Evladıma okb teşhisi kondu

Çok teşekkür ederim.Temizlik ve benzeri takinlari yok.Daha çok düşünce ile alakalı.Bir oyunda katil bir karakter görmüş mesela ya ileride bende öyle olursam gibi düşünceler
Bakın bu iyi bir şey. Okb daha tekrarlayan eyleme ve kaçınma boyutuna ilerlememiş.
Yani saplantı var ama zorlantı yok.
Tedaviye daha çabuk yanıt alırsınız.
Bir de büyüdükçe terapiden daha fazla fayda görecektir . Bu yüzden terapiden vaz geçmeyin.

Şimdiye kadar doktorlarımız ne söylediyse dinledik. Önümüzde ki hafta bizi görecek.Neyi uygun görürse ona devam edeceğiz.Kaygı konusunda sonuna kadar haklısınız.Ayrica stres çok etkiliyor.Aramizda bir gerginlik olursa tetikleniyor.Surekli alttan almaya çalışıyorum.Dengeli davranmaya çalışıyorum lakin ergenliğe giriyor.sinirli , stresli bedeni değişiyor.Boyle işte yorumunuz için çok teşekkür ederim
Oldukca zor bir durum,stres ve kaygi cok tehlikeli.Cocugunuz daha cok kucuk,ilerde ciddi problemlerle basedebilme limiti olmali.Cok dikkatli olmalisiniz.

Bakın bu iyi bir şey. Okb daha tekrarlayan eyleme ve kaçınma boyutuna ilerlememiş.
Yani saplantı var ama zorlantı yok.
Tedaviye daha çabuk yanıt alırsınız.
Bir de büyüdükçe terapiden daha fazla fayda görecektir . Bu yüzden terapiden vaz geçmeyin.
Terapide öğrendiklerini unutuyor sanki.Devam edeceğim terapiye .çok teşekkür ederim.Aklina zorlayıcı düşünceler gelince strese giriyor ve tabi gelip anlatıyor.Bazen normal mi bunlar diye soruyor.Anne olarak içim içimi yiyor . Böyle işte

Evladım iyi olacaksa başka çare yoksa tabi ki kullanırım .Benim endişem aslında onun bedeninde kalıcı bir zarar verip vermeyeceği ile alakalı.Hoş zihin karmakarisikken de beden yoruluyor.Annelik zor içim içimi yiyor
Canım benim doktorum bana gerekirse 15 sene kullanacaksın kullananlar var ve vücudun maruz kaldığı stres ve takıntılar ilaçlardan bin kat daha fazla organ etkilenmesi yapıyor demişti ben de genç yaşta 3 4 yıl kadar kullandım kademeli bıraktım kullanmıyorum iyiyim

Oğlum un arkadaşları arasında da var benzer ilaçları kullananlar 7 8 yaşında başlayan sizden biraz daha uzun zaman kullananlar var

Hem bu artık cağın rahatsızlığı olmuş o kadar çok çocuk var ki sizin durumunuzdan daha vahim belki anne babanın bastırarak yok sayarak tedavi ettiğini sandığı Allah hepsine de iyilikler versin siz yolunda gitmeyen birşeyler olduğunun farkına varip vaktinde tedavi ye başlamışsınız

Obsesif bir yakınım var çok yakınım çocukken halinden anne babasının anlamayıp dayakla terbiye etmeye yada yaptıklarını sen deli misin diyip azarla bastırdığı simdi daha arttı rahatsızlığı sizin gibi küçükken anlayış görse tedavi olsa simdi o da iyi olacaktı

Doktorunuza güvenin bizden başka da kimseyle paylaşmayın patavatsizlik edip ilaç kullanma vs diyerek canınızı sıkmasınlar diye diyorum Rabbim acil şifalar versin

