Evinize Gelen Sizden Yaşça Büyük Misafirin Elini Öpmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
el öpmek ile saygının ne anlamı var yeterki kimsenin kalbini kırma kendini üstün görme

insanları olduğu gibi kabul et düşüncelerine saygı dur ama elini çekenede zorla herhalde

öpemezsin !!!buna kuşak çatışması denir baban abartmış :hulya:

büyüklerin tabiki elini öpeceksin ama onlar geldiğindede odana kapanmıyacaksın uturup dinleyeceksin ikramı yapacaksın hoş bir şey sorulduğunda sohbet edeceksin ama onlarında senin düşündüğün gibi düşünmeye bilir bunuda kabulleneceksin!! hepsi bu kadar
boshayallersmile

hahahha :tomato:
baban beni görse delirirdi sanırım ozaman desene....
benim el öpme huyum yoktur genelde tokalasırım eve gelen misafirleri öpmem bile gerekmedikce..cok samimi değilsem eğer..
sadece ellerini sıkarım ve hosgeldiniz derim...bunun saygısızlıkla ilgisi yok..saygı el öpmekte değil davranıslardadır..bu tarz simgeler sanırım sadece islam topluluklarında var...
ve lüzümsüz ayrıntılar....
genelde samimi olmadığım kimseyi yanaktan bile öpmemeye calısırım nebilim huy işte..

Kız babaları öyle canım bizde 5 kız kardeşiz hemen hemen aynı şeyleri yaşadık şimdi hepimiz evlendik ev boş kaldı şimdi anladı değerimizi, benim kızlarım cevahirmiş meğerse diyor adam

baban niye öpmedin diye çıkıştığında "adam içeri girerken totosunu kaşıyordu gördüm nasıl öpeyim" de sempatiksalakcinni
:roflol::roflol:
Kızlar yorumlarınıza çok güldüm valla:roflol: bide babam görse sempatiksalakcinni

Onun için büyüklerinin elini öpmemek saygısızlık olmuş işte adamda saplantı haline gelmiş bişey ne desen de bu düşüncesi değişmiyo.

Hem bencede son derece sağlıksız,elin adamı neresini elledi belli deil kafamçokkarıştı

Evlenince karışmaması da şöyle evlenince büyüklerinin elini öpmemek saygısızlık olmaz diye bişey demiyo tabiki ama evlendiği için karışmıyor yani boshayallersmile

Saolsun babamı çoğu yönden severim(Allah başımızdan eksik etmesin) de bide böyle sinir edici huyları olmasa :sinifsinif:

Hatta ablama bunu söylediğimde ablamın kocasının dayısı var adam albay emeklisi baya yaşlı bigün ablam kimse elini öptürmüyo diye onunlada tokalaşmış geçmiş. Adam sonra kayınvalidesine söylemiş gelinin elimi öpmedi diyee akannehir
Ablama da kaynanası gülerek söylemiş,o elini öpmemeyi saygısızlık olarak algılıyo,ben söyleyeyim de yine ister öp ister öpme senin bileceğin iş diye sositososito

zor bi durum gerçekten...insan strese bile girer aman yine misafir geldi die.
bi ara bende huy edinmiştim gelen gidenin elini öpüyodum (tabii yeni evlendiğimde) bi baktım öyle bi kapılmışım ki nerdeyse yaşıtlarımın elini öpüyodum.sırf saygısız gibi görünmeyim die.
sonradan öyle herkesin elini öpmek saçma geldi bana.şimdi öyle olur olmaz herkesin elini öpmüyorum.gerçekten saygı duyduğum sevdiğim büyüklerin elini öperim.
sırf yaş olarak büyük die el öpülmez bence..

saygi bir tek el öpmekle olmazki cok mantiksizca bir düsünce bence adettir falan ama ben pek sevmiyorum bu adeti sadece türklerde olan bir adet zaten türklerde olan bir adet derken müslümanlikla alakasi olmayan bir adet demek istedim cok gerekmedikce el öpmeyi pek sevmem heleki karsi cinsten daha bir garip geliyor bana yasli adamlarin elini öpmek ama sen tavrini koru bence yani baska ne yapabilirsinki:hulya:

