Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Evet mümkün olduğunca erken söylenmeli haklısınız. Ben orta okulda öğrendim sonlarına doğru benim icin geçti. Şoka uğruyor insan. Ama çocukken kolay tolere edılıyor.

Evet mümkün olduğunca erken söylenmeli haklısınız. Ben orta okulda öğrendim sonlarına doğru benim icin geçti. Şoka uğruyor insan. Ama çocukken kolay tolere edılıyor.

Neyseki atlatmışsın canım... Lisede iken evlat edinildiğini öğrenen bir sınıf arkadaşım ise farklı şehirde olan esas ailesiyle kardeşleriyle de tanışıp ancak kesinlikle onu büyütüp yetiştiren ailesinden ayrılmamıştı.. Vefa duygusu...

Evet başka türlü olmasi zaten anormal bir sey olurdu:) bakıp büyütmek, endişelenmek, üstüne titremek, evlendirmek, ağlamak.. bunlarsiz anne olunmuyor :)

İnşaallah
Benim de bu niyetimin Rabbim gerçekleşmesini nasip ederse hayatımın katma değeri birden tavan yapacak.
Bütün evlat yetiştiren anneler kocaman yürekliler.

İnşaallah
Benim de bu niyetimin Rabbim gerçekleşmesini nasip ederse hayatımın katma değeri birden tavan yapacak.
Bütün evlat yetiştiren anneler kocaman yürekliler.
Gerçekten cok cok mutlu olurum ben de evladınız olursa mutlaka yazıp haber verin inşaallah en kısa zamanda olur melek anneler

Canim cok sevindim nasıl bir duygudur Rabbim analı babalı buyutsun banada telf.geldi bir hafta yada bir ay içinde geliyormuş meleğim besigi ni aldım bekliyorum
Birinci siradayim Rabbim bütün herkeze nasip etsin

Geçenlerde çocuk esirgeme kurumu evlat edinme biriminden bilgi almak amaçlı ziyaretimde benim yaşlarım için geç kalınmış olunduğu, uzun sürelerdir bekleyen insanların olduğu, genelde bebekken evlat edinildiği ve böylece evlat edinmeye uygun büyük yaşlarda evlat pek kalamadığından bana sıra gelme ihtimalinin çok zaman alabileceği belirtildi ve hiç aklımda yokken "koruyucu aile" birimi ile tanıştırıldım.

Koruyucu ailelikte bebek ile aile ferdi arası yaş farkı sınırlaması da yokmuş. Hem herşey yolunda giderse en geç 6 ay içerisinde bu kutsal vazifeye başlamamız mümkünmüş. Rüyalarımda görmeye başladım. Aklımdan çıkmıyor.Ve neden şimdiye kadar denemediğimi soruyorum kendi kendime. Olsun zararın neresinden dönersek kardır. Bugün aklıma zamanla 10 çocuk sahiplenip evimi kreşe çevirsem mi diye geldi:)) Şaka tabi. Önce 1 ile başlayıp, duruma göre 2 kız çocuğunu sahiplenme niyeti içerisindeyiz. Rabbim kolaylaştırsın.

Artık bu yolda ilerlemek için Allah'tan hayırlısını diliyorum.

Evlat edinme...
Koruyucu aile olma...
Gönüllü aile olma...

Üçü de birbirinden farklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.7 yıllık evliyim.evliliğimizin 6. Ayından itibaren çocuk çocuk diye bitirdik kendimizi.5 senedir de tedavi görüyorum.olmadı.doktorlar olur diyor.ama biz hayal kırıklığı yaşamaktan yorulduk.haziran 2016 da kuruma başvurduk şimdi meleğimizi bekliyoruz.aynen sizin gibi düşündüğümüz için yazmak istedim.bu kadar çok melek varken ısrarcı olmanın bir anlamı olmadığını düşünerek karar verdik.dün kurumu aradık erkek bebekte 23 kız bebekte 50. Sıraya düşmüşüz. Mutluyum huzurluyum.ben 9 ay karnımda taşıyamadım belki ama 6 yıldır kalbimde taşıyorum.inşallah 2018 baharına kalmadan meleğimi 6 yıl sonra kalbimden doğuracağım.sizinde bizim gibi düşündüğünüzü okuyunca duygularımı paylaşmak istedim.

merhaba arkadaşlar birşey soracaktım benim bir arkadaşım var bugün başvuru yapamaya gitmiş evlatlık edinmek için istanbuldayız bu arada 5-6 yıl sürer çok sıra var demişler bilgisi olan var mı

merhaba arkadaşlar birşey soracaktım benim bir arkadaşım var bugün başvuru yapamaya gitmiş evlatlık edinmek için istanbuldayız bu arada 5-6 yıl sürer çok sıra var demişler bilgisi olan var mı
Merhaba.Kız bebek erkek bebek sırası ayrı oluyor.Kuruma gelen bebek sayısına göre değişiyor.yaz aylarında daha çok bebek geliyormuş.sırada çabuk ilerliyor haliyle.tercihe göre değişiyor.Erkek bebeğe göre ,Kız bebekte sıra yavaş ilerliyor.biz izmirden başvuru yaptık.2 3 yılda bebeğinize kavuşursunuz dediler.

Teşekkürler inşallah bebeğinize en kısa zamanda kavuşursunuz

2-3 yıla razı olunmalı anladığım kadarıyla. Daha erken olması büyük şehirlerde mümkün gözükmüyor.
Bu arada yaşınızı öğrenebilir miyim?

Sanırım zaman ilerledikçe bekleme süresi uzamaya başlamış büyük şehirlerde. Tıpkı hac sırası gibi. İlk yazıldığım yıl en geç 7 yıldır bekleyenler mutlaka gitmiş oluyordu. Şu an 10. yılında ancak sırası gelenler var.

Arkadaşınızın yaşını öğrenebilir miyim..

Ben de Ankara'da evlat edinme bölümünden hayal kırıklığı ile ayrılmıştım. Yaş itibariyle bebek evlat edinemiyorum. Evlat edinmeye uygun olanlar da direk bebekken evlat edinildiğinden, sırada bekleyen yüzlerce aile bulunduğundan, yıllarca beklesem bile yaşıma uygun büyük yaşlarda evlat edinmeye uygun çocuk bulunmasının çok çok zayıf ihtimal olacağını belirttiler. Ve direk vazgeçmiş oldum.

En azından en geç 38 li yaşlarda müracaat etmek gerekiyormuş. Bana bu şekilde bilgi verildi Ankara'da... İstanbul için anlaşılan bu yaş sınırını 35 e kadar çekmeli...

2-3 yıla razı olunmalı anladığım kadarıyla. Daha erken olması büyük şehirlerde mümkün gözükmüyor.
Bu arada yaşınızı öğrenebilir miyim?
Yaşım 33.Başvuru yaptığımız da bu yıl başvuru yapan çok az demişlerdi.kriterlere göre değişiyor.mesela kız bebek isteyenler daha çok bekliyor.40 yaşından gün alındığında 1 yaş ve üstü çocuk edinilebliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…