Evladım...

Otizm çok farklı bir durum; bence kesinlikle gelişim geriliği denemez. Sadece algı şekilleri ve öğrenme biçimleri genelden farklı. Çok özel çocuklar onlar ve bir çoğunun yine çok özel yetenekleri oluyor. Aklıma gelen Jake var mesela. Siz de duymuşsunuzdur. Geç yürümüş, geç konuşmuş, otizimli evet ama aynı zamanda bir matematik/ fizik dahisi. 14 yaşında üniversiteden mezun olacak kadar. IQ su Einstein'dan fazla diyorlar

Bilmiyordum bu çocuğu. Bakıcam birazdan. Teşekkürler

Hayır engelliler için eğitim olanağıda sağlıyor .Adı üstünde Türkiye Engelliler Spor Eğitim Yardım Vakfı.Birçok ünlü zengin isim yardımda bulunuyor.Acun mesela.

Rehabilitasyon merkezine gittiğimde bende arkadaşlarımdan öğrenmiştim.Çocukları hep küçük çocuklar.
Diyelim aldığın rapora göre ders alıyorsun örneğin bizim 2 grup bir fizik birde özel eğitimdi.Haftada 2 gün gidiyordum.O başvuran arkadaşlarım burs çıktığında ektradan eğitim alıyordu.Örneğin fizik hakkı 45 dakika ise bir 45 dakika daha ücretini o kurum karşılıyordu.

Sanırım yanlış hatırlamıyorsam yeri Beşiktaşdaydı.Senden istedikleri belgeler var.Gelir durumunu gösterir belgeler falan.

Eşi polis olan arkadaşımda Polis Vakfından burs almıştı oda fazladan eğitim alıyordu.

Sizin çocuğunuzun fiziksel sorunu yoksa özel eğitim yazar raporunuzda 2 saat özel 2 saatte grup gibi.Eğitimler 45 dakika oluyor.

Tesyevi ararsınız yada rehabilitasyon merkezine danırşırsınız fizik eğitiminde kesin geçiyor burs ondan eminimde bireysel eğitimde oluyormu sorarsınız.

Teşekkürler bilgilendirme için

Atipik otizm dediler. Sosyal gelişimi dil gelişimi geriden seyrediyor. Kreşe başlayacak. Eğer kreşte de bi gelişme olmazsa kurum raporu verecekler özel eğitim alacak. Malesef tanısı otizm..
siz ne zman değişiklikler farkettiniz.yani sizi ne zman bişeyler rahatsız ettti?

siz ne zman değişiklikler farkettiniz.yani sizi ne zman bişeyler rahatsız ettti?

1 yaşındayken çalışan çamaşır makinesini izlemesi ilk farkettiğim şey oldu. Sonra göz teması kurmuyor oluşu. 19 aylıkken götürdüm doktora. O zaman tamamen ruh gibiydi. Şimdiki hali çok çok daha iyi

Gecmis olsun cnm Rabbim acil sifalar versin evladina insallah tez zamanda hayirkiaiyla iyilesir akranlari gibi guler oynar kosar uzme kendini insallah sonuclari temiz cikar

Atipik otizm dediler. Sosyal gelişimi dil gelişimi geriden seyrediyor. Kreşe başlayacak. Eğer kreşte de bi gelişme olmazsa kurum raporu verecekler özel eğitim alacak. Malesef tanısı otizm..

Erken farkedilmesi çok iyi olmuş. Kreşe başlaması ve alacağı özel eğitimle cok yol katedeceksiniz. Belki ilkokula başladığında kaynastirmali egitime bile gerek kalmayacak normal seyredecek. Gönlünü ferah tut. Atipik otizm otizmin hafif seyreden ve aşılabilen bi türü.

Back
X