• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat ayrımcılığı

O değil de, kendinizle ne kadar gurur duysanız az. Ne güzel bir annesiniz.

Aileniz tabiki ayrımcılık yapıyor. Ama şuan zaten size verecekleri hiç önemli değil artık. Zor da yanınızda olmayan düzlüğe çıkıncada olmasın. O verilenler hakkınız mı? Hakkınız. Ama en azından birilerine mahkum yaşamıyorsunuz.
Teşekkür ederim , hepsine zorda kaldıklarında benden başka el uzatacak kimse yok esasında ... Çünkü hepsi birbirinden nefret ediyor...

hep narin ve kırılgan prensler prensesler kaymağını yer dediğiniz gibi.. ama tüm suç anne babanızda.. hak geçiriyorlar. kırıldığınızı belli edin mutlaka bu paragözlük değil siz de maddi manevi destek bekleyebilirsiniz hakkınız var buna. böyle yaparlarsa da sık sık görüşmeyin torunlarını da az görsünler

Öncelikle sizi tebrik ediyorum, çalışıp çabalayıp evladınıza her şekilde yetmeye çalışıyorsunuz.
Sizin sırtlandığınız bu görev gerçekten zor, meşakatli, herkesin yapamayacağı birşey.
Allah yardımcınız olsun ve umarım ki evladınızın hayırlı güzel bir geleceği olur.

Okuyarak halime şükrettim gerçekten.
Kendimi sizin yerinize koydum.
Eminim çok zordur...

Ablanizin rahatlığına da şaştım kaldım doğrusu.
Nasıl bencil bir insanmış. Hiç mi demiyor iki kardeşim daha var,satıyorsunuz iyi hoş ama paylaşalım diye?
Nasıl boğazından geçiyor siz bu haldeyken?
Ailenize zaten diyecek birşey bulamıyorum. Torunlarıni,geride kalan iki evlatlarını düşünmeden kocaman eli ayağı tutan kadına destek oluyorlar. Gir işe çalış diyememişler mi yani.
Yazık.

Teşekkür ederim , hepsine zorda kaldıklarında benden başka el uzatacak kimse yok esasında ... Çünkü hepsi birbirinden nefret ediyor...

İşte sizde o zaman el uzatmazsınız/uzatmamalısınız.

Açıkçası benim de eşimin sorumsuz bir abisi var.
Ben tek çocuğum, var olma ve ayakta durma mücadelesini iyi bilirim.
Her daimde "anne babaya muhtaç olmadan yaşamak" gayesini savunmuş ve hayatımı öyle şekillendirmişimdir.
Ancak eşimin ailesinde tabiri caizse "asalak" bir abisi var.

Yapacak birşey yok, her ailede böyle insanlar mevcut, kimse dört dörtlük değil.
Ben kadın halim ile çalışıyorum yıllardır, hamile halimle işe gelmiş bir günümü aksatmamışım.
Eli ayağı tutan herkes çalışabilir, çalışmamak için sadece bahaneleri vardır o kadar.
Eşimin abisi de babasına yastlamış vaziyette kendisini.
Baba ise 70 yaşında, ufak bir dükkanı var, dükkandan gelen bir gelir yok, ama büyük oğlunun kira, gider, vs. gibi masraflarını karşılamaya çalışıyor.
Bu yük ile de 2 sefer kalp krizi geçirdi, 3 tane stendi var.

Yazık diyorum böyle insanlara, ziyanlık.
Anlatsan anlamaz, laf söylesen boru gibi cevap verir...
Demem o ki, ne kadar uzak durursanız o kadar fayda...
Boşverin, anlamayana tüketmeyin kendinizi....

Hayatta umarım sizi hep güzel şeyler bulur ve karşınıza çıkar.
Emeklerinizin mükafatı misli misli karşınıza çıksın...

Öncelikle sizi tebrik ediyorum, çalışıp çabalayıp evladınıza her şekilde yetmeye çalışıyorsunuz.
Sizin sırtlandığınız bu görev gerçekten zor, meşakatli, herkesin yapamayacağı birşey.
Allah yardımcınız olsun ve umarım ki evladınızın hayırlı güzel bir geleceği olur.

