• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat ayrımcılığı

Biraz önce bir konuyu okurken benim ailemde dahil pek çok ailenin sorunu olduğunu düşündüğüm Evlat ayrımcılığı ile ilgili bir şeyler söyleyeceğim Bana kalırsa en zayıf halka her zaman anne babanın kaymağını yer...
Biz 3 kardeşiz en küçük benim , bir abim bir de 46 yaşında hiç evlenmemiş hayatı boyunca hiç çalışmamış bir ablam var. Annemin babasından kalma yeri vardı , yarısını sattılar yarısı yakında satılacak , ne yapacaksınız dedim geçen gün anneme babanla ben memlekete döneceğiz dedi ama ablan gelmek istemiyor o burada kalacak dedi. E dedim nasıl olacak o iş çalışmıyor o zaman gelsin bakarız dedi sıkıştırınca yumurtladı... O parayla ablana bir ev alıp oturtacağız , kalan paranın faiziyle de geçinir , bize de orada babanın emekli maaşı yeter... A dedim süpermiş , harika plan. Bu arada ben 7 ay önce eşimden ayrıldım 4 yaşında oğlum var , evim kira , çocuk kreşe gidiyor... Kimse şu ana kadar haliniz nedir ne yer ne içerseniz diye sormadı bile :)) Ben çalışıp başımın çaresine bakıyorum çok şükür ki meslek sahibiyim ya olmasaydım benim kuzum ziyan olup gidermiş.... Babası p.. önde gideni , bir kuruşu zaten yok , ailesi de çok severler torunlarını , lafla elbette.... Sadece bir defa KP aramak zorunda kaldım çok hastalanmıştı hava makinesi almam gerekiyordu aldım da zaten ama param bitti baba dedim böyle böyle ilaçlar makine filan derken bizim hiç paramız kalmadı... akşamına Allah razı olsun 100 tl getirmiş bize :)) Bir daha mı tövbe.... Keşke arayıp söylemeseydim dedim. İlk ve son oldu zaten . Yılbaşı akşamı herkes sosyal platformda paylaşım yaptı , çok şükür evde yemek ve ekmeğimiz vardı ama o akşam oğluma bir çikolata alamadım , fırında komşu da vardı sanırım ısrarla hayır deyip almayışımdan anladı param olmadığını... bir dilim pasta ve meyve suyu aldı oğluma yılbaşı hediyesi diyerek .... Saat onda oğluşuma sarılıp uyuttum onu sabah kadar ağladım , çok zoruma gitti... Üstelik bir de abim var onun da işleri uzun zamandır bozuk , maddi sıkıntıları var... Bu biraz abime ve bana ayıp olmuyor mu ?
Gözlerim doldu yemin ederim. Ne diyeyim ki neresinden tutsam elimde kalıyor konu. Abinizle konuşun ortak bir tavır sergileyin. Ailenize de durumu açık açık söyleyin abinizle ortak tavir alırsanız biraz da olsa hakkınızı alırsınız sanki.

Gözlerim doldu yemin ederim. Ne diyeyim ki neresinden tutsam elimde kalıyor konu. Abinizle konuşun ortak bir tavır sergileyin. Ailenize de durumu açık açık söyleyin abinizle ortak tavir alırsanız biraz da olsa hakkınızı alırsınız sanki.
Abime durumu anlattım , ben çöp istemiyorum ne halleri varsa görsünler benden uzak dursunlar dedi.

ogluma sarildim uyuttum sabaha kadar agladim demissiniz ya beni de aglattiniz
ben ki aglamak nedir bilmem inanin once gozlerim doldu simdi de sipir sipir akiyor gozyaslari
cok icten diliyorum insallah omru boyunca oglunuza istediginiz cukulatalari da oyuncaklari da hep alabilin , karsiniza cok guzel firsatlar ciksin , oglunuzun da sizin de sansiniz bol olsun , Allah her daim isteklerinizi yerine getirsin , cok gonulden diledim insallah tutar

ben ki aglamak nedir bilmem inanin once gozlerim doldu simdi de sipir sipir akiyor gozyaslari
cok icten diliyorum insallah omru boyunca oglunuza istediginiz cukulatalari da oyuncaklari da hep alabilin , karsiniza cok guzel firsatlar ciksin , oglunuzun da sizin de sansiniz bol olsun , Allah her daim isteklerinizi yerine getirsin , cok gonulden diledim insallah tutar
ben de..