Son düzenleme:
burnuyla oynasa iyi, ya başka yeriyle oynadıysa:roflol::roflol::roflol:

ay aman allah korusun yaaeyvahedigeldismile
olabilitesi yüksek ama olmasın yaakannehir
bizim aile yapımızda öyle büyüklerin eli öpülür
ama öpmesemde zorlamazlar yani
sana gelince medusa galiba evlenene kadar idare etmek zorundasınfisfisfis

ben teması hiç sevmem. keşke sadece uzaktan selamlaşsak ya da el sıkışsak.
benden çok büyüklerin elini tabiki öperim ama komşudur bilmemnedir öff hiç istemem :)
sen de babanın yanında öp artık napalım. sinir olmaya gerek yok canım. üzme kendini..

annemden babamdan baska kimsenin elini öpmem
çenemi koyarim eline öpmem ama
egildigim yeterkaydirigubbakcemile3

ay yazını okurken güldüm canım yaakaydirigubbakcemile3
zorlamı öpeyim demişsin yaa.sen haklısın burda canım elini vermeyene ne yapabilirsinki
bencede baban bu olayı fazla büyütmüş
kaldıki ben hiçkimsenin elini öpmem sadece öper gibi yaparım o kadaryerimsenibensende böyle yap kaydirigubbakcemile5

Yahu ben anlamıyorum bu işi!!.........Bu konuda fantazi dünyam bayağı geniş.....kaydirigubbakcemile3 Ya gelmeden şunu yaptıysa ..ya nefesi kokuyosa!! eyvahedigeldismile

El öpmenin mantığı nedir???

O eller bana ne yapmış bugüne kadar?
Yemeğimi yedirmiş.. ,
beni doyurmak için dışarda çalışmış...
altımı değişmiş..
üstümü giydirmiş..O elller bana emek vermiş..teşekkür ederim öperek o ellere...

Ama tanımadığım adamın elini neden öpeyim... (Bayramlar hariç senağlama )

El öpmeyi bırakın.... misafirin yanağını dahi öpemiyorum...

Öpmek sevgi ifadesidir...sevmediğim kimseyi öpemem... ...İltihaplı.....terli......sivilceli yüzüne yüzümü değiremem...
Ama gelinlik kız olunca baba mecbur saygı konusunda hassas oluyo klava:

El öpme konusunda çok hassasım..
Adam burnunu,poposunu karıştırıyor..
Sonra ben elini öpüyorum....
saygı sevgi vs bazen zorla yapıyorm ama hiç hazetmiyorum.
baban hassas olabilir,bunu bu kadar kafaya takma bence.
büyütüyorsun biraz sanki..

Konu içerik nedeniyle " ılişkiler, Duygular ve Hayatın ıçinden " Bölümüne taşınmıştır.

El öpmeyi sevmem...
Kimsenin elini öpmek gibi bi zorunluluğum olduğunu da düşünmüyorum...
El öpmediğim içinde kimsenin beni saygısız ilan etmesine izin vermem...
Saygı böyle şeylerle olmaz bana göre...

bende el öpmeyi sevmem valla saçma geliyor..kaynanam el öptürmeye bayılıyor bende görünce direk sarılıyorum elini öpmüyeyim diye :):):)aşırı yaşlı olursa belki el öpebiliirm onun haricinde öpmüyorum takiiiii elini alnıma dogru uzatan olmazsa:)öyle oluncada mecbur öpüyorum ama içimden baya söyleniyorum o sıra:)

tabii herkesin hayat tarzı, aile yapısı falan çok farklı ama bence baban çok abartmış. asıl adamın yaptığı saygısızlık. ben pek sevmem el öpmeyi açıkçası. onun yerine büyüklerimin sözünü bölmemeyi, onalara saygılı davranmayı daha mantıklı buluyorum..

el öpmeye karşı olanlar diye facebook grubu açalımkaydirigubbakcemile3

neyse bizim çocuklarımız bu konuda bizden daha şanslı olacak en azından:hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…