evladını kuru kuruya seven baba

Kartını vermedigi icin adama hakli diyenler var da kartini verseydi kadina haftalik 100 lira falan verirdi. Sonra burada maas karti kocaya verilir mi sen kazaniyorsun nasil egitimlisin vs vs diye linc edilirdi.
Onların tamamı ev hanımı... Ekonomiyle ilgili konu başlıklarında vay efendim ev kadını evde iş yapmasa adam daha çok para harcar, vay efendim ev kadını daha çok yoruluyor diyenler, bu kadının (hem çalışıp para kazanan hem de muhtemelen mesaiden sonra evin her işini tek başına çekip çeviren) kocasını haklı buluyorlar. Neden acaba?

adam deseki kirayı ortak yapalım yakıt elektrik ikiye böleleim . çocuğun masraflarını da ikiye böleleim . maaaş kartını vermemeişisiniz. hesapları ayırmışsınız. size düşen çocuğun masrafları .eşiniz diyormu bu ay sen kirayı öde . yada takviye yap. hesapları ayıran szisiniz. adamda kendine göre yol çizmiş . arabanın kaskosu vergisis ondadır .

En başta bu şekilde bir paylaşım yapmışsınız, o ev giderlerini karşılıyor siz de çocuğun ve sizin ihtiyaçlarınızı. Eşiniz bu ay da sen kiranın yarısını ve ne bileyim mazot doldur falan demiyorsa sizin de beklemeniz tuhaf. Sonuçta çocuğunuza istediği şeyleri alıyorsunuz öyle düşünüyordur.
Sevgisi nasıl çocuğunuza karşı?
bence çocuğun psikolojisi açısından babasından da arada bişeyler görmesi çok tatlı olurdu. kendi çocukluğumu hatırlıyorum mesela, ufak tefek şeylerimi annem alırdı, babam genelde büyük şeylerimi alırdı. annenin de babanın da yeri başka, aldıkları şeylerin de yeri başka. çocuk geriye dönüp baktığı zaman "şu oyuncak ayıyı, bu elbiseyi, şu ayakkabıyı bana babam aldı" demesin mi yani? üzücü bence. ben babama çok istediğim bir oyuncağı, atariyi falan aldırırdım. önce almamak için diretirdi, biraz ısrar ederdim. gider sarılır öperdim, bakarız derdi. alışverişe gittiğimizde de hiç beklemediğim bir anda alıverirdi ve bu beni çok mutlu ederdi. çünkü isterdim, almayacak gibi yapardı, son dakikaya kadar almaz almaz, bir anda alıp mutluluktan havaya zıplatırdı. yazarken bile gülümsedim şu an, 29 yaşında koca kadın oldum :KK53: çok tuhaf bir hesap ayrımı yapmış konu sahibi kocasıyla.

Bu konuyu daha önce okuduğuma eminim. Daha önceki hesabınızın ismi neydi konu sahibi? Çünkü tek sorununuz zaten bu konu değildi diye hatırlıyorum.

bence çocuğun psikolojisi açısından babasından da arada bişeyler görmesi çok tatlı olurdu. kendi çocukluğumu hatırlıyorum mesela, ufak tefek şeylerimi annem alırdı, babam genelde büyük şeylerimi alırdı. annenin de babanın da yeri başka, aldıkları şeylerin de yeri başka. çocuk geriye dönüp baktığı zaman "şu oyuncak ayıyı, bu elbiseyi, şu ayakkabıyı bana babam aldı" demesin mi yani? üzücü bence. ben babama çok istediğim bir oyuncağı, atariyi falan aldırırdım. önce almamak için diretirdi, biraz ısrar ederdim. gider sarılır öperdim, bakarız derdi. alışverişe gittiğimizde de hiç beklemediğim bir anda alıverirdi ve bu beni çok mutlu ederdi. çünkü isterdim, almayacak gibi yapardı, son dakikaya kadar almaz almaz, bir anda alıp mutluluktan havaya zıplatırdı. yazarken bile gülümsedim şu an, 29 yaşında koca kadın oldum :KK53: çok tuhaf bir hesap ayrımı yapmış konu sahibi kocasıyla.
Tabii ki çocuk için güzel olurdu ama en başta konu sahibi ayırmış bütçeyi yanlış bir şekilde. Adamın da işine gelmiş.