Merhaba, sırf bunu yazmak için online oldum, yalnız değilsiniz ve kızınızda ilk okb hastası değil içiniz rahat olsun sizi rahatlatmak adına yazıyorum ben 10 yaşındayken annem ölümün kıyısından döndüğü büyük bir olay yaşadı ve bu travma ve üzüntü bende 11 yaşında okb olarak ortaya çıktı bende çeşitli takıntılar mevcuttu temizlik,dinsel, düşüncesel takıntılar vardı mesela annem ölecekmi?? Sevdiklerim ölecek mi?? Yalnız kalırsam naparım, birde mikrop bulaşma vs. Korkusu otobüste falan kimsenin oturduğu koltuğa vs. Oturamazdım mikrop, hastalık vs. Bulaşır bu örneklendirdiğim bir kaçı sadece. 11 yaşımda teşhis aldım 9 sene ilaç kullandım atak dönemlerim oluyordu ailecek çok yıprandık anksiyete durumlarım oluyordu Allah kimseye yaşatmasın ama anne ve babamın sevgisi ve desteğiyle aştım çok şükür ve iyi bir doktorum vardı şansıma eğer ilgili bir ailede olmasaydım düşünmek bile istemiyorum yani herşey ne durumda olurdu o yüzden bu küçük fıstığın üzerinden desteğinizi eksik etmeyin çok zorlayıcı yıpratıcı ben annemi babamı çok üzdüm yıllarca ama 9 senede hiç itiraz etmeden ilaçlarımı kullandım. İlaç gerektiği zaman kötü birşey değil emin olun doktorunuza güveniyorsanız eğer sakınmayın ilaç tedavisinden beni okbden ilaç tedavisi ve terapiler kurtardı hala çok hassas aşırı düşünen bir insanım ama yaptığım huylar eskiye nazaran daha çekilebilir düzeyde çokk ama çook geçmiş olsun güzel çiçeğe 💐💐💐

Size de şifa diliyorum.siz böyle yazınca bu mevzu ilk vasladigi zamanlar kızımın söyledikleri aklıma geldi .Ne olduğunu anlayamamıştım.hicbirsey hissedemedigini söylemişti.Tabi ki okb ile birlikte depresyonda gelmişti.Allah yardımcımız olsun .
Tesekkur ederim,benim eskiden gelen gizli bir depresyonum vardi.2yil gibi dar bir zamanda yasadigim kayiplar ve olumsuz olaylar zinciri bende yogun stres yapti.Freni patlamis kamyon gibi olmustum.Suan bir bitki gibiyim,dusen coguma uzulmuyorum sadece panik olup elim ayagim dolasiyor mesela.Buyuk kizim anne sen neden sakalarima hic gulmuyorsun diyor mesela.Esime karsi hic birsey hissetmiyorum,insanlarla iliskilerim cok zayif.Ben 38 yasindayim,sizin kiziniz daha cok kucuk.

Uzman arkadaşlar daha doğrusunu bilir tabii ama benim bildiğim kadarıyla ruhsal hastalıklar da bedensel hastalıklar gibi genç yaşta teşhis edilirse birey hem onunla yaşamayı hem de kontrol etmeyi öğreniyor. Zamanla özellikle ergenlik gibi her arızanın tavan yaptığı dönem geçtikten sonra hastalık daha da duruluyor. Üzülmeyin erken teşhis ruhsal olarak da hayat kurtarır böyle düşünmeye çalışın. Ayrıca bu dönemde kimin ruhsal sıkıntısı yok ki

Terapide öğrendiklerini unutuyor sanki.Devam edeceğim terapiye .çok teşekkür ederim.Aklina zorlayıcı düşünceler gelince strese giriyor ve tabi gelip anlatıyor.Bazen normal mi bunlar diye soruyor.Anne olarak içim içimi yiyor . Böyle işte

Normal mi diye sorduğunda evet ya da hayır yerine siz ona sorular sorarak ilerleyin.

Kendi sesini duymak onu daha çok rahatlatacaktır. Çünkü onun en çok ihtiyacı olan şey sizin onu ikna etmeniz değil. Zaten isteniz de bunu başaramazsınız. O kendi kendini ikna ederse rahatlayacak.

Doğru soruları yönelterek ilerleyin. Size cevap verirken farkında olmadan kendini sakinleştirecektir.

