiyor canim haklisin ama yapacak bir sey yok...babalar boyle :ecrin_bebek: o soylensin soylensin sussun bosver. gerci bosver demek kolay ama baba bu ne yapacaz ki? mecbur cekcez canim. ben el opmekten nefret ederim bu arada :1closedeyes:

allah aşkına, ölümü gör amca öpeyim dekaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bayramlar sana pek bayram değil denesene canım, demekki bir an önce evlenmen gerekkaydirigubbakcemile3

baban çok abartmış
tamam saygıdan dolayı yaşlıların elini öperiz ama herkesin elini öpmek de neyin nesi
üstelik dinimizde böyle bir şey yok

Evlenince karışmıyorsa demek ki sabredeceksin. Ne yaparsan yap baban sen o evdeyken karışacak buna. Öpsen bile öpmedi olabilirsin yani. Sakin davran, cevap verme, peki baba öperim falan de. İdare etmek lazım yapacak bişiy yok.

el öpmek bence saygı değildir.
öpmemekte saygısızlık değildir.
keşke saygının daha farklı bir şey olduğunu öğrenebilsek.
yok bacak bacak üstüne atma,yok yüksek sesle gülme,yok yayılarak oturma vs vs.
bunlar saygı belirtisi değil bence.

işin ilginç yanı evlenince,öpmeyince saygısızlık olmuyormuş.
işte en saçmalığı da bu olayın.

valla bu el öpme adeti nerden gelmiş bende çok merak ediyorum, hiç hijyenik değil, ama malesef toplum tarafından zorlanıyoruz işte:hulya:

valla bu el öpme adeti nerden gelmiş bende çok merak ediyorum, hiç hijyenik değil, ama malesef toplum tarafından zorlanıyoruz işte:hulya:

Gerçektende hijyenik değil belki adam burnunu oynadı biz farketmeden öptük sempatiksalakcinni Bizim sülalede çok meraklıdır böyle öpüp koklaşmaya abartmaya ama ben kimsenin ne elini öperim nede tokalaşırım zaten hepsinede uyuz oluyorum.

burnuyla oynasa iyi, ya başka yeriyle oynadıysa:roflol::roflol::roflol:

burnuyla oynasa iyi, ya başka yeriyle oynadıysa:roflol::roflol::roflol:

Ayyyyyy chess sabah sabahhh içim kalktı yaaaaa kafamçokkarıştı
Ben de hep aynı şeyi düşünürüm, o yüzden de pek sevmem bu el öpme adetini.
Saygı her türlü belli edilir illa yalap şulap öpmeye gerek yok ama gel de anlat büyüklere işte.

ama olası bi durum şekerim:1rolleyes::1rolleyes:

saygıyı böyle şekilci kurallarda aramanın ne manası var anlamış değilim
benim babam 80 yaşında hayatta elini öptürtmez kimseye
bende de böyle bir alışkanlık gelişmedi o yüzden
nişanlımın aile tarafındakiler de çok seviyorlar el öptürmeyi
rahatsız oluyorum ama saygıda kusur etmemek için öpüyoruz
öptüm diye onlara daha çok saygı duymadığım gibi babamınkini öpmüyorum diye
ona daha az saygı duymuyorum.
biz bu kış başında karar almıştık istanbuldaki tüm akrabalar domuz gribi falan muhabbeti üzerine değil öpüşmek tokalaşmıyorduk bile toplu bir hoşgeldin deyip uzaktan öpücükler yolluyorduk ohh misss :)

baban niye öpmedin diye çıkıştığında "adam içeri girerken totosunu kaşıyordu gördüm nasıl öpeyim" de sempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…