• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evladıma okb teşhisi kondu

Masalicindemasal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
99
106
93
43
Arkadaşlar hepinize hayırlı bayramlar dilerim.11 yaşındaki kızıma geçen sene okb teşhisi kondu.Bir yıl ilaç tedavisi gördü ve yanında psikoterapi .İyi olduğu dönemden sonra doktoru ilaç kesme denemesine başlattı.şuan ilaçsız birinci aydayız.Bir haftadır anksiyetesi var .ilaç bırakırken normal olduğunu biliyorum.Ama müthiş endişeliyim.Dertlesebilecegim kimsem yok .Anne ve babamı erken yaşta kaybettim.İlaç kullanmayın demeyin çünkü bende hiç istemedim.Ama evladım çok zor günler geçirdi.Gözümün önünde eridi.ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalacak diye çok korkuyorum.Allah rızası için benim içime su serpecek birileri var mı? Bize dua edecek birileri var mı?

Doktor gerek görüyorsa kullanmasını ya da bırakmasını ona güvenin.
Şu dönemde kimin okb si yok ki acaba hepimiz bir şeylere takıyoruz işte.
Madem bırakma aşamasındasiniz kızınızı rahatlatin. Siz bu kadar endişeli olursanız kızınız nasıldır kimbilir?
lütfen sakin olun ve yumuşak ses tonunuzla daima kızınızın arkasında olduğunuzu hissettirin yeter.

Doktor gerek görüyorsa kullanmasını ya da bırakmasını ona güvenin.
Şu dönemde kimin okb si yok ki acaba hepimiz bir şeylere takıyoruz işte.
Madem bırakma aşamasındasiniz kızınızı rahatlatin. Siz bu kadar endişeli olursanız kızınız nasıldır kimbilir?
lütfen sakin olun ve yumuşak ses tonunuzla daima kızınızın arkasında olduğunuzu hissettirin yeter.
Dokorumuz çok iyi guvenmekten başka çarem de yok.Çok haklısınız endişemi kontrol altına almalıyım.onu çok etkiliyor.Bu konuda zorlanıyorum.Yasadigim kayıplar işimi zorlaştırıyor.inanin konuşacak kimsemin olmamasida beni çok zorluyor

Cok gecmıs olsun . Allah yardımcınız olsun. Ne gıbı haraketleri var kızınızın. Nasıl anladınız ?
Çok teşekkür ederim.Temizlik ve benzeri takinlari yok.Daha çok düşünce ile alakalı.Bir oyunda katil bir karakter görmüş mesela ya ileride bende öyle olursam gibi düşünceler

İlaç kullanmak çok kötü bir şey değil ki. İnsanlar ne hastalıklardan ilaç kullanıyor. Bende kullanıyorum yıllardır.
Antidepresanlarin sürekli kullanımı hayatını ne derece etkiler onu bilemiyorum.Ama doktorumuz ne derse onu dinleyeceğiz tabi.Kalici iyilik hali sürekli olan bir hastalık değil malesef.Bir anne olarak birşey yapamıyor olmak beni çok üzüyor

Dokorumuz çok iyi guvenmekten başka çarem de yok.Çok haklısınız endişemi kontrol altına almalıyım.onu çok etkiliyor.Bu konuda zorlanıyorum.Yasadigim kayıplar işimi zorlaştırıyor.inanin konuşacak kimsemin olmamasida beni çok zorluyor
Burası var.
Bak burda çok kişi sağlam dostluklar kuruyor dertleşiyor özelden bile.
Oluruna bırakın hayat bazen zorluklarla bazen güzelliklerle geçer.
Siz yeter ki kendinizi teslim edin hayatın akışına.
Sonra çocuğunuz için de hayırlısını dileyin.
Stres ve endişe emin olun o ömürlük dediğiniz ilaçtan daha çok zarar veriyor beyne ve kalbe.

Burası var.
Stres ve endişe emin olun o ömürlük dediğiniz ilaçtan daha çok zarar veriyor beyne ve kalbe.
İnanın ağlayarak yazıyorum.uzaklarda biryerlerde beni dinleyen insanların olduğunu bilmek ne güzel.Yalniz olmak gerçekten kolay değil.Bu güne kadar hep kuyruğu dik tutmaya gayret etmiş olmamin acisida çıkıyor .Allah razı olsun.Duaniza talibim .Evladım en az sıkıntı ile bu dönemi atlatır inşallah .