Okuyarak halime şükrettim gerçekten.
Kendimi sizin yerinize koydum.
Eminim çok zordur...
Teşekkür ederim güzel dilkleriniz için de Rabbim tüm evlatlarımızı korusun...Gerçekten çok zor maddi manevi çok zor... Haftada 6 tam gün çalışıyorum sabah 6 da başlıyor günüm , kalk çocuğu hazırla 6,50 servise ver , 7 de çık işe git , 7,30 da mesai başlasın , akşam 7 de çocuğu al eve gel , yemek yap , bulaşık yıka , çamaşır yık a.... Hepsini geç tüm hayatım ev ve iş arasında geçiyor , tek konuştuğum insan 4 yaşında bir çocuk... Sosyal yaşantım yok...
Aslında onların düşünme şekli beni üzüyor... Onlara göre ben çok kazanıyorum... Aslında evimi daha kötü bir semtte daha kötü bir eve taşısam daha kötü bir kreşe gitse çocuğum maddi sıkıntım olmayacak. Baba evden yeni gitmiş başlı başına travma sebebi iken ben o çocuğun düzenini nasıl değiştireyim. Çok sevdiği okulundan , öğretmenlerinden ve arkadaşlarından nasıl ayırayım ? Oturduğum yer nezih bir semt , gece geç saatte de gelsem kimse ilgilenmez , gece çocuğumu alıp dondurmacıya giderim korkmadan... Tek başıma nasıl ucuz diye başka semte giderim... Güvenliğimiz ne olacak umurlarında değil... Evinin kirası çok , evin çok büyük , semt çok pahalı , neden taşınmıyorsun....

Ablanizin rahatlığına da şaştım kaldım doğrusu.
Nasıl bencil bir insanmış. Hiç mi demiyor iki kardeşim daha var,satıyorsunuz iyi hoş ama paylaşalım diye?
Nasıl boğazından geçiyor siz bu haldeyken?
Ailenize zaten diyecek birşey bulamıyorum. Torunlarıni,geride kalan iki evlatlarını düşünmeden kocaman eli ayağı tutan kadına destek oluyorlar. Gir işe çalış diyememişler mi yani.
Yazık.
Bunu diyecek bi insan 47 yildir 1 gun calismaz mi:) bu kdr rahat bi insan yani

bakın ağlamayana meme yok.
eşinizden para alamıyor musunuz, kayınbabanızdan falan..
Arayıp isteyeceksiz, yetmedi mi yine isteyeceksiniz.
Siz çocuğun sorumluluğunu tek başınıza taşımak zorunda değilsiniz.
Sizi bıktırmak ve lanet olsun dedirtmek için bu bir taktik.
İsteyin, utanacak bişey yok.
Anne babanıza gelince yaptıkları tamamen saçmalık.
Düzgünce durumuzu anlatın ve parada sizin de hakkınız olduğunu ve çocuğuna bişey alamadığınızı belirtin. İsterseniz milyoner olun bu sizin ve abinizin de hakkı. Rızanız olmadan veremezler. Eğer öyle bir durum olursa dava açın. Kazanır kendi payınızı alırsınız.
Hayat bir mücadele ise işte mücadele dedikleri bu.
Daha geçen gün iş arkadaşım eşinin ailesi aynı sizin konunuz gibi kardeşler arası eşit olmayan mal paylaşımından dava açacaktı avukatla görüşüyordu. Neyse ki iki taraf da uzatmadı ve kadının payını verdiler.
'Niye başkası yiyor benim çocuklarımın rızkını? Ben buna müsade etmem' dedi valla helal olsun.

