Evinize nasıl alıştınız?Bunu nasıl başardınız?

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Yaklaşık 2 aydır evliyim eşim 18-3 arası çalıştığından hafta içi o saatler arası annemlerdeyim.Evim müstakil olduğundan çekiniyorum apartman olsa tek kalma sıkıntım olmayacaktı sanırım.Komşu var ama yan ev şeklinde oturduğum yer bahçeli müstakil yerlerden.Artık yavaş yavaş alışmak istiyorum ama annem tek başına ne işin var evde korkarsın diyor abim 17.30 olmadan beni arıyor nerde kaldınız diye evimiz annemlere arabayla 7 dakika uzaklıkta.Korkak biri değilim.Eve televizyon almadık internette bağlatmadık o kadar saat kendimi nasıl oyalarım bunuda bilmiyorum sizce ne yapmalıyım?Annemlerle olmak güzel ama bir ömür böyle gitmez ki birde şöyle bir problemimiz var eşim motor kullanıyor havalar yağışlı beni eve bırakıp almasıda sıkıntılı olacak artık ne yapsam bilemedim abim alır bırakır arabasıyla ama eşimde buna razı değil biz bir yola çıktık bunu kendimiz halletmeliyiz diyor.Eşimin iş saatini değiştirmesi gibi bir durum şuan için mümkün değil evimde kalsam annemlerin içi rahat değil ne yapsam hiç bilemiyorum.Bu arada ev eşimin ailesinden başka yere kiraya çıkmamızda şuan mümkün değil...Tek kalsam birşey olmaz değil mi ruhani şeylerden korkarım ben...

güncelleme:evlendikten iki gün sonra eşim salondayken yatak odasında ben yatarken fermuar sesi duyduğunu söylemişti(altınlar çantamdaydı) gelip beni uyandırıp çantana mı baktın dedi o zaman fena korkmuştum...

Son düzenleme:
Tek yaşayan ilk ve tek insan değilsiniz. 18imde ailem hadi güle güle dedi ve gittim. Bu yıl da kardeşim gitti. Hayat böyle böyle ilerliyor.

Öcüler yer
Bir şey olmaz canım benim ne korkması ya,bir de yazmış sonuna ruhani şeyler diye :)
Alışırsın zamanla gerekirse akşamları abin,annen falan çay içmeye gelsin sen gitme,zamanla alışırsın.

Ben tek kalırdım siz artık evli birisiniz. Duanızı edin bir sey olmaz.

hayır tek kalsanız hiçbir şey olmaz.. ruhani şeyleri de aklınıza getirmeyin, negatif şeyleri çekmeyin üzerinize.. arkadaşın dediği gibi bağlatın internetinizi oturun evinizde.. her gün annenize giderek evliliğinizi oturtamazsınız, bir şekilde alışılıyor..

Ben de tenha ve müstakil bi evde sabahtan gece 2lere kadar tek kalıyorum. Evine alışmaya çalış. Neden tv yok? Kitap okuma alışkanlığın varsa kitap oku roman oku. Öyle böyle vakit geçer

Canm alışırsın korkma aklina getirme benmde esim asker suan memleketimden cok uzakta dogudaym ve 2 ay tek olacagm benmde annemler gel diyor ama insanin evini birakip gidesi gelmiyor.. Bende senin gibi o türden korkarm ama suan gayet korkmadan kaliyorm.. bol bol dua et eksik etme

Ben de tenha ve müstakil bi evde sabahtan gece 2lere kadar tek kalıyorum. Evine alışmaya çalış. Neden tv yok? Kitap okuma alışkanlığın varsa kitap oku roman oku. Öyle böyle vakit geçer
boş yere vakit kaybı olmasın diye almadık eşimle birlikte olunca aramıyoruz zaten tvyi

Kiz ben tek kaliyorum bisey olmuyor esim ise gitti sabaha kadar yok ve ben zemin kattayim ha bi bebegim simdi var ama ondan once hep yalnizdim bi isigi acik birakiyorum kapilar kilitli ohh miss...

korkmada zaten hamilesin Allah korusun sakınsın inşallah

2 yıldır yalnız yaşayan bir öğrenci olarak kendinizi oyalayacak bir hobi edinin gerçekten çok oyalayıcı oluyor.
Ben mesela okuldan kalan zamanlarımda ahşap boyama ve takı tasarıma başladım,ne tv ne internet umurumda olmuyor başladığım zaman.
Ruhani şeyleri de düşünmeyin zaten insan düşündükçe kafayı yer,bende son derece korkak bir insan olarak düşünmemeyi başardım.

Canım benım esım genelde sehır dısında calısıyor 3.5ay gıdıp donuyor ben bebekle tek kalıyorum evde 22yasındayım bende oyle vesvese yaparsam kafama takarsam her sesı bırseye benzetırım her golgeyı bır sekle cevırırım ama evıne tv alırsan ve net baglatırsanız onlarla oyalanırken zamanın nasıl gectıgını bıle anlamazsın bu arada senın ev mustakılmıs bız aptdeyız mustakıl olsa bende korkabılırdım

Tek kalmakta sorun yok, zamanla alışırsınız, aileye gitmekte de sorun yok arada oraya da gidin, hatta fırsat varken sık sık gidin de...
Gece 3den sonra eve dönmekten asıl korkmuyor musunuz? Sizin ve ailenizin uyku düzeni bu durumda nasıl?
Yerimizde olsam aileme gitsem bile uyumak için makul saatte evime dönerim, kilitlerim kapayı bacayı uyurum yatağımda oh mis.

Son güncellemeden ben bile korktum
Normalde evde yalnız kalsanız da ailenizin yanına her gün gitmeyin diyecektim.
Oturduğunuz ev nasıl bir yerde, güvenliği vs var mı? Sonuçta bir ömür o saatleri annenizde geçiremezsiniz. Evinizde kalma üzerine çözümler arayın. Korkuyorsanız alarm taktırın vb

annemler uyuyor rahatsızlık vermiyorum yani eşim gece geliyor gidiyoruz eve girerkende okuyoruz yani şükür ilk durum harici birşey yaşamadık ses falan olmadı

oturduğum yer çok güvenilir değilmiş ne yazık ki birde pencerelerde parmaklık falan yok etraftaki evlerde hep var Allaha emanet yatıyoruz yani tedbir yok takdir onun bilmiyorum nasıl olacak keşke kentsel dönüşüm gelsede apartman olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…