Evinize nasıl alıştınız?Bunu nasıl başardınız?

tatlım ınan bana yalnız degılsın senın bu sorunlarını yasayan okadar cok bayan varki, benım aılem ıstanbulda evlılıgımın ılk yıllarında hergun mutsuz olurdum aynı sekılde. hep kucucuk sorunlar bana dağ gıbı gelırdı ıcınde bulundugum durumdan memnun olmadıgımdan dolayı. annemın evıne mı gıtsem evlılık nekadar kotu bsymıs der dururdum. takı bır gün bayan arkadaslarımla dısarı cıkana dek :) arkadaslarım eslerınden ayrılmıs kımı cocuklu kımı cocuksuz bı sekılde baba evındekı hallerıni gorme fırsatı buldum. sımdı sen bana dıceksınkı konumuzun bununla ne alakası var. ben hep problemlerımı daha kotusunu gorerek yada düşünerek çözmüşümdür. örn ben onları oyle gorur gormez koşa koşa evimize geldim o gün evimi temizledim güzel güzel yemekler yaptım,kasnak işi var ugrastıgım (hedıye goturuyoryum eşimin akrabalarına yapıp yapıp)onunla ılgılendım. agzımı acmamak uzere kapadım senın anlıcagın. bulundugum durumu dusunmek bana fayda getırmedı ancak farklı bakıs acılarıyla mutlu olabıldım. böyle olsan daha mı ıyıydı kızım otur oturdugun yerde şükret dedim. Arpam bıraz fazla gelmişti sanırım :) bu durumun tek anahtarı var daha berbat hyatları görüp bol bol şükretmek. en azından ben baska çözüm bulamadım ıyı gunler :)

Benimde tek kaldığım zamanlar oldu tabi her evden ses gelir ne bileyim hiç korkutucu gelmedi bana eşyalar genleşebilir vs sessizlik olursa daha çok ses duyarsın
Eve tv alın internet bağlatın bence korkmadan bile patlarsın sıkıntıdan

Yaklaşık 2 aydır evliyim eşim 18-3 arası çalıştığından hafta içi o saatler arası annemlerdeyim.Evim müstakil olduğundan çekiniyorum apartman olsa tek kalma sıkıntım olmayacaktı sanırım.Komşu var ama yan ev şeklinde oturduğum yer bahçeli müstakil yerlerden.Artık yavaş yavaş alışmak istiyorum ama annem tek başına ne işin var evde korkarsın diyor abim 17.30 olmadan beni arıyor nerde kaldınız diye evimiz annemlere arabayla 7 dakika uzaklıkta.Korkak biri değilim.Eve televizyon almadık internette bağlatmadık o kadar saat kendimi nasıl oyalarım bunuda bilmiyorum sizce ne yapmalıyım?Annemlerle olmak güzel ama bir ömür böyle gitmez ki birde şöyle bir problemimiz var eşim motor kullanıyor havalar yağışlı beni eve bırakıp almasıda sıkıntılı olacak artık ne yapsam bilemedim abim alır bırakır arabasıyla ama eşimde buna razı değil biz bir yola çıktık bunu kendimiz halletmeliyiz diyor.Eşimin iş saatini değiştirmesi gibi bir durum şuan için mümkün değil evimde kalsam annemlerin içi rahat değil ne yapsam hiç bilemiyorum.Bu arada ev eşimin ailesinden başka yere kiraya çıkmamızda şuan mümkün değil...Tek kalsam birşey olmaz değil mi ruhani şeylerden korkarım ben...

güncelleme:evlendikten iki gün sonra eşim salondayken yatak odasında ben yatarken fermuar sesi duyduğunu söylemişti(altınlar çantamdaydı) gelip beni uyandırıp çantana mı baktın dedi o zaman fena korkmuştum...
internet bağlatabilir yada tv alabilirsiniz kendinize yeni alışkanlıklar edinebilirsiniz.

Keşke evim müstakil olsa evde iş yap bahçe düzeni yap oyalanıcak bişey illaki bulursun yada çocuk yapın biran önce bebek odası hazırla eve alışamamayı ben anlamıyorum yanlış anlamayın beni ama gerçekten alışmamak nasıl bişeyo_O
aaay ne çocuğu herkes baskı yapıyor zaten buradanda siz dediniz uzun bir süre düşünmüyoruz çocuk mocuk eve alışamamak şöyle oluyor ne annemlerde yaşamışım gibi nede yeni evde yaşıyormuşum gibi tuhaf bir mesele ikiside yabancı şuan