Biraz önce bir konuyu okurken benim ailemde dahil pek çok ailenin sorunu olduğunu düşündüğüm Evlat ayrımcılığı ile ilgili bir şeyler söyleyeceğim Bana kalırsa en zayıf halka her zaman anne babanın kaymağını yer...
Biz 3 kardeşiz en küçük benim , bir abim bir de 46 yaşında hiç evlenmemiş hayatı boyunca hiç çalışmamış bir ablam var. Annemin babasından kalma yeri vardı , yarısını sattılar yarısı yakında satılacak , ne yapacaksınız dedim geçen gün anneme babanla ben memlekete döneceğiz dedi ama ablan gelmek istemiyor o burada kalacak dedi. E dedim nasıl olacak o iş çalışmıyor o zaman gelsin bakarız dedi sıkıştırınca yumurtladı... O parayla ablana bir ev alıp oturtacağız , kalan paranın faiziyle de geçinir , bize de orada babanın emekli maaşı yeter... A dedim süpermiş , harika plan. Bu arada ben 7 ay önce eşimden ayrıldım 4 yaşında oğlum var , evim kira , çocuk kreşe gidiyor... Kimse şu ana kadar haliniz nedir ne yer ne içerseniz diye sormadı bile :)) Ben çalışıp başımın çaresine bakıyorum çok şükür ki meslek sahibiyim ya olmasaydım benim kuzum ziyan olup gidermiş.... Babası p.. önde gideni , bir kuruşu zaten yok , ailesi de çok severler torunlarını , lafla elbette.... Sadece bir defa KP aramak zorunda kaldım çok hastalanmıştı hava makinesi almam gerekiyordu aldım da zaten ama param bitti baba dedim böyle böyle ilaçlar makine filan derken bizim hiç paramız kalmadı... akşamına Allah razı olsun 100 tl getirmiş bize :)) Bir daha mı tövbe.... Keşke arayıp söylemeseydim dedim. İlk ve son oldu zaten . Yılbaşı akşamı herkes sosyal platformda paylaşım yaptı , çok şükür evde yemek ve ekmeğimiz vardı ama o akşam oğluma bir çikolata alamadım , fırında komşu da vardı sanırım ısrarla hayır deyip almayışımdan anladı param olmadığını... bir dilim pasta ve meyve suyu aldı oğluma yılbaşı hediyesi diyerek .... Saat onda oğluşuma sarılıp uyuttum onu sabah kadar ağladım , çok zoruma gitti... Üstelik bir de abim var onun da işleri uzun zamandır bozuk , maddi sıkıntıları var... Bu biraz abime ve bana ayıp olmuyor mu ?
Birazmı.baya baya ayıp oluyor.bu ne rahatlık ya.oh canı istememiş burdankalacakmıs memlekete dönmeyecekmiş.banada böyle imkanlar verseler bende dönmem.sizede üzüldüm.evet keske istemeseymişsiniz.100lira nedirki.kendi ailenizden niye istememiştimiz o dönem

bakın ağlamayana meme yok.
eşinizden para alamıyor musunuz, kayınbabanızdan falan..
Arayıp isteyeceksiz, yetmedi mi yine isteyeceksiniz.
Siz çocuğun sorumluluğunu tek başınıza taşımak zorunda değilsiniz.
Sizi bıktırmak ve lanet olsun dedirtmek için bu bir taktik.
İsteyin, utanacak bişey yok.
Anne babanıza gelince yaptıkları tamamen saçmalık.
Düzgünce durumuzu anlatın ve parada sizin de hakkınız olduğunu ve çocuğuna bişey alamadığınızı belirtin. İsterseniz milyoner olun bu sizin ve abinizin de hakkı. Rızanız olmadan veremezler. Eğer öyle bir durum olursa dava açın. Kazanır kendi payınızı alırsınız.
Hayat bir mücadele ise işte mücadele dedikleri bu.
Daha geçen gün iş arkadaşım eşinin ailesi aynı sizin konunuz gibi kardeşler arası eşit olmayan mal paylaşımından dava açacaktı avukatla görüşüyordu. Neyse ki iki taraf da uzatmadı ve kadının payını verdiler.
'Niye başkası yiyor benim çocuklarımın rızkını? Ben buna müsade etmem' dedi valla helal olsun.
Eşim bir baş belası ve kurtulduğum için şanslıyım.... Tek derdim benden ve çocuğumdan uzak durması... Diğer dediklerinizin hepsinde haklısınız belki de ben fazla gururluyum...Muhtemelen Allah gecinden versin vefatlarından sonra bizim paylaşacağımızı düşünüyor ve şimdilik ablayı garanti altına almayı düşünüyorlardır. Tapuyu vereceklerini düşünmüyorum.

Bunu diyecek bi insan 47 yildir 1 gun calismaz mi:) bu kdr rahat bi insan yani
Haklısın ama eskiden ailesinin yanında yaşıyormuş. Sofraya 1 tabak fazla konuluyormuş ama şimdi işler değişiyor. Yazık değil mi konu sahibine. Bilemiyorum ya aşırı sinir oldum. Hadi konu sahibinin ihtiyacı olmasa neyse diyeceğim ama onunda ihtiyacı var. Yazık,üzüldüm cidden.

