Evladıma okb teşhisi kondu

İlaç kullanmayın diyenleri sallayın tlc de ne programlar izledim 1 inde ilaca karşi olan bir kilise çocuk şizofrendi annesinin sonu kötu oldu 2. Sinde de modern hayatı kabul etmeyen bir kitle gene ilaç falan kabul etmeyen tipler onunda karısına olan oldu siz doğrusunu yapıtorsunuz gecmiş olsun 🙏

Allah razı olsun güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, yine paylaşmak isterseniz dinlemeye hazırım, ne olursa olsun sormak istediğiniz şeyler olursada hep sorabilirsiniz, bende çabucak şifalar dilerim miniğe inşallah tamamen atlatır yavrum
İyi bayramlar diliyorum. ❤️Önümüzdeki hafta Dr (Psikiyatri)kontrolünden sonra yeni bir doktorla psikoterapi randevusu alacağım .Küçük çocuklarda bu konuda başarı sağlamış bir hekim.insallah bizim içinde güzel sonucları olur .

Sebep zorlayıcı tekrar edici düşünceler ve anksiyete
Hangimizde yok ki diyebilirim.
Belki ben gitsem siz gitseniz bizlere de konulacak ...

Bence siz çok güçlü ve bilincli bı kadinsiniz.
Böyle şeyler için kendi kendinizi yemenizi sadece anne olmanıza bagliyorum.
Anne olunca kontrolsüz oluyoruz galiba ..başkasının çocuğu olsaydı bizim kadar mantıklı dusunebilirdiniz çünkü o ilacı kullanması gerekiyor bu kadar basit 🤷ve hiç abartilacak bir düzeyde değil anladığım kadarıyla ufaklığin semptomlari

Etken nedir? Cevreden mi, kalitimsal mi? Yani onu sormak istedi. Bende de temizlik takintisi var da.
Yakın çevremde ve bende yok.Çok zeki bir çocuk ,çok duygusal,empati yeteneği çok yüksek,ve aşırı duyarlı, merhametli.Bu karakter özelliğini taşıyan insanlarda daha yoğun görülüyor sanırım.

Yakın çevremde ve bende yok.Çok zeki bir çocuk ,çok duygusal,empati yeteneği çok yüksek,ve aşırı duyarlı, merhametli.Bu karakter özelliğini taşıyan insanlarda daha yoğun görülüyor sanırım.
Benim kızımda da merhamet falan çok var bu bazen korkuyorum 4 yaşında nasıldı...

Hangimizde yok ki diyebilirim.
Belki ben gitsem siz gitseniz bizlere de konulacak ...

Bence siz çok güçlü ve bilincli bı kadinsiniz.
Böyle şeyler için kendi kendinizi yemenizi sadece anne olmanıza bagliyorum.
Anne olunca kontrolsüz oluyoruz galiba ..başkasının çocuğu olsaydı bizim kadar mantıklı dusunebilirdiniz çünkü o ilacı kullanması gerekiyor bu kadar basit 🤷ve hiç abartilacak bir düzeyde değil anladığım kadarıyla ufaklığin semptomlari
Semptomları başlangıçta abartılacak düzeye ulaştı aslında .Hemen Dr randevusu alıp muayene olmasını sağladık .Teshis sonrası tek çare ilaç görünüyordu ve kullandık .ilk 3 ay ne olduğunu anlayamadım fakat o 3, ay boyunca da psikoterapi aldırdım.Sonrasinda psikiyatri ve ilaç .ilaçla 3 ayda semptomlar çok geriledi neredeyse sıfırlandı.ilacı 10 ay kullandı.şuan ilaçsız 25 gün oldu.Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Benim kızımda da merhamet falan çok var bu bazen korkuyorum 4 yaşında nasıldı...
Hep fazla duygusal ve merhametliydi.Ama bunu değiştirmek mümkün değil . Fıtratı böyleydi.Sonrasinda dünyanın bu kadar güzel bir yer olmadığını anlamaya başlayınca zorlandı.Hep yanındaydık anne baba olarak.Dusunun elmadan çıkan kurtu nazikçe bahçeye bırakmam gerektiğini söylerdi o yaşta.

Semptomları başlangıçta abartılacak düzeye ulaştı aslında .Hemen Dr randevusu alıp muayene olmasını sağladık .Teshis sonrası tek çare ilaç görünüyordu ve kullandık .ilk 3 ay ne olduğunu anlayamadım fakat o 3, ay boyunca da psikoterapi aldırdım.Sonrasinda psikiyatri ve ilaç .ilaçla 3 ayda semptomlar çok geriledi neredeyse sıfırlandı.ilacı 10 ay kullandı.şuan ilaçsız 25 gün oldu.Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Canım telkin çok çok önemli ben öyle bıraktım ilacı bence çok ilaca takilmayin kizada onu vurgulayın olsada olmasada...

Hep fazla duygusal ve merhametliydi.Ama bunu değiştirmek mümkün değil . Fıtratı böyleydi.Sonrasinda dünyanın bu kadar güzel bir yer olmadığını anlamaya başlayınca zorlandı.Hep yanındaydık anne baba olarak.Dusunun elmadan çıkan kurtu nazikçe bahçeye bırakmam gerektiğini söylerdi o yaşta.
Pirlantam benim, çok değerli bir yavru üzülmeyin nolur dua edin ben lise de başlamıştım düşünün taaaaaaa öğretmen olup mesleğe başladıktan sonra ilacı bıraktım bunda eşimin katkısı çok inşallah çok iyi anlayışlı insanlarla karşılaşır. Bu iş idrak işi bir gün idrak edecek ve herşey yarıdan fazla bitecek.