İlaç kullanma diyen cahilleri görmezden gelin. Tıp bilimine ve doktorlarımıza güvenin. Bir an önce iyilesmesini diliyorum. Anksiyete ile yaşamaya çalışan cok fazla insan var. Googledan arastirip bulabilirsiniz. Ünlülerde de var. Soylemeseler bilmeyecegiz, oyle bir durumdalar. Her sey duzelir insallah hizli sekilde.

Antidepresanlarin sürekli kullanımı hayatını ne derece etkiler onu bilemiyorum.Ama doktorumuz ne derse onu dinleyeceğiz tabi.Kalici iyilik hali sürekli olan bir hastalık değil malesef.Bir anne olarak birşey yapamıyor olmak beni çok üzüyor
İlaci bıraktığı zaman terapiyle destekleyebilir siniz. Hep kötü olacak diye düşünmeyin. Psikolojik hastalıklar cidden çok yorucu. Ameliyatla ilaç kullanmayla iyilesmiyor insan. Daha derin müdahaleler lazım. Hayat tarzı, düşünce, karakter değişimi gerekiyor. Bunlar da terapiyle olacak şeyler

Mental rahatsızlıklarda 13 yaş öncesi konulan teşhis ve yapılan tedavilerin daha kalıcı sonuçlar bıraktığına dair çalışmalar var. Bu yüzden doktorun tedavi ve tavsiyeleri dışına çıkmamanızı öneririm öncelikle.

Sonrasında ise hayatınızı olabildiğince normalleştirin ki olumsuz davranış tetiklenecek ortam bulamasın.

Kaygı düzeyiniz yükseldiği anda dikkatinizi başka yöne yönlendirin. Çünkü siz fark etmeseniz bile çocuklar ebeveynlerin kaygılarını emerler. Bu da çocuğunuzu atak dönemine sokar.

Bilinçli ebeveynler ile mutlu bir ailede büyüyen bu tarz çocuklar 18 yaş öncesi normal bir hayata kavuşuyorlar.

İlaç bırakma dönemi vucut muhakkak tepki verecek . Bu çok normal. Semptomlarda artış olursa zaten yeniden ilaca başlanır. Sakin kalın ve doktorunuza güvenin.

Burası var.
İnanın ağlayarak yazıyorum.uzaklarda biryerlerde beni dinleyen insanların olduğunu bilmek ne güzel.Yalniz olmak gerçekten kolay değil.Bu güne kadar hep kuyruğu dik tutmaya gayret etmiş olmamin acisida çıkıyor .Allah razı olsun.Duaniza talibim .Evladım en az sıkıntı ile bu dönemi atlatır inşallah
İlaci bıraktığı zaman terapiyle destekleyebilir siniz. Hep kötü olacak diye düşünmeyin. Psikolojik hastalıklar cidden çok yorucu. Ameliyatla ilaç kullanmayla iyilesmiyor insan. Daha derin müdahaleler lazım. Hayat tarzı, düşünce, karakter değişimi gerekiyor. Bunlar da terapiyle olacak şeyler
Terapiye devam ediyoruz aslında .ilaç kullandığı dönemde de devam ettik.Çareler arıyorum çocuğum için .Ve tabi kendimi de sakinleştirmeye çalışıyorum çok teşekkür ederim

Bu tür ruhsal rahatsızlıklarda çevre ve yonlendirilme çok önem taşıyor.
Kızınıza bu endişeyi hiç yansitmayin.

Uzmanlar nasıl bir yol çiziyor bilemiyorum ancak takıntılı olduğu durumlar olduğunda başka bir şeye yönlendirmek , pekistiricilerden uzak durmak gerekiyor.

Sorumluluklarını arttırın, spor ve müzik gibi terapiye en çok destek olan alanlara yönlendirin.

Bu konulan teşhisi çevresiyle paylaşmayın. Çok yakınlarınızla paylaşınca kızınız duymasin. Bunlar hep pekiştirici durumlar maalesef.

Allah şifalar versin. Kalbinizi hiç yormayin, geçecek, bitecek. Ergenlik durumları da ekleniyor tabi, bunu da hesaba katmak gerekiyor.
Kimlik oluşumu, yeni beden , yeni düzen oluşuyor bu yaşlarda.

Kaygıları , üzüntüleri, endiseleri çok normal.