Ergenlik öncesi tespit edilmiş ve tedavisi bir şekilde mümkün olan bir durumdasınız. Anksiyetesi elbette ilaç bırakırken/azaltırken olabilir ama siz bu kadar kaygılı olursa ona da aynı kaygılar geçer. Akışa bırakın doktorunuzla işbirliği içinde olun. Siz evkadınızın yanındasınız, okb teşhisi olması onu ne eksiltir ne arttırır. Siz

Merhaba, sırf bunu yazmak için online oldum, yalnız değilsiniz ve kızınızda ilk okb hastası değil içiniz rahat olsun sizi rahatlatmak adına yazıyorum ben 10 yaşındayken annem ölümün kıyısından döndüğü büyük bir olay yaşadı ve bu travma ve üzüntü bende 11 yaşında okb olarak ortaya çıktı bende çeşitli takıntılar mevcuttu temizlik,dinsel, düşüncesel takıntılar vardı mesela annem ölecekmi?? Sevdiklerim ölecek mi?? Yalnız kalırsam naparım, birde mikrop bulaşma vs. Korkusu otobüste falan kimsenin oturduğu koltuğa vs. Oturamazdım mikrop, hastalık vs. Bulaşır bu örneklendirdiğim bir kaçı sadece. 11 yaşımda teşhis aldım 9 sene ilaç kullandım atak dönemlerim oluyordu ailecek çok yıprandık anksiyete durumlarım oluyordu Allah kimseye yaşatmasın ama anne ve babamın sevgisi ve desteğiyle aştım çok şükür ve iyi bir doktorum vardı şansıma eğer ilgili bir ailede olmasaydım düşünmek bile istemiyorum yani herşey ne durumda olurdu o yüzden bu küçük fıstığın üzerinden desteğinizi eksik etmeyin çok zorlayıcı yıpratıcı ben annemi babamı çok üzdüm yıllarca ama 9 senede hiç itiraz etmeden ilaçlarımı kullandım. İlaç gerektiği zaman kötü birşey değil emin olun doktorunuza güveniyorsanız eğer sakınmayın ilaç tedavisinden beni okbden ilaç tedavisi ve terapiler kurtardı hala çok hassas aşırı düşünen bir insanım ama yaptığım huylar eskiye nazaran daha çekilebilir düzeyde çokk ama çook geçmiş olsun güzel çiçeğe 💐💐💐
Ahhh nasil iyi geldi yazdıklarıniz.Size nasıl dua ettim .Bir bilseniz.Esime de okudum mesajınızı.Biz anne baba olarak hep arkasındayız.ne gerekiyorsa yaparız onun için .Ben kendimde de çok suç aradım .Acaba yanlış yaptığım birşey var mı diye? Ama bunların ikimize de faydası yok.Bugun ilaçsız 25 gün.Bir haftadır gergin .Bir hafta sonra doktor randevumuz var ne derse onu yapacağız.Pandemi dolayısıyla online terapi aldı .Şimdi olduğum şehirde iyi bir terapist bulacağım evladıma yüz yüze terapi için . Kızımında düşünsel sıkıntıları var .okb denilince herkes temizlik takıntısıni biliyor .

Normal mi diye sorduğunda evet ya da hayır yerine siz ona sorular sorarak ilerleyin.

Kendi sesini duymak onu daha çok rahatlatacaktır. Çünkü onun en çok ihtiyacı olan şey sizin onu ikna etmeniz değil. Zaten isteniz de bunu başaramazsınız. O kendi kendini ikna ederse rahatlayacak.

Doğru soruları yönelterek ilerleyin. Size cevap verirken farkında olmadan kendini sakinleştirecektir.
Bu sanırım kompulsiyon.yanit alarak rahatlamak istiyor .Dediğiniz gibi yanıtlar veriyorum.Zaten evet normal dediğimde asla ikna olmuyor

Canım benim doktorum bana gerekirse 15 sene kullanacaksın kullananlar var ve vücudun maruz kaldığı stres ve takıntılar ilaçlardan bin kat daha fazla organ etkilenmesi yapıyor demişti ben de genç yaşta 3 4 yıl kadar kullandım kademeli bıraktım kullanmıyorum iyiyim