Merhaba ben 4 yıllık evliyim. Karı koca memuruz.3 yaşında çocuğumuz var.kreşe gidiyor. Maaşlarım ayrı. Şöyle ben kendi maaşımdan kızımın kreş parası pazar ihtiyacı market kızımın kıyafet ihtiyaçlarımi ve kendi kıyafet ihtiyaçlarimi hallediyorum. Eşim ise faturalar ev kirası arabanın vergisi gazı benzini vs. Hallediyor.bu arada iki tane evimiz var .Birini evli iken aldık. Diğerini eşim bekarken almış.kiralarda esime geliyor .sorun şu ki eşim benden onca ihtiyaçları görmeme ragmen birikim yapıp kendisine para göndermemi istiyor.benim maasim düşük. Kendisi benim 2 katim maaş alıyor ayrıca kira vs .mesela ay sonu para artırdımi gidip altin alıyor. Bana sormuyor.yani evin Bi ihtiyacı var mi bak ben ona göre altin alacağım falan.mesela geçen gün kızımın kulaklarını dedirelim altin kupe alalım dedim sen al onu dedi .sen bana çocuğun ihtiyaçlarını karşılıyorum diye para vermiyorsun onu da kendin al dedi .Ya diyorum benim aldığım maaş belli diyorum. Düşük yani .almadı.yani mutfağa TV alacağız hayır diyor.ne gerek var. O sana gelen kırlarda benim de söz hakkım var diyorum yok senin söz hakkın diyor o ev alınırken ben altınları mi vermiştim. Üstüne kredi çektik krediyi babası ölünce miras kaldı onunla kapattı o ev benim diyor. O altınların senin değil diyor .Ben gidip de karı kıza yedirmiyorum diyor .Ben se ev var araba var birikim yapmak yerine gezelim diyorum hiç sosyal hayat yok.zaten hafta içi çalışıyoruz hayat zaten monoton geçiyor. Bir yere gidelim desem ne gerek var yok lux hayat istiyorsun .Bi hediye almaz .bıktım yani bu huylarından. Soğudum. Bana diyor ki evleri ben aldım araba benim senin söz hakkın yok diyor .
belki kızacaksınız ama, üzgünüm. bir sürü konu açtınız binlerce kez dil döküldü size, hiçbiri işe yaramamış olacak ki, yine aynı konuları açıp duruyorsunuz. konunuzu okur okumaz hatırladım alıntıladığım konuyu ve üyeliği.

o üyeliğinizden çok tepki aldınız diye açtınız bunu muhtemelen ama, haksız mıyız sizce? bu sefer son diyip durdunuz her seferinde, ama hiçbirinde icraate geçmediniz.

verilen fikirleri kaale almayıp,herhangi bir aksiyonda bulunmayacaksanız,konu açıp durmanın manası nedir?

deseniz ki (şahsi fikrim) iç dökmeye geldim eşim hala böyle,evet haklısınız vb, kimse size bir şey demez ki.

ama insanlar size, bize sayfalarca yorum yazdırıp,hiçbirini umursamayıp,ısrarla aynı şekilde devam ediyorsunuz ve bizi saf yerine koymaya çalışıyorsunuz diye kızıyor.

.Aile babası olamayacak insan ne evlenecek, ne de çocuk sahibi olacak...
Evlenince değiştiririm, ben onu yola getiririm, evleneyim de sonrası kolay... düşüncesiyle bakan hemcinslerimiz oldukça bu adamlar evlenir, üstüne de üreyip çoğalmaya devam ederler.

birsey diyimmi eşinizle ortak banka hesabı açın giderleri bölüşün

Demek ki bazı şeyler degismiyor. Mesleğiniz iyi maaşınız var ama yine de bir hoduge katlaniyorsunuz. Kimisi de mesleği yok ailesi sahip çıkmıyor katlanıyor onlara hak veriyordum ama size veremiyorum. Bu hoduge neden dayanıyor katlanıyorsunuz ?

Adamın ettiği laflara takılmıyorsunuz da çocuğa oyuncak ,elbise vs almamasına takılıyorsunuz çok ilginç

İkisi aynı kişiler miymiş?
O da baştan belliydi ya.
Adamlar sürpriz yapmıyor.
Kadınlar görüyor ama görmemezlikten geliyor.
Hep aynı. .
Baktım bi olay oldu ben mi hatırlamıyorum, gerçi çok iyi bakamadım hastayım. Çoğu zaman yazardı Kazen, yazdıysa da ben göremedim.

merhabalar.Evliyim 3 buçuk yaşında kızım var.ikimiz de memuruz.maddi konularda hiç anlaşmıyoruz.eşim çok cimri.başlarda maaşları birleştirelim istedi ben istemedim.maaş kartımı istedi vermedim .çünkü verirsem asla alama diye.Bakıcı ücreti evin gıda ihitiyaçları (meyve sebze gibi) kızımın ve kendime ait bütün kıyafetler oyuncakları dahil bende hiç karışmaz.oda kiralar faturalar falan.arabanın mazotu. benden maaşı yüksek.sorun şu ki kızına hiçbir şey almaz..Yıldım artık gerçekten çocuğuna ne oyuncak alır ne elbise çocuk birşey istese avm de geri çıkar oyuncakcıdan ya da ben alırım boynu bükülmesin diye.kızın odasına oyuncak dolabı aldık bin lira onu kendi ödedi ona bile bi ton laf etti.ya isiyorum ki bi gün de babası böyle oyuncak alıp gelmiş olsun sevinsin mutlu olsun.Elbise giymeyi bu ara çok seviyor uzun kollu elbisesi yoktu bi kaç tane aldım bi tane de sen alsan olur mu dedim neden alayım ki neden sana iyilik yapayım eğer o elbiseyi alırsam sen artıya geçeceksin dedi böyle bir cümle olabilir mi ya.Gezme desen götürmez sürekli birikim derdinde.hafta içi yoğun çalışıyoruz . bi gün de olsa insan çıkalım istiyor çıkmaz çıksa bile surat asar para gidecek diye gidelim desen bizim oraya gitmemiz kaça mal olacak biliyormusun yok sen markete girersin bana ödetirsin. Bu maddi savaştan yoruldum
O kurduğu aptalca cümleden sonra '' baba '' ve '' koca '' anlamını yitirmiş bulunmakta kendisi. Ben olsam yemekte yapmam böyle bencil, kızına bile cimrilik yapacak birine. Kendi yemeğini kendi yapsın madem. Kıyafetlerini de kendi ütülesin. Herkes madem kendi giderini karşılıyor bir ayrım var ortada çocuğa kadar. Bende kendi keyfimi düşünür ütü, yemek işlerini ona devredirdim kendi ihtiyacım dışındakileri... Aksi halde ömür mü geçer bu adamla ya. Kusura bakmayın sinirlendim böyle hödüklerin var olmasına katlanamıyor insan Allah sabır versin :D