Ilac kullanmaktan korkmayin,antidepresanlar gerekirse bir ömür boyu kullanilmali.
Evladım iyi olacaksa başka çare yoksa tabi ki kullanırım .Benim endişem aslında onun bedeninde kalıcı bir zarar verip vermeyeceği ile alakalı.Hoş zihin karmakarisikken de beden yoruluyor.Annelik zor içim içimi yiyor

Bu tür ruhsal rahatsızlıklarda çevre ve yonlendirilme çok önem taşıyor.
Kızınıza bu endişeyi hiç yansitmayin.

Uzmanlar nasıl bir yol çiziyor bilemiyorum ancak takıntılı olduğu durumlar olduğunda başka bir şeye yönlendirmek , pekistiricilerden uzak durmak gerekiyor.

Sorumluluklarını arttırın, spor ve müzik gibi terapiye en çok destek olan alanlara yönlendirin.

Bu konulan teşhisi çevresiyle paylaşmayın. Çok yakınlarınızla paylaşınca kızınız duymasin. Bunlar hep pekiştirici durumlar maalesef.

Allah şifalar versin. Kalbinizi hiç yormayin, geçecek, bitecek. Ergenlik durumları da ekleniyor tabi, bunu da hesaba katmak gerekiyor.
Kimlik oluşumu, yeni beden , yeni düzen oluşuyor bu yaşlarda.

Kaygıları , üzüntüleri, endiseleri çok normal.
Çok teşekkür ederim.Birkaç hobisi var.Çevremde sadece en yakınımız biliyor.Benim kendi stresimi bastırmam lazım .Bunun hem ona hem bana zararı var .Ergenlikte eklendi tabi .Yorumunuz çok kıymetli

Mental rahatsızlıklarda 13 yaş öncesi konulan teşhis ve yapılan tedavilerin daha kalıcı sonuçlar bıraktığına dair çalışmalar var. Bu yüzden doktorun tedavi ve tavsiyeleri dışına çıkmamanızı öneririm öncelikle.

Sonrasında ise hayatınızı olabildiğince normalleştirin ki olumsuz davranış tetiklenecek ortam bulamasın.

Kaygı düzeyiniz yükseldiği anda dikkatinizi başka yöne yönlendirin. Çünkü siz fark etmeseniz bile çocuklar ebeveynlerin kaygılarını emerler. Bu da çocuğunuzu atak dönemine sokar.

Bilinçli ebeveynler ile mutlu bir ailede büyüyen bu tarz çocuklar 18 yaş öncesi normal bir hayata kavuşuyorlar.

İlaç bırakma dönemi vucut muhakkak tepki verecek . Bu çok normal. Semptomlarda artış olursa zaten yeniden ilaca başlanır. Sakin kalın ve doktorunuza güvenin.
Şimdiye kadar doktorlarımız ne söylediyse dinledik. Önümüzde ki hafta bizi görecek.Neyi uygun görürse ona devam edeceğiz.Kaygı konusunda sonuna kadar haklısınız.Ayrica stres çok etkiliyor.Aramizda bir gerginlik olursa tetikleniyor.Surekli alttan almaya çalışıyorum.Dengeli davranmaya çalışıyorum lakin ergenliğe giriyor.sinirli , stresli bedeni değişiyor.Boyle işte yorumunuz için çok teşekkür ederim

İlaç kullanma diyen cahilleri görmezden gelin. Tıp bilimine ve doktorlarımıza güvenin. Bir an önce iyilesmesini diliyorum. Anksiyete ile yaşamaya çalışan cok fazla insan var. Googledan arastirip bulabilirsiniz. Ünlülerde de var. Soylemeseler bilmeyecegiz, oyle bir durumdalar. Her sey duzelir insallah hizli sekilde.
Cogu psikolojik rahatsizlik gizlenebiliyor, ceken biliyor herseyi.Bende duygusuzum,pozitif hic bir duyguyu hissetmiyorum ve uzuntuyude.Sadece ofke hissim var.

Cogu psikolojik rahatsizlik gizlenebiliyor, ceken biliyor herseyi.Bende duygusuzum,pozitif hic bir duyguyu hissetmiyorum ve uzuntuyude.Sadece ofke hissim var.
Size de şifa diliyorum.siz böyle yazınca bu mevzu ilk vasladigi zamanlar kızımın söyledikleri aklıma geldi .Ne olduğunu anlayamamıştım.hicbirsey hissedemedigini söylemişti.Tabi ki okb ile birlikte depresyonda gelmişti.Allah yardımcımız olsun .

Back
X