Oğlum un arkadaşları arasında da var benzer ilaçları kullananlar 7 8 yaşında başlayan sizden biraz daha uzun zaman kullananlar var

Hem bu artık cağın rahatsızlığı olmuş o kadar çok çocuk var ki sizin durumunuzdan daha vahim belki anne babanın bastırarak yok sayarak tedavi ettiğini sandığı Allah hepsine de iyilikler versin siz yolunda gitmeyen birşeyler olduğunun farkına varip vaktinde tedavi ye başlamışsınız

Obsesif bir yakınım var çok yakınım çocukken halinden anne babasının anlamayıp dayakla terbiye etmeye yada yaptıklarını sen deli misin diyip azarla bastırdığı simdi daha arttı rahatsızlığı sizin gibi küçükken anlayış görse tedavi olsa simdi o da iyi olacaktı

Doktorunuza güvenin bizden başka da kimseyle paylaşmayın patavatsizlik edip ilaç kullanma vs diyerek canınızı sıkmasınlar diye diyorum Rabbim acil şifalar versin
Ne gerekiyorsa onu yapacağız tabi ki.Anne yüreği bazen laftan anlamıyor işte.Yazdim ki bana akıl verin.Akil akıldan üstündür diye .Bazen insan karanlık bir kuyuda gibi hissediyor kendini.Acilen bu ruh halinden çıkmalıyım.Dediginiz gibi gerekirse uzun süre kullanacak .Değerli yorumunuz için çok ama çok teşekkür ediyorum

Ergenlik öncesi tespit edilmiş ve tedavisi bir şekilde mümkün olan bir durumdasınız. Anksiyetesi elbette ilaç bırakırken/azaltırken olabilir ama siz bu kadar kaygılı olursa ona da aynı kaygılar geçer. Akışa bırakın doktorunuzla işbirliği içinde olun. Siz evkadınızın yanındasınız, okb teşhisi olması onu ne eksiltir ne arttırır. Siz
Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için .Bu kadar içten yazılan her yorum için teşekkür ederim.Kendi hayatım oldukça zordu. kaygılarımı yansitmadan evladımin yanında olmam lazım .

Uzman arkadaşlar daha doğrusunu bilir tabii ama benim bildiğim kadarıyla ruhsal hastalıklar da bedensel hastalıklar gibi genç yaşta teşhis edilirse birey hem onunla yaşamayı hem de kontrol etmeyi öğreniyor. Zamanla özellikle ergenlik gibi her arızanın tavan yaptığı dönem geçtikten sonra hastalık daha da duruluyor. Üzülmeyin erken teşhis ruhsal olarak da hayat kurtarır böyle düşünmeye çalışın. Ayrıca bu dönemde kimin ruhsal sıkıntısı yok ki
Çok haklısınız.Hastaligini biliyor . Doktorlarımız onunla herzaman açık konuştu.Bizimde yanında olduğumuzu biliyor.Diliyorum en az sıkıntı ile atlatabiliriz bu süreci

Arkadaşlar hepinize hayırlı bayramlar dilerim.11 yaşındaki kızıma geçen sene okb teşhisi kondu.Bir yıl ilaç tedavisi gördü ve yanında psikoterapi .İyi olduğu dönemden sonra doktoru ilaç kesme denemesine başlattı.şuan ilaçsız birinci aydayız.Bir haftadır anksiyetesi var .ilaç bırakırken normal olduğunu biliyorum.Ama müthiş endişeliyim.Dertlesebilecegim kimsem yok .Anne ve babamı erken yaşta kaybettim.İlaç kullanmayın demeyin çünkü bende hiç istemedim.Ama evladım çok zor günler geçirdi.Gözümün önünde eridi.ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalacak diye çok korkuyorum.Allah rızası için benim içime su serpecek birileri var mı? Bize dua edecek birileri var mı?
Öncelikle cok gecmis olsun.. bu illet ablamda var .. ve yilalrca cektik hala cekiyiruz cünkü 35 yasina kadar tedaviyi reddetti.. ne cektik biz biliriz.. ama agirlasti yani kucukken tedavi edilse belkide bu kadar agir olmazsi. Nihayetinde zorla ikna ettik. Ilac tedavisine basladi ve cok sukur iyiye gidiyo.. ama cok yiprandik.. demem oki tedaviyi asla birakmayin.. bünyesine uygun dogru ilaclar denk gelirse iyi olacak insallah.