Abime durumu anlattım , ben çöp istemiyorum ne halleri varsa görsünler benden uzak dursunlar dedi.
Yine yazmak istedim. Abinizden bir şey çıkmayacağını tahmin etmiştim. Iş size düşüyor küçük kıyamet koparmanız lazım. Söz konusu çocuğunuz olmasa yine neyse derdik, ama siz evladınıza bir çikolata alamazken ablanızın beleş yaşaması cidden insanın kanına dokunur..

Biraz önce bir konuyu okurken benim ailemde dahil pek çok ailenin sorunu olduğunu düşündüğüm Evlat ayrımcılığı ile ilgili bir şeyler söyleyeceğim Bana kalırsa en zayıf halka her zaman anne babanın kaymağını yer...
Biz 3 kardeşiz en küçük benim , bir abim bir de 46 yaşında hiç evlenmemiş hayatı boyunca hiç çalışmamış bir ablam var. Annemin babasından kalma yeri vardı , yarısını sattılar yarısı yakında satılacak , ne yapacaksınız dedim geçen gün anneme babanla ben memlekete döneceğiz dedi ama ablan gelmek istemiyor o burada kalacak dedi. E dedim nasıl olacak o iş çalışmıyor o zaman gelsin bakarız dedi sıkıştırınca yumurtladı... O parayla ablana bir ev alıp oturtacağız , kalan paranın faiziyle de geçinir , bize de orada babanın emekli maaşı yeter... A dedim süpermiş , harika plan. Bu arada ben 7 ay önce eşimden ayrıldım 4 yaşında oğlum var , evim kira , çocuk kreşe gidiyor... Kimse şu ana kadar haliniz nedir ne yer ne içerseniz diye sormadı bile :)) Ben çalışıp başımın çaresine bakıyorum çok şükür ki meslek sahibiyim ya olmasaydım benim kuzum ziyan olup gidermiş.... Babası p.. önde gideni , bir kuruşu zaten yok , ailesi de çok severler torunlarını , lafla elbette.... Sadece bir defa KP aramak zorunda kaldım çok hastalanmıştı hava makinesi almam gerekiyordu aldım da zaten ama param bitti baba dedim böyle böyle ilaçlar makine filan derken bizim hiç paramız kalmadı... akşamına Allah razı olsun 100 tl getirmiş bize :)) Bir daha mı tövbe.... Keşke arayıp söylemeseydim dedim. İlk ve son oldu zaten . Yılbaşı akşamı herkes sosyal platformda paylaşım yaptı , çok şükür evde yemek ve ekmeğimiz vardı ama o akşam oğluma bir çikolata alamadım , fırında komşu da vardı sanırım ısrarla hayır deyip almayışımdan anladı param olmadığını... bir dilim pasta ve meyve suyu aldı oğluma yılbaşı hediyesi diyerek .... Saat onda oğluşuma sarılıp uyuttum onu sabah kadar ağladım , çok zoruma gitti... Üstelik bir de abim var onun da işleri uzun zamandır bozuk , maddi sıkıntıları var... Bu biraz abime ve bana ayıp olmuyor mu ?
sen bekar abla bekar sizin alınan evde beraber kalmanız gerekiyor bence. ablanın ne gibi bir özelliği var öyle her maddi yardımı ona yapıyorlar sana ve abine vermiyorlar?

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. 4 yaşında olmasına rağmen çok büyük hayalleri olan bir çocuk umarım hayat ona adil davranır.Bundan sonra benim yaşamımın anlamı sadece evladım... Onun için ayaktayım ve ayakta kalacağım İnşallah

sen bekar abla bekar sizin alınan evde beraber kalmanız gerekiyor bence. ablanın ne gibi bir özelliği var öyle her maddi yardımı ona yapıyorlar sana ve abine vermiyorlar?
Ben onlara göre çok kazanıyorum. Gereksiz yere yüksek kira verip , çocuğun okuluna çok para harcıyorum. Ya da pes edip onların yanına dönmemi istiyorlar

Muhtemelen ablanız edepsizdir.Yapacaksınız edeceksiniz diye baskı kuruyordur.