Bu adamlar evlenmeden önce ayırt edilemiyor mu ya gerçekten merak ediyorum. Mesela benim eşim de bana karşı bekarken çok bonkördü. Evlendik herkese bonkörmüş batmaya başladı mesela 😀
Bu adam da evlenmeden size tutumlu gözüktü de aile babası olur bundan para tutmayı biliyor diye düşündünüz sonradan mı çuvalladınız acaba?
Yoksa cimri olduğunu anladınız da evlenince değişir mi dediniz?

Çalıştığınız halde kendinize böyle hayatı nasıl reva görüyorsunuz ben anlamıyorum. Yani bu durumun çalışıp çalışmıyor olmakla da ilgisi yok insan neden bu evlilikte durur bilemiyorum. Hazır maaşında var neden çekiyorsun cidden🤷

merhabalar.Evliyim 3 buçuk yaşında kızım var.ikimiz de memuruz.maddi konularda hiç anlaşmıyoruz.eşim çok cimri.başlarda maaşları birleştirelim istedi ben istemedim.maaş kartımı istedi vermedim .çünkü verirsem asla alama diye.Bakıcı ücreti evin gıda ihitiyaçları (meyve sebze gibi) kızımın ve kendime ait bütün kıyafetler oyuncakları dahil bende hiç karışmaz.oda kiralar faturalar falan.arabanın mazotu. benden maaşı yüksek.sorun şu ki kızına hiçbir şey almaz..Yıldım artık gerçekten çocuğuna ne oyuncak alır ne elbise çocuk birşey istese avm de geri çıkar oyuncakcıdan ya da ben alırım boynu bükülmesin diye.kızın odasına oyuncak dolabı aldık bin lira onu kendi ödedi ona bile bi ton laf etti.ya isiyorum ki bi gün de babası böyle oyuncak alıp gelmiş olsun sevinsin mutlu olsun.Elbise giymeyi bu ara çok seviyor uzun kollu elbisesi yoktu bi kaç tane aldım bi tane de sen alsan olur mu dedim neden alayım ki neden sana iyilik yapayım eğer o elbiseyi alırsam sen artıya geçeceksin dedi böyle bir cümle olabilir mi ya.Gezme desen götürmez sürekli birikim derdinde.hafta içi yoğun çalışıyoruz . bi gün de olsa insan çıkalım istiyor çıkmaz çıksa bile surat asar para gidecek diye gidelim desen bizim oraya gitmemiz kaça mal olacak biliyormusun yok sen markete girersin bana ödetirsin. Bu maddi savaştan yoruldum
Bu evlilik değil, ev arkadaşlığı olmuş. O da kötüsünden. Siz de cimrisiniz ama anladığım kadarıyla, sidik yarıştırıyorsunuz gibi geldi bana. Tüm ihtiyaçlarınız bir şekilde gideriliyor ama birbirinizden beklenti içindesiniz sanki.

adam deseki kirayı ortak yapalım yakıt elektrik ikiye böleleim . çocuğun masraflarını da ikiye böleleim . maaaş kartını vermemeişisiniz. hesapları ayırmışsınız. size düşen çocuğun masrafları .eşiniz diyormu bu ay sen kirayı öde . yada takviye yap. hesapları ayıran szisiniz. adamda kendine göre yol çizmiş . arabanın kaskosu vergisis ondadır .
Bu yorum bir kadına ait olamaz. Olmamalı. Kadın maaş kartını neden versin? Hayret bir şey.

demek istediğim de tam olarak bu çocuğunun gözündeki mutluluk yeter avm gitsek aman oyuıncakları görmesen binmek ister paralı olan oyuncakcı görsek teğet geçeriz
Aynısını cimri olmayan da yapıyor. Çocuğun her istediği alınmak zorunda mı ki? Zaten oyuncağı varsa fazlası ihtiyaç dışı. Bu şekilde her istediği alınan çocuk da paranın kıymetini bilmiyor.

Back
X