Ahhh nasil iyi geldi yazdıklarıniz.Size nasıl dua ettim .Bir bilseniz.Esime de okudum mesajınızı.Biz anne baba olarak hep arkasındayız.ne gerekiyorsa yaparız onun için .Ben kendimde de çok suç aradım .Acaba yanlış yaptığım birşey var mı diye? Ama bunların ikimize de faydası yok.Bugun ilaçsız 25 gün.Bir haftadır gergin .Bir hafta sonra doktor randevumuz var ne derse onu yapacağız.Pandemi dolayısıyla online terapi aldı .Şimdi olduğum şehirde iyi bir terapist bulacağım evladıma yüz yüze terapi için . Kızımında düşünsel sıkıntıları var .okb denilince herkes temizlik takıntısıni biliyor .
İşte yaşayan bilir ben insanların laflarından ve önyargılarından ötürü asla söyletmedim aileme okb olduğumu ilaç kullandığımı da bilmiyordu kimse çünkü sanıyorlar ki sadece temizlik takıntısı var niye öylesin niye şöylesin halbuki altından kalkamadığım çok zorlandığım tuhaf düşünceler sarıyordu beni hele o bunalım hali Allahım düşmanıma yaşatmasın sizi öyle iyi anlıyorum ki kendi küçüklüğüm geldi gözümün önüne anne beni düşüncelerden kurtar diye çırpınışlarım siz doğru yoldasınız( sevgi, ilgi, destek) , (doktor, çocuk, ebeveyn) ve (ilaç artı terapi) inanın en olumlu sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır kimseye duyurmak zorunda değilsiniz hatta bilmişçe ayy küçük ya daha kullandırma ilaçları kendi kendine yener diyen çok bilmiş insanlarda olacaktır ama sakın ha sakın dinlemeyin, doktorunuz ilacı kullan diyince kullanın bitir veya azalt diyince azaltın.
dozu en yüksek olarak kullandığım dönemlerde oldu düşük olarak ilerlediğimiz zamanlarda ama eninde sonunda el ele yeneceksiniz Rabbim mutlu mesut günler göstersin size inşallah, haa en önemlisi bana aşırı psikoloji ilacı kullanmışsın senin organların ilaçlardan mahvolmuştur senin çocuğun olmaz diyen birisi bile oldu bana ama dileyen ve veren Rabbim bana 3 evlat nasip etti, ilaçsız büyük psikolojik durumlara düşmesindense güzel ve takipli bir tedavi ile ilerlemeniz en güzeli olur inanın buhranlı bir ruh olunca zaten, beden sağlığınızında farkına varamıyorsunuz zaten siz çok iyi bir annesiniz ellerinizden yanaklarınızdan öperim 🌺🌼🌺🌼

Öncelikle cok gecmis olsun.. bu illet ablamda var .. ve yilalrca cektik hala cekiyiruz cünkü 35 yasina kadar tedaviyi reddetti.. ne cektik biz biliriz.. ama agirlasti yani kucukken tedavi edilse belkide bu kadar agir olmazsi. Nihayetinde zorla ikna ettik. Ilac tedavisine basladi ve cok sukur iyiye gidiyo.. ama cok yiprandik.. demem oki tedaviyi asla birakmayin.. bünyesine uygun dogru ilaclar denk gelirse iyi olacak insallah.
Teşhisi geçen yıl aldık.9 ay ilaç kullandirdi doktorumuz.Sifira yakın rahatladı .Ve ilaç bırakma evresine soktu .Geri gelecek endişesi var üzerinde. ilacın azalmış olması ve endişesi yüzünden anksiyete yasiyor suanda.Size de çok geçmiş olsun.Allah hepimize şifa versin inşallah .çok üzülüyorum bol duadan başka çare yok

Back
X