Pirlantam benim, çok değerli bir yavru üzülmeyin nolur dua edin ben lise de başlamıştım düşünün taaaaaaa öğretmen olup mesleğe başladıktan sonra ilacı bıraktım bunda eşimin katkısı çok inşallah çok iyi anlayışlı insanlarla karşılaşır. Bu iş idrak işi bir gün idrak edecek ve herşey yarıdan fazla bitecek.
Doğru olalım, dürüst olalım,kimseyi incitmeyelim kirmayalim diyerek yetiştirdik.Öyle tatlıdır ki bu durum tabi ki beni üzüyor.Ama.cok şükür ki elimizde bir çare var .Çok teşekkür ediyorum

Doğru olalım, dürüst olalım,kimseyi incitmeyelim kirmayalim diyerek yetiştirdik.Öyle tatlıdır ki bu durum tabi ki beni üzüyor.Ama.cok şükür ki elimizde bir çare var .Çok teşekkür ediyorum
Ah ah kardeş falan var mı? Üzülme tabii çare var,bana psikiyatr bunu demişti büyük hastaliklar saydı. Ya bunlar olsaydı ne yaprdin dedi. ...

Ah ah kardeş falan var mı? Üzülme tabii çare var,bana psikiyatr bunu demişti büyük hastaliklar saydı. Ya bunlar olsaydı ne yaprdin dedi. ...
Benim sağlık sorunlarım var o yüzden kardeşi yok.Twk çocuk .Bana da böyle diyorlar ya şu olsaydı ya bu olsaydı.Ama annelik işte gönül ferman dinlemiyor

Arkadaşlar hepinize hayırlı bayramlar dilerim.11 yaşındaki kızıma geçen sene okb teşhisi kondu.Bir yıl ilaç tedavisi gördü ve yanında psikoterapi .İyi olduğu dönemden sonra doktoru ilaç kesme denemesine başlattı.şuan ilaçsız birinci aydayız.Bir haftadır anksiyetesi var .ilaç bırakırken normal olduğunu biliyorum.Ama müthiş endişeliyim.Dertlesebilecegim kimsem yok .Anne ve babamı erken yaşta kaybettim.İlaç kullanmayın demeyin çünkü bende hiç istemedim.Ama evladım çok zor günler geçirdi.Gözümün önünde eridi.ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalacak diye çok korkuyorum.Allah rızası için benim içime su serpecek birileri var mı? Bize dua edecek birileri var mı?
Aynı şekilde OKB ve anksiyetem var. 16 yaşından beri ilaç kullanıyorum. Gerekiyorsa elbette kullanacak. Doktoru ilacı kesiyorsa bile psikolojik desteğe uzun süre devam edin.

Ben de öyleyim ama bazı bu hastalıkta olan tanıdıklarım hiç merhametli değil tam tersi.

İşte yaşayan bilir ben insanların laflarından ve önyargılarından ötürü asla söyletmedim aileme okb olduğumu ilaç kullandığımı da bilmiyordu kimse çünkü sanıyorlar ki sadece temizlik takıntısı var niye öylesin niye şöylesin halbuki altından kalkamadığım çok zorlandığım tuhaf düşünceler sarıyordu beni hele o bunalım hali Allahım düşmanıma yaşatmasın sizi öyle iyi anlıyorum ki kendi küçüklüğüm geldi gözümün önüne anne beni düşüncelerden kurtar diye çırpınışlarım siz doğru yoldasınız( sevgi, ilgi, destek) , (doktor, çocuk, ebeveyn) ve (ilaç artı terapi) inanın en olumlu sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır kimseye duyurmak zorunda değilsiniz hatta bilmişçe ayy küçük ya daha kullandırma ilaçları kendi kendine yener diyen çok bilmiş insanlarda olacaktır ama sakın ha sakın dinlemeyin, doktorunuz ilacı kullan diyince kullanın bitir veya azalt diyince azaltın.
dozu en yüksek olarak kullandığım dönemlerde oldu düşük olarak ilerlediğimiz zamanlarda ama eninde sonunda el ele yeneceksiniz Rabbim mutlu mesut günler göstersin size inşallah, haa en önemlisi bana aşırı psikoloji ilacı kullanmışsın senin organların ilaçlardan mahvolmuştur senin çocuğun olmaz diyen birisi bile oldu bana ama dileyen ve veren Rabbim bana 3 evlat nasip etti, ilaçsız büyük psikolojik durumlara düşmesindense güzel ve takipli bir tedavi ile ilerlemeniz en güzeli olur inanın buhranlı bir ruh olunca zaten, beden sağlığınızında farkına varamıyorsunuz zaten siz çok iyi bir annesiniz ellerinizden yanaklarınızdan öperim 🌺🌼🌺🌼
O bunalim halini cok iyi bilirim, o hallerim gözümün önünden film seridi gibi gecti yazinizi okuyunca. Vay beee neler cektim dedim icimden 😃 o zamanlar ölmediysek daha da kolay kolay ölmeyiz sanki 😆

İnanın ağlayarak yazıyorum.uzaklarda biryerlerde beni dinleyen insanların olduğunu bilmek ne güzel.Yalniz olmak gerçekten kolay değil.Bu güne kadar hep kuyruğu dik tutmaya gayret etmiş olmamin acisida çıkıyor .Allah razı olsun.Duaniza talibim .Evladım en az sıkıntı ile bu dönemi atlatır inşallah .

Güzel kardeşim anne değilim, çocuklarla ilgili tedavilerle ilgili bilgim de yok, siz doktorunuza güvenin, dualarım sizinle
Evladınız büyüyecek; güzel , güçlü bir insan olacak çünkü onu çok seven bir annesi var, sizin gibi ince düşünen bir anne insanın hayattaki en sağlam varlığıdır. Allah'ın izniyle, iyileşecek miniğiniz, çok güzel günleriniz olacak inanıyorum

Back
X