Genelde böyle olur.Diğerleri ana babaya kıyamaz.Kıyan da sömürür durur.

Ailenizle görüşün, en azından torunları için bir miktar ayırmalılar, bu kadar da olmaz ama ya.
Paranın kalanını aldıklarında gururu bırakıp bir miktar isteyeceğim zaten ama çok değil köşede kötü gün parası olsun diye bir de oğluma sözüm var onu bu yaz tatile denize götüreceğime söz verdim ama bu imkansız şu an ki koşullarda.

Muhtemelen ablanız edepsizdir.Yapacaksınız edeceksiniz diye baskı kuruyordur.

Genelde böyle olur.Diğerleri ana babaya kıyamaz.Kıyan da sömürür durur.
Evet bakış açısı bu doğurduysan bakmak zorundasın... Bana mı sordun doğururken.... Psikolojik zorunları var bence...

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. 4 yaşında olmasına rağmen çok büyük hayalleri olan bir çocuk umarım hayat ona adil davranır.Bundan sonra benim yaşamımın anlamı sadece evladım... Onun için ayaktayım ve ayakta kalacağım İnşallah
harika bir annesiniz , eminim sayenizde oglunuz hayallerinin pesinden gidecek ve gerceklestirecek
yanliz ayni yollardan gecmis bir anne olarak nacizane bir tavsiye , birkac sene sonra bu bakis acinizi degistirin , oglan buyudukce sizin de kendinize ait bir hayatiniz olmali , henuz bunlari dusunmek icin cok erken ama ilerleyen senelerde kendinizi kapatmayin

yaaa içim kalbim sızladı var yaa ....
bir yakınım var benimde çok yakın arkadaşım elimden geldiğince yardım ediyorum ki zaten benden başka hiç kimseden istemez biliyorum...
gelen yardıma hayır demeyin oğlunuz için demeyin asla karşılığını beklemem mesela ben arkadaşım da kız kardeşim olsa öyle severdim. biliyorum ben sıkıntıya girsem hemen koşar çünkü .
evlat ayrımı kesinlikle yapılıyor ya bazen diyorum yok kardeşim demek Allahın bir bildiği var. Zaten olsa heralde kafayı yerdi bizim evde.... yada biz düşman olurduk aile deki bütün kardeşler hepten küs bu para yüzünden sadece.
kedi köpek gibi doğurmak kolayda bütün hayatını düşünmen gerekiyor çocuklarına eşit şartlar sağlaman gerekiyor. Büyük kızı evlenirken bir çöp almayıp küçük kızını aman devlet okuluna gitmesin diye özel okulda üniversitede okutanı biliyorum büyük olan sene kaybetmezdi mesela o zaman deli gibi strese girmezdi hasta olmazdı üniversiteyi kazanıcam diye... bu daha hiç birşey öyle çok örnek var ki karşımda... gördükçe hep ben tek çocuğum Allah izin verirse bir kardeş olsun derdim ama bide çocukların eşleri işin içine girince o kadar çirkinleşiyor ki insanlar gözlerini para bürüyor. Tek çocuğum olsun ama her şartı sağlayabileyim diyorum.
sizin maaşınız var ya nasıl olsa kendinize bakarsınız akıllarınca ama susmayın ya çocuğunuz için susmayın bir çikolata alamıyorken ben ablam neden el bebek gül bebek bakılıyor beni neden bu kadar kayırıyorsunuz de... gitsin tezgahtarlık yapsın sakat mı zeka geriliği mi var.... benim çalıştığım yerde engelli insanlar kaç yaşında ama gık demiyor çalışıyorlar kadınlar temizlik yapıyor mesela ....
içine attıkça hasta oluyorsun konuş bence bi zahmet doğurmayı biliyorlar sevmeye gelince çok seviyorlar çocuklarını ama eşit davransınlar.

Back
X