Evinize nasıl alıştınız?Bunu nasıl başardınız?

4.senemıze gırıyoruz bu sene ben alıstım artık canım zamanla sende alısırsın daha yenı evlendıgın evden ayrıldıgın ıcın tek basına mustakıl evde kalmak korkutabılır senı bu normal umarım senınde esının ıs saatı duzelır

4.senemıze gırıyoruz bu sene ben alıstım artık canım zamanla sende alısırsın daha yenı evlendıgın evden ayrıldıgın ıcın tek basına mustakıl evde kalmak korkutabılır senı bu normal umarım senınde esının ıs saatı duzelır
ahhh ahhh keşke bu derece sorun olacağını tahmin etmezdim inşallah

23 yaşımda ailemden 10 saat uzakta bi ile atandim. Kocaman 3+1 bi ev tuttuk ne yazık ki mezarlığın karşısındaydı. Ama ben bunu hiç aklıma getirmedim ve 1 yil o evde yaşadım. Daha da yaşardım ama 1+1 e çıkmak istedim.
Evinizin camlarını demir korumaliklar yaptırabilirsiniz kapı da çelik kapı olursa arkadan sürgü falan da yaptirin bunlar sizi belki biraz rahatlatır.

Yaklaşık 2 aydır evliyim eşim 18-3 arası çalıştığından hafta içi o saatler arası annemlerdeyim.Evim müstakil olduğundan çekiniyorum apartman olsa tek kalma sıkıntım olmayacaktı sanırım.Komşu var ama yan ev şeklinde oturduğum yer bahçeli müstakil yerlerden.Artık yavaş yavaş alışmak istiyorum ama annem tek başına ne işin var evde korkarsın diyor abim 17.30 olmadan beni arıyor nerde kaldınız diye evimiz annemlere arabayla 7 dakika uzaklıkta.Korkak biri değilim.Eve televizyon almadık internette bağlatmadık o kadar saat kendimi nasıl oyalarım bunuda bilmiyorum sizce ne yapmalıyım?Annemlerle olmak güzel ama bir ömür böyle gitmez ki birde şöyle bir problemimiz var eşim motor kullanıyor havalar yağışlı beni eve bırakıp almasıda sıkıntılı olacak artık ne yapsam bilemedim abim alır bırakır arabasıyla ama eşimde buna razı değil biz bir yola çıktık bunu kendimiz halletmeliyiz diyor.Eşimin iş saatini değiştirmesi gibi bir durum şuan için mümkün değil evimde kalsam annemlerin içi rahat değil ne yapsam hiç bilemiyorum.Bu arada ev eşimin ailesinden başka yere kiraya çıkmamızda şuan mümkün değil...Tek kalsam birşey olmaz değil mi ruhani şeylerden korkarım ben...

güncelleme:evlendikten iki gün sonra eşim salondayken yatak odasında ben yatarken fermuar sesi duyduğunu söylemişti(altınlar çantamdaydı) gelip beni uyandırıp çantana mı baktın dedi o zaman fena korkmuştum...
Canım bizim oturduğumuz evde müstakil ve giriş katı birinci kat yani. Eşim iş için gece şehir dışına gider bazen ben de evde yalnız kalırım. Arada orta yerde bi ışık açar tüm kapıları kitler baş ucuma bıçak ve odun alır yanıma muhabbet kuşumu alır bildiğim tüm duaları okur biraz tedirgin olsam da uyurum. aklıma kötü şeyler getirememeye çalışırım. Bi keresinde bekarken annemler şehir dışına çıkmıştı benim de kedim vardı evimiz 4.kattı üst katı da çatı. Yukarda koşturma sesleri gelmişti o zmn çok korkmuştum bi keresinde de. Deprem olmuştu evde tektim o zmn da çok korkmuştum. Tabi insan bazen korkabiliyor ama zmnla alışırsınız. Ayetel kürsü okuyun. Ayetel kürsü'yü yedi kez sağa sola öne arkaya aşağı yukarı ve yuvarlak çizerek üfleyen kişiyi savaşta düşmanı görmezmiiş o kdr etkili bi dua sizi ölüm hariç her şeyden korur

Tv siz olmaz ki inrernet neyse de tv al bak kimseyi ariyomusun..alismsk zor ama yakin zamanda evinden baska yerde rahat edemiceksin evini ozleyeceksin meraketme evi gibi yok insanin

Benimde evimde tv internet yok suan esimden baglaniyorum.. Ve ben mersinden konyaya gelin geldim kimsemde yoktu burda hala yok.. Evliligimim ilk aylaro sorunlu idi ustelik... Ve 6 ayda alistim. Bolca kitap, kur'an okuyun evde

Lütfen eciş bücüşlerden bahsedip yalnız yaşayanları, hamileleri korkutmayın ve rica ediyorum dini içerikte yazmayın yasaktır.

Konu sahibesi,
insandan gayri başka birşeyden korkmanıza gerek yok, hergün haberlerde insanoğlunun yaptığı kötülükleri okuyoruz, başka varlıkların değil.
Eviniz müstakil olduğundan sizi maddi olarak zorlasa da en azından şimdilik en riskli pencerelere demir parmaklık yaptırırsanız kendinizi daha güvende hissedersiniz.

İlk aylardan itibaren eve alışmaya çalışmak önemlidir, sürekli ailenizin yanına gitmeniz evinizi benimsemenize engel olur, TV almıyorsanız bile net bağlatabilirsiniz, eşinizin olmadığı saatlerde kitap okumak ve internette vakit geçirmek yardımcı olacaktır, kendinize evde yapabileceğiniz hobilerde bulabilirsiniz.