Biraz değil bayağı ayıp oluyor.
Nasıl kıyameti koparmazsınız anlamadım. Gerekirse sinir krizi geçirin hakkınızı yedirmeyin.
Ben çalışıcam, bir çikolata alamıycam. Parazitin biri benim hakkımla birlikte ekmek elden su gölden geçinecek yok ya.
Üslubum için kusura bakmayın sinirlendim bayağı..

Birazmı.baya baya ayıp oluyor.bu ne rahatlık ya.oh canı istememiş burdankalacakmıs memlekete dönmeyecekmiş.banada böyle imkanlar verseler bende dönmem.sizede üzüldüm.evet keske istemeseymişsiniz.100lira nedirki.kendi ailenizden niye istememiştimiz o dönem
Benim babam emekli kira da oturuyorlar zor geçiniyorlar 3 boğaz o zaman henüz dedemden kalan yerler satılmamıştı. Ve genelde ben hep onlara elimden geldiğince destek sağlıyordum , o yüzden de istemedim çünkü paraları yoktu :)

İşin komik tarafı bırakın evden çıkmak odasından bile çıkmayan biri ablam , üstelik yalnız kalamaz , benim evimde bile kaldığında antremin ışığını sabaha kadar açık bırakır.

İşin komik tarafı bırakın evden çıkmak odasından bile çıkmayan biri ablam , üstelik yalnız kalamaz , benim evimde bile kaldığında antremin ışığını sabaha kadar açık bırakır.
siz ablanızla geçinemez misiniz? Onunla yeni evde kalın, hem bebeğinize baksın hem de siz rahat edin. Ben olsam böyle yapardım. Anlaşamıyor musunuz ablanızla?

yalnız yaşadığınız için düzgün semtte oturmanız, iyi bir kreşe vermeniz yerinde bir karar bana göre.
akşam sahile çıkabilme özgürlüğü sizin nefes aldığınız an zaten..

bir de bu tip kardeşlere nedense sanki aptalmış gibi davranılır.
"ama o bilmez, ama o yapamaz, o gidemez, gelemez, ayy yazıkkk"
çünkü sizin gücünüz var, ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz.

bizde tam tersi dedem anneme bir evin yarisini birakti...trilyoner dayilarima 3 ev 1 tarla ki bildigim bu kadar... bizim ihtiyacimiz vardi ama hicte acimadilar kac ev kac arabalari var.. sizi anliyorum 3 e bolmeliler ve sizede yardim etmeliler

Benim babam emekli kira da oturuyorlar zor geçiniyorlar 3 boğaz o zaman henüz dedemden kalan yerler satılmamıştı. Ve genelde ben hep onlara elimden geldiğince destek sağlıyordum , o yüzden de istemedim çünkü paraları yoktu :)
Anladım.allah yardımcınız olsun.abinizle beraber ailenizle konusmanız gerektiğini düşünüyorum.büyük haksızlık yaptıkları

siz ablanızla geçinemez misiniz? Onunla yeni evde kalın, hem bebeğinize baksın hem de siz rahat edin. Ben olsam böyle yapardım. Anlaşamıyor musunuz ablanızla?
İşin gerçek yüzü burada sanırım annemle babam sanırım kurtulmaya çalışıyorlar , yenilir yutulur bir tarafı yok , haftada bir gün oğluma bakıyor , kalbini kırmamak için zor tutuyorum çenemi.... Israrla her hafta tv kanallarının sırasını değiştirir , bulaşıklığımın yerini değiştirir , her şeyin yerini değiştirir , ardından evi eski haline getiririm , ertesi hafta yine hiç üşenmez aynı yapar... Anlaşamam , boğarım ben onu :) Bir de 4 yaşında ki çocuğa küser , küsmeyi öğretir bu yüzden en son çocuğuma kızdım sakın bir daha yapma küsmek kötü bir şey derdin neyse konuş insanlar konuşarak anlaşır oğlum diye ... Teyzesinin yanında bağıra bağıra Büyüklerin yaptığı her şey doğru değildir kuzum dedim kime dediysem.. Aynı tas aynı hamam

Back
X