Gece 3 de eşin gelince annenlere mi geliyor onu merak ettim ben. Valla bence annenler de sende bi evin olduğuna alışın. Eğer fobin yoksa köpek alabilirsiniz evin bahçesine biraz için rahatlar en azından. Tv çok önemli değil de internetim olursa film izlersin güncel konuları takip edersin,bolca kitap oku.
evet gelip beni alıyor 3te

canım ben de daha 2 haftalık evliliyim, eşim şehir dışına çıktı maalesef iş için. bir gün annemlerde kaldım ama sonra yeni evimi özledim gideceğim ben dedim :KK53:, babamlar da "korkmaz mısın" dediler, bir şey olmaz dedim ve dün gece yalnız kaldım, bugün de iş çıkışı annemler de yemeğimi yiyip, hemen evime geçeceğim, bizim de mesafemiz çok kısa arabayla 10 dakikada gidiliyor, o yüzden yemeği orada yiyip eve geçmek mantıklı geldi.

bence sen de kal evinde hiçbir şey olmaz, bide gece 3 de uykudan uyanıp gitmek bence dünyanın en zor şeyi, sırf o yüzden bile ben kendi evimde kalırdım. :KK51:
uyumuyorum ki uyumam 7yi ancak buluyor

Eşiniz evdeyken izlemezsiniz ama siz artık evli ve kendine ait bir yuvaniz var on3denle düzeniniz oturntmaniz gerekiyor tv ve internet alıp bol bol da kitap aldığınızda vakit geçer gece de kapınızı kitleyip yatarsıniz mustakıl evim olsa alacağım ilk şey köpek olurdu ben sizin yerinizde olsam bir tane alman kurdu ile bahçemi güçlendirirdim

aaay ne çocuğu herkes baskı yapıyor zaten buradanda siz dediniz uzun bir süre düşünmüyoruz çocuk mocuk eve alışamamak şöyle oluyor ne annemlerde yaşamışım gibi nede yeni evde yaşıyormuşum gibi tuhaf bir mesele ikiside yabancı şuan
Umarım bir an evvel alışırsın bir aktivite öneriyim su kabağı yapımı hem harika bişey hemde yapımı eylenceli bahçende var valla bi araştır derim ben

Korkacak hiç birşey yok... Neden kitap okumuyorsun? İşlerinin yoğunluğundan artık eskisi kadar kitap okuyamıyorum. Eskiden 3 günde bir kalın bır kitap okurdum şimdi 2 haftada bir. Çok özledim kitap keyfi yapmayı. Çay, kahve, sahlep damak zevkinize göre içeceğinizi alıp kitap okuyun bence. Muhteşem...

Ilk olarak eve parmaklik taktirmalisiniz. Sonrasinda da tv ve internet gerekli en azindan bir tanesi bari olsun. Annenizde kalmaya devam ederseniz evinize alisamazsiniz tabi. Yukarida olan uclu olmadan korkmaniz cok normal. Eger siz korkmuyorsaniz bahceyede bir kopek alabilirsiniz :/

Eşim işinden dolayı yaz ayları boyunca şehir dışında oluyor, benimde annem 15 20 dakikalık mesafede 4 yaşındaki kızım evinden başka bir yerde kalmak istemediği için annemde kalamıyoruz, ki benim eşim evlendiğimizde şehir dışında çalışmak gibi bir durumu yoktu sonradan değişti durumlar, başlarda sabaha kadar oturuyordum, tedirginlikten gözüme uyku girmiyordu ama artık alıştım kızımıda yanıma alıp hikayesini okuyorum birlikte yatıp uyuyoruz bende ışık açık bırakma gibi bir huyda yok hepsini kapatıp zifiri karanlıkta yatıyoruz, evimde 1 kat bu arada bazen bir ses duyup ona uyandığımda bile amannn üst komşudur yada dışarıdan gelmiştir deyip tekrar uykuya dalıyorum öylede bir rahatlık benimki :)

ilk zamanlar olur öyle şeyler ,bende korkardım neyden korkuyorsam sonra alıştım atmaya çalıştım bu düşünceleri .
Eve girerken Ayetel kürsi okuyun,İNŞALLAH HİÇBİRŞEY OLMAZ rahat olun....
Sizinde bir düzeniniz olmanı ailenizi bu şekilde alıştırmayın,onlarada yansıtmayın.
Kim olsa tedirgin olur ve korkutuğunuzu düşünürler

Her sabah uyanınca 1 tane ayetel kursı oku. o dusunceler aklından gıtsın. dusunursen daha cok panık olursun bence . Kendıne yapacak bıseyler bul. ev temızlıgı mesela asla bıtmeyecek bısey.. arkadaslarınla bı yerlere gıdebılırsn.. benım evde tv de ınternette var ınan bazen esım 12 ye kdar mesaı kalınca acıyorum saat sekız de yemegı de karsısında yıye yıye komık vıdeolar kacırdıgım dızıler ızlyrm . zevklı oluyor . dene bence.

Back
X