Merhabalar.. Ailemle hiçbir zaman düzgün, sağlıklı bir ilişki kuramadık maalesef. Başarılı, sorunsuz, problemsiz bir çocuk olmama rağmen hiçbir zaman beni benimsemediler hiçbir hareketimden memnun olmadılar ve hep aşağıya çekmeye çalıştılar. sorun yok, onlar da öyle deyip kabullendim farklı şehirde yaşayarak uzak kalarak böyle bi sorun yokmuş gibi yaşamaya çalıştım.
Sorun şu ki.. Evlenip boşandım, üzerinden üç sene geçti. Ailem sürecin hiçbir anında yanımda olmadığı gibi aksine daha da yaraladılar beni. Ben de çalışıyorum ama eski eşimin durumu benden iyiydi, boşanınca çocuk da olmadığı için hiçbir şey istemedim. Yeni boşandığım dönemlerde ailem arayıp artık o eski zengin dönemin bitti, biz üç kuruş emekli maaş alıyoruz sana bakamayız şimdiden söyleyelim demişlerdi. Arkadaşlar birçok şey var da, alıştığım için artık hatırlamıyorum es geçiyorum çoğunu.
Şu aralar hayatımda biri var. Onunla bazen sosyal medyada fotoğraf paylaşıyorum. Bunu gören annem bi sinir aradı beni. Neden paylaşım yapıyorsun? ya bu adamla evlenirsen dedi. evleneyim ne olacak ki dedim. Biz senin boşandığını hiç kimseye anlatmadık, hala herkes seni evli biliyor hala eşini soranlar var iyiler diyoruz. yarın bir gün evlenip çocuk yaparsan ilk eşinmiş eşindenmiş gibi söyleyeceğiz dedi. Neye uğradığıma şaşırdım. Pes dedim. Bunu diyen benim öz ve öz annnemdi. Kızlarından utanan bir aile ve utanmadan bunu bana açıkça söyleyebilen bir aile.
Ben bu olandan sonra ailemle komple iletişimi kesmek istiyorum. Ne yapabilirim? Nasıl bir yol izleyebilirim?