Benimde ilk evim 2 katlı müstakil bir evdi, eşim işi gereği şehirdışına çıkardı, o evde yalnız kaldığım zamanlar oldu, kattaki odaların pencerelerinden girmek çocuk oyuncağıydı, üst katta bahçeye açılan kapımız vardı ama hırsızlık vb birşey yaşamadım, çok cengaver bir ruha sahibimdir, ilk zamanlar eve alışana kadar bir tıkırdı duyduğumda elime odunu alıp bahçeye, sokağa çıkmışlığım çoktur:))

O kadar yakın olsa annemler her gün giderim, sen istemesende alışacaksın evine merak etme. Esin evde yokken kendi ailenle vakit geçiriyorsun Nimet bu bence.

Canım benim evinde durmadan alışamazsın tv yi alın bence yada eve net bağlatın belgesel dizi kanalları izle roman kıtap oku otur blog yaz hobi işleriyle uğraş mesela yada yemek ne bileyim annenler arada sana gelsin mesela böle böle alışırsın

Yaklaşık 2 aydır evliyim eşim 18-3 arası çalıştığından hafta içi o saatler arası annemlerdeyim.Evim müstakil olduğundan çekiniyorum apartman olsa tek kalma sıkıntım olmayacaktı sanırım.Komşu var ama yan ev şeklinde oturduğum yer bahçeli müstakil yerlerden.Artık yavaş yavaş alışmak istiyorum ama annem tek başına ne işin var evde korkarsın diyor abim 17.30 olmadan beni arıyor nerde kaldınız diye evimiz annemlere arabayla 7 dakika uzaklıkta.Korkak biri değilim.Eve televizyon almadık internette bağlatmadık o kadar saat kendimi nasıl oyalarım bunuda bilmiyorum sizce ne yapmalıyım?Annemlerle olmak güzel ama bir ömür böyle gitmez ki birde şöyle bir problemimiz var eşim motor kullanıyor havalar yağışlı beni eve bırakıp almasıda sıkıntılı olacak artık ne yapsam bilemedim abim alır bırakır arabasıyla ama eşimde buna razı değil biz bir yola çıktık bunu kendimiz halletmeliyiz diyor.Eşimin iş saatini değiştirmesi gibi bir durum şuan için mümkün değil evimde kalsam annemlerin içi rahat değil ne yapsam hiç bilemiyorum.Bu arada ev eşimin ailesinden başka yere kiraya çıkmamızda şuan mümkün değil...Tek kalsam birşey olmaz değil mi ruhani şeylerden korkarım ben...

güncelleme:evlendikten iki gün sonra eşim salondayken yatak odasında ben yatarken fermuar sesi duyduğunu söylemişti(altınlar çantamdaydı) gelip beni uyandırıp çantana mı baktın dedi o zaman fena korkmuştum...
tek kalmaya zorlayın kendınızı
böyle alısamazsınız

Tek kalmaya alışmalısınız sonuçta çokta ailenize yakın oturmuyormuşsunuz sürekli gidip gelmek olmaz gibi siz artık eşinizle bir ailesiniz hafta da 1 gün bilemedin 2 gün gitseniz amenna :işsiz:şahsen biz evimize adım atar atmaz alıştık sitede oturuyoruz ama sakin bir site eşimin geç geldiği saatlerde oluyor bazen ilk başlarda tereddüt etsem de şimdi çok rahatım ya alıyorum kitap okuyorum ya spor yapıyorum ya film izliyorum:rapci:Yapmanız gereken eve tv almak ya da internet bağlatmak başka türlü sıkılabilirsiniz ekstra olarak dediğim gibi spor, kitap okuma ya da puzzle yapma gibi alışkanlıklar edinebilirsiniz boş zamanlarımda keyifle yaparım:21:

Keşke evim müstakil olsa evde iş yap bahçe düzeni yap oyalanıcak bişey illaki bulursun yada çocuk yapın biran önce bebek odası hazırla eve alışamamayı ben anlamıyorum yanlış anlamayın beni ama gerçekten alışmamak nasıl bişeyo_O

Ben korkak bir insanım, evde tekken banyo bile yapamam mesela.
Ama köpeğim var, nasıl oluyorsa onun varlığı beni rahatlatıyor. O olmasa alışmakta ben de zorlanırdım herhalde.

Gece 3 de eşin gelince annenlere mi geliyor onu merak ettim ben. Valla bence annenler de sende bi evin olduğuna alışın. Eğer fobin yoksa köpek alabilirsiniz evin bahçesine biraz için rahatlar en azından. Tv çok önemli değil de internetim olursa film izlersin güncel konuları takip edersin,bolca kitap oku.

canım ben de daha 2 haftalık evliliyim, eşim şehir dışına çıktı maalesef iş için. bir gün annemlerde kaldım ama sonra yeni evimi özledim gideceğim ben dedim :KK53:, babamlar da "korkmaz mısın" dediler, bir şey olmaz dedim ve dün gece yalnız kaldım, bugün de iş çıkışı annemler de yemeğimi yiyip, hemen evime geçeceğim, bizim de mesafemiz çok kısa arabayla 10 dakikada gidiliyor, o yüzden yemeği orada yiyip eve geçmek mantıklı geldi.

bence sen de kal evinde hiçbir şey olmaz, bide gece 3 de uykudan uyanıp gitmek bence dünyanın en zor şeyi, sırf o yüzden bile ben kendi evimde kalırdım. :KK51